Inlägg

Inlägg som Totto har skrivit i forumet
Av Totto

ok, har aldrig fipplat med x-box på det viset, så jag får överlåta det åt någon som har kunnande.

Konstiga är ju att det går att spela alla dom andra spel som ligger på hårddisken...

Om det är någon som har någon mer ide, tveka inte att tipsa! Allt är uppskattat!

Av Totto

Problem att Ladda spel från hdd(Evolution chip)

*bort*

Av Totto

Jag har en 250gb maxtor onetouch(extern), som jag har haft i 2,5 år, enda problemet som blivit är att usb anslutningen har slutat att fungera, enheten fungerar fint på firewire(har iof inte det på min lilla Shuttle), har även en 300gb maxor onetouch, den fungerar klockrent, den har även en on/off knapp jämfört med 250gb som inte har det Jag kan varmt rekommendera Maxtor som ditt externa val, då jag aldrig har haft problem med det märket(har även 1 eller 2 interna maxtor).

Av Totto

Kan vara tveksamt om det fungerar, kan eventuellt fungera om du kan få tag på en nyare version av bios till kortet, då brukar stora diskar accepteras.

Av Totto

Som BigMomma skriver, förmodligen är det så att den 200gb disk som inte hittas fortfarande är byglad som master(eller som vissa kallar: jumper), bygla om den till slave så bör den hittas, prova med det och återkom med resultat!

Av Totto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aka_The_Barf
3: det visste jag inte, varför gör den inte det?

Det Ultima tänker på är troligen att Nya diskar inte är formaterade, och syns då inte i "den här datorn" pga att dom inte har något filsystem, är det en begagnad S-ata disk du har så syns den förmodligen på en gång... Sen kan det vara så att du måste gå in i Bios för att enabla S-ata.

Av Totto

Nollställ bios, gör du genom att antingen plocka bort det lilla batteriet som sitter på moderkortet ett par sekunder, eller en del moderkort har en funktion så att man jumprar för att nollställa. För att ställa in bios i "fabriks läge", när du har nollställt bios så kan du gå in och kolla så att bios hittar disken ordentligt.

Av Totto

Re: Köpt en ny hårdisk

Citat:

Ursprungligen inskrivet av raggaren
Hej jag har köpte en ny hårddisk 80gb och när jag koppla in den satte grejen på master. och så satte i den i datorn sen så startar jag den då kolmmer det upp nåt med ntlr saknas vad ska jag göra för att kunna starta installationenn av windows?

Kontrollera först så att disken verkligen sitter som master, sen håller jag med ovanstående att du ska kontrollera bootordningen så att datorn försöker att boota från skivan först.

Av Totto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kakan86
Q-Tec skulle jag inte ta för dom är kända för att inte ha så bra kvallite på sina saker

Q-tec nätagg funkar bra iaf, högljudd som satan men klart funktionsduglig i servern har stått på nonstopp i ungefär 1 år nu Men nu var det iof inte nätagg ni pratade om

Av Totto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olfen
har en maxtor onetouch extern 200gig som jag kört sen 1.5år tillbaka, funkar perfekt även om den varit med jorden runt

Precis, maxtors externa diskar funkar fin fint, har en 250gb och en 300gb, har fungerat klockrent, dock så har usb porten på 250 giggarn pajjat, men disken snurrar på om jag använder firewire

Av Totto

Re: Jag får slå igång datan

Citat:

Ursprungligen inskrivet av nörd
NEJ JAG SKÄMTAR EJ. Den stannar i booten då får jag slå på ovan på burken så att den går igång det måste vara hårdisken som håller på att paja.(En gammal 40GB disk som är hårdkörd) Nu tänker jag köpa en ny hdd men vet inte vilken som är bäst av dom 2 nedan

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=112810&cks=SPC

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=307909&cks=SPC

Vilken hadde ni köpt?

