Inlägg

Inlägg som Vintervilan har skrivit i forumet
Av Vintervilan

Börjar bli så otroligt less på min gamla Passat från 2011. Den börjar kosta pengar nu och det rejält. Diesel dessutom , ja ni förstår. Funderar på att plocka ut en Enyaq som förmånsbil. Finns det nån här som giort det som kan tipsa om vilken modell man bör välja samt vilka tillval för att hålla sig på rätt sida gränsen av 700k? Företager jag jobbar på har 7% rabatt på bilen och 10%,på tillval.

Av Vintervilan
Skrivet av Airikr:

Vet dock inte för vilket system du vill ha appen till (Android eller iOS), men min favorit är SeriesGuide. Dock går det endast att logga in på sitt Trakt-konto via appen gällande integrering. Eller så kör man inget alls och petar in allt manuellt istället

Skrivet av Falukorvig:

Plex har precis lanserat en sådan överblick med rätt bra integration till andra appar, tror den ingår i gratisversionen av plex men är osäker då jag kör betalversionen.

Tack för svaren, ska kolla upp!

Av Vintervilan

App för koll på tv-serier (samla sina streamingtjänster)

Hej!

Nu sitter jag här med i princip alla streamingtjänster och känner att jag börjar få dålig koll på mina serier. Finns det någon tjänst där man kan koppla sina streamingtjänster och få en vettig överblick på vad man sett, inte sett, ny säsong osv?

Jag har sedan tidigare pillat lite med trakt och hobi, vet inte om man kan göra något vettigt där? Optimalt vore ju att kunna starta sina tjänster från och samma app osv

Av Vintervilan

Nu har jag inte läst alla inlägg här inne, men generellt kan man säga två saker angående laddning av elbil/hybrid i hemmet:

1: En laddbox bör (kommer med största sannolikhet ändras till SKA i en kommande standard) installeras för återkommande laddning i hemmet. Denna skall installeras av en behörig elektriker.
2: Att ladda via vanligt Schuko-uttag är något som elsäkerhetsverket avråder ifrån. Ett schuko är inte konstruerat för att tåla en så hög belastning över så lång tid. Att ladda via schuko skall ses som en nödladdning, inte en permanent lösning. Många bilförsäljare säger att det duger alldeles utmärkt att köra via ett vanligt eluttag hemma. Men de är just det, bilförsäljare. Inte elektriker.

Av Vintervilan
Skrivet av Nucky:

En av anledning till att man låser in allt i en ”kapsel” har att göra med IP klassningen. Ska bli intressant om miljönördarna tänker på detta.

Förstår att det såklart har med kostnaden att göra - en "gjuten" kapsling är såklart billigast, men så svårt är det inte att konstruera en öppningsbar låda som ändå håller högsta IP-klass.

Av Vintervilan
Skrivet av tiieempu:

Vad är det specifkt du fått hålla på med hos kund? Är det projektering/beredning/konstruktör?
Har gått samma utbildning och har hamnat som NIS-tekniker (32.5k), dock inte konsult.

Det har vart lite olika. Projektering/beredning både på lågspänning och 20kV. Driftlägesschema i Cadra/Rakel/Mapguide. Förstudie för elbilsladdare till bostadsrättsföreningar. Konsekvensanalys för spänningshöjning i fördelningsstation.

Det är den stora fördelen med att jobba som konsult, att man får så blandat med jobb. Framöver är jag lite intresserad av lite uppdrag som besiktningsman

Av Vintervilan

Yrke: Elkraftsingenjör, konsult inom elkraft
Förmåner: telefon, fria arbetstider, kostnad för motionslopp, friskvård, extra semesterdagar, möjlighet för bonus
Erfarenhet: 6 månader
Ålder: 38
Utbildning: 2-årig Yrkeshögskola
Månadslön: 34000

Av Vintervilan
Skrivet av Dizzö:

Syrrans bostadsrättsförening har 5 st laddboxar sedan några år tillbaka.

