Inlägg

Inlägg som magnusvmt har skrivit i forumet
Av magnusvmt

Gör det läsbart först. Varför står det t.ex. "element" mitt i din kod? och använd inte åäö utanför strängar.

Av magnusvmt

PC Plus -> Datormagazin. Tror jag har varje utgåva av Datormagazin nånstans på vinden.

Av magnusvmt

du glömde inte ta bort nått tunt plastskydd innan du monterade kylaren?

Av magnusvmt
Skrivet av Xeonist:

Och som serverdrivare tycker jag det är rimligt att om du vill använda min tjänst så berättar du vem du är.

Du är då min kund. På mitt "riktiga" jobb så vet jag vem alla mina kunder är.
Alla kunder som är "riktiga" kunder har ju identifierat sig. Kunder som kommer in från gatan är det såklart lite annorlunda med, och vi behöver inte gå in närmare på det. Men principen är att du inte aktivt döljer vem du är.

Som internetanvändare tycker jag det är helt orimligt att serverägare ska veta vem jag är utan att jag aktivt berättar det för dem.
En vanlig dag av surfande ansluter jag till säkert ett par hundra servrar, är det rimligt att alla dessa ägare (som jag ej vet vilka de är) ska få reda på min identitet?

Det är som att gå runt på ett köpcenter och tittar i butiker. Även om man inte köper något ska man bli identifierad av varenda butikägare.

Av magnusvmt
Skrivet av Celphish:

Jag är nog ensam i att ha en fläkt som blåser på mina händer när jag spelar fps, blir för varm om händerna å de behöver aktiv kylning 🤓

Vid den här årstiden har jag har en värmefläkt framför musmattan och sitter i dubbla tröjor. Så det beror nog mycket på hur man bor.

Av magnusvmt

Förstår ändå tanken, hade räckt med 3-5 sekunder av stigande ljudnivå för att hinna reagera och stänga av det. Har ibland råkat trigga larmet mitt i natten, och det är grannarna säkert inte glada över. Men samtidigt kan de där sekunderna vara viktiga, så de små sällsynta irritationerna får man stå ut med.

Av magnusvmt
Skrivet av anon257891:

@JesperA:
Landade i början på veckan, men inte hunnit med att testa ännu (Packar upp den strax), återkommer

Hunnit testa det än?

Av magnusvmt
Skrivet av InCyBoy:

Köpte för 2 år sedan en portabel AC som fungerar jättebra för min 2a. Enda problemet jag har är att fönster/balkongdörr måste stå öppet. Detta har jag ganska länge letat efter en lösning till och hittade det för någon vecka sedan. Då hittade jag dessa(finns även variant 200 och 1000). Beställde och försökte montera vilket var smidigt. Tyvärr har jag dubbla rutor i fönster och dörr för att dämpa ljudet från tågen, vilket gör det i princip omöjligt att använda dem. Jag har i alla fall inte fått ordning på det än.

Hur som helst så känns kvaliteten bra och när jag testat så håller den ute värmen.

Så mitt tips är att köpa en AC+ någon av dessa och montera. Dra för persiennerna när solen ligger på. Ha gärna lite öppet längst bort i lägenheten, detta skapar ett sug som för den kallare luften ditåt.

Jag har kört med den tätningen sen förra året. Det är OK, men är tyvärr inte riktigt nöjd ändå. Har jag igång AC:n hela dagen på 16 grader lyckas den dra ner temperaturen från 30 till ca 24-25. Tar lång tid innan man märker någon effekt.

Av magnusvmt
Skrivet av Broken-arrow:

Nej, finns stridspiloter som kan se en bild ruta på över 200 bilder i sekunden (tyda en text på flygplan i det fallet). Det är bara dålig myt.

Mer info här
https://www.pcgamer.com/how-many-frames-per-second-can-the-hu...

Ja, ok. Min poäng var ändå att det inte stämmer och att folk resonerar fel. Man kan inte säga "vi behöver inte högre FPS än vad ögat kan se" eftersom ögat inte är synkat med skärmen, en bildruta kommer alltid vara gammal när din hjärna uppfattar den och genom högre FPS sänker du åldern för bildrutan.

Av magnusvmt

Hur hårt har du kört dom?

Av magnusvmt
Skrivet av Lifooz:

Har också funderat på det. För om jag minns det rätt så är det så att om din TV, monitor eller projektor har 60Hz så är det de 60 bildrutorna, alltså uppdateringarna per sekund som sker. Sedan kvittar det om datorn skickar 61 eller 9000fps.

