Inlägg

Inlägg som Garlione har skrivit i forumet
Av Garlione

Värsting bärbar sökes

Hej
Jag är ute efter en bärbar värsting. Det är viktigt att skärmen klarar 1900x1200 upplösning, men skärmstorleken bör helst inte vara mer än 17", gärna mindre. Processorn ska vara något i stil med t9500 eller P9xxx och grafikkortet ska vara 8600gt eller bättre. 4 gb ram ska det också vara. Bra battertid är också plus. Någon som har något tips?

Av Garlione

Windows XP går ej att installera

Hej
Jag har problem med min bärbara dator. Min kompis har även samma problem. Det hela började med att datorerna började fungera dåligt. Kändes som ett virus, men har ej något antivirusprogram så jag vet inte säkert. Internet explorer var det som fungerade sämst. Gick extremt trögt och var allmänt buggigt. Så vi tänkte att vi formaterar båda datorerna. Men så när vi gör det buggar det sig rejält i installationen. När filerna kopieras promptar den att en massa filer inte går att skriva. För min kompis gick det att kopiera filerna, men när den andra delen av installationen skall börja så säger den att hal32.dll inte går att öppna så det gick inte heller. Vi har testat med olika cd-skivor så det bör inte vara problemet.

Frågan är: Kan vi ha drabbats av ett virus som förstört hårddiskarna? Finns det någon lösning?

Av Garlione

Jag har lite av samma problem faktiskt. Satt och skrev en uppsats igår på den här datorn och inledningen till uppsatsen hade jag i ett dokument på hotmail. Så jag laddade ner filen från hotmail, men kan ha valt att bara öppna filen, alltså inte spara ner den på hårddisken. Men jag tänkte inte på det då utan satt och tryckte på spara med jämna mellanrum. Idag när jag skulle fortsätta skrivandet på uppsatsen så ser jag att det inte finns något dokument på min dator som innehåller min uppsats! Paaaaanik! Vad kan man göra för att få tillbaka datan? Datorn har varit avstängd under natten också så jag kan tänka mig att words tmp-fil är borta. Jag har sökt i temp och temporary internet files.

Av Garlione

Förlorad uppsats

God jul på er alla
Jag satt och skrev en uppsats på datorn som jag nu till min förtret ser är helt borta! Jag skrev i MS Word och jag hade först laddat ner dokumentet från min hotmail. Och sen satt jag och skrev klart hela uppsatsen på den här datorn och jag tryckte på spara med jämna mellanrum, men aldrig "spara som" och sen stängde jag dokumentet och då frågade den inte om jag ville spara filen. Men nu när jag skulle öppna den ser jag att jag inte har kvar dokumentet! Kan den ligga kvar i nån tempmapp eller nåt? Jag har kollat i dem, men jag vet inte hur filen bör heta. Snälla hjälp mig, jag bryter fan ihop om jag måste skriva om allt igen!

Av Garlione

PES 6 tactics

Jag undrar om det finns några bra taktiker här på brädan som vill dela med sig av sina taktiska strategier i spelet Pro Evolution Soccer 6? Hur tycker ni man skall lira mot en regular 4-4-2 nisse på nätet?

Av Garlione

Mest prisvärda widescreen-TV:n

Hej
Jag är i tankar på TV-Köp, men är inte så värst peppad på att punga ut 15 lax för en ny LCD-tv utan hade tänkt nöja mig med en vanlig bildrörs-tv i klassen runt 4000 tusen kronor. Har kollat runt på NetOnNet och dem verkar ju ha bra priser.
Har tittat speciellt på dessa två:

http://www.netonnet.se/item.asp?iid=55786

http://www.netonnet.se/item.asp?iid=74100

Vilken skulle du ha valt? Skillnaderna är som jag ser att 310:an har 100 hz och flatsquare bildrör med 302:an har Virtual Dolby Surround, helt plant bildrör, men tyvärr bara 50 hz. Vilken är bäst? Bild är viktigare än ljud för mig, men vilket bildrör är bäst?

Tack

Av Garlione

Namn på bakgrundstjänst

Hej
Jag har fullständigt tappat minnet. Vad heter den bakgrundstjänst i Win XP som registrerar händelser i systemet?

Först att svara vinner en tacobuffé

Av Garlione
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mangemani
så spelet kostar 130 spänn dårå;)

Mässan kostar 130, men sen ska du ju hitta av hålen också. Dessutom suger FIFA så galet friskt i jämförelse med Pro Evolution Soccer!

Av Garlione
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Smokerdave
Har du dom optimerade drivrutinerna? Det gav mig en fin boost iaf.

Är dem för Nvidiakort eller för ATI? Var hittar man dem isådana fall?

Av Garlione

Installera OS på Sata-disk utan diskettstation

Hej
Jag undrar om det på något sätt går att installera Windows XP på min sata-disk om jag saknar diskettstation och således drivrutinerna för satacontrollern?

Tacksam för svar.

Av Garlione
Citat:

Ursprungligen inskrivet av matte56
Om man inte bryr sig om hastigheten varför har man då 100Mbit?

För att det var det enda alternativet. Men nu till frågan. Hur skickar jag vidare uppkopplingen på bästa sätt dessa 80 meter från hans hus till mitt?

Av Garlione

Grejjen är att varken jag eller grannen bryr oss direkt om hastigheten. Vi vill bara nätet skall fungera. Så hur förstärker jag på bästa sätt?

Av Garlione
Citat:

Ursprungligen inskrivet av matte56
Inte skulle jag köra en bredbandsdelare med 100Mbit.. Det får väl vara kanske en burk med IPcop, Smoothwall etc (Linuxbaserade routermjukvaror) och ett par hyffsade antenner.

Vad menar du med bredbandsdelare? Varför skulle du inte köra det med 100 mbite?
Måste man verkligen ha en massa linuxroutrar?

Av Garlione

Låna grannens internet

Hej
Jag bor ute i norrlands inland och har ingen internetkoppling för närvarande. Min granne har dock bredband på 100 mbite. Han bor cirka 80 meter bort och har gått med på att jag skall få låna hans nät. Han bor över vägen så kabel är inte aktuellt, men vad är det då jag behöver för att få detta att fungera med trådlöst nätverk?

Min gissning är:
1. En trådlös router med bra räckvidd. Förslag på sådana?
2. En sändningsförstärkare. Finns det några bra sånna?
3. Ett trådlöst nätverkskort.

Är hemskt tacksam för svar!

Av Garlione
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MaLo
Kasst! AGP versionen skall inte kunna klockas mycket högre så det är helt ok utan du skall låsa upp de sista 4 piporna för bättre prestanda.

Har ett Gigabyte 6800GS PCIe med standardkylare 530/1200.

Ja det har jag gjort, men jag trodde det skulle gå att klocka högre nu när man låst upp de sista piporna. Men jag är nöjd med prestandan ändå.

Av Garlione

6800 GS för 2500 skulle jag hellre köpt.

Av Garlione

Helt kasst för mig. Har Pov 6800 GS AGP och det klockar: 425/1010

Av Garlione
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vicotnik
Ultramon brukar nämnas i trådar som denna. Har inte testat det själv, men kan kanske vara värt att ta en titt.

Jag har då inte hittat den funktionen i Ultramon.

Av Garlione

Brukar det gå att låsa upp POV 6800GS? Jag har beställt ett sånt och undrar hur man gör för att låsa upp pipesen i sådana fall.

Av Garlione
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NeZo
Om jag ska gå efter det dära så blir det ju ett C3D x800GTO efter som det knäcker GS kortet.

Det gör det ju verkligen inte.