Inlägg

Inlägg som AppleMuffin har skrivit i forumet
Av AppleMuffin
Skrivet av Hellowiener:

Nej det har vi inte. Ni har läst för mycket skrämselpropaganda.

Vadå nej? Jag har pluggat geografi på universitetet, jag tror mina lektorer vet vad dom pratar om. Du skulle kunna argumentera om att kurslitteratur är vinklat, sure, men om du har tänkt att dra det till att det finns en global konspiration skapat av geologer för att dom ska känna sig viktigare tror jag du får tänka om en gång till.

Edit: Oops, menade självklart geografer.

Av AppleMuffin
Skrivet av Hellowiener:

Ingen förstår klimatet, det är ett kaotiskt system.

Det första dom säger på universitetet när man ska skriva en uppsats i geografi är att vi vet i princip allt och när du skriver något är det bara att testa ett gammalt experiment för att det inte finns någon ny information att hitta. Vi har jävligt bra koll på hur klimatet funkar.

Av AppleMuffin

Postnord avgift är ju 125kr för varor över 1600, så om du ska köpa något dyrt bör det väl inte riktigt vara någon dealbreaker. Moms på 25% kommer du få betala oavsett leverantör, om dom då inte paketerar om i Tyskland, men det är ju 1.) inget du kan räkna med, och 2.) något som du ändå måste betala när du lämnar in importdeklarationen på din oförtullade vara

Av AppleMuffin
Skrivet av Slägge:

Ett vanligt 2060 är redan idag samma prestanda som ett 1080. 3060 skulle närma sig dagens 2080ti eller 2080 super iaf om ryktena stämmer

Jo, fast nu kostade ju 2060 lika mycket som 1070 gjorde under launch. Det skulle vara synd om 3060 landade i en 1080-prisklass

Av AppleMuffin
Skrivet av Donkey:

De fungerar men samvetet kanske får sig en törn. Oftast är dessa "stulna" eller köpta med stulna CC..

Det som du köper på ebay eller dylikt är väl OEM nycklar som kommer från företag. Jag antar att man måste köpa dom i bulk och då faller hela stulna kreditkorts-teorin då det (oftast?) handlar om många microköp över en lång tid för att kringgå upptecknings-algoritmerna.

Av AppleMuffin

Årets spel är ju definitivt Resident Evil 2. Lite synd bara att den inte var med på listan

Av AppleMuffin

Det är ju svårt att ge en solklar rankning på dom, men dom spel som sticker ut är:
Witcher 2
Witcher 3
Resident Evil 2 remake
Minecraft
Subnautica
Path of Exile
Dark souls
Portal (1 (tyckte 2an saknade lite av charmen)

Honorable mention blir Skyrim. Skyrim är inte ett bra spel men det är troligtvis det spelet jag dumpat flest timmar i. "Vast as an ocean, deep as a puddle" är en perfekt beskrivning av spelet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av AppleMuffin
Skrivet av Rullkragen:

[Kallar sig gubbe], är i 60 års åldern.
Men kan gå utan rollator!

Nej, usch, säg inte så. Jag är väl fortfarande vad många skulle säga ung i det här forumet (undre överdelen av 20-års åldern) och jag får lite medelåldersångest när jag läser ditt inlägg.

Skickades från m.sweclockers.com

Av AppleMuffin

1 minut på komponentkoll sa att det minsta du kan gå för är 2500. Med det får du en SSD så den är nog helt okej att bara surfa på.

Edit: Tog bort länken då det kanske är att göra ditt jobb åt dig :s

Av AppleMuffin

@twit: Subnautica Below Zero för 7€ och Unknown Worlds får mer pengar än vad som skulle få av en säljning på Steam, man tackar.

Av AppleMuffin
Skrivet av Hacke[Man]:

Det står 24st kvar nu 12:37

Står att det är 24 kvar för mig också, men dom kostar 1700kr styck.

