Inlägg

Inlägg som Gorian har skrivit i forumet
Av Gorian

3x SF biocheckar

Säljer tre stycken SF-biocheckar. Har två fysiska och en digital.
Vid affär skickas samtliga värdekoder via PM, men om så önskas skulle jag också kunna posta de två fysiska checkarna.

Utgångsdatum:
Check 1: 2020-02-05
Check 2: 2020-02-05
Check 3: 2019-12-27

Pris för samtliga: 300kr eller högst bjudande (+ ev. portokostnad).
Tror att jag har omdömen sedan tidigare för den som vill kika.

God fortsättning!
Jonathan

Läs hela annonsen här

Av Gorian

Byt lösenord på iCloud och aktivera tvåfaktorsautentisering först och främst.

Sen låter ominstallation som en vettig åtgärd, även om det säkert går att lösa på andra sätt. Exempelvis skulle ni kunna börja med att köra Malwarebytes.

Av Gorian

@Chalamdor: Dra över hela den nedladdade filen till USB. Använd filen AsusSetup på nya datorn.

Av Gorian

Om den står som Disabled innebär det oftast att du slagit in koden till låsskärmen felaktigt för många gånger. Då får man göra en DFU-återställning (googla, du ska klicka på telefonens knappar i ett speciellt mönster).

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian

Cheomecast i kombination med vissa routrar gav liknande system förr. Det ska vara fixat via systemuppdateringar i Chromecasten sedan en tid tillbaka, men i felsökningssyfte skulle du kunna rycka CCasten och se om felet försvinner.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gorian

Kollat att SATA-porten du kopplat in disken i är aktiverade i BIOS? Testat en annan port? Snurrar disken upp (om den är mekanisk, förstås)?

Av Gorian

@anon294416: Du behöver nog kolla upp lite basic-grejer kring HTML och webhosting.

Av Gorian

När du skriver "jag laddar ner" så menar du trial-versionen, eller hur?

Att slice:a och spara för webben är enda sättet jag känner till. Du får ingen CSS dock.
https://www.youtube.com/watch?v=_TZbuyl0Iqo

Av Gorian
Av Gorian

Läkare är tyvärr bara människor de med. Hade en läkare som avskrev mig som potentiellt deprimerad för att jag tog i hand när vi hälsade. "Så gör inte deprimerade människor" var de exakta orden. Blev senare diagnosticerad som deprimerad av en av hans kollegor.

Känner du dig orättvist behandlad ska du förstås klaga. Exakt var vet jag inte, men i privat sektor brukar det vara till lämplig chef.

//G

Av Gorian

Har varit inne på någon prenumerations-grej också, då jag avskyr att köpa kläder, och dessutom gärna tar med mig någon med bättre smak än jag själv. Nån tjänst som skickade mig ett paket på ~1500kr inför varje årstid skulle kännas intressant. Allt över det vore för dyrt och onödigt.

Men om TS känner att det vore värt pengarna, så ge sidorna en chans. I värsta fall kostar det dig ett par timmars jobb med att skicka tillbaka och sånt 🤷‍♂️

Av Gorian

@peppik: Känner inte till några rykten, och kan inte hitta några efter en snabb googling. Är nog för tidigt än så länge.

Av Gorian

Ungefär halvvägs in i dess livscykel enligt Macrumors:
https://buyersguide.macrumors.com/#Retina_MacBook_Pro

Av Gorian

Känns onödigt att börja felsöka innan du installerat om, men jag skulle tippa att det är någon process som ligger och spökar. Döda alla förutom de mest basala och se om det hjälper. Starta upp program ett efter ett tills du hittar det som skapar hacken.

//G

Av Gorian

@L0_ek: Ah, det är ju faktiskt sant. Glömde det faktum att han skulle köra mesh ^^

Av Gorian

@Michelangelo: Många accesspunkter är inte nödvändigtvis en bra sak. Lite förenklat kan man säga att för varje sändare som finns i närheten av ditt nätverk ökar störningarna, vilket potentiellt försämrar prestandan. Vad du vill ha är så få sändare som möjligt i ett och samma område.

Mitt tips är att börja med en AP/router, mät in räckvidden/prestandan med en passande enhet (typ bärbar dator), och bygg ut med fler accesspunkter vartefter behovet infinner sig. De flesta antenner skickar signalen i en smal vertikal stråle, och en bred horisontell sådan, så du lär behöva åtminstone en på varje våning. Försök att placera dem så långt ifrån varandra som möjligt (tänk diagonalt) för att minska störningar.

WiFi är ett pickel, men att placera ut mängder med accesspunkter är ingen bra idé.

EDIT: Och blanda inte olika fabrikat om du tänkt dig att handover ska fungera tillfredställande. Det finns ingen bra gemensam standard för hur det ska fungera, så olika tillverkare har olika teknik för det.

//G

Av Gorian

@Mathiash1x87: Hm, det var ju trist.
Efter att ha kollat igenom den här videon ser det inte ut att finnas några sådana funktioner inbyggda då. Så då är dina alternativ att köpa på dig ny utrustning som möjliggör funktionaliteten du är ute efter.

Vad du vill ha är en router/accesspunkt där du kan ställa in bandbredden ("traffic shaping") på SSID-nivå. Alternativt kan man ordna det med en smartare switch och en sedvanlig accesspunkt, men det lär bli såväl dyrare som lite meckigare att fixa med.

Uppgradera routern till någon modernare med inbyggd funktionalitet för gästnätverk, där du vet med dig att du kan begränsa bandbredden (googla).

Alternativt kolla upp om det går att peta in någon annan firmware i din nuvarande router.

//G

Av Gorian

Det ska finnas en inbyggd sådan funktion enligt manualen:
https://www.manualslib.com/manual/1288890/Tp-Link-Tl-Wr841n.h...

Av Gorian
Av Gorian

Vilken feelgood-tråd! 😍

Mycket har ju redan nämnts, men jag antar att pilla med och fascineras av teknik är något som lär följa mig livet ut.

Sen att bara vara allmänt busig av och till, och bete sig som ett barn. Dra skämt, småbråka på skoj med vänner och partner, spela TV-spel (om än inte vidare mycket längre)... etc.

Promenader på hösten är något jag fortfarande älskar. Promenader på frusna sjöar är en grej jag älskade som barn, men som jag inte gjort på många många år. Får nog bli bättring på det i år, faktiskt. 😊

#FamousLastWords