Inlägg

Inlägg som Kaladin_S har skrivit i forumet
Av Kaladin_S
Skrivet av Chippen2188:

Vet inte riktigt vad jag hade väntat mig men det har fungerat bra på Mustangen. Den har ju inga handtag alls utan en knapp man trycker på så öppnar sig dörren. Fungerar i princip felfritt.

Däremot har det hänt ett par gånger att jag behöver skrapa rutan. Eftersom jag inte har någon laddbox så fungerar inte avresetider på Mustangen, den kräver att kabeln är i. Då får man starta bilen via appen men den står i max 5min vilket inte är tillräckligt. Så kommer man ut, startar bilen på riktigt och slänger igen förardörren för att man ska skrapa, och då tutar den.. Jättepopulärt hos grannarna när man drar iväg på morgonen!

Mycket konstigheter, nästa bil blir garanterat europeisk

Jag har haft Mach-e i ett par veckor nu och trodde först att avresetider inte funkade utan kabel i. Har sen märkt att den startar igång sent, typ 5 min innan avgång och har inte kollat hur länge den är igång efter utsatt avresetid. Men tänkte prova att sätta avresetid 15 min innan jag ska åka på riktigt nästa gång.

Av Kaladin_S

Förra året på mellandagsrean slog vi till på en Sony 75X90J som vi är supernöjda med. Nu har det blivit dags att byta ut vår gamla trotjänare Sony KDL-55W805 i vardagsrummet.

Förutsättningar:
- vardagsrum med stort ljusinsläpp och fönster framför TV:n
- ska helst vara slimmad / snygg från sidan då vi har öppen planlösning
- kommer mestadels tittas på serier och film
- vill helst inte spendera mer än 10 000 kr
- kommer användas tillsammans med en Apple TV 4K för bild och en Sonos Beam gen1 för ljud

Har landat i följande alternativ:
1. LG Oled55A2 för 8 990 kr - mest sugen på denna då jag gärna skulle vilja testa OLED samt känns mest prisvärt
2. Samsung The Frame 55 för 9 990 kr - frugans favorit då den skulle göra sig bäst rent estetiskt
3. Sony 55A80J för 11 111 kr - OLED + vi är bekanta med Sony och OS dock över budget.
4. Samsung 55Q70B för 7 500 kr - mestadels priset som lockar.

Hur skulle ni ha resonerat? Det viktigaste för oss är att TV:n kan hantera ett ljust rum med fönster framför. Jag misstänker att samtliga alternativ kommer att hantera det ljusa rummet bättre än vår nuvarande TV. Faran med att köpa OLED är kanske annars att det leder till att vi blir missnöjda med vår X90J

Av Kaladin_S
Skrivet av sarlucic:

Haha, jo samma historia för mig, fick när jag maila allmänna kundtjänsten veta mitt reg nr, sökte e på det hittade vin nr som jag körde genom find my mme hemsidan och såg att den står att the dealer, skickade mall och påpekade det och fick då veta att den visst fanns inne, de skulle bara fixa en grej....

Hoppas att du trivs med den nya bilen! Vad landade den nya leasingkostnaden på för dig?

Av Kaladin_S
Skrivet av sarlucic:

Hej! Har ej fått se första avgiften eftersom jag hämtar på tisdag, men enligt Facebook gruppen mach e ägare så 800-1200 mer

Spännande! Rapportera gärna priset när du hämtat ut den imorrn. Blir intressant att se om det fortfarande känns som en bra deal, kändes ju riktigt bra när den tecknades. Har haft otroligt svårt att få tag på min säljare så ibland funderar man på om de redan sålt bilen till högre pris till ngn annan 😂

Av Kaladin_S
Skrivet av sarlucic:

3. Lyckades klicka in mig på hedinsbil kampanj på Mach-E från 3990 kr på leasing. Efter lite förseningar så finns den att hämta på tisdag, så ska sälja Niron, hämta ut Mach-En och köra hem och vara glad och förhoppningsvis nöjd.

