Inlägg

Inlägg som Pimpmasta har skrivit i forumet
Av Pimpmasta

Jämföra CPU på bärbar

Jag tänker skaffa mig en bärbar PC, men har ingen kläm på vad som är en snabb CPU eller inte. Finns det någonstans man kan hitta en tabell över prestanda på Intel-CPUer och deras inbördes kapacitet?

Just nu har jag hittat en liten smidig maskin med en Intel Celeron Dual-Core T1600 på 1,66 GHz. Vad innebär det i förhållande till min gamla stationära AMD Athlon 3700+?

Av Pimpmasta

MCE2002, bluescreen vid bootning

Jag hjälper en vän med en PC (HP m7665.se-a) som har det något gamla operativsystemet Media Center 2002. Han klagade på att skärmen ibland plötsligt "dog".

Jag började självklart med att koppla upp mig mot Windows Update och ca 150 MB kritiska filer har laddats ner och installerats. Jag laddade även ner den senaste drivrutinen från Nvidia (grafikkortet är ett 6150 LE).

Det funkade bra ett tag, men plötsligt en gång när jag skulle boota får jag "blåskärm", men den flashar bara förbi några millisekunder så jag hinner inte se vad det står. Datorn bootar om och jag försöker starta i felsäkert läge, men datorn hänger sig på samma ställe.

Jag har inte skivan med MCE 2002 (dock en med MCE 2005) och undrar vad jag kan göra? Kan jag reparera installationen på något sätt? Eller kan jag ta bort NVidia drivisar (om det är dem som strular) eller SP3 om det nu inte är kompatibelt med MCE 2002. Tacksam för alla tips då det just nu inte på något sätt går att starta upp Windows...

Av Pimpmasta

Jag hittade själv nu den här fläkten på Kjell som verkar intressant. Men frågan är hur man kopplar in den...

http://www.kjell.com/?item=98326&path=97000000,119000000,1315...

Av Pimpmasta

Driva chassifläkt på 230 volt?

Jag tänkte sätta in 2-3 chassifläktar i en sluten hifimöbel innehållande förstärkare och PS3. Tanken är ju att minska värmen och slippa att PS3-fläkten ska gå igång.

Men hur kopplar jag in 2-3 chassifläktar att drivas från ett vanligt vägguttag? Jag har ingen lödkolv eller liknande och hoppas att det finns något "kit" att skaffa... Någon?

Av Pimpmasta

Läs hur andra HTPC-byggare har gjort. Besök htpcwiki.se och få lite idéer och tips.

Ciao,
Martin

Av Pimpmasta

Du kan även kolla på htpcwiki.se och se hur andra har satt ihop sina olika HTPC-system.

Ciao,
Martin

Av Pimpmasta

En massa extra knappar? Sådana har jag redan på mitt tangentbord...

Av Pimpmasta

LCD-display har jag redan i chassit...

Av Pimpmasta

Vad ska man ha i en tom 5,25a?

Jag har ett HTPC-chassi med en tom 5,25 tums plats. Eftersom det inte finns några standard-plåtar för att täcka hålet är det just nu en stor och ful öppning in i hela chassit. Jag har en DVD-brännare i den ena 5,25:an, men vad ska jag ha i den andra? Kom med olika förslag.

Av Pimpmasta

Köpa prylar i USA

Jag åker till USA över nyår och skulle vilja ha lite input från er här på forumet vilka roliga prylar man ska leta efter?

Jag såg bl a Archos MP4-spelare för 200 USD. Lika mycket kostar Creatives M Digital player. Digitalkamera är inte intressant då jag redan har tillräckligt med sådana.

En Nano 8GB blir oförskämt billig med 240 USD.

Ge mig tips och idéer...

Av Pimpmasta

Varför inte teckna ett webhotell-abonnemang hos Oderland, Wopsa, Avello, Manufrog m fl som alla erbjuder olika typer av "fria" publiceringssystem att installera från kontrollpanelen. Välj t ex Drupal, använd en färdig mall, skapa en struktur och navigering. Slutligen lägger du in text och dina bilder. Nog inte så svårt...

