Inlägg

Inlägg som magnusvmt har skrivit i forumet
Av magnusvmt

Sånt här får mig alltid att känna mig som en gammal gubbe trots att jag inte ens nått medelåldern.

Av magnusvmt

Håller green längre än black tror ni? Jag använder hårddiskar som lagring, och då menar jag lagring som i: de fylls med saker och läggs på en hylla.

Jag kopierade nyligen över ett par tusen DVD-skivor till hårddiskar för att spara plats men vill självklart att diskarna ska hålla så länge som möjligt.

Av magnusvmt
Skrivet av P-NILZ:

Det gäller alla varor. Tull kommer aldrig på varor inom EU men du kan åka på 25% momssats.

Men böcker har ju bara 6% moms i Sverige, varför skulle man behöva betala 25% isåfall?

edit: såg precis att det var en gammal tråd någon bumpat, men mitt inlägg står kvar.

Av magnusvmt

Aldrig vunnit något, men har lärt mig att man inte ska lägga tid på att försöka. Hur bra rim man än kommer på så har någon annan ett bättre. Därför lägger jag numera max 3 minuter på ett rim.

Av magnusvmt

Det är kul att så många är rädda för ett odemokratiskt samhälle och därför vill förhindra folk från att rösta på SD. Inser ni inte själva hur dumt det låter?

Jag är själv andra-generationens invandrare men med tanke på hur jobbsituationen ser ut i Sverige just nu tycker jag dock att regeringen kan lugna sig lite och skärpa till reglerna. Det senaste inflödet från Somalia märktes som fan här nere i Malmö, och inte på ett bra vis.

Det som behöver göras först och främst är att fixa arbetslösheten. Slopa LAS, sänk arbetsgivaravgifter och gör det så lätt som möjligt att starta eget. Vissa branscher blir helt överkörda av arbetskraft från EU länderna i öst, detta måste också åtgärdas men det är svårt med tanke på våra fackföreningars principer.

Det finns helt enkelt vissa saker som behövs för att tillåta en så pass öppen invandringspolitik. Folk måste inse att idén om det svenska folkhemmet är död och börja anpassa sig inför en liberalare värld.

Av magnusvmt

av någon anledning minns jag massa från AoE.
de roligaste förrutom de redan nämnda är väl
"bigdaddy" och "photon man". "Jack be nimble" fanns också och gjorde så att en katapult kunde skjuta kor.

Av magnusvmt
Skrivet av Recall:

Bor i en stad med runt 30.000 personer, i villa i ett av dom populäraste områdena kan max ha 8mbit och haft det sedan runt 2008. Fiberutbyggnad i mitt rövhål!

Jag bor i en stad med runt 100000 personer, i ett populärt villaområde. Jag kan inte få ut mer än max 3-5Mbit, men då måste jag betala för 8. Det har varit så i 10 år.

Av magnusvmt

Är det inte teleinstallation du pratar om?

Av magnusvmt

testa 'menu:minimize,maximize,close'

Av magnusvmt
Skrivet av Wickit:

Efter division med 1000 är uttrycket med största sannolikhet inte en int längre. Och vid en cast till int utnyttjar man att en int inte tar hänsyn till decimalerna.
Därav först division med 1000 => cast till int => multiplikation med 1000.

Ingenting ändrar datatyp magiskt.

int n = 56;
System.out.println(n/10);

ger output: 5

Av magnusvmt

Du skrev:

Skrivet av kempes:

Jag vet hur jag ska kolla om ett tal är primtal eller ej, men inte hur jag ska kolla 3400 st. .

Så gör det i for-loopen. Då kollar du alla.

Av magnusvmt

1.
(n + 500) / 1000 * 1000

2.
tal = x/y;
heltal = x%y;
rest = y;

Av magnusvmt
Skrivet av kempes:

Vet jag att jag ska använda mig av operatorn "%" för att kolla om det är ett primtal. Jag vet hur jag ska kolla om ett tal är primtal eller ej, men inte hur jag ska kolla 3400 st. Så ja, behöver hjälp med for-loopen.
Hoppas ni förstår.