Mycket bil för pengarna, slipper binda kapital (trevligt i dessa tider) och framförallt snabbare laddning både hemma, på jobbet och vägen.

Ligger den kvar på samma pris som när du beställde? Väntar också på en Mach-E som jag beställde under kampanjen men har inte hört ngt alls ännu om ev leverans.

Av Kaladin_S
Skrivet av Chippen2188:

Ifall någon nu är lite orolig om dom får bonus eller inte, dessa modeller berörs av 700-taket, om bilen tas i trafik efter 8/7.

<Uppladdad bildlänk>

Tack för listan. Så om jag har fattat de senaste turerna rätt så betalas bonusen fortfarande ut vid privatleasing om priset (dvs listpriset) för köp är under 700 000 kr vid leverans efter 8/7? Så för mig som väntar på att privatleasa en Ford Mach-e med planerad leverans i mitten av juni som sedan ändrats till juni/juli så blir det en kamp mot klockan. Spännande, kan bli en jäkla dyr försening.

Av Kaladin_S
Skrivet av Chippen2188:

Härligt. Var en grym deal som Hedin hade, hörde att bilarna tog slut idag, så bara att gratulera!

10800kr låter inte allt för farligt, däremot beror det väl på vilka däck det är, tror det är Kumho friktion, och sådana kan man få för runt 5500kr + fälg sen då. Men fälgar 6-7 tusen och sen TPMS för 2500 (circa) så är man ju över dom summorna sen. Kan vara skönt att bara "ha det löst" liksom, brukar inte däckhotell ingå om man också leasar däcken?

Tackar! Känns verkligen som en bra deal. Jag gick runt och var besviken på att jag inte beställt en innan prishöjningen för några veckor sen kom. Sen kom den här kampanjen som ett brev på posten.

Exakt, det var lite så jag funderade på att det vore skönt att bara ha dem fixat. Vet ej exakt vilka däck som ingår, ska kolla upp det. Jo, däckhotell brukar ingå däremot så köper jag från en handlare i en stad långt bort från där jag bor så det blir inte lönt att åka dit för hjulskiftet.

Av Kaladin_S

Vi har nu landat i att beställa en Ford Mustang Mach-e RWD med teknikpaket på privatleasing och leverans i juni. Riktigt sjysst deal nu faktiskt, 4 295 kr/mån med 1 500 mil/år. Riktigt nöjd med att jag bokade av både XC40 Recharge samt Kia Niro EV tidigare.

Har möjlighet att lägga till vinterhjul för 300 kr/mån. Hade först tänkt köpa dessa separat men 10 800 kr i totalkostnad för vinterhjulen känns som en ganska bra deal. Är det någon som har koll på vad vinterhjul på en Mach-e kan tänkas ligga på om man skulle köpa dem istället?

Av Kaladin_S
Skrivet av martinot:

Tips till alla tråden; har hört från Kia att de kommer höja priset på sina EV6-modeller den 1/5. Så är man intresserad av en EV6 så kan det vara värt att beställa en senast den 30/4 för att få en för de nuvarande priserna.

Som jag har förstått från Kia-säljare kan det redan vara försent tyvärr. Vid beställning nu får man leverans efter årsskiftet och då med sänkningen av klimatbonusen går iaf priserna på privatleasing upp.

Av Kaladin_S
Skrivet av robbz84:

Det är spännande, pratade med volvo tidigare i veckan med just gällande prishöjningar och då fanns det inget planerat enligt tjejen jag pratade med. Informationen skulle enligt säljaren jag pratade med igår gått ut från volvo centralt i tisdags.

Jag har fått höra från säljare att priset på privatleasing höjs med 900 kr from 19/4.

Av Kaladin_S
Skrivet av stgr:

Jag har fått en liten lista på tillgänliga bilar runt om i landet, det finns defenitit där ute, både att få snart och som längsta jag hört juni/juli på inkommande lagerbilar.