Så då borde CS spelarnas 300fps alltså vara placebo och elräkningshöjare.

Det är så jag har uppfattat saken, men jag kan ha fel.

/Lifooz

Det är absolut inte placebo, det kan jag garantera. Spelat CS i över 15 år med alla möjliga konfigurationer och det är stor skillnad i input lag. Gäller inte bara CS heller, bara att man märker skillnaden mest i snabbare FPS spel.

Det har att göra med hur gammal en frame är. Om du spelar på 60Hz med vsync får du 60FPS perfekt syncade med din refresh rate, alltså är en frame 1/60=16.6ms gammal, stänger du av vsync och har 300 fps är en frame högst 1/300=3.33ms gammal.

Det är exakt samma princip som varför det är stor skillnad på 60Hz och 144Hz även fast våra ögon bara uppfattar 24FPS.

Av magnusvmt

Är det Strix eller Turbo?

Av magnusvmt

Jag har varit beroende i typ 5-6 år av det. Fast mitt problem är att jag har en permanent nästäppa även när jag inte använde nässpray. Jag har opererats för denna men det hjälpte tyvärr inte. Otrivin-täppan är dock ännu värre för den kommer så plötsligt och har man inte sprayen med sig så kan man helt enkelt inte andas genom näsan. Så mitt "beroende" är i princip nödvändigt om jag vill kunna andas samtidigt som det gör saken värre.

Av magnusvmt
Skrivet av Xcym:

Så sa jag om windows xp, men tji fick jag, ibland är det bättre att utvecklas och våga ta in nytänk. Windows 10 verkar super bra enligt mig.

meh, jag tycker fortfarande att Windows 2000 var den bästa versionen... men det är nog för att jag hatar clutter och fancy grafik. I de senaste Windows versionerna får jag spendera massa tid på att stänga av onödiga services och irriterande funktioner.

Av magnusvmt

Jag har ett litet men irriterande problem med mitt Asus Radeon R9 290X Matrix Platinum. DVI-portarna verkar av någon anledning fungera som hdmi/displayportar gör: nämligen att skärmarna är PnP. Så när jag stänger av en skärm disconnectas den och trycker över windows till min andra skärm. Detta hände inte med mitt 560ti. Någon som stött på detta och har en lösning?

Av magnusvmt

Jag har aldrig lyckats handla från WD's outlet med studentrabatten. Hur har ni som lyckats gjort? Jag får "Payment Authorisation Failed" både med paypal och visa-kort.

Detta problem har varat i över ett år nu.

Av magnusvmt
Skrivet av Aiwzor:

Till och med 5249kr om man loggar in via mecenat som alla studenter har. Känner ni någon student så är det lugnt, finns inga restriktioner.

Det måste varit något fel på priset. 16TB för 5249kr medans 8TB kostar 6923kr. Nu är den slut i varje fall.

Av magnusvmt
Skrivet av Unpas:

Ugh! Trådlöst. Är att bjuda in nyfikna till din share. WPA och WPA2 är inte så svåra att knäcka.

eh, visst det har funnit några stora router exploits och problem med till exempel att WPS var enkelt att brute forca. Men WPA och WPA2 i sig är inte alls lätta att knäcka. Med ett bra lösenord och en uppdaterad router är det i princip omöjligt just nu.

Är absolut inte några problem att köra raspberryn med trådlöst och streama film över nätverket. Hårdvaran flaskhalsar innan nätverkshastigheten gör det.

Av magnusvmt

Är det bara jag som förväntade mig de här systemkraven? Efter Witcher 2 (som många idag fortfarande inte kan maxxa) borde alla förväntat sig brutala krav tycker jag.

Skrivet av LeafBox:

Blir så när ingen tar sej tid att göra klart skiten.
Se på GTA V. Det må vara över 1 år försenat, men systemkraven var väldigt imponerande....

(Jag förstår dock att Witcher ser visuellt bättre ut, men inte så pass mycket att det förtjänar systemkraven)

Först skulle ju Witcher släppas "efter sommaren", sen var det februari och nu är det Maj.

Av magnusvmt

Min första tanke var samma som de flestas: att det är idioti och slöseri med tid. Konkurrensen är enorm och det är löjligt jobbigt att bara bli semi-elit. MEN sen kom jag att tänka på hur många värdelösa inriktningar som redan existerar i gymnasiet därför accepterar jag det ändå.

Skrivet av KRQKAN:

Inför aga igen så föräldrar kan sminka sina barn som tänkter söka en sådan utbildning.

Sminka barn? Vilket hemskt straff, vi vill inte tvinga på dem vuxnas skönhetsideal!