Inlägg

Inlägg som Garlione har skrivit i forumet
Av Garlione
Skrivet av EfterlysT:

Bud noterat

Bud noterat

Bjuder 4000 inkl frakt till Umeå för båda

Skickades från m.sweclockers.com

Av Garlione
Skrivet av EfterlysT:

Länk till Prisjakt:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3760542

Korten är i riktigt bra skick och originalkartong + det som följde med i dom samt kvitto medföljer. Inköpta från Webhallen 160802

Båda korten fungerar givetvis utan problem.

Startbud: 2000:- per kort

Korten finns fem mil nordost Uppsala men kan skickas om köparen står för fraktkostnad.
Jag säljer till vem jag vill eller väljer att inte sälja alls om jag anser buden bli lägre än jag tänkt.

Alla bud tas i diskussionstråden.

Läs hela annonsen här

Jag bjuder 2000 inkl frakt för ett 480 till Umeå

Skickades från m.sweclockers.com

Av Garlione

Konstigt. Nu fungerar den ena datorn helt perfekt. Allt sitter i fungerar som det skall. Verkar som att datorn krävde att först bli tjyvstartad en gång för att sen kunna fungera normalt. Har just öppnat upp den andra datorn nu och ser att allt sitter på exakt samma sätt. Inte hunnit testa om den går igång än dock.

Av Garlione

Nu drog jag igång datorn med allt liggandes utanför chassit. Körde bara med mobo, graffe, minne och cpu och kyvkopplade med en skruvmejsel över PWR-switch. Det känns som att det kanske är pwr-switchen från chassit som det är nåt vajsing med, men kan det verkligen vara så på båda burkarna? Jag har ju testat allt dubbelt.

Av Garlione
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ettaan
tack för tipsen, datorn startar nu. va fel på PWR-switchen.
Men nu när jag startar dator kommer jag inte in i BIOS så jag kan inte starta upp med någon CD-skiva.

Vad gjorde du för att fixa pwr-switchen?

Av Garlione
Citat:

Ursprungligen inskrivet av twit
Slagit på nätagget, mderkortsdistanser på rätt ställen, kopplat ur allt onödigt och provat igen?

Ja, nätagget är påslaget. Har testat med en annan nätaggskabel också. Har kopplat ur allt förutom, minnen, cpu och grafikkort. Har testat byta plats på minnena, testat alla olika platser. Har ju testat dubbelt med alla komponenter eftersom jag har två av allt.

Moderkortsdistanserna är det heller inget fel på. Har lyft upp allt och kollat.

Jag har dock en 4-pins-kontakt från nätagget som jag inte vet var jag skall sätta. Kanske den inte skall i någonstans? Jag har tryckt i ATX-kontakten (typ 20-24 pins), en 4 pins som sitter just intill den och sen en 8 pins som sitter längst upp till vänster på moderkortet. Men inte en enda lampa lyser och inget händer.

Kan det vara fel på pwr-switchen eller något?

Här är bilder på hur det ser ut nu med bara cpu, minnen och grafikkort.

http://img253.imageshack.us/img253/9074/img4317.jpg

http://img403.imageshack.us/img403/1630/img4319.jpg

Av Garlione

Vad behöver jag för ljudkbabel?

Hej
Jag har en sony bravia kdl-40d3000 och kör min bärbara dator till tv:n via en vga-kabel. Det fungerar fint, men dock bara i 1024x768. För ljudet trodde jag det skulle fungera med en vanlig pc/audio-kabel (http://www.netonnet.se/index.asp?iid=83002), men när jag har pc-bild på tv:n har jag inget ljud. Dock fungerar ljudet om jag sätter in ljudsladdarna i s-video på sidan och slår om till AV6 på tv:n. Har dock ingen bild då. I manualen som finns att hitta här http://pdf.crse.com/manuals/3096727414.pdf står det under in-utgångar att för datorljudingång ska jag ha en minikontakt. Vad är det? Någon som fått pc-ljud att fungera till sin Bravia?

Tacksam för svar.

Av Garlione

Ihopbyggd dator - startar inte alls

Hej!

Jag har köpt 2 st paket av den typ som tipsades om nu i senaste uppdateringen av köprådsstickyn:
AMD 8k - Uppdaterad 2009-04-02

Jag har nu fått alla delar och försökt sätta ihop dem, men jag får det inte att fungera. När jag trycker på on-knappen händer ingenting. Inget lyser, inga fläktar snurrar osv. Jag har byggt ihop säkert cirka 5 datorer innan och har i alla fall lite koll. Har testat allt jag kan. Verkligen dubbelkollat alla leds, el-sladdar i och utanför burken, tryckt i minnen korrekt, satt cpu-fläkten rätt osv. Någon som haft samma problem och/eller vet vad mer jag kan testa? Samma sak på båda datorerna så vi kan nog utesluta produktfel.

Systemet är alltså:
AMD Phenom II X4 920 2,8GHz Box CPU (AMD Socket AM2/AM3)
Antec Sonata III 500 (Svart) Miditower-chassin
Corsair XMS2 Dominator TwinX DDR2 PC8500/1066MHz CL5 2x2GB DDR2-minnen
Gigabyte GA-MA790X-UD4 Moderkort (AMD Socket AM2/AM3)
Samsung SH-S223F DVD-brännare för dator
Samsung SpinPoint F1 HD753LJ 32MB 750GB 3,5 tums S-ATA-hårddiskar
Sapphire Radeon HD4870 Silent Efficiency Dual-DVI 1GB

Hemskt tacksam för svar!

Av Garlione

Hej!

