Inlägg

Inlägg som Guybrush_Robert har skrivit i forumet
Av Guybrush_Robert

Nybörjare - vill uppgradera till SSD med gammalt moderkort

Hej
Jag har ett "gigabyte ab350 gaming cf" moderkort och idag har jag 2 små SSD-diskar och en större (500GB) vanlig roterande hårddisk.
Den gamla hårddisken har böjat visa tecken på fel och jag har tröttnat på att den är så slö och spel inte laddas ner korrekt (säger diskfel) från steam osv.

Vill byta ut 500gb disken mot en ny SSD på minst lika stort minne.
Min roterande 500gb sitter med SATA-kontakt idag så det funkar ju. Finns ju SSD-disk med SATA-utgång.

Men nu läste jag något om att PCIe är snabbare för minnesöverföring. Finns det SSD-diskar för lagring som jag kan koppla in med PCIe istället? Eller är det bara för RAM-minnen?

Tacksam för lite hjälp

Av Guybrush_Robert

Baksidan är bäst. Då kan du låsa upp med en hand (pekfingret med den handen du håller telefonen med).

Mobilskal använder jag ej.

Av Guybrush_Robert

Utmärkt förslag. Prislappen förväntade jag dock skulle vara lägre än idag (per person) eftersom fler kommer vara med och betala i det nya förslaget.

Jag förstår inte hur folk kan gnälla om att behöva vara med o betala för något "de inte använder". Så funkar det med de flesta offentligt finansierade förmåner i det här landet.
Antar att ni inte heller tycker er skatt ska gå till sjukvården. För ni är ju inte aldrig sjuka? Föräldrapenning? Ni har ju inga bar.... *poff* rätt var det är så är ni in en punkt i livet då ni får barn och klagar inte längre på den svenska föräldraförsäkringen.

Tycker man nyheterna är vridna så får man tycka det, SVT är inte alltid felfria. Men den fakta-baserade information de levererar är värt de pengarna de ber om. Ta en titt ut i resten av världen och inse hur jäkla bra vi har det i detta landet. Även om allting såklart kan bli bättre.

Av Guybrush_Robert

Hej, jag har spelat solo i typ 2 år nu men är sugen på att gå med i en guild. Finns det någon svensk guild som man kan få gå med i?

Av Guybrush_Robert

Det är hemskt, men sverige är en marionettdocka i USA:s händer. Vi ger asyl till tusentals flyktingar varje år men inte Snowden eller Assange... Hade jag varit i en maktposition hade jag försökt ändra på det.

Pinsamt att Times magazine ger påven pris för "person of the year" istället för Snowden när han fick överlägset flest röster.

Av Guybrush_Robert

Kollade på den lite innan, men som sagts i tråden verkar den ha väldigt dålig/buggig wifi. För mig blev det en asus transformer book tx300 istället. Haft den 2 dagar bara men hittills gillar jag den, kostar ju en del dock.

Av Guybrush_Robert

Vilken nyhetssida för PC-spel använder ni?

Hej, jag undrar om ni kan tipsa mig om vilka PC-spel nyhetssidor ni föredrar och kollar oftast.

Själv följde jag gamespy mest innan, men nu har de lagt ner Gillar att det bara var fokus på PC spel och artiklarna var relativt seriösa och innehållsrika - inte bara reklam-blajja utan någon form av riktig "journalistik" (Dan Stapleton, t ex) som vissa andra siter erbjuder. IGN:s sida gillar jag sådär, tycker det är för mycket konsolfokus. FZ gillar jag skarpt, så den behöver ni inte rekommendera.

Uppskattar tips av mina PC-bröder

Av Guybrush_Robert

tyckte också surfkostnaderna var på tok för höga innan. Nu har jag tele2 student 69kr/månad inkl 3gig surf i månaden

Av Guybrush_Robert

Förstår inte heller. Om du testat det på ps3 så har du ju testat det... Men jag kan säga att jag tyckte 2:an var rätt kass.

Av Guybrush_Robert

Trodde folk vid det här laget lärt sig att inte köpa spel från Ubisoft eller EA. Man blir bara besviken...

Av Guybrush_Robert

Inkludera avgiften i skatten. Det är det enda logiska, hur svårt kan det vara?

Av Guybrush_Robert

ångrar så bittert att jag köpte d3... Detta verkar mycket bättre

Av Guybrush_Robert

Tack för inlägget. Jag känner igen mig väldigt mycket i din situation. Är själv nästan klar med högskoleutbildningen, har hittat min livspartner och lever ett ganska normalt vuxenliv. Hade precis samma tankar som dig kring diablo 3 - äntligen något att sätta tänderna i och grotta ner sig. Har kommit till nightmare med två karakärer och sedan insett att det återstår ca 20 timmar av exakt samma repetitioner innan man blir 60 och får göra samma repetitioner ännu mer.

Jag tror det är ett tecken på att man är erfaren när kicken av att "grinda" inte längre funkar - så är det för mig iallafall. Nuförtiden köra jag mest deathmatch-typ spel (BF bad company, TF2, HoN) där matcher går relativt snabbt och man når resultat direkt.

edit: trodde aldrig det var såhär många som var i samma sits som en själv... revelation!

Av Guybrush_Robert
Av Guybrush_Robert
Skrivet av Noobenu:

Finns det "gore" som i de senaste FO spelen?

I början av speled bevittnar man en halshuggning, som är i samma stil som i Fallout-spelen. Längre än så har jag inte kommit, men 18-årsgränsen är väll där av en anledning

Av Guybrush_Robert

NICE. kollar nu, fy vad snyggt systemet med stjärntecken är

Av Guybrush_Robert

skyrim
Half-Life 3

Av Guybrush_Robert

så va tycker ni om midas då? Jag tycker han e awesome Ganska grym nuke-skada han kan göra med alla spells samtidigt, med stun. Passa på o njut av honom innan han blir nerfad (vilket han väll snart lär bli).

Av Guybrush_Robert

efter ett par dagar av Dota2-international championship matcher är jag inte det minsta mer intresserad av Dota2. Verkar vara mer eller mindre exakt samma som HoN, fast 2 år senare och med Tf2-grafik. Tror detta kan bli en av valves större floppar tyvärr, vilket är konstigt då deras andra spel varit så bra.
Att göra DoTA2 var en bra ide på pappret, men det har redan gjorts och i det stadium spelet ser ut att vara i nu (alpha/pre-beta) ser det ut att ta ett bra tag till innan de har samma kvalite på kommentatorverktyg och användargränssnitt som HoN.
Sen har HoN ju egenutvecklade unika hjältar som man kommer sakna i DoTA (gauntlet, Maliken, puppet, osv).

Av de DoTA2 matcher jag sett verkar tempot vara utbota långsamt. I HoN har man drivit spelet mer mot gankande (även om det för tillfället verkar handla mest om att pusha torn tills op Keeper of the forest nerfas), vilket gör matcherna mer intensiva och händelserika.

va tycker ni själva? Matcherna streamas på DOTA2.com

Av Guybrush_Robert

funkar hon för någon nu?