Inlägg

Inlägg som Gorian har skrivit i forumet
Av Gorian

@pv2b: my bad, två

Av Gorian

Jag har arbetat hos en Apple Premium Reseller, och vi följde åtminstone konsumentköpslagen. Tre försök till att åtgärda felet säger lagen att säljaren har på sig. Efter det kan man kräva att köpet hävs.

EDIT: två försök, inte tre.

Av Gorian

DJ-Service är riktigt grymma. Thomann likaså. Thomann har dock begränsat med Pioneer-DJ-grejer, så kolla det först

Av Gorian

@mangemani: Spelet kräver en Intel Core™ i7-3770 enligt dess hemsida. Det är en tämligen gammal i7, som presterar betydligt sämre än din i5
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-3770K-vs-...

Av Gorian

@Interferon2: Sätt en ping mot exempelvis google via följande kommando i kommandotolken:
ping 8.8.8.8 -t

Vicka på kablarna och se om du börjar få svar. Ta ett uttag åt gången.

Av Gorian

@Interferon2: Det är inte bara glapp nånstans då? Låter väldigt mysko alltihop.

Av Gorian

@Interferon2: Får du en IP-adress tilldelad från ISP? Kan supporten se vilken MAC som de tilldelat IP till senast, och jämföra denna med din dators MAC?

Använder du någon brandvägg, btw? Windows egna eller någon annan? Testa att stänga av denna och se om du kan surfa då.

Men jag gissar fortfarande på att problemet ligger hos din ISP sida. Har du testat flera kablar, btw?

Av Gorian

Om du är seriös så är svaret; börja ta ansvar och mogna till. Kräv inte någonting (du fick en iPhone X? WTF!?). Sluta stjäl, be om ursäkt, kompensera föräldern för de misstag du gjort, och börja bygg upp/förtjäna dess förtroende och gillande.

Vi har alla varit unga, och gud ska veta att jag var dryg som tonåring, men hur du kan tro att du har rätt till att låna pengar eller på annat vis diktera över dina föräldrars resurser är för mig oförståeligt.

Vill du ha något - förtjäna det.
Vill du köpa något - skaffa pengarna först.

Du har ju onekligen en iPhone X. Sälj den, köp en billigare och använd mellanskillnaden. 🤷‍♂️

//G

Av Gorian

@svein: Aha, ja, i så fall måste den anslutas till två separata uttag i datorn, i och med att det är den extra strömmen den vill åt. Den vill alltså ha två egna USB portar (5V+5V), och bör inte kombineras med andra saker kopplade till samma portar, om inte dessa har egna källor för strömförsörjning.

Men du kan ju alltid testa och se om det funkar.

Av Gorian

En bild hade underlättat. Jag svarar på de frågor jag kan:

1) Passiva USB-kablar är ofta specificerade till högst 5m för USB2, 3m för USB3. Så vid längre kablar är det bra med någon aktiv åtgärd.

2) USB3 är bakåtkompatibel med USB2. Förutsatt att din kabel följer standarden så ska det fungera.

3) Nej, kopplar du en USB2 kabel till ett USB3 uttag drar du inte nytta av att det är USB3 du kopplar till.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian

@Interferon2: Det löses antingen genom att du kopplar ur din utrustning tills dess att låset nollställs (olika för olika leverantörer, men ofta 24h. Ibland mer, ibland mindre), eller genom att supporten nollställer det manuellt.

Av Gorian

@Interferon2: Menar du att datorn är kopplad direkt i inkommande uttag? I så fall kan svaret ligga i MAC-låsning från din ISP sida. Fortfarande vanligt, trist nog.

Ring ISP support, försök få personen att fatta vad MAC-låsning är för något, vänta på att bli vidarekopplad till second-line support, snacka med personen och se om problemet löser sig.

//G

Av Gorian

Jag hade ont i högra pekfingret när jag skrev min C-uppsats, och skulle tippa att det hade med att göra hur jag höll/scrollade med musen. Började scrolla med långfingret ett tag, och det blev bättre.

Det råkar inte vara som så att du scrollar med långfingret redan?

Skolor brukar kunna erbjuda mer tid under provtillfällen till de som har något form av handikapp.

Av Gorian

Får du samma problem om du kopplar den till ett uttag som går på en annan säkring?

Av Gorian

GTA är och har alltid varit ett våldsamt spel. Du kan välja till vilken utsträckning du tar död på oskyldiga utanför uppdrag och sånt, men du kan inte välja bort dödande helt.

Ni väljer förstås själva vilka regler ni har i er familj, men väääääldigt många tonåringar har spelat GTA-serien utan märkbar negativ inverkan (jag själv inkluderad), så ni har nog inget att oroa er för i termer av konkreta personlighetsförändringar. Sen kan det förstås finnas andra bakomliggande orsaker till att ni inte vill att de ska engagera sig i det, som ideologi exempelvis.

Gör som ni vill, men det korta svaret på din fråga är att GTA är ett våldsamt spel, men man kan till viss mån välja själv hur mycket våld man vill engagera sig i.

//G

Av Gorian

På nattduksbordet med laddarkabeln inkopplad.

Av Gorian

Den verkliga frågan du/din kompis bör ställa sig är MacOS eller Windows? För om han/hon prompt ska ha MacOS så finns det bara ett alternativ av de du länkat.

Av Gorian

Hm, iPad gen 3 ska ha stöd för 5GHz, så det borde inte få accesspunkten att byta frekvensband åtminstone. Kör ni på .AC annars? Vad för router/accesspunkt använder du?

Av Gorian

PM skickat till Playtons.

Av Gorian

Avslutar imorgon, lördag, klockan 18.00.

Just nu är ledande bud @PLaytons 390kr inkl. frakt (postnords lilla blå, får det bli då).