Inlägg

Inlägg som Naki har skrivit i forumet
Av Naki

Ny barndator på budget

Har en 11-åring som snart blir 12 varannan vecka. När han är här har han en enklare stationär dator med i5 gen9 och gtx1650. Spelar mest lite Roblox/Minecraft och tittar på Youtube.
Han har nu önskat sig en att ha även de andra veckorna. Jag tänker mig något i ett mindre chassi med samma eller bättre prestanda för max 7000kr, helst ner mot 6000. Exklusive skärm, men jag ogillar att pilla med processorer då jag lätt blir orolig att böja pinnar. Övriga komponenter kan jag nog sätta ihop om det behövs.

Av Naki

Fungerar 32" till 60c skrivbord?

Har ett tag funderat på att skaffa en 4k skärm till hemmakontoret Har haft svårt att bestämma mig men har nu mer eller mindre fastnat för en modell som finns i 27" och 32". Har en NUC och en Dell Latitude 5421 med MX450 som jag hoppas ska kunna driva den. Men problemet är att skrivbordet är ett gammalt IKEA Galant på 120x60cm och jag blir därför orolig att 32" ska bli för stort. Undrar därför om någon som kör en sådan setup(32" + 60cm skrivbord) kan dela med sig av en bild?

https://www.ikea-club.org/cache/zoo_images/d/d48717c42e35ee287fa...

Av Naki
Skrivet av RVX:

Försöker tyda meningen kring nätaggregatet...:D
Osäker? 150kr begagnat? Köpte han den själv begagnat eller vill han bara påpeka återigen att det är en begagnad dator man köper av honom.
Herregud

Kan också vara att han är osäker på om det är 500W eller om han köpte det för 150kr eller om det ens finns något...

Av Naki

Kan https://h2testw.en.lo4d.com/windows vara ett alternativ för at visa den faktiska lagringen?

Av Naki

Löser Edifier R1280DBmitt problem(eller i alla fall ett av dem)?

Har en lägenhet som kan beskrivas som V-formad. I \-delen har jag sovrum och hemmakontor och i /-delen är köket och vardagsrummet. I mitten finns toaletten.

I kontoret har jag en dator med Windows. Kör en hel del möten via t.ex. Teams och ibland vill jag gå till vardagsrummet för att kolla upp något eller hämta en kopp kaffe i köket. Jag vill då på ett lätt sätt kunna ta med mig ljudet och höra vad som sägs. Behöver jag säga något kan jag dock gå tillbaka till datorn.
Likaså lyssnar jag mest på musik via datorn, men vill gärna kunna fortsätta lyssna om jag går ut till vardagsrummet.
Lyssnar även en del på musik via mina telefoner, en iPhone och en Pixel. Kör mest med Android nu och vill gärna kunna strömma ljudet till en separat högtalare för att få lite mer kräm i ljudet än från mobilhögtalaren.
I vardagsrummet har jag även en LG OLED och det skulle vara trevligt med en eller fler extra högtalare för att få bättre surroundkänsla.

Skulle därför gärna vilja hitta ett par diskreta högtalare som kan fungera för detta på budget runt 1-2000kr. Fastnade lite för dessa då jag tror de kan passa in i övrig möblering. Men har också tittat på t.ex. Sonos Roam.

Av Naki

Behövs Game Pass för Minecraft Legends?

Dum fråga kanske men sonen vill ha Minecraft Legends. Ser att det finns på Game Pass, men fungerar det även utan det om man köper bara spelet? Har ett minne av att det var något annat spel han ville ha tidigare som helt vägrade fungera utan Game Pass.

Av Naki
Skrivet av SLARVA:

Hoppas verkligen ingen tror på hans skitsnack…

https://www.tradera.com/item/592521700

Imponerande samling sökord han slängt med. Söker jag efter en dator med ett 3090 och hittar hans dator kommer jag säkert bli extra sugen på den fast den har ett 1060.... eller inte.

Av Naki

Hade gärna sett att det fanns möjlighet att använda små ikoner också som på Windows 10 för att få ner storleken. Visst, det går att fulhacka men blir sällan snyggt.

Av Naki

Kan man lämna portkod till Postnord utan att göra det krävs att man är hemma? Väntar på ett paket där både jag och avsändaren är OK med att Postnord kan lämna det utanför dörren. Är dock tveksam till om Postnords paketkille har vår portkod då de brukar hävda att de inte har det utan bara brevbäraren.
Men enligt Postnords sms ska jag kunna ge dem den via deras app eller sida. Men så fort jag försöker ändras leveransen från "contactless" till "attended". Så, om jag inte vill att de lägger paketet utanför på trottoaren behöver jag ändå vara tillgänglig för att ta emot paketet. Vad är då poängen med att ge dem portkoden?

Av Naki
Skrivet av Pamudas:

Glöm inte sätta in minst en sticka av https://www.audiophonics.fr/en/alimentations/elfidelity-axf-7... så din ström i datorn också är ren!

Äsch, om musikspelaren ändå använder fel algoritm för att kopiera musiken i minnet så....

https://www.audioasylum.com/messages/pcaudio/119979/

Av Naki
Skrivet av ronake:

Har en granne som bytt till Telia och fått denna router. Problemet han har fått är att hans dator inte kan se det wifi ssid som skickas ut. Mobiler och en annan dator i hushållet kan accessa det trådlösa. Datorn kan se andra nät runtomkring utan problem. Har tyvärr inte modellbeteckningen på hans dator mer än att det är en ASUS. Har försökt lägga till ssid manuellt i datorn men det går inte heller. Vad skulle detta kunna bero på?

