Inlägg

Inlägg som Airikr har skrivit i forumet
Av Airikr
Skrivet av mayo:

Jag menar under Life Cycle settings för ens Backblaze Bucket. Alternativen som finns att välja är enligt nedan.

  • Keep all versions of the file (default)

  • Keep only the last version of the file

  • Keep prior versions for this number of days:

  • Use custom lifecycle rules:

Aha. Jag har inte ändrat nått där, så standardvalet.

Av Airikr
Skrivet av mayo:

Vilken inställning kör du med hos Backblaze för hur länge en version av en fil sparas?

Förstår inte riktigt vad du menar? Alla filer man laddar upp där och som man låter vara kvar på deras server, är kvar där tills de stänger ner tjänsten.

Av Airikr
Skrivet av m4gnify:

Engångskostnad, månadsvis eller årligen?

Det skrev jag i mitt första inlägg i denna tråd Månadsvis. Läs mer: https://www.backblaze.com/cloud-storage/pricing

Av Airikr
Skrivet av izzie:

Detta verkar ju för bra för att vara sant. Whats the catch?

De tar 0,005 USD per GB och endast lagring - inge annat.

När alla mina filer väl är överförda (är på dag 4 av kanske 6 av överföringen), kommer det kanske kosta runt 10 USD (cirka 107 kr för den här timmens valutakurs), om allt jag överför till dom tar 2 TB (2000 GB * 0.005 USD = 10 USD). Dock fortfarande lätt värt varenda liten krona. Varför? Allt är krypterat och du håller i krypteringsnyckeln efter att du har skapat den via duplicity.

Uppdatering
Fick ett e-postmeddelande förut från Backblaze. De kommer att höja månadspriset per TB från 5 USD till 6 USD.

Av Airikr

Jag kör med Syncthing för och säkerhetskopiera mina bilder och videoklipp från telefonen, för och sen säkerhetskopiera dom till Backblaze + alla mina andra fotografier och videoklipp.

Just nu 1,7 TB uppladdat, och den nuvarande månadskostnaden för dessa är beräknad till cirka 6,7 kr. Lätt värt varenda krona. Och allt är såklart krypterat, både på Backblazes sida och via metoden jag använder mig av (duplicity).

https://airikr.me/image:backblaze.webp/type:share

Av Airikr
Skrivet av kwame:

En enkel förbättring (kanske personlig preferens dock)

<section id="website" style="min-width: 100%; justify-content: center;">

I övrigt gillar jag designen dock - simpel men stilren.

Jag kan ju lägga in en funktion som låter besökaren och användaren avgöra var webbsidan ska vara placerad (till vänster eller i mitten). Tack för tipset

Tack

Av Airikr

Nu kan man dela objekt till andra användare Man får även ett gäng alternativ om vad som ska delas, till exempel om inbetalningsnumret och OCR-numret ska delas till användaren. Lite finslip kvar att göra (och möjligtvis buggfixande här och var), men grunden är i alla fall klar.

Av Airikr
Skrivet av cyklonen:

Några år sen nu.

Hanteringen av diagram är totalt kass i LibreOffice. Komplett värdelös. Osmidigt i övrigt också.

Problemet med många open source-program är att de som programmerar också styr hur användargränssnittet ska fungera. Tyvärr är det sällan en bra lösning. Kommersiella produkter vet att de behöver satsa lite på att ha folk som kan sånt och förstår sig på vanliga användare. Entusiastiska programmerare är mer av typen "ja, men JAG tycker det är bättre att vänsterklicka i stället för att, som resten av datorvärlden, högerklicka för att få upp en meny, så då blir det som JAG vill ha det". Ofta försöker man uppfinna hjulet på nytt, men råkar få fram pentagoner i stället.

Mycket kan ha förändrats på några år, främst när det kommer till aktiva projekt som har sin källkod öppen för alla. LibreOffice uppdaterade sin källkod för snart 45 minuter sen, och OpenOffice i går. Jag har inte testat Excel i LibreOffice sen kanske 2022, och OpenOffice har jag inte ens "rört vid" sen innan pandemin. Vem vet, de problem som vi var med om, kan ha blivit åtgärdade nu, eller är åtminstone bättre.

Att låta användaren själva avgöra hur användargränssnittet ska se ut i LibreOffice, tar jag det inte som att programmerarna bakom mjukvaran bestämmer hur gränssnittet ska vara. Jag hittade lite över 10 inställningar för endast gränssnittet (till och med att göra själva dokumentet mörkt), nu när jag kikade lite snabbt i sagda mjukvara. Till och med olika teman (till exempel, grönt tema). Antar dock att du pratar om oavsett mjukvara, öppen som stängd källkod?