Min har inga laddboxar men jag har ett vanligt eluttag/shuko som jag klarar mig bra på på yttersidan av lägenhetshuset.

Så det går att lösa om man bor i lägenhet.

Prata med förening och ställ det som ett krav och försök pusha dem.

Vill skjuta in en sak här ur elsäkerhetssynpunkt. Det är INTE rekommenderat att ladda elbilar i ett schuko-uttag. Dessa är inte designade för att regelbundet tåla den stora lasten som en elbilsladdning utgör och ska endast ses som "nödladdning". Detta är en diskussion som förs inom mitt yrke just nu och det kommer en standard framöver där detta framgår tydligare.

Av Vintervilan
Skrivet av Aeig:

Jag anser att 10:00 är en utmärkt tid, de flesta bör ha vaknat och alla har en ärlig chans tidigt på dagen att kunna ta del av erbjudandet.

Varför skulle ett godtyckligt byte av tid innebära en förbättring?

Då vore det lämpligare med flera drops under dagen, att det fördelas på ex. 4 tillfällen istället.

Mvh

Alla har vaknat? Klockan 10:00 sitter jag på jobbet, vilket jag tror rätt många gör. Jag har möjlighet att smita in på sidan då jag jobbar vid datorn, men på mitt gamla jobb hade jag inte haft en suck eftersom att jag då jobbade med strikt hygien och inte hade tillgång till vare sig dator eller telefon.

Av Vintervilan

Jag köper kanske inte julklappar till mig själv i den bemärkelsen att jag slår in dem (haha, vad lökigt), men visst köper jag kanske något extra runt jul för att det är kul

För övrigt, är inte "Ja det har hänt" och "Nej det gör jag i regel inte" ungefär samma sak? "I regel inte" innebär väl att det har hänt, men att man inte gör det så ofta.

Av Vintervilan

Tips på 32" under black week/friday gärna under 3k?

Skulle behöva tips på en bra tv för sovrummet på 32", mestadels för sport.

Behovet uppstod igår när jag ville kolla på fotboll men fick höra av chefen att tv'n är reservad för Bolimbopa. *PANIIIIK*.
Har en TV i sovrummet idag utan möjlighet att casta och med på tok för dålig bildkvalitet, så nu villhöver jag en ny.

Vad finns det för apparater som kan tänkas landa på under 3k under denna veckan/fredag ?

Av Vintervilan

Tack för tipsen! Ska sätta mig i helgen och kika igenom

Av Vintervilan

App för att hålla koll på alla serier?

Jag sitter på i princip alla streamingtjänster och det börjar bli en jäkla soppa att hålla reda på alla serier, framförallt när flera tjänster har samma serier men inte senaste säsongen osv.

Finns det en app eller tjänst där man kan länka alla sina streaming tjänster där appen säger till en när det kommer ett avsnitt man inte sett samt på vilken plattform avsnittet finns att se?

Av Vintervilan
Skrivet av Clasito:

Betalar fortfarande 69kr för mitt abonnemang. Det skulle väl höjas i somras för befintliga kunder?

18e november har jag för mig att jag har fått en notis om.

Av Vintervilan

Sitter på Quivira men den är stendöd. Vilken server är det som gäller? Funderar på Asgard, men finns det nån vettigare?

Av Vintervilan
Skrivet av Trackmaster:

Känns som utvecklarna har gjort något åt belastningen på ens dator. För min dators fläktar är betydligt tystare nu efter patchen och datorn är även svalare?

Hade samma känsla igår kväll. Fast inte överallt. I stan, fullt med folk, så låg min gpu på 65 grader. Men på vissa ställen ute i världen skuttade tempen helt plötsligt upp till 75 och det kändes som om det skedde på ställen där det inte ser så resurskrävande ut.

Av Vintervilan
Skrivet av m4gnify:

Jag hade inga såna problem, vad kör du för ljusstyrka i