En fråga bara, du har väl kollat så att ide kontakten sitter i ordentligt i moderkortet och disken? Kan vara värt att kolla, många(tro det eller ej) missar sådant...

Av Totto

Nja, problemet verkar inte vara drivrutinerna, XP ska inte ens kunna börja kopiera filer om inte installations programmet hittar diskarna, problemet verkar vara att din skiva har gått sönder, du borde införskaffa en ny, t.ex be en kompis att bränna 1.

Av Totto

Ja just jävlar, skruvar i datorer varje dag, men håller inte reda på en sådan simpel sak, brukar iof få byta lite då och då när jag har skruvat ihop dom då jag har satt i fel kabel... aja, man får väl skämmas

Av Totto

Re: slave eller master?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mulle87
har i en 300gb sata disk nu och försöker få igång min 120gb ide disk men den vill inte hitta den...den står som slave...ska jag ändra till master eftersom den är egen ide hårddisk eller hur fungerar det?

Försöker du koppla in ide disken på secondary ide eller på "main"? om du har den på secondary ide så och den är ensam på kabeln(mitten kontakten på kabeln), så ska den vara master, annars slave. Sen så kan du gå in i bios och kolla ifall den hittas där. hittas den i bios, så går du in i diskhanteringen i windows och formaterar den till ntfs(rekommenderar ntfs).. Om du får något felmedelande eller dylikt, återkom gärna så får vi se vad vi kommer på...

Av Totto

Du ska också tänka på att vissa moderkort kräver att man går in i bios för att enabla sata(intergrated perip... vetefan hur det stavat, men där brukar det finnas).

Av Totto

5*200, 300, 120, 37 =1457, har skrivit i denna tråd förut, men nu har precis en 250(maxtor extern), kajkat ihop.

Av Totto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sidde
Köp 3-4st 160GB diskar och kör raid0 alt. raid5.
160GB diskarna är de diskarna du får flest MB per Krona.

Knappast 1 200gb disk kostar 835kr, en 160 kostar 699kr(kanske billigare i vissa fall), 835/200=4,175kr, 699/160=4,36875, så nej, han får inte mer GB för pengarna om han köper ett par 160 giggare, räkna ut saker innan du skickar in någonting på ett forum Eller ge oss en länk till en sida där du får mer gb för pengarna på en 160gb disk(vilket inte lär hända)...

Av Totto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av VaCUm
Har Norton och ingen brandvägg...

Felet kom faktiskt efter att jag bytte till mitt SATA-kort. Jag skall ta och skriva ner vad det står på blåskärmen. Det var någon SCSI eller SATA-relaterad DLL som nämndes.

Låter som att det är problem med drivrutinerna när din "blue screen of death" nämner en dll-fil. Testa att uppdatera drivrutinerna till S-ata kortet, hjälper inte det, så prova att flasha om moderkortet(med nyaste bios(SPARA ALLTID ORIGINALBIOSET INNAN DU FLASHAR)). Sorry för "caps", men det är ytterst viktigt att original bioset(oavsett vilken produkt man flashar) sparas, ifall det går fel på flashningen, att det blir fel på flashningenär oftast inget allvarligt, brukar vara att man t.ex har fått fel bios, vilket är enkelt att åtgärda genom att flasha tillbaks till det gamla

Av Totto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Semjonov
Varför vill du bränna dom i 2x eller 1x? Får du dålig kvalité på bränningarna?

Precis, vaför vill du bränna i lägre hastighet?

Testa att byta brännarprogram till t.ex Nero, där kan du välja lägre hastigheter.

Av Totto
Citat:

Ursprungligen inskrivet av matte56
Och varför skall du fejka en hdd krash? :/

Det var också min spontana tanke, varför vill du fejka en hdd crash?

Men som någon person ovan sade(orkar inte scrolla tillbaka), dra ur ide(eller s-ata om du har det) kontakten en bit, så ser det ut som att allting sitter i, men hårddisken kommer ej att hittas då.