Inlägg

Inlägg som Garlione har skrivit i forumet
Av Garlione

Så det är alltså moderbordet som inte riktigt är kompatibelt då?? Iofs har det funkat bra för mig i några dagar nu. Avaktar och ser...

Av Garlione

Vad är detta för något mysigt spel då? Vad går det ut på?

Av Garlione

Vad kör ni för typ av defragmentering? Stealth, Space eller Complete?

Av Garlione
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tjarven
Det är inte så att den hashar dina filer i början?
Brukar ta en del första gången

Joo det gjorde den, men nu gör den inte det och den drar fortfarande alla kraft ur min 3200+ @ 3400+...:(

Av Garlione

Dc stjäl all cpukraft!

Programmet DC som jag enbart använder i lagliga syften om att sprida min egna musik stjäl all min cpukraft. När jag slår på det så går cpu-användningen upp till 80-100%! Det är inte normalt va? Jag kör Windows XP Pro SP1 och mitt system ser ni nedan. Är det någon annan som haft/har detta problem. Skulle vara väldigt tacksam för hjälp.

Edit: Använder nyaste versionen av DC. "DCPlusPlus-0.401"

Av Garlione

Jag har precis samma problem! Har formattat datorn 4 ggr med Win XP Pro SP1 på en vecka! Den tappar filer och windows kan inte boota. Sen kan den heller inte reparera filerna automatiskt. Manuellt går det inte heller för jag kommer inte åt raptorn i dosprompten. EXTREMT störande problem!

Av Garlione

Hallå. Jag har backat upp min systemdisk med programmet Powerquest Drive Image nu. Backupfilen ligger på 1,38 gig så jag kan inte bränna ut den. Vad jag behöver veta är om det går med det här programmet att skapa en ghostdiskett eller ghostcd som länkas till den här större backupfilen så att jag kan köra backupen genom en boot i dos. Går det?

Av Garlione

Vad hände med multipeln bland annat?

Jaa, är det någon som vet varför det inte går att multipelklocka med ett Asus K8V SE Deluxe? Tycker att det är värdelöst.

Hur mycket har ni lyckats klocka upp era AMD 64:or med ett sådant moderbord och hur har ni gjort? Jag kan höja FSB:n till 220 (200 original) och då går den väldigt stabilt, men över det så bootar den inte. Kan det vara mina minnen som är dåliga? Har ett DDR 333 och ett DDR 400. Kör båda i Cas 2.0, men har alla andra minnestimings på auto. Vad föreslår ni för minnesinställningar? Hade det varit värt att koppla ut den långsammare 512-stickan för att kanske kunna fsbklocka högre och köra minnet i 1:1 mot cpun?

Jag vill få ut så mycket krut som möjligt ur min burk

Sen undrar jag om det är någon mer än jag som har problem med väldigt långa boot-tid med liknande system? När jag bootar så står den och trampar i mörker ungefär 1-2 min innan den första Windows-bilden dyker upp. Har stängt av det mesta onödigheterna i bioset för att den skall slippa stå och söka efter grejjer som inte behövs, men jag förstår fortfarande inte vad det kan vara. Kan det vara SATA-disken som inte hittas på direkten? För under den här svarta tiden så hör man den inte spinna, men sen slår den igång igen efter ett tag.

Skulle vara mycket tacksam om någon kunde hjälpa mig med något av problemen.

Av Garlione

Vad är anledningen till det moderbordsbytet? Vad tjänar han på det? Har själv ett Asus K8v Se Deluxe och jag tycker att det är bra och fungerar fint, men det är ett ganska tråkigt kort om man vill överklocka. Man kan bland annat inte ändra multipeln.

Av Garlione

Jag tror att man skall skriva "benchmark", inte "bechmark"...Tänkte bara så att kretinerna inte går på någon nit.

Av Garlione

Jag har exakt samma saker som dig och jag hade själv problem med att det satt löst. Men det löste sig efter att jag satt fast träbrickorna under nipplarna. Då satt det hårt trots att inte fläkten satt på.

Av Garlione

Hej tack!

Den här mappen finns:

E:\Drivers\Promise\378ATA\makedisc.exe

Jag skall testa den på studs! Men det står ju ata...borde det inte stå SATA?

Edit: Den fungerade inte...

Av Garlione

Hejsan och tack för att du är så tillmötesgående. Jag håller halvt på att bryta ihop nu. Satt uppe exakt hela natten fram till klockan 8 på morgonen för att fixa det här, men det gick inte. Jag trodde att jag prövat allt. På den här asus-skivan har jag hittat dessa drivrutiner och testat båda:

E:\Drivers\Promise\378RAID\makedisk.exe

E:\Drivers\VIARAID\6420RAID\DriverDisk\makedisc.exe > i den här mappen finns även en katalog som heter SATA´

Edit: Jag är nu inne i den där f6-setupen och har installerat stöd för följande enheter:

* Siliconm Image SIL 3x12 SATAlink controller WINXP
* Win XP promise FasTrak 376/378
* Via Serial ATA RAID Controller WINXP

Borde någon av dessa vara rätt till min SATA raptordisk som körs på SATA1 på mit ASUS K8VSE Deluxe??? Skall jag testa köra disken på raid kanske?

Edit 2: För övrigt så har varken Win XP med service pack 1 ELLER 2 gjort så att SATA-disken hittats!

Av Garlione

Ja och jag har gjort allt det där med att trycka f6 och lagt in asus viaraiddrivare osv, men den hittar ändå inte sata(ns)disken.

Grejerna jag har är: asus k8v se deluxe, SATA raptor 36 gig. Är det någon som har dessa grejjer och fått igång disken? Vad hade ni för drivrutiner?

Hemskt tacksam för svar

Av Garlione

Har samma problem och håller på att få spunk. HJÄLP!

Av Garlione

Men fan att man köpt ett 64-bits system då!!!

Av Garlione

Och det betyder att det egentligen inte spelar så stor roll om jag partionerar upp raptorn eller inte? Eller har jag missförstått det nu?

Hur skulle ni göra med växlingsfilen/rna då? Jag har 1024 meg ram och undrar hur stora swaps jag bör ha och på vilken hdd dem bör ligga.

Av Garlione

Hur skulle ni ha gjort?

Joo det är såhär att jag undrar lite över hur jag skall göra med mina hårddiskar.

Har en sata raptor 36 gigare, en ide 80 gigs 2mb cache och en ide 20 gigs 2 mb cache disk.

Hade tänkt köra raptorn som systemdisk, 80-gigaren som lagringsdisk och 20-gigaren som backup. Men jag undrar om det är bra att partitionera upp raptorn i kanske en 10 gigspartition och en 26 gigspartition för att sedan bara ha windows på 10 gigaren och spelen och programmen på 26-gigaren. Låter det vettigt? Visst fragmenteras inte systempartitionen lika mycket då?

Av Garlione

BUMP! Fler personer måste ju ha någonting att säga om detta. Vilka är de bästa ATI-drivarna just nu?

Av Garlione

Bästa drivrutinerna till 9800pro

Vilka drivrutiner är bäst till Radeon 9800 pro? Nyaste Omega eller nyaste Catalyst? För och nackdelar?