Av AppleMuffin
Skrivet av Mattias10:

ASUS TUF 5700 är det sämsta 5700 på marknaden!

Är det inte consensus att man ska köpa det billigaste kortet som har inte har en blower-kylare och minst 2 fläktar?

Skickades från m.sweclockers.com

Av AppleMuffin

@tcepsus: Skillnaden mellan 1ms responstid och 5ms är mindre än 1 frame på en 144hz skärm, så "1ms" är bara för marknadsföring. Nu spelar det inte riktigt någon faktisk roll då skärmen jag länkade också har "1ms". Rent spontant känner jag skärm som skärm, och ja, om du ändå går över skärmens maxgräns så är freesync totalt onödigt, men det är en bra feature att ha iaf. Det är ju inte så att det kostar så mycket.

Av AppleMuffin

@tcepsus: Tack, var bara firefox som inte ville visa den rutan.

Här är det jag kom fram till iaf. Om du är modig skulle du även kunna flasha om 5700 till ett 5700 xt och få 10% mer prestanda med risk för instabilitet och en högre strömförbrukning.

https://komponentkoll.se/bild/TnALd.png

Skärmen har en IPS-panel vilka generellt har bättre färgåtergivning och stödjer freesync (och är med det g-sync compatable).

Av AppleMuffin

Hur sparar man ett bygge på komponentkoll? Skulle iaf byta ut cpun mot AMDs 3600 då den är likvärdig i spel men bättre prestanda generellt, 3k ramminne till 3200 då priset är samma, SATA ssd:n till en m.2 då dom kostar lite mer men presterar bättre, grafikkortet mot ett billigt AMD 5700 då den presterar som ett 2070 (och jag antar att det är en större vinst än att ha NVENC) och byta ut skärmen mot en AOC 24G2U.

Av AppleMuffin
Skrivet av Maarus:

Macron Eu:s guldgosse är typen som jublade vid arabiska våren men när det sker på hemmaplan av hans egna landsmän, jublar han än tro?

Fast nu var ju den arabiska våren en massa diktaturer som blev överrumplade av frihetskämpar, så vad är det att inte jubla om? Att klaga på vilka som tog makten senare är att vara efterklok.

Av AppleMuffin

Det första som jag tänker på är Subnautica, ett exploration survival spel som hands down var mitt GOTY 2018 (t.o.m. en solklar nominering till Game of the Decade). Spelet är som bäst om du dyker huvudet först utan att kolla upp något. Jag är inte ett fan av survival spel, jag inte gillar att barnvakta olika hp barer, men detta fick mig att känna mig som ett barn på nytt och det har jag inte gjort på en lång tid nu. Jag kan knappt hålla mig tills stand-alone expansionen kommer ut Q1 nästa år.

Av AppleMuffin
Skrivet av Nocto:

Lustigt beteende, så fort en dålig nyhet släpps om Intels cpuer så släpper de direkt någon "positiv" nyhet om något som bara finns på papper än så länge...
Skickades från m.sweclockers.com

Är det inte så det alltid funkar med "läckor"? Om något händer som man inte vill att personer ska se så drar man bara upp kjolen lite och visar anklarna. Det är ju svårt att tro att detta är något som Intel inte ville få ut, speciellt med den fantastiska tajmingen...

Av AppleMuffin

Vi får se om Nvidia-lim är bättre än AMD-lim.

AMD har väl några MCM grafikkort i utvecklingen också, eller var det bara en skröna?

Av AppleMuffin
Skrivet av CymbalCrasher:

Jag hade gärna använt deras klient om den verkligen var standalone, men den kräver att originalklienterna är installerade, och drar igång dem när du startar spel, så ser inte riktigt poängen i dagsläget.

Det är ju detta som är deras mål men som det ser ut idag så har den bara officiellt stöd av Microsoft. Jag har ju läst att dom har haft diskussioner med bl.a. Epic så jag hoppas att dom också får ett officiellt stöd och att det inte bara var för chat funktionen...