Av Pimpmasta

Jag har också kollat på denna eller egentligen 4100U (som har inbyggt nätverk). Men tvekar lite. Med en rimlig hårddisk slutar den på drygt 3000 kronor. Men då saknar jag fortfarande en DVD-spelare sam möjligheten att spela in program. Då kan jag köpa en DVD-inspelare för 2000 kr. Men jag hittar allt detta i samma paket i en KISS VR-558 för knappt 4500 kr. Tvix är cool, men jag tycker den begränsar mig. Finns det något liknande, fast med TV-in?

Av Pimpmasta

Jag har bl a gjort dessa:
HTPCwiki - en vanlig wiki, inte så svårt
Jävla dörrvakt - en något humoristisk touch kanske
Toppenlänkar - topplista för kändisar, humorsidor, mp3 mm
Malaco Juicy - Kampanjsida för gott godis
First Rate Links - engelsk katalog som jag har sålt nu
Wedding Planner Sverige - bröllopsplanerare
FELO - mitt företag

Av Pimpmasta

Skapa thumbnail från URL

Jag är på jakt efter ett PHP-script som automatiskt skapar thumbnails av en URL. Helst ska de skapas säg en gång per dygn eller en gång per vecka och sparas lokalt i en katalog på webservern. Att göra det i realtid/vid access låter ju inte alls särskilt smart.

Tänkbara inparametrar är väl URL, bredd, höjd, sparningskatalog.

Någon som känner till något bra system för detta ändamål?

Av Pimpmasta

Söker webhotell med IDN-stöd

Jag har registrerat ett par IDN-domäner hos Loopia som jag tänkte börja använda. Bl a behöver jag stöd för MySQL-db och lite hyffsat med diskutrymme. Jag tycker Loopia är lite dyra då och undrar om det finns något annat som ni kan rekommendera?

Behöver alltså:
* Stöd för IDN-domäner
* Minst 1 MySQL-db
* Minst 1 GB lagringsutrymme
* Gärna någon smidig webbaserad kontrollpanel

Jag har själv OK erfarenhet av one.com, men de stödjer inte IDN-domäner tydligen...

Av Pimpmasta

Söker script för länkkatalog

Jag söker efter ett script/system för en länkkatalog som kan användas över flera domäner.

Jag vill alltså ha ETT system (eller databas) som kan serva flera olika domäner med ett urval av länkar. T ex jag har tre länkkataloger; en för hästar, en för hundar och en för katter.

Jag vill kunna underhålla och kontrollera ALLA länkar i ett admin-gränssnitt och samtidigt kunna bestämma att vissa länkar ska enbart visas på webbplatsen doglinks.com etc.

Någon som vet om det finns någor sådant system? Det blir väldigt jobbigt att underhålla om man ska behöva logga in på system efter system.

Jag tänker mig att respektive domän/webbplats har en egen css-fil och en egen config-fil. Mer ska väl egentligen inte behövas för att särskilja dem?

Av Pimpmasta

Jag tycker definitivt du ska köra med Captcha. Efter det att jag la in Captcha på en av mina sidors formulär har mängden SPAM minskat från omkring 50 per vecka till en eller två (som någon är manuell SPAM).

Av Pimpmasta

Jag använder BBclone och har bara en installation som jag använder för att registrera statistik för flera webbplatser/domäner som jag har kopplat till ett och samma konto hos mitt webbhotell. Jag tycker det funkar helsmidigt

Av Pimpmasta

Då hamnar den väl på knappt 4 lök då. Tänkte nog införskaffa en KISS VR-558 för stålarna.

Av Pimpmasta

Ingen skärm med i paketet. Om jag ska räkna ut vad allt kostar, så förmodar jag att det ska vara dagspris och inte vad jag betalade när jag en gång köpte den?