Inlägg

Inlägg som Gorian har skrivit i forumet
Av Gorian

Skulle kännas fel att inte ta tillfället i akt och tacka redaktörerna, moderatorerna och alla medlemmar som i varierande grad varit en del av majoriteten av mitt liv. Började hänga här som 13-åring, idag 28 år. Mycket har hänt - saker kommer och går, men Swec-medlemskapet består.

Av Gorian

@Smack Jack: Det beror lite på, men ofta går det bra att tabba direkt till andra skärmens program och då ha spelfönstret öppet samtidigt. De spel det inte fungerar på kan du köra i Window-mode istället, så minimeras det inte när du tabbar ur.

Av Gorian
Skrivet av Smack Jack:

Summering: Kan man köra spel på primärskärmen i 120hz och visa bilden för spelet & att musen inte hoppar över till andra skärmen? Kan man lägga till ett kommando för att snabbt byta till 60hz-skärmen och tex. byta låt? Vet att det finns switchar för att byta skärm, men skulle helst vilja kunna lösa det via mjukvara.

Musen låses oftast till spelfönstrets ramar, så den kommer inte hoppa ur. För att komma ur ramarna tabbar du ut.

Av Gorian

@boegas: Noterat, dock ej accepterat.

Av Gorian

Red Dead Redemption 2 - XBOX One

Inser att jag inte kommer att få tid att spela detta mästerverk inom den närmsta framtiden, så det är lika bra att skivorna får gå till någon annan lyckligt lottad människa

Spelet är installerat en gång, och har sedan blivit uppstartat ca 3 gånger sedan dess. Iom att skivorna endast används i uppstarten är det självklart så mycket nyskick som en begagnad vara kan vara.

Oanvända koder för The War Horse och The Outlaw Survival Kit ingår.

Finns i centrala Uppsala men kan skickas.
Pris: 400kr + ev. frakt eller högstbjudande.

Mvh,
Jonathan

Läs hela annonsen här

Av Gorian

@Andreas Epradius: Om det inte är någon specialkabel, varför funkar då inte denna?
https://www.biltema.se/kontor---teknik/bild/antenner/antennka...

Av Gorian

@Noob_To_Computers: Beror på lagarna i landet han befinner sig i. Men eBay är bra på att trycka på säljarna till att lösa problem. I vissa fall betalar de själva ut pengarna om säljaren skulle vägra (de har nån form av garanti). Så om det inte löser sig kan du alltid gå den vägen. Det är dessutom bättre än att gå via (åtminstone den svenska) Polisen, som öppet medgett att de inte hanterar bedrägerier under 5000kr.

Av Gorian

Svar nej enligt Wiki: "The PlayStation and PlayStation 2 consoles are region-locked."
https://en.wikipedia.org/wiki/Regional_lockout#Sony

EDIT: Bästa spelet genom tiderna för övrigt ;P

Av Gorian

@mattoys: Jag har börjat söka jobb på fysiska arbetsplatser också, men att kunna jobba när som helst på dygnet efter en specifik deadline snarare än efter ett schema hade varit guld värt.

De jag känner som arbetar hemifrån (exempelvis med översättning) har ingen formell utbildning. Den ene fick jobbet av någon bekants bekant, och den andre arbetar i Berlin och jag vet inte riktigt hur hon kom i kontakt med jobbet.

//G

Av Gorian

Hitta timjobb som kan göras hemifrån?

Tjena,
Var hittar man visstidsarbete man kan göra hemifrån?

Jag pluggar på universitet, och har förstås således pengabrist. Jag hör om folk som lyckas skaffa jobb som de kan sköta hemifrån, exempelvis översättning av hemsidor, chat/mailsupport, försäljning av försäkringar... etc. Men jag har ingen aning om var man lyckas skaffa dessa jobb?

Jag har tyvärr inte tillräckligt med kompetens för att arbeta med programmering eller design, vilket jag förstått att folk ofta gör hemifrån.

En fingervisning uppskattas
/Gorian

Av Gorian

@Dooley: Testa boota något annat och se om problemet kvarstår. På så sätt kan du se om problemet är inom operativsystemet eller utanför det.

Av Gorian

Hur långt är ett snöre?
Har du några bevis för att det faktiskt var en DDOS du utsattes för, eller kan det likväl ha varit ett problem hos exempelvis ComHem eller hos din utrustning? Om du kör över trådlöst kan det även varit en granne som gjorde något som störde ditt WiFi.

Av Gorian

@grasan: Okej. Kör via diskpart som sagt, eller följ förslaget av @xcorp.

EDIT: okej, om diskpart inte vill så kör via någon live-CD eller liknande.

Av Gorian

@grasan: Hm, okej. Gör det via diskpart i kommandotolken. Jag har ingen burk med Windows på tillgänglig för tillfället, så jag kan inte göra en specifik guide till dig. Men det bör finnas Youtube-videos i överflöd som kan visa dig hur det funkar, om inte den inbyggda hjälpen är tillräcklig.

EDIT: ...eller menar du att det är disken som du kör operativsystemet på för tillfället? Alltså din nuvarande systemdisk?

Av Gorian

Vill du ta bort all data på disken eller bara viss data? Om det förstnämnda, så ta bort partitionen och skapa en ny.

Av Gorian

Nån som kan förklara varför spel ofta får i7 som rekommenderat snarare än i5? Enligt testerna jag kollade innan jag valde i5 8600K framför i7 8700K så är skillnaderna små dem emellan i spel?

Av Gorian

@Dasbomber: Klockan har slagit 22 och du är vinnare. Skickar ett PM

Av Gorian

@1Pim_pim1: Om du splittar pinsen så tappar du RPM-signalen, vilket är vad BIOS går på. Därmed att den varnar. Koppla om så att fläkten är inkopplad till CPU_FAN och pumpen till någon annan port.

Av Gorian

@Dasbomber: Noterat. Avslutar budgivningen kl 22:00 ikväll.

Av Gorian

Har du något inkopplat i CPU_FAN-pinsen på moderkortet?
Man brukar kunna ställa in i BIOS vad den ska göra om den inte hittar någon inkopplad fläkt, exempelvis ignorera det. Men om du ändå använder en PWM- eller 3-pins-kontakt till din CPU-kylare så skulle jag istället rekommendera att du kopplar den till CPU_FAN-pinsen.