Inlägg

Inlägg som Naki har skrivit i forumet
Av Naki

Har ett Schibsted-konto för blocket som "blocket@mindomän" och ett Prisjakt-konto som "prisjakt@mindomän". Så jag antar att det inte gör så stor skillnad om mitt Prisjakt-konto blir ytterligare ett Schibsted-konto. Men finns det någon fördel för mig som användare att slå ihop dessa när Prisjakt byter? Förutom möjligheten till single sign-on som jag aldrig känt ett behov av och att kunna ge Schibsted mer data att sälja till annonsörer?

Av Naki

Visst är det 2.5"? Lite intresserad, men vad skulle det gå på att skicka dem?

Av Naki

Någon som har ett bra tips på att få bukt med ohyra på chili-plantor? Har ett par, snart ett år gamla plantor i köksfönstret. De verkade trivas bra där till en början, men har på sistone varit lite hängiga och nu när jag tittar närmare på dem så verkar de fått bladlöss.
Ska ta och städa av i fönstret och duscha av dem men finns det något annat man kan göra?

Av Naki

Känner mig lite negativ idag, men blir lite förundrad över Saknar dock AVX stöd. Har inte typ alla i7:or haft AVX sedan andra generationen eller tänker jag helt fel?

Av Naki

Rekommendation för A3-utskrifter?

Känner någon gång om året att det skulle vara kul att skriva ut någon bild jag tagit i A3-format för att ha som tavla.
Kollade runt lite på Prisjakt och en bläckstråle som klarar A3 verkar som minst kosta 2-2500kr. Men eftersom det är en bläckstråle så har den säkert torkat igen tills nästa gång jag vill använda den.
Den billigaste laserskrivaren jag hittade som klarar A3 gick dock på 11000 och såg gigantisk ut.
Googlade lite på att beställa utskrifter verkar kosta från 50kr plus frakt per bild plus att jag då behöver skicka iväg bilden med oklar information om vad som kan hända med den efter utskriften. Men det kanske ändå är det mest ekonomiska sättet? Men vart bör man vända sig då? Finns det andra sätt?

Av Naki
Skrivet av jnsson:

Vad för fall?

Kanske detta:

Citat:

“Google is trying to hide its true intentions behind a pretext of privacy,” the suit continues. With Privacy Sandbox, “Google does not actually put a stop to user profiling or targeted advertising — it puts Google’s Chrome browser at the center of tracking and targeting.”

https://www.theverge.com/2021/3/16/22333848/google-antitrust-...

Av Naki
Av Naki
Skrivet av nimbus:

"This offer is only available for new subscribers." - visas för befintliga prenumeranter

Synd. Köpte Zelda på Elgiganten i maj, fick en betalningsbekräftelse och tänkte inte mer på det. Nu idag har de skickat mig ett kvitto på den transaktionen med dagens datum. Har dock ett par månader kvar av det erbjudande man fick med PS5, men det vore trevligt om man kunnat fylla på med några månader till.

Av Naki
Av Naki

Hittade denna https://sftpcloud.io/tools/free-ftp-server om du bara vill testa. Ingen aning om hur den är dock. Annars, vad är det du vill göra?

Av Naki

Rekommendation för fotobackup

Har en 12+ år gammal QNAP NAS som jag börjat sortera upp mina bilder till med hjälp av Photoprism. Importkatalogen är på runt 1.2TB och när jag tagit bort dubbletter så har jag fått ner det till strax under 600GB.

Idag när jag kom hem kände jag en stark kemisk lukt och efter lite letande ser jag att min NAS är avstängd och strömkontakten bakpå har smält. Hade två diskar i en RAID1 så förhoppningsvis bör jag kunna ta ut bilderna från dem. Om inte så får jag börja om och gå igenom alla hårddiskar och minneskort jag använt genom tiderna igen. Så jag är inte jätteorolig för det än även om jag inte hunnit kolla hårddiskarna ännu.

Men, det är rekommenderat att ha en backup på annan plats. Jag har funderat lite på Backblaze, men inte kommit så långt i mina funderingar där ännu. Kom inte riktigt överens med Google Photos, men har funderat lite på extra utrymme hos Onedrive. Såg även att min ISP Telia har något moln i samarbete med norska Jottacloud, men har inte hunnit titta så mycket på det än.

Så, vad rekommenderas egentligen nu för tiden? Vill ha en säker lagring så inte bilderna kommer på avvägar utan att behöva mixtra med kryptering allt för mycket med den overhead det innebär. Får också gärna ha en rimlig kostnad.

Av Naki

100 plus frakt för Aeotec Z-Stick 7?

Av Naki

Jag antar det är svårt att få den till Uppsala, men vad är det för konfiguration på T20?

Av Naki

Standardfäste för brandvarnare?

Tog ner en av mina brandvarnare för att byta batteri, men dessvärre verkar jag ha rykt lite hårt så ena "låspiggen" på fästet verkar gått av och den nu hänger löst på ena sidan. Funderade därför på att försöka hitta en ny likadan och byta fästet.
Men så började jag läsa på och en brandvarnare håller ju inte hur länge som helst, även om man byter batteriet. Började därför fundera på om man skulle byta ut den helt istället. Men hur är det med fästet? Finns det någon standard för dessa eller kommer jag behöva borra nya skruvhål om jag byter till något annat märke eller modell?

