Artiklar

Artiklar skrivna av loevet
54

Sony enda hindret för crossplay mellan Playstation 4 och Xbox One

Flera spelutvecklare konstaterar att det är fullt möjligt att låta spelare på flera plattformar möta varandra — om Sony väljer att börja tillåta det.

32

Nintendo släpper nostalgi-video för NES Classic Edition

Nintendo överraskade många när företaget utannonserade miniatyrversionen av deras klassiska NES-konsol. Nu visas konsolens spel upp i en video som osar 80-tal.

20

Google kapar elräkningen med AI

Googles division för artificiell intelligens, Deepmind, har tidigare levererat AI som besegrat mänskligheten i brädspel. Nu används tekniken till att spara in på företagets elräkning.

247

Nvidia avtäcker Titan X med 12 GB GDDR5X och 3 584 CUDA-kärnor

Nvidia ligger inte på latsidan med lanseringar grafikkort baserade på Pascal-arkitekturen. Kort efter Geforce GTX 1060 presenteras nästa Titan, som lanseras i augusti.

45

No Man's Sky anklagas för patentintrång

Hello Games, utvecklaren bakom det omtalade scifi-spelet No Man's Sky, finner sig återigen i en rättslig tvist. Denna gång anklagas företaget för att ha använt patentskyddade ekvationer.

77

Amerikanska myndigheter beslagtar Kickasstorrents domän

Torrent-portalen Kickasstorrents domän har beslagtagits av amerikanska myndigheter och dess ägare har arresterats efter att webbplatsen anses ha använts för rättighetsbrott och pengatvätt.

42

Frankrike varnar Microsoft för "överdriven" insamling av användardata

Landets kommission för datasäkerhet har officiellt varnat Microsoft för att företaget samlar in överdrivet mycket användardata i Windows 10 utan användarens tillstånd.

20

Razer öppnar förbokning av OSVR HDK2

OSVR är den öppna plattformen för virtuell verklighet som grundades av Razer. Nu finns den andra generationens utvecklarpaket tillgänglig för förbokningar.

72

Id Software förklarar valet av OpenGL/Vulkan

Id Softwares senaste del i spelserien DOOM är relativt unikt i det att spelet använder OpenGL och Vulkan istället för DirectX. Nu har utvecklarna förklarat motiveringen till valet.

78

Nintendo högre värderat än Sony efter framgångar med Pokémon Go

Succén Pokémon Go röner på kort tid framgångar för Nintendo, som efter kräftgången med Wii U lyckats överta den inhemska ärkerivalen Sony i marknadsvärde.

10

Rise of the Tomb Raider till PS4 får VR-stöd

Playstation 4-versionen av det tidigare Microsoft-exklusiva Rise of the Tomb Raider släpps den 11 oktober i en jubileumsutgåva som bland annat lägger till stöd för Playstation VR.

24

Amazon läcker pris och lanseringsdatum för Playstation 4 Neo

Kort efter att specifikationerna för Playstation 4 "Neo" läckt ut på nätet lyckas e-handlare även läcka pris och lanseringsdatum för Sonys uppgraderade konsol.

16

Microsoft bekräftar lanseringsdatum och pris för Xbox One S

Det tidigare läckta datumet för Xbox One S visar sig stämma då Microsoft nu går ut med 2 augusti som officiellt lanseringsdatum.

9

PC och mobilen mest populära hos utvecklare — men konsolerna ökar

En undersökning från GDC Europe visar att PC:n och mobiltelefonerna är de mest populära plattformarna i EU, men konsoler och VR ökar i popularitet.

24

Softbank köper ARM Holdings i rekordaffär

Brittiska ARM Holdings, som designar och säljer licenser för instruktionsuppsättningar och kretsdesigner, förvärvas för nära 274 miljarder kronor.

33

Mät DirectX 12-prestanda med Time Spy från 3DMark

Prestandamätningsverktygen från 3DMark har kompletterats med en ny testsvit vid namn Time Spy där det stora paradnumret är mätning av datorns prestanda i DirectX 12.

73

Nintendo klargör fler detaljer om mini-NES

Efter gårdagens överraskande avtäckning av minikonsolen NES Classic Mini Edition har Nintendo nu avslöjat lite fler detaljer om den kompakta retrokonsolen.

78

Playstation 4 "Neo"-specifikationerna läckta

En presentation som beskriver Playstation 4 "Neo" har letat sig ut på nätet, och specifikationerna skvallrar om att Sonys uppgradering blir relativt blygsam.

60

AOC presenterar snabba gamingskärmar med G-sync och Freesync

Ett par nya skärmar i gaming-serien AGON ska erbjuda bilduppdatering från 60 till 160 Hz, 4K-upplösningar och stöd för bildsynkronisering via antingen G-sync eller Freesync.

183

Nintendo presenterar NES i krympt format

Microsoft ska snart lansera en kompakt version av företagets senaste konsol, men Nintendo väljer motsatt väg och presenterar istället en krympt version av företagets äldsta spelsystem.