Du ska utföra algoritmen på x antal nummer, det är detta du löser med en enkel for-loop. Jag rekommenderar dig att läsa kurslitteraturen.

Av magnusvmt
Skrivet av Hymer:

Fy fan va fusk. Precis en sådan jag vill ha till min dörr dåjag hatar nyckjlar men inte har Goet i mig att fixa det. Hur mycket har projektet kostat?

Jag har en sån här på ytterdörren http://www.laskompaniet.se/yale-doorman/1196-0
Kan både öppnas med RFID och kod, väldigt skönt att slippa nycklar!

Av magnusvmt

Gött att ni öppnar i Malmö och fyller hålet JME lämnade efter sig. Det har fattats en bra återförsäljare med kunnig personal!

Av magnusvmt
Skrivet av Meantek:

Har du rengjort kylaren på damm? Temperaturerna låter faktiskt inte onormalt höga som de är nu heller, men jag förstår problemet om ljudnivån har gått upp. Jag skulle rekommendera en rengöring av kylaren till att börja med.

Nä, de är inte onormalt höga i förhållande till 560ti kort, men för att vara en av de bästa kylarna på marknaden (Twin Frozr III) så tycker jag de är högre än de borde. Ja, jag rengjorde kylaren så gott jag kunde. Jag har inget riktig problem med kortet, jag undrade bara om det var en känt fenomen att temperaturen stiger över tiden eller något.

Vet du förresten om undersidan av kylflänsen som ligger mot processorn brukar vara lite räfflig? Min var det och jag funderar på att sandpappra den för att få en blankare yta och se om det hjälper.

Av magnusvmt
Skrivet av Waowt:

Apple Macbooks (alltså bärbara, INTE stationära) gillar jag skarpt, men jag gillar verkligen inte OS X.
Efter att ha testat i VirtualBox märkte jag att det är inget för mig, så det blir ingen Mac, som jag tänkte från början.
Nej, får bli en iPad, ÄLSKAR den! Bästa Apple produkten i mina ögon.

Edit: Konstigt att du laggade dock, för jag laggade inte äns när jag körde i VirtualBoxen, och där kan ej mer än 128MB VRAM användas, och jag gav den bara 2GB RAM och lite CPU kraft.. Så, verkligen konstigt!

Kul, jag tycker precis tvärtom. OS X är ett helt ok system och de bärbara datorerna fungerar mycket bra, men iPads förstår jag inte vad man ska ha till.

Av magnusvmt

De försökte rekrytera genom att pussel man löste, men tror inte det är vad du menar.

Sen tycker jag mig minnas att man fick testa någon online också, tror det var reaktionstester för att se om man kunde bli fallskärmsjägare eller något. Det var nog 4-5 år sedan.

Av magnusvmt
Skrivet av robbannn:

Jag använder Visual C# Express. Måsvingarna är jag med på, det ska jag inte ha missat någon. Det är väl det jag placerar innanför dem som jag måste öve på
Jag funderar på om det kan vara bra att bryta upp metoden i fler metoder. Eftersom jag gör ett antal olika kontroller av personnumret i det här fallet kanske det kan vara en god idé? Sen känns det som att det borde finnas något smidigare sätt att lösa kontrollerna på, det blir lite väl mycket ändring av typer hit o dit...
Alla små tips som kan effektivisera koden uppskattas mycket!

Missade du att kopiera en till första koden du postade då? För den koden jag såg saknade en måsvinge som stängde funktionen.

Av magnusvmt
Skrivet av Zaraxor:

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp... där har ni moderkortet. Står vad allt är där också men det hjälpte mig inte riktigt ändå...

Det är på nummer 20, kolla om det står några tecken på moderkortet som indikerar var de olika kontakterna ska sitta.