Vad körs det trådlösa på för kanal? Någon som kan bättre får rätta mig men har för mig att det kan bli problem men kanaler > 10 och datorn har en annan region-inställning. De är begränsade i USA, men inte i Europa eller om det var tvärtom.

Av Naki
Skrivet av norrby89:

En bild säger mer än tusen ord. min första tanke är bara en extra planka i botten beroende på hur vinkeljärnen sitter.

Så är det som så att alla vinkeljärn sitter på samma sida så är det enkelt, skippa allt strul med tandpetare och lim osv och kör bara en extra träskiva längst ner, ev högst upp också bara som distans så skiljeväggen inte blir skev.

Ska se om jag kan fixa det när jag kommer hem ikväll, men det är lite denna modell fast i vitt:

https://www.ballingslov.se/storage/360DAC776399BE11B7DB83E805...

Sidan sitter med två vinkeljärn uppe, två nere och tre på baksidan och jag tror det kan bli svårt att få till en träskiva med tanke på insatsen som står inne i garderoben. Men helt klart ett alternativ att titta närmare på.

Av Naki
Skrivet av Svantesson666:

Fyll hålen med tandpetare som du bryter av och dra sedan fast en skruv igen. Kommer sitta stenhårt.

Ovan gäller om jag fattat allt rätt och det inte är mer trasigt än att hålen blivit för stora för att vinkeljärnen ska sitta fast.

Tack. Fixade en dörr så, men jag undrar om det kan fungera här. Den är runt 1x2m och 1cm tjock.

Skrivet av kawkstege:

Det är ingen superbra lösning, men åtminstone lätt, om bara hålet är större så kan du ta trälim och sågspån att fylla hålet med sen skruva i igen.

ntressant. Funderade ett tag på kemiskt trä, men trälim och sågspån är nog enklare. Får testa det och fungerar det inte får det bli tandpetarna.

Av Naki

"Laga" en spånskiva

På barnens rum har jag en garderob med skjutdörrar mellan golv och tak. Denna garderob går ungefär två tredjedelar av väggen så på ena sidan sitter en stor vitlackad spånskiva som avgränsare.
Tyvärr har barnen konstant låtit skjutdörrarna slå i denna så den lossnat från de vinkeljärn som ska hålla den på plats. I övrigt är den hel så jag känner mig tveksam till att borra nya hål i golv och väggar för att flytta vinkeljärnen(6-7 stycken).
Finns det något bra sätt att lagade nu allt för stora hålen i spånskivan för att försöka skruva fast den igen?

Av Naki

https://www.tradera.com/item/340186/586492706/unik-original-i...-

Jag förstår inte riktigt vad som gör den unik. Den har inte reparerats, men sedan...?

Citat:

en unik original iPhone telefon
som inte varit en reparation objekt
och inte förnyades som de flesta iPhone telefoner innan heller för att säljas sedan som en auktion här på Tradera

Av Naki

Hur är det nu, kan man mixa 3.5 och 2.5 diskar i den eller bara 3.5? Har ett gäng 2.5 att rensa så det skulle kunna vara en enkel lösning i så fall.

Av Naki

Bjuder 1100 plus frakt om inte @jens75 köper

Av Naki
Skrivet av dan@work:

Den gröna är väl för adsl och det ska telia sluta med, så vitt jag vet.

Kanske jag som misstar färgerna, men jag har en röd för inkommande fiber och sedan har jag fyra gula plus en grön. Från den gröna går en kabel till en switch och sedan ut via patchpanelen till de uttag där jag har telefoner inkopplade. F1:an verkade bara ha en röd plus fyra gula.

Av Naki

Har ännu inte vågat byta ut min Sagecom, men en kompis har fått denna och en sak som jag blev fundersam på är att den inte har någon "grön" port. Min Sagecom och tidigare har en sådan där man kopplar in för telefon. Har han fått fel eller har man skippat det på denna så man får koppla in via en av de gula istället?

Av Naki
Skrivet av crash:

testa att köra med putty och se om det blir någon skillnad?

putty dör också efter ett par minuter med Network error: Software caused connection abort.
Så det verkar, som @KAD var inne på vara servern som problemet ligger i. Men den har mig veterligen inte ändrats på länge. Provade köra ssh -vvv och får då:

Citat:

debug3: send packet: type 80
debug3: receive packet: type 82
debug2: client_check_window_change: changed
debug2: channel 0: request window-change confirm 0
debug3: send packet: type 98
debug2: client_check_window_change: changed
debug2: channel 0: request window-change confirm 0
debug3: send packet: type 98
debug2: client_check_window_change: changed
debug2: channel 0: request window-change confirm 0
debug3: send packet: type 98
debug3: recv - from CB ERROR:10054, io:000002B56569ECD0
debug3: send packet: type 1
debug3: send - WSASend() ERROR:10054, io:000002B56569ECD0
client_loop: send disconnect: Connection reset

CB ERROR:10054 verkar skumt i det läget, men jag får läsa på lite. Får också Timeout, client not responding from user username 192.168.1.abc port 58579 i /var/log/auth.log Så något verkar bråka med uppkopplingar från servern när jag stänger laptopens lock.