Intressant och då låter det som det inte är helt kört att få tag i en elbil till vår/sommar. Har du lust att dela med dig av listan antingen här eller via PM? Jag har varit inne främst på Ioniq 5, Kia EV6, Volvo XC40, Mercedes EQB och Ford Mach-E men är öppen för förslag

Skrivet av goliat80:

Var också inne på att skaffa en Mach-E men så var jag in på Landrins i Sundsvall och provkörde EQB.

Känns som om jag fick ett bra pris. 5253 inkl vinterdäck. kommer dock att ordna däcken på egen hand så hamnar runt 4800-4900 / mån. 1000 mil / år. Samma pris på 24 eller 36 månader.

EQB 300 4MATIC SE EDITION, + Version Premium med elektriskt inställbara framsäten och mörktonade sidorutor och bakruta.

OK, grattis till en riktigt sjysst deal! Jag fick en offert på 5 157 kr för 1 000 mil/år eller 5 672 kr för 1 500 mil/år på 24 eller 36 mån via Hedins i Uppsala. Men sen sade säljaren att de hade höjt priserna för att ta höjd för lägre klimatbonus om bilen skulle levereras efter årskiftet + att de ändrade så att 36 mån nu är ett par hundralappar dyrare än 24 mån.

Av Kaladin_S
Skrivet av goliat80:

Missat skriva att frun fick hämta sin KIA EV6 i fredags.

Själv har jag beställt en Marcedes EQB med förväntad leverans i November.

Har idag en Golf kombi på leasing som ska lämnas 1/8.

Säljaren på mercedes har erbjudit mig hyra en bil till samma månadskostnad som jag får på EQBn till min EQB kommer.

Snyggt. Hade säljaren på Mercedes i Uppsala erbjudit mig detta hade jag bokat en EQB för någon månad sedan. Jag frågade men det var inget de kunde hjälpa till med.

Nu lutar det åt en Mach-E för det verkar vara enda elbilen man kan få tag på innan sommaren. Måste även säga att jag gillade Mach-E starkt efter provkörning.

Det andra alternativet är att beställa en XC40 Recharge för då kan man få hyra en laddhybrid för samma kostnad fram till beställd bil kommer.

Av Kaladin_S
Skrivet av Beamy:

Vad finns det för nackdelar med EQB? Är det räckvidd och snabbladdning? Dvs, om man inte planerar längre resor, så är den perfekt?

Jag läste att den inte får dra släp heller. Det blir ett stort minus för vår del och gör att den nog måste gå bort. Som boende i villa och med planen att privatleasa så känns det som säkrast att köra trädgårdsavfall och liknande på släp istället för i bilen för att minska slitage. I övrigt såg den väldigt intressant ut, hade helt missat denna modell. Blir till att provköra i alla fall.

Av Kaladin_S
Skrivet av medbor:

Det var minst 20 minuter, jag fick bekräftelse på mailen i alla fall

För mig försvann den ur varukorgen när jag skulle betala. Synd, hade varit fint att fått en 77'' B1 för 7 990 kr.

Av Kaladin_S
Skrivet av SubzeroNr1:

Hola que tal?

Sneglar på att byta ut min 7 år gamla Samsung 55" LED (UE55JU7005). Sitter nästan 3 meter ifrån tvn och känner att jag saknar min (ännu äldre) 65" LG plasma

Funderar på LG:s OLED-paneler, mer bestämt A1,B1 eller C1. som nu ligger på 12K, 15, och 18K. Jag har en gaming-pc och behöver ingen Series X eller PS5 så den kommer bara att vara till streaming av Netflix, Prime, HBO osv. Som jag förstår det är det HDR-material (hur mycket det nu är på diverse streamingtjänster) och lite högre ljusstyrka, lite vassare processor som skiljer A1 vs C1 medan det skiljer 6000:- i pris.
Om man är nojig som jag fanns det en förlängd garanti på Elgiganten (ELCARE 5år) för 1195:- som då ska gälla för inbränning då det ändå är en OLED någon som har erfarenheter av den tjänsten?

