Artiklar

Artiklar skrivna av loevet
9

Dell XPS 2-in-1 är hybriddator med Intel Kaby Lake

Den slimmade bärbara datorn XPS 13 uppdateras med en ny modell under CES 2017, med bland annat hybridfunktionalitet och processorer ur Intels senaste processorfamilj.

43

Sony äntrar OLED-marknaden på CES 2017

I samband med CES 2017 ger sig Sony in på marknaden för TV-apparater med OLED, där en av finesserna som sticker ut är att själva panelen används som högtalare.

24

SweClockers på plats för CES 2017

Det drar ihop sig till elektronikmässa deluxe i välkända Las Vegas. SweClockers är på plats och rapporterar löpande från Consumer Electronics Show 2017.

34

SweClockers sammanfattar 2016

Det är nedräkning för 2016, och ute i stugorna laddas för tovlslaget. I väntan på sprattelvattnet tar Andreas, Kenneth, Thomas, Jonas och Jacob plats framför kameran för att sammanfatta teknikåret.

24

FCC-dokument avslöjar detaljer kring funktioner i Nintendo Switch

Dokument som lämnats in till den amerikanska kommunikationsmyndigheten avslöjar detaljer om batterikapaciteten i Nintendo Switch och dess förmåga att hantera trådlös kommunikation.

36

Internetuppkopplade Das Keyboard 5Q öppnas upp för förbokning

Das Keyboards Kickstarter-projekt för ett tangentbord som kan ansluta till och anpassas efter olika webbtjänster visas nu upp i ny video och kan förbokas, med amerikansk knappsats.

77

Nintendo-patent kan peka mot en SNES Classic Mini

En genomsökning av Nintendos patentansökningar har grävt upp ett patent på den klassiska Super Nintendo-kontrollen, vilket kan antyda att en miniatyrversion av 16-bitarskonsolen är på gång.

24

Samsung och TSMC rapporteras ha problem med 10 nanometer

Företagens tidigare utannonserade tillverkningsprocesser på 10 nanometer verkar vara problemfyllda vilket kan försena eller begränsa produktlanseringar under 2017.

48

Dell XPS 15 får Kaby Lake och Geforce GTX 1050

Information om nästa iteration av Dell XPS 15 har läckt ut på nätet. Paradnumren ser ut att vara 4K-skärm, fyrkärnig Kaby Lake-processor och Geforce GTX 1050-grafik.

67

Samsung Galaxy S8 kan få 8 GB primärminne och UFS 2.1

Ryktesmaskinen är i full gång runt Samsungs kommande flaggskepp, som bland annat spår bli utrustad med riklig mängd primärminne och snabbare lagringssystem för inbyggt lagringsminne.

27

Cyanogen Inc byter inriktning och Cyanogenmod byter namn

Företaget som föddes ur en populär Android-ROM ska byta inriktning och den namnkunniga Android-utgåvan Cyanogenmod ska släppas som öppen källkod i form av operativsystemet LineageOS.

132

Microsoft erkänner – Windows 10-kampanjen "gick för långt"

Microsofts kampanj som uppmanade användare av tidigare versioner av Windows att uppgradera till Windows 10 uppfattades som överdrivet nitisk, något företaget nu erkänner.

16

Fulkultur pratar Rogue One

Det blir filmdiskussion när Fulkultur-gänget ger sig på att dissekera Star Wars: Rogue One – givetvis med varierande åsikter om datoranimerade karaktärers vara eller icke vara.

31

EU godkänner preliminär plan för 5G

En preliminär överenskommelse i en EU-kommitté innebär att den tidigare föreslagna planen om att överlåta 700 MHz-bandet till 5G-nätverk ser ut att vara mer eller mindre fastslagen.

2

Fulkultur tipsar om underhållning för julen

Julen står för dörren, och med det gott om tid för att gräva ned sig i säsongens nöjesutbud. Fulkultur står till tjänst med en komplett guide.

11

Nintendo-kväll med Geeks Gaming lördag klockan 19:00

På lördag den 10 december river Geeks Gaming av ett Nintendo-fokuserat event på kontoret i Stockholm. På agendan står både spel med och mot varandra på Wii U och nya Mini NES.

46

Forskare hävdar genombrott inom fotonik

Optisk signalhantering har länge lovat att göra dagens elektronik hopplöst föråldrad, men problem med signalförlust har satt käppar i hjulen. Nu hävdar en grupp forskare att problemet är löst.

4

Fulkultur om skräck, fasa och spänning

Nördarna på Geeks samlas åter runt mikrofonerna för att begå Fulkultur. Agendan för idag är skräck – varför gillar vi att bli rädda, kan det gå för långt och vad är otäckast?

6

Qualcomm presenterar 5G-modemet X50

För att vara tidigt ute med 5G-tekniken lanserar Qualcomm ett nytt modem, som är tänkt att användas av företag som vill experimentera med 5G-produkter.

20

Fulkultur myser med brädspel

Värm upp poddappen och trimma hörlurarna för ett nytt avsnitt av Fulkultur. Den här gången handlar det om riktiga trotjänare för långa höstkvällar – brädspel.