Av Naki
Skrivet av Laxpudding:

Philips serier med siffror lägre än 7 är vanligtvis OEM. Så jag tror en typ tolv år gammal 3-serie hör det verkliga bottenskrapet. Vad du än köper lär överträffa det du har. LG:s NANO7 är egentligen mest deras enklare serier (UP/Q/R-serien), fast i mindre plastigt utförande. Trots det lär den vara ett lyft.

Om du vill ha något som är lite extra ovanpå detta, titta på en modell med 120 Hz-kapacitet om den ändå ska gå till spel i många år till. Dock kan budgeten på 5000 kronor vara lite tajt där, särskilt som 120 Hz-kapaciteten kryper nedåt i produktserierna för 2023 men de modellerna är ännu inte prissänkta utan lär blir det först mot reaperioden.

Tack för ett bra svar som alltid. Kan finnas en orsak till att jag fick den gratis en gång i tiden.
Tittade lite på 120Hz och den billigaste runt 40" verkar ligga runt 1500 över min budget.Men ett alternativ skulle kunna vara att de får ta över vår gamla Sony-tv(KDL-46NX720) som visserligen är lika gammal som Philipsen men aldrig strulat. Så får jag öka upp budget till Black Friday för en ny sovrumstv.

Skrivet av Anders9110:

TCL 43" 43P735 med VA panel för 4490 kr är också ett alternativ NANO76 är vad jag vet en IPS panel
https://www.inet.se/produkt/2222561/tcl-43-43p735-4k-google-t...

Tack för tipset, jag får kolla in den. Föredrar dock IPS i datorskärmar över VA. Men för TV kanske det inte spelar så stor roll.

Av Naki

Budgetersättare för Philips 42PFL3606H/12

Barnen har en gammal 42PFL3606H/12 på rummet som används för Youtube och Xbox-spelande. Den börjar nu ge upp och vill ibland inte starta vilket gör de små liven väldigt frustrerade

Funderar på att byta ut den, men går det att få något vettigt i samma storlek med en budget på 5000kr?

Har LG OLED och en äldre Sony LED annars så jag är lite intresserad av en LG 43NANO76 nu när den finns för 3990kr. Den verkar dock få lite blandade recensioner, men det är kanske vad man kan förvänta sig då det är budgetklass?

Av Naki
Skrivet av pv2b:

Företagare behöver ta ansvar för sina egna misstag. Finns många sätt här i verkligheten som man kan göra dyra misstag på.

Lite det jag stör mig på i sådana här fall. Gör du som företagare fel så avbryt ordern. Visst, du kanske får en prick i Amazons protokoll, men du har ju faktiskt gjort fel.

Sedan så, returprocessen kanske gjorts om sedan jag sist returnerade något på Amazon. Men då var man tvungen att välja en orsak till returen och man kunde välja att man ville returnera för att man fått fel vara eller att den var trasig vilket inte stämmer. Eller så kunde man välja att det var en obehörig beställning eller att jag som kund ändrat mig. Vilket inte heller är rätt och dessutom implicerar att jag som kund gjort fel. Så vilken orsak ska man då välja?

Av Naki
Skrivet av Gender Bender:

Osar helt klart scam om detta. Så här inför terminsstart så är det nog många studenter som vill spara så mycket pengar som möjligt när det ska införskaffas svindyra läromedel och kurslitteratur, och kan man få tag på en godkänd miniräknare för under 200 kr så är ju det rena rama kapet, och utan att tänka en extra gång slår de till och blir blåst.

Recensionerna gör det ju dessutom inte bättre.

"Vi betalade 1200 kr för en miniräknare men fick en hundfilt(!!). När vi klagade fick vi beskedet att de inte kunde skicka en miniräknare utan att vi behövde beställa igen, men först skulle få ett presentkort inom 24 timmar. Det stämde dock inte heller. 2 dygn efteråt hade de inte ens påbörjat behandlingen. Uselt"

Låter spännande. Beställde en för det kunde vara bra att ha för det priset. Är skickad med Airmee nu uppenbarligen så jag får väl se vad jag får hem.

Av Naki
Skrivet av trattgunnar:

Såvida du inte använder en Hövding så skulle jag rekommendera att använda en hjälm och köra med in-ears istället. Personligen skulle jag prioritera att undvika skallskador framför att ha sköna hörlurar

Absolut. Har faktiskt ett par WF1000XM3 också som jag brukar använda. Nu var dock inte de tillgängliga(oladdade) vid tillfället. Men det finns också andra tillfällen då WH1000XM3 passar bättre och jag skulle därför vilja hitta en ersättare till dem.

Av Naki

Bose QC SE efter Sony 1000XM3?

Hade en liten cykelolycka igår. Klarade mig med ett skrubbat knä, men dessvärre slog mina 1000XM3 i asfalten så jag fick en spricka i vänstra kåpan och de verkar inte längre gå att sätta igång.

Ska väl anmäla det på försäkring, men har väl inga större förhoppningar om att få någon större ersättning för dem. Använde dem dock ganska frekvent efter att jag köpte dem för två år sedan och skulle vilja ha ett par nya. Använder dem främst till Android och dator, men händer att jag använder iphone. Det enda jag saknade var väl multipoint-stöd.

Webhallen verkar fortfarande sälja Bose QC SE för 1990kr, men är de ett bra val efter att ha vant sig vid ljudet i Sony-lurarna? Är det bättre att försöka hitta billiga XM4/XM5?