Inlägg

Inlägg som Gripenthemute har skrivit i forumet
Av Gripenthemute
Skrivet av Massy:

Är rean på WD 1 TB disken ett skämt? Menade man att rea ut 2TB? För ordinariepris för denna disk ligger på ca 1300 hos samtliga övriga återförsäljare? Men komplett kör ordinariepris på 2590?

Tror det är PCIE 3.0 disken du hittar hos andra återförsäljare. De har samma namn så är lite förvirrande.

Edit: nvm, jag som är ute och cyklar står under pci-e 3 hos inet av någon anledning men ser ut att vara samma disk

Av Gripenthemute
Skrivet av milo_:

Det var minnet som var problemet, och mer exakt latensen. Stoppade i några 3200 Mhz CL15 som först kördes i 2133 MHz och det gav bättre resultat än med 3200 MHz CL22. Använde Ryzen Master för att ändra minnet från 2133 → 3200 och allting lirar som det bör. TimeSpy gav mig nu 9565. Ska testa att leka med medföljande RAM, annars beställer jag ett nytt par

Tack till AMD för Ryzen Master (var inget fel på 3700X), tack till SweC-forumet och en till Lenovo som strypt en annars fin maskin.

Gott att höra! Funkar vermintide också nu då eller är det fortfarande något vajsing med det? Hittade någon forumstråd för prestandaproblem där just 3700x verkade överrepresenterad så ev inte fel på just din rigg i det fallet.

Av Gripenthemute
Skrivet av milo_:

Från imorse, PBO och dragit upp strömbudget på GPU (Sorry för bild, hittar inte hur jag delar länk, kanske inte går i provversionen?).

https://i.imgur.com/QifEdMj.png

Körde en helt ny installation via USB. Om man fabriksåterställer (snabba ominstallationen i Windows) får du tillbaka diverse bloatware.

Testade att köra i slot 1-3 istället för 2-4, det ville inte.

Ska testa High och köra en runda, återkommer med resultat.

Min CPU går dock aldrig under 3500MHz. Energiprofilen i Ryzen Balanced har lägsta CPU-state till 99%

Okej där ser ju dina resultat egentligen rätt OK ut, typ 10% lågt på cpu score men i övrigt fint. Att hitta de där sista 10%en är jag tyvärr för okunnig för. Förstår inte alls varför vermintide skulle muppa sig på ditt system:(

Av Gripenthemute
Skrivet av Axel-be:

Hej

Har ett värdelöst gigabyte 2060 OC som blir galet varmt direkt det använts. Datorn låter som en jetmotor när man spelar. Gigabyte, värdelösa som dom är, har packat in hela baksidan med plast. Tydligen kan man ta bort denna plast och det ska hjälpa.
Tänkte om man sedan kunde sätta dit thermal pad med en heat sink, men större delen av baksidan är tänkt av öppen metaldelar (ingen aning vad dom heter). Frågan är om man kan sätta thermal pad direkt på plasten/metallen. Pad ska inte vara el ledande, men känner mig lite osäker på att limma fast något direkt på kortet. Är det någon som vet om det funkar?

Har du hunnit testa något än (typ undervoltning)? Lite nyfiken på hur det gått.

Av Gripenthemute

Har ett väldigt liknande system och får som du säger högre poäng i benchmarks (https://www.3dmark.com/3dm/72294886?).

Var länge sedan jag hade en pre-built hemma nu. Räcker en ominstallation av windows för att få bort bloatware? Kan du länka en timespy bara så vi får se om något ser lurt ut?

När du säger att du ändrade ram-platser menar du från 2+4 till 1+3 eller att du bytte plats på dina stickor sinsemellan? Testat dem var för sig?

Av Gripenthemute

Har du testat att undervolta och pilla med fläktkurvor först? Vad får du för temperaturer på kortet och har du bra ventilation i övrigt i chassit?

Av Gripenthemute
Skrivet av Fiskbuljong:

Jag har följt utvecklingen på a135-PC:n hela helgen och knep faktiskt ett eget exemplar igår också, och då med ett 3060 Ti för +1300 kronor. Jag har märkt att grafikkortet som följt med/gått att välja till har ändrats lite då och då, antagligen baserat på vad Komplett har inne och kan leverera för stunden. Så det kan ju vara värt att avvakta och timea köpet vid ett tillfälle då Komplett kan erbjuda ett bättre alternativ.

Korrekt. Nu är det ett asus strix 3060 OC på istället. Det hade jag nog knipit om det var mitt eget val.

Av Gripenthemute

Svår fråga . Något bättre komponenter i 15k-riggen då både processor och gpu är lite vassare och jag personligen hade föredragit psu från corsair över cooler master (eventuellt ganska ogrundad preferens). Byter man processor och PSU på dator 1 till samma som 2 är priset i princip samma... Blir väl upp till om du vill ha ett geforce eller radeon kort egentligen.

Hmm när jag började kolla var det ett annat 3060 på 15k riggen med 2 fläktar. Nu är det någon lökig 1-fläkts-kylare på istället. Vetefan om man vill ha ett 3060 med den kylaren egentligen.

Av Gripenthemute
Av Gripenthemute

https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...
MSI GeForce RTX 3060 GAMING X TRIO 12G
6 990:-

https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...
MSI GeForce RTX 3060 GAMING X 12 GB
6 490:-

Slut 16:28

Av Gripenthemute

Vet vi om Elgiganten kör sin "gråt ut i sociala medier"-lottning av 3070TI-korten också?

Av Gripenthemute
Skrivet av Daemon:

Jag mailade dem i onsdags men inget svar ännu.

Mailade också i veckan. Fick svar samma dag så märkligt att de inte svarat dig ännu.

"Just nu har vi dessvärre ingen information om leveranstid för din order. Det har varit en extrem efterfrågan på marknaden och väldigt mycket beställningar till oss.

Vi jobbar med våra distributörer för att få klarhet i leveranssituationen och du kommer att få ett uppdaterat leveransbesked så snart vi får den informationen.

Vi jobbar på att lösa situationen så snart som möjligt och ber om er förståelse.."

Skrivet av ChipZ:

Jag (som var den som skrev förra veckan att mitt blivit skickat) kunde hämta ut mitt i måndags så det var inget bluff där iaf

Kul att höra att det verkar funka som det borde då och grattis till kortet!

Av Gripenthemute

Någon som hört något om 3070 EVGA-korten från Dustin på det sista? Har fortfarande 3/5 som preliminärt leveransdatum. Beställningsbekräftelse 20:40 22/4 (nattade barn precis när det "kom ut" så fick snällt vänta med att beställa -.-).

Av Gripenthemute

https://www.dustinhome.se/product/5011220892/geforce-rtx-3060...

GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB

5 699 kr

21st

Slut

Av Gripenthemute

https://www.dustinhome.se/product/5011198727/geforce-rtx-3090...

GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA

25 999:-

2 st

Slut