Jag har köpt 2 st paket av den typ som tipsades om nu i senaste uppdateringen av stickyn:
AMD 8k - Uppdaterad 2009-04-02

Jag har nu fått alla delar och försökt sätta ihop dem, men jag får det inte att fungera. När jag trycker på on-knappen händer ingenting. Jag har byggt ihop säkert cirka 5 datorer innan och har i alla fall lite koll. Har testat allt jag kan. Verkligen dubbelkollat alla leds, el-sladdar i och utanför burken, tryckt i minnen korrekt, satt cpu-fläkten rätt osv. Någon som haft samma problem och/eller vet vad mer jag kan testa?

Systemet är alltså:
AMD Phenom II X4 920 2,8GHz Box CPU (AMD Socket AM2/AM3)
Antec Sonata III 500 (Svart) Miditower-chassin
Corsair XMS2 Dominator TwinX DDR2 PC8500/1066MHz CL5 2x2GB DDR2-minnen
Gigabyte GA-MA790X-UD4 Moderkort (AMD Socket AM2/AM3)
Samsung SH-S223F DVD-brännare för dator
Samsung SpinPoint F1 HD753LJ 32MB 750GB 3,5 tums S-ATA-hårddiskar
Sapphire Radeon HD4870 Silent Efficiency Dual-DVI 1GB

Hemskt tacksam för svar!

Av Garlione

Tusen tack för alla värdefulla svar!

Det här med i7-system låter intressant, men jag har ingen aning om vad är det för något?

Raid tror jag dock inte att jag har någon nytta av. Vill hålla det så enkelt som möjligt och tror inte att jag har något behov av en väldans massa hårddiskar. Jag behöver en snabb hårddisk för använding och en stor för lagring.

Vill heller inte betala några extra slantar för specifika "överklockningskomponenter" eftersom det för mig är viktigast med stabiliteten och kommer därför inte att hålla på och överklocka något.

Vad är bäst av Intel Quad och AMD Phenom II X4?

Vad är en SSD-hårddisk? På vilket sätt är den bättre än Velociraptorn?

Vad skall man tänka på när man bygger ihop ett luftkylt system som också gärna är tyst?

Edit: Jag är inte begränsad till någon budget, men kommer gärna under 15000 kr i alla fall.

Av Garlione

System för tungt kontorsarbete!

Hej!

Jag skall köpa en stationär dator för cirka 10000 kr (exklusive skärm, mus och tangentbord). Jag skall använda den till tungt kontorsarbete med databashantering (postgreSQL) och multitasking primärt. Den skall klara av att driva en 30" LCD skärm plus en extra 20" LCD. Förutom detta har jag i princip inga krav på grafikkortet.

Vad är det för typ av system jag då söker?
Vilka komponenter är av högst betydelse.
Snabb hårddisk? Velociraptorn kanske?
Mycket och snabbt minne?
Eller är det processorn som jag bör lägga mest krut på?

Jag är hemskt tacksam för tips på ett fullständigt och genomtänkt system för själv känner jag mig ganska vilsen.

Mvh Simon

Av Garlione

Vad är mest prisvärt av AMD och INTEL?

Av Garlione

Kollade nu och det är tydligen processerna: "system" och "system idle process" som flippar ur. Dem går inte heller att stänga. Nån som vet hur man fixar?

Av Garlione

Zepto 6625 WD som krånglar med 100% cpu-usage

Hej
Jag har en Zepto 6625WD som väldigt lätt kruppar ihop och vägrar jobba för mig. Jag vet inte om det är för att den blir varm efter en stunds användande, men cpu-usage går ofta upp till 100% och stannar där. Någon mer som har samma problem och vet vad felet kan vara? Jag vill minnas att jag har uppdaterat biosen för moderbordet eller vad det var utan effekt.

Av Garlione

Tack så mycket! Ska testa memtest. Tror faktiskt också att det kan vara det som strular. Tack ni andra också. Anledningen till Windows är många, men till att jag har en mac är få.

Av Garlione

Windows XP på Macbook Air krånglar

Hej
Jag har en macbook air som jag endast kör Windows XP på. Jag tvingas formatera datorn en gång om dagen för att den skall fungera att starta. Den fungerar att formatera och starta upp en gång med Windows XP, men när jag sedan rebootar den så kommer det ett felmeddelande som säger att en fil saknas. Det brukar vara olika filer, men t.ex. ntldr.dll, system32.dll osv. Jag brukar testa att gå in i windows repairmode och skriva fixmbr. Det har fungerat 1 av gångerna, men inte längre. Vad beror detta på? Går det inte att köra mac utan att ha mac os installerat eller? Jag kör med NTFS filformat.

Tack på förhand o du snälla själ som har tid och lust att försöka hjälpa mig och min arma dator som håller på att ryka genom fönstret.

Av Garlione

Hur boota win xp-skiva på mac utan att ha mac os installerat

Hej jag undrar hur jag skall göra för att boota upp min Mac Air med en Windows XP skiva nu när jag har en helt clean hårddisk utan mac os och bootcamp assistent. Någon som kan hjälpa mig?

Note to self:
Check google and you will find that the answer is to hold down the 'C'key.

Av Garlione

Återigen tack för tipsen. Det fungerade nu när jag tog bort båda partitionerna och formaterade med NTFS snabb. Men på den ena datorn vill jag ju bevara lite viktiga filer och jag undrar hur jag gör det innan jag formaterar om den?

Av Garlione

Tack för tipset! Jag testar det nu på ena datorn och jag återkommer om 30 min hur det gick. Men på den andra datorn har jag en del viktiga filer på min andra partition som jag helst skulle vilja spara undan. Hur gör jag det när jag inte har något operativsystem?

Av Garlione

hej
jag har exakt samma problem så du är inte ensam. Fick du detta felmeddelande efter att du formaterat om datorn på grund av att explorer börjat beté sig väldigt konstigt och segt?