Inlägg

Inlägg som Svantesson666 har skrivit i forumet
Av Svantesson666

Ska sägas att jag har senaste drivrutiner av allt. Även senaste firmware. Dessutom är det så att Google Chrome har sina egna inbyggda drivrutiner för Flash. Har provat att avaktivera dem och istället köra standard flashplayer men fan heller att det hjälpte.

Av Svantesson666

Torrent vid 1000 Mbit är förstås meningslöst (alla andra lär nog gilla din fart upp dock ) men news servers via ex. Giganews eller liknande kommer du älska då kommer du faktiskt kommer kunna få ut farten som du betalar för.

Av Svantesson666

Dator kraschar i Chrome (flash)

Har fått världens märkligaste fel. Min dator kraschar varje gång som jag kör Google Chrome och Chrome behöver använda Flash. Vad är det då som är konstigt? Jo det märkliga är att det inte alls hjälpte att formatera och installera Windows 8 istället. Än märkligare blir det att inte heller hjälpte att först byta från AMD till en Intel i7-920 med ominstallation och inte heller när jag sedan bytte igen till Haswell. Har bytt samtliga komponenter i datorn bortsett minne och hårddisk. Jag har dock kört otaliga minnestester samt prövat dem i annan dator och även minnestestat dem där. Även kört en del tester på min SSD men alla kommer ut utmärkt.
Som jag ser det kan det bara vara SSD:n som får datorn att krascha vid Flash-körning i Chrome.
Internet Explorer fungerar utmärkt.

Oftast när den kraschar som genererar den ingen dump-fil utan hela systemet bara total låser sig. De gånger den faktiskt skapar en loggfil så är det oftast oskernel som har kraschat. Det kan också då krävas ett par omstartet innan datorn startar igen. Men som sagt om man bara håller sig till IE så funkar datorn perfekt i veckor. Medan det tar 1-2 minuter innan den kraschar i Chrome. Jag har sökt massor på nätet och INGEN verkar ha samma problem. Lösningen är självklar enkel att bara strunta i Chrome men samtidigt så gillar jag Chrome mer än IE plus att jag gärna skulle vilja veta hur sjutton det här kan komma sig att datorn uppför sig så här.

Jag måste säga att jag var tämligen säker när jag bytte all hårdvara men fasen heller. Tänkte prova att köpa mig en Samsung 840 Pro som sista åtgärd. Funkar inte heller det så ger jag upp. haha

Av Svantesson666

Det kan det vara men jag har aldrig haft problemen förut så jag misstänker att det är någon server i USA som inte orkar med. Kanske får kolla vad det finns för europeiska news providers.

Av Svantesson666
Skrivet av Melodylekfull:

Enligt SweC tester ska GTX 660 i SLI dra ca 416w. Jag tror ditt nätagg kan fixa det om du lämnar allt oklockat.

Tack för svaret. Ja då borde det gå utan problem. Är ju knappast så att min i5:a drar särskilt mycket och de andra enheterna drar nog inte så mycket heller.

Av Svantesson666

Om jag provade BF3, vilket jag aldrig gjort, skulle jag nog ligga på 0,1 eller nåt. Det kan ju knappast stämma att alla ligger på 2-3. Då går matematiken helt enkelt inte ihop om det nu inte springer runt en massa botar i BF3 vilket jag antog att det inte gör.

Av Svantesson666

Köpte ett sådant här och tror inte fläkten hittills (2 veckor) vaknat en endaste gång. Nu har jag dock en vanlig oklockad Haswell 4670k och ett GTX 660 så misstänker att aggregatet inte behöver svettas så mycket. Har även inkopplade en SSD, 2 HDD och 2 DVD-brännare.
Ett sådant här aggregat borde klara om jag köpte ytliggare ett GTX 660 för SLI va? Jag har lite dålig koll på vad ett GTX 660 drar men misstänker att det kanske inte drar mer än 150 W.

Av Svantesson666

Minns också vad som kan kallas för världens lättaste spel.

World Cup '90 som jag klarade direkt första gången jag spelade spelet 8 år gammal, och Terminator, ett sidscrollande shoot-em-up spel i stil med Operation Wolf, som jag också klarade allra första gången jag ens prövade spelet. Döm till min förvåning jag strax efter läste en recension i en tidning där spelet fick minus för att det var omöjligt... Det stod dock inte i recensionen om personen hade spelat med joystick eller mus. Med joystick kunde man nämligen inte röra styrkorset snabbt nog och det gick då, verkligen helt omöjligt, att klara. Men med mus gick det nästan inte att misslyckas. Ville man kunde man även spela två samtidigt och då fick man inte skjuta mer Terminators än när man spelade ensam så då var den än mindre möjligt att inte klara spelet! haha

Av Svantesson666

Notpron är ju riktigt, riktigt svårt. Kommit till bana 90 eller liknande.

Men det spelet som egentligen brukas rankas som det svåraste genom alla tider är det japanska Takeshi's Challenge som släpptes till NES men det är egentligen nästan bara löjligt omöjligt. Det är så skruvad omöjligt att klara att det fått kultstatus, http://en.wikipedia.org/wiki/Takeshi_no_Ch%C5%8Dsenj%C5%8D

Håller annars med om att Little Big Adventure 1 var sinnessjukt svårt. Kollade igenom en walkthrough på YouTube för ett tag sedan och spelet var ju helt galet omöjligt. Det är skönt att vi slipper se spel med lika totalt ologiska problem som det spelet var fullt av.

