Inlägg

Inlägg som Mr_Mattson har skrivit i forumet
Av Mr_Mattson

Komplett value gamer. Värt att köpa?

Tjenare!

https://www.komplett.se/product/975187/datorutrustning/datork...

Jag har hittat detta paketet ovan på komplett och tycker det var ett riktigt bra pris då man får med en rtx 2060. Men ifall jag köper den måste jag byta ut/lägga till några delar. Jag vill ha en bättre processor och ram då jag vill göra lite streaming och lite 3d modellering och renderingar. Jag måste även köpa till så jag kan ha wifi och möjligtvis bluetooth. Har inte heller en skärm så det måste köpas till.

Skärmen jag tänker på att skaffa
https://www.inet.se/produkt/2213860/aoc-24-c24g1-curved-1500r...

Min fråga är då: Är det värt att köpa denna och sälja de delar jag inte kommer använda och använda de pengarna till att uppgradera processorn och ram osv. Eller blir det billigare/bättre att bara sätta ihop en burk helt själv?

Här är burken jag funderar på att bygga ifall jag ska inte kör på kompletts paket

https://komponentkoll.se/bild/rOhZb.png

Tack på förhand!

Av Mr_Mattson
Skrivet av Laxpudding:

Du bör välja en skärm som matchar dina behov och din ekonomi. Din plånbok och din dator!

Jo det är ju klart. Men om du skulle kunna rekommendera en specifik skärm så hade det varit riktigt uppskattat

Av Mr_Mattson

@Laxpudding: Ja de är den jag tänker på. Vad säger du om det som hardware unboxed säger om den? att den inte är så snabb när det gäller responstid. Vilken skärm skulle du rekommendera till mitt ändamål?

Av Mr_Mattson

@Laxpudding

Såhär ser det ut för tillfället. Valet av skärm är absolut det som är svårast för mig. Hur är denna skärmen tror ni? kommer 1660 ti ens nå 144 fps? Är den ok när det gäller lätt workstation ändamål som nämnt tidigare?

https://komponentkoll.se/bild/jubNn.png

Hardware unboxed video på skärmen
https://www.youtube.com/watch?v=qENZbj4Qnsc&index=6&list=PL7m...

Av Mr_Mattson

@NordhNet: Ok ursäkta mig. Tänkte inte riktigt på det. Ska tänka på det i framtiden

@Laxpudding: Jag ska ha den mest som allround skärm. Jag spelar en del samt vill jag gärna göra lite 3d rendering och lite video editing. Så jag ska inte BARA spela. Men ska inte BARA göra 3d renderingar och video editing heller. En go mix av båda två är det jag har tänkt mig. Om jag utökar min budget till runt 2500 kr tror du jag kan få tag på en passande skärm då?

Av Mr_Mattson

Passande skärm till detta bygget!

Tjena!

Jag har skaffat ihop en lista efter massa research då jag är ny till att bygga PC. Det enda som jag är lite dålig på är skärmar och vilken slags skärm som är mest passande för just mitt bygge. Jag siktar efter nått som är rätt så billigt och jag tänker jag ska köra på 1080p. Vill helst undvika skärmar som kostar över 2000kr.

Jag ska huvudsakligen spela men vill också i framtiden kunna göra lite 3d rendering och även lite video editing. Vet inte hur stor påverkan det har på valet av skärm men tänkte de kunde va bra att säga iallafall.

Här är listan:

https://komponentkoll.se/bild/meKJh.png

Är det nån mer info ni behöver för att kunna ge bra tips så säg såklart till. Jag är som sagt helt ny till PC byggande
Tack på förhand!

Av Mr_Mattson

Tack alla! mycket användbara tips!

Av Mr_Mattson

Nu blev det väldigt många och väldigt många blandade svar hahah tack så mycket för hjälpen.

Jag har en annan tråd på köpråd där ingen har svarat alls på så om de är några här som känner för hjälpa till med att sätta ihop en lista så hoppa gärna över dit haha. Den heter 12k gaming och workstation PC. Sorry om man inte får göra nått sånt här. Jag är relativt ny till forumet hehe

Av Mr_Mattson

@Emil Hansson: Ok tackar! Tror jag kör på 2x4 3000mhz. Är det värt att spendera på ryzen certified minne eller kan man bara köra på vilket märke som helst?

Av Mr_Mattson

12k Gaming och workstation PC

Tjenare!

Min budget är 10k upp till 12k och jag ska huvudsakligen spela på den. Spelen jag ska köra är, The Witcher 3, Monster hunter world, Rocket league, Apex, Overwatch, Battlefield 1 och förmodligen en del andra som jag inte kan komma på nu. Jag planerar att i framtiden göra lite lätt 3d modeling/rendering och andra "workstation" relaterade grejor men inget proffesionellt utan endast hobby.

Jag har ingen skärm eller tangentbord men resten av tillbehören har jag. när det gäller tangentbordet har jag nog redan bestämt mig att jag vill ha Razer Ornata Chroma men har ni bättre förslag lämna gärna dem.

Wireless Wifi och bluetooth är ett måste och kan inte skippas då jag använder huvudsakligen trådlösa hörlurar och mitt rum är på övervåningen medans routern är nere.

I min lilla erfarenhet jag har så tror jag att det kan vara lite svårt att få till mina krav inom min budget. Men det kanske bara är jag som är dålig att få till ett bra pris. Behövs mer info så säg såklart till. Är relativt ny till forumet

Tack på förhand!

Av Mr_Mattson
Skrivet av Veerz:

Tjena!

Det BORDE inte vara några problem, jag har klarat mig på 8gb ram i 4-5 år

Skrivet av Emil Hansson:

Med tanke på användningsområdet så är nog RAM mängden det du borde spara in på i detta fall, 8GB RAM är sällan ett problem i spel

Ok. Hur stor påverkan har hastigheten? Om jag till exempel kör på antingen 2666Mhz eller 3000Mhz, Blir det en större skillnad?

Av Mr_Mattson

Klarar man sig på 8gb Ram?

Tjeeenare

Jag funderar på om jag kan spara lite pengar genom att börja med 8 gb ram och sedan uppgradera framöver ifall det blir alldeles för lite och jag stöter på för mycket problem pga av det.

Om det är alldeles för problematiskt med bara 8 gb ram, vilka andra delar kan jag kompromissa på för att få ett billigare pris?

Jag ska köra på 1080p och spelen jag ska köra är, The Witcher 3, Monster hunter world, Rocket league, Apex, Overwatch och Battlefield 1. Jag ska skaffa en msi b450 Carbon AC tillsammans med Ryzen 5 2600

Tack på förhand!

Av Mr_Mattson

Frågor om mitt första pc build

Tjeenare. Jag är sprillans ny till detta forumet och detta är mitt första inlägg så ursäkta ifall jag inte vet om några "customs" som ni har här.

Här är en lista som jag har fixat ihop efter massa research. Har aldrig tidigare byggt en pc så har ingen real world experience utan endast det jag kollat upp på internet.

Jag ska köra på 1080p och spelen jag ska köra är, The Witcher 3, Monster hunter world, Rocket league, Apex, Overwatch och Battlefield 1. Kommer också göra lite lätt 3d rendering och video editing

Lista från Komponentkoll

CPU: AMD Ryzen 5 2600 (1 789 kr hos NetOnNet)
Grafikkort: Gigabyte GeForce RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060OC-6GD) (3 990 kr hos NetOnNet)
Chassi: Fractal Design Meshify C TG (749 kr hos Inet)
Moderkort: MSI B450 Gaming Pro Carbon AC (1 690 kr hos Inet)
RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 3000MHz 16GB (1 279 kr hos Komplett)
HDD: WD Intern hårddisk Blue Desktop HDD 1TB (490 kr hos NetOnNet)
PSU: EVGA BQ 500W (699 kr hos Dustin)
Summa: 10 686 kr

Skulle denna datorn hantera de krav jag ställer ovanför?

Jag undrar också om valet utav grafikkort och ifall jag kan spara pengar genom att skaffa 1660 ti istället för 2060 och samtidigt få en bra upplevelse på de spelen jag vill spela. Jag skulle också vilja ha tips på en bra budget 1080p 75(ish)hz monitor som skulle passa med detta bygget. Desto billigare ju bättre!

Tack på förhand!