Jag sitter i ett normalbelyst vardagsrum men vi ser mest på kvällen.

Hur skulle ni ha gjort? Förstår att C1 är kungen om man ska köra nya konsoller men om man enbart ska se streaming i HD/4K räcker väl B1 eller kanske tom A1??

55" av A, B och C1 modellerna är 8,5K, 10K och 12K så vad tycker ni om "tittavståndet" ? Såvitt jag förstår bör jag hoppa upp till 65" modeller men..

Please help me 😅

55'' av A1 finns tom för 7 900 kr på ICA. Vet inte om det hjälper eller stjälper

Av Kaladin_S
Skrivet av Scarabeo:

X90J är såklart också en bra TV men jag resonerar som så att kostnaden är värd det över tid då man får en bättre bild i många års tid. Jag hade min förra TV i drygt nio år och planerar att behålla den nuvarande minst lika länge. Har man en TV i tio år blir en prisskillnad på 5 000 bara ca 40 kronor i månaden. Skulle man bara behålla den i fem år är det ändå bara 80 kronor i månaden.

Det är en väldigt bra poäng. Det är lite så jag har funderat också att X90J troligen inte står sig lika bra över tid. Vi har haft vår nuvarande TV i 7 år och den tänkte vi köra vidare på ett tag till. Tack för hjälpen! Du har övertalat mig om att det blir bäst med en A1. Nu gäller det bara för mig att få med frugan på spåret

Skrivet av Scarabeo:

Förbered dig på att alla andra skärmar kommer se ut som skräp i jämförelse med OLED bara.

Haha det är sant. Så risken med att köpa en A1 till källaren är att Sonyn däruppe också måste bytas ut

Av Kaladin_S
Skrivet av Scarabeo:

Om ni tänkte kolla på TV i ett nedsläckt rum kommer OLED se överlägset bäst ut. 19 990 för en OLED på 77 tum är ett brutalt bra pris och verkligen inte overkill.

Hehe var lite rädd för det svaret. Håller med om att det är ett riktigt bra pris och med overkill menade jag mer i förhållande till vår tänkta budget. För priset av A1 så får vi ju en X90J + en Sonos Beam.

Mitt dilemma är om X90J kommer att ge en tillräckligt bra bild för att göra oss nöjda. Som referens har vi idag en Sony KDL-55W805 i andra vardagsrummet som vi fortfarande är väldigt nöjda med. Förstår såklart att det är svårt för andra att svara på.

Såg nu precis att Elgiganten inte kan leverera X90J förrän Feb 2022 så det gör också att A1 blir ännu mer lockande.

Av Kaladin_S

Tänkte också beställa en TV i helgen. Den ska sitta i vardagsrummet med bara ett fönster i källaren så lätt att mörklägga. Vi kommer främst att använda TV:n till Netflix och fotboll. Storleksmässigt tänker vi minst 75 tum även om 65 tum skulle kunna funka. Prismässigt hade vi tänkt oss upp till 15 000 kr då vi hade tänkt att köpa antingen en Sonos Arc eller Beam för ljudet också.

Efter att ha läst Laxpuddings eminenta guide samt denna tråd så har jag landat i något av följande alternativ:
1. Sony 75X90J för 14 990 kr - känns som bästa alternativet givet våra förutsättningar
2. LG OLED77A1 för 19 990 kr - skulle helst vilja ha en OLED men priset känns lite overkill
3. LG OLED65B1 för 13 990 kr - OLED och bra pris men tappar i storleken
4. Samsung QE75Q70A för 14 990 kr - X90J är en vassare TV än denna om jag förstått saken rätt

Hur hade ni resonerat? Är det värt att punga ut 5 000 kr mer eller gå ner i storlek för att få en OLED?