Ett annat spel som var rätt jävligt var gamla Riven, dock med förhållandevis logiska problem, bara jävligt svåra. Dock helt utan handling så man hade ingen aning om vart man skulle gå för att hitta nästa pussel. haha

Sist men inte minst så minns man ju även gamla Déjà Vu som knappt gick att klara om man så läste hur fasen man skulle göra.

Av Svantesson666

Visade sig att jag hade fel. Problemen har fortsatt de senaste dagarna till och från, mestadels till tyvärr. Problemen verkar framför allt uppstå vid prime time för amerikanerna. Mitt på dagen svensk tid verkar det funka bra. Så något måste ha hänt på andra sidan pölen. =/

Av Svantesson666

Ah tog och beställde X-Mini MAX II. De verkar i alla fall säljas på rätt många ställen, så de lär väl inte vara totalt värdelösa. Och i och med att de har uppladdningsbara batterier som vara i tolv timmar så bör jag kunna klara mig rätt bra.

Av Svantesson666

Liten bärbar högtalare för mobilen

Drar till Thailand om tre veckor och tänkte att jag skulle ta med mobilen så jag kan spela musik genom Spotify. Tänkte höra om någon känner till en bra liten portabel högtalare som man kan ta koppla till mobilen. Vore bra om den har både nätdrift och batteri så man har båda möjligheterna.

Av Svantesson666

Är väl bara att testa och se om du ser skillnad eller inte. Själv sitter jag bara 2,5m från TV och därifrån ser jag definitivt skillnad men en meter till kan givetvis göra stor skillnad.

Av Svantesson666

Brothers: A Tale of Two Sons

Spelade spelet i natt på jobbet. Spelade igenom hela, tog väl knappt tre timmar, och måste säga: Vilket otroligt fantastiskt spel! Det kändes som om det var den största revolutionen hur man berättar ett spel på ett snyggt och fint sätt sedan första Max Payne. Jag är säker på att t.o.m. med flickvän skulle gilla spelet (hon hatar TV-spel t.o.m. Portals, eh ja hon är rätt korkad så förmodligen därför... ).

Det var en sådan fantastisk känsla och atmosfär i spelet att jag inte kan påminna mig om något liknande sedan Grim Fandagos dagar men här i en mer allvarlig ton.

Tycker att det var ett sant mästerverk i synnerhet på sättet som det fick spelaren i känna för sin två polygon-syskon. Själva pusslen är inte mycket att skriva hem om. Alla är extremt simpla till karaktären men jag tycker inte det gjorde så mycket utan det bara spädde på mysfaktorn som redan fanns. Gillar att de lät spelaren själv utforska vad som skulle göras utan att det fanns en massa blinkande objekt A som skulle läggas i blinkande objekt B.

Hoppas verkligen Josef Fares tillsammans med StarBreeze gör fler spel och kanske ett "riktigt" spel, och inte bara ett XBLA, nästa gång. Jag har spelat en hel del av de XBLA som finns att köpa och jag måste säga att detta är det absolut bästa jag någonsin prövat.

Av Svantesson666

Har precis (för någon timme sedan) bokat en resa till Thailand och jag lär inte ta med mycket. Tror inte att jag kommer ta med något mer än kamera. Ibland har jag dock tagit med min mini-pc så jag kan spela Heroes of Might and Magic III på flyget. Inget får flygresan att gå så fort!

Av Svantesson666
Skrivet av JsoooN:

SÅDÄR JA, nu vart det fixat.

Slet isär nätverksuttaget och inspekterade allt... det "teknikern" tydligen missat vara att ett stift glappade inne i uttaget + att ena ledaren var i princip helt avskavd.. så de gångerna mina tester då fungerat var väl av en ren slump när de båda bitarna fick kontakt...

Lycklig brände jag iväg till jobbet och hämtade ett nytt uttag och en timme senare sitter jag här med internet och allt fungerar... typ.

Måste fortfarande ha routern inkopplad för att kunna ansluta till internet, kabel direkt in i datorn så händer det inget.

Eller att datorn är satt på statisk IP men nu låter det ju som om du är lite för kunnig för att ha missat en sådan enkel sak.

Av Svantesson666

Nu är farten tillbaka på full igen. Måste ha varit något slags fel med atlantkopplingen. Var i kontakt med Telia tidigare idag och de sa att de haft problem med dålig hastighet gent emot US med att det var fixat för någon dag sedan, detta kanske var någon server som halkade efter. Well, well allt funkar bra nu igen i alla fall.

Av Svantesson666
Skrivet av mrqaffe:

Vilken klient kör du ? Har du lika många anslutningar i klienten ?

SABnzbd.
Har provat lite olika antal kopplingar helt utan skillnad. Har alltid använt 20 tidigare och tror nog jag ska gå tillbaka till det. Fick även rådet av GN själva att prova port 443, men inte heller det gjorde någon som helst skillnad. =/

Av Svantesson666

Installerade om den totalt.

Av Svantesson666

Har precis bytt OS till Windows 8, undrar om det inte hände när jag bytte över. Inte säker men förstår inte varför Windows 8 skulle sänka farten kontra Windows 7. Låter inte helt rimligt.