Rätt mycket sidospår nu, tyvärr.

Av Airikr
Skrivet av cyklonen:

Och tyvärr inte särskilt bra jämfört med Office. I synnerhet motsvarigheten till Excel suger getpung. Så jag betalar för Office. Gratisalternativen funkar inte alltid särskilt bra.

När testade du OpenOffice och/eller LibreOffice senast?

Av egen erfarenhet och som vad andra har berättat för mig, så sviker OpenOffice på att lägga till texten i diagrammen (till exempel rubriken/titeln) och att enkelt flytta kolumner i Excel. Sen är inte TTS-funktionen så värst bra i LibreOffice Word jämfört med Office. Men förutom dessa, så är allt typ identiskt, till och med utseendet på menyn i LibreOffice kan bli identisk som den i Microsoft Office om man så vill.

Av Airikr
Skrivet av blunden:

OP vill inte betala igen eftersom han/hon redan köpt mjukvaran tidigare. Då känns inte OpenOffice/LibreOffice särskilt relevant.

Båda mjukvarorna som jag nämnde i mitt förra inlägg, är helt gratis och kommer alltid att vara gratis. Anledning: öppen källkod.

Av Airikr

Eftersom du inte vill betala nått, se om OpenOffice eller LibreOffice har det du vill komma åt. Båda programmen ska stödja samma filformat som vad Microsoft Office har.

Av Airikr

Lite väl negativ ton i spoilern om Windows och Microsoft. Läs på egen risk.

Låter som Windows 11. Byt till Windows 10 (om du står ut med Windows 11-reklam och att till slut bli tvingad att uppgradera till Windows 11, främst till den kommande molnbaserade versionen av Windows 11, som även kommer bli ett krav i framtiden (nytt påfund av kontrollerande Microsoft, sök bara på nätet för mer info, nyheten finns typ överallt)).

Testa annars Linux. Om du inte använder någon mjukvara från Adobe, det vill säga. Finns såklart alternativ till det mesta till Linux (Adobe Lightroom Classic > darktable och/eller RawTherapee, Adobe Photoshop > GIMP, Microsoft Edge > Firefox, och så vidare). Med Linux blir datorn mycket snabbare och säkrare än med Windows, och du har även mer kontroll över systemet - allt för 0 kr... för evigt!

Är du en gamer? Jag med! Det enda spelet jag har i mitt Steam-bibliotek som jag vill spela och som inte funkar 100% till Linux än (om ens någonsin), är Battlefield 2042 (EA behöver bara "trycka på en knapp" för att tillåta EAC till Linux, men de till synes vägrar göra det, trots att alla andra Battlefield-spelen funkar klockrent). Spelar annars en massa olika spel i Linux, och som även flyter på riktigt bra: Dishonored-serien, Half-Life-serien (duh), Deus Ex-serien, The Sims 4, GTA IV, GTA V, FlatOut-serien, EVE Online, The Outer Worlds, Far Cry-serien, Quake-serien, The Elder Scrolls IV & V, Crysis-serien, plus många fler.

Rekommenderat Linux-dist. för vana Windows-användare: Linux Mint Cinnamon.

Okej, nog med "reklamen". Men jag är seriös, tro mig.

Dold text

Ett mer seriöst svar:
Har du testat att installera om Windows 11? Har du installerat drivrutinerna? Vad för synkroniseringsfel får du? Hur överför du bilderna från kameran?

Sen förstod jag inte "och vissa bilder dyker enbart upp med bild".

Prestandaskillnaden mellan Windows 10 och 11 är delad. För vissa användare är Windows 10 snabbare än 11, medan för andra är det tvärtom. Vad jag vet, så beror det på vad man "proppar in" i systemet (program i bakgrunden, drivrutiner, med mera), men det ska nog inte vara några problem för din del (64 GB i arbetsminne).

Av Airikr

I går lanserade jag budgetsidan och uppdaterade integritetspolicyn om den.

Gällande integritetspolicyn, om någon här kan verkligen sin sak gällande GDPR, integritetspolicys, och mer inom det området, är policyn för Keizai korrekt? Alltså, kan den anses som lagligt giltig eller hur man nu ska kalla det?

Av Airikr
Skrivet av WebbkodsLärlingen:

Finns det inte Web API:er för webbkamera och dylikt? Borde väl gå att få ihop en tillräcklig "OK" videomötes-app utan massa icke-webbutvecklingskod? Att kunna dela skrivbord med ljud vet jag inte hur det ser ut på Web API-sidan om det går att implementera. Säkert finns det också prestandabrister genom att snickra ihop en fullständig webbutvecklingsbaserad videomötes-app.

Mvh,
WKL.

WebRTC klarar ljud, video och skärmdelning. Har för mig att Revolt använder sig av WebRTC. Det finns såklart andra tjänster som är specifikt för något ändamål, till exempel screensy för skärmdelning utan ljud, och (som ett till exempel) ownCast för streaming likt Twitch. Men när det kommer till konferenssamtal så är Jitsi och BigBlueButton jättarna inom öppen källkod.

Jag har små planer för och skapa min egna lilla mini-Discord med hjälp av WebRTC. Projektet ligger endast på planeringsbordet och sannorlikheten med att jag ens skapar den, är rätt låg. Måste läsa på mer om WebRTC först innan jag bestämmer mig för nått.

Av Airikr

Jag har nästan endast använt mig av Jitsi Meet, främst med personer inom kommunen. Tyvärr var jag tvingad till ett videomöte i Microsoft Teams en gång. Huamejen vilket marddröm det var! O.o Så många krav! De krävde att jag skulle logga in på mitt Outlook-konto (som jag använder som ett dummykonto, men planerar att ta bort det), länka mitt mobilnummer och annat skit. Eftersom mötet var med personer som totalvägrade Jitsi Meet inom kommunen, så hade jag inget annat val Ryser bara jag tänker på det.

Skrivet av medbor:

Betalar du inte är du själv produkten

Inte alltid. Om du använder någon tjänst som har sin källkod öppen för alla (till exempel Jitsi Meet), så kan de inte ljuga för deras användare. Dock måste källkoden vara samma som på tjänsten, vilket inte alla tjänster med öppen källkod gör (pekar på dig, Signal -.-).

Det du skrev gäller därmed i stort sett endast de tjänster som inte har sin källkoden öppen för alla (Fecesbook, Instagram, Zoom, Windows, med flera). Men fastän Windows kostar multum (jo, faktiskt, om man jämför med Linux som kostar 0 kr), så är du produkten. Sjukligt mycket telemetri sen Windows XP SP3!

Av Airikr

Du kan ju alltid kolla om du kan titta på videoklippen via front-endtjänsterna Piped och/eller Invidious. Om du kommer åt videoklippen därigenom, så behöver du inte bekräfta din ålder till Google.

Av Airikr
Skrivet av WebbkodsLärlingen:

Tack så mycket för länken! Men jag förstår inte, vem eller vilka är det då som äger och ligger bakom Swish? Jag hade alltid för mig att Swish ägs av Swedbank på något vis? För Swish - vilka nu de är - ska ju ha en del av kakan för att man får använda deras betallösning?

https://sv.wikipedia.org/wiki/Swish

Skrivet av WebbkodsLärlingen:

Grymt! Scannar man alltså då den där Swish-QR för att få upp betalningsförfrågan som man sedan kan acceptera för att skicka en betalning?

Yepp. Jag har dock gjort så att man kan ändra beloppet (ifall man vill betala en viss del av lånet eller inte), och även ändra meddelandet. Gick dock efter Marknadsmaterial och skannade sen QR-koden med en QR-skannerapp (i mitt fall, Simple QR), för att se innehållet i Swishs QR-kod.

Av Airikr

Om vi pratar om JavaScript, så är det busenkelt att implementera QR-kod för Swish-betalning. Jag har lagt in det stödet till Keizai och du kan kolla källkoden hur jag har gjort det.

js/pages/page-list.js
js/main.js
package.json (kjua-funktionen kan hittas här: larsjung.de/kjua)

https://keizai.se/screenshot:keizai-swish.jpg

Av Airikr

abort(); borde fungera. Källa: https://stackoverflow.com/a/9834855

Av Airikr
Skrivet av MrShizzle:

Har klickat runt lite och gillar verkligen hur pass "basic" det är!
Har tänkt försöka ge mig på att sätta upp en egen instans, (även om sidan är smidig så känns det "bättre" att göra så).

Tack

Ja, du kan ju alltid installera Keizai på din egna server, men antar du menar det med "instans"? Ska införa versionkoll så att de som har Keizai installerat på sin egna server, kan bli meddelade om att en ny uppdatering finns att hämta.

Skrivet av monocles:

Nu är jag lite sen till diskussionen, men jag tycker den här sortens kommentarer är helt överflödiga:

# Destroy and unset the session session_unset(); session_destroy();

Koden i sig är i det här fallet självförklarande, eftersom att funktionsnamnen säger tydligt vad de gör.

Principiellt så tycker jag att kommentarer bara gör sig i två scenarier: biblioteks/api-dokumentation och när man nödgas göra något som sticker ut, typ hantera ett specialfall nästan aldrig uppstår men om det inte hanteras så stoppas applikationen.

Ah, tack för upplysningen Ska tänka på det nästa gång jag ska lägga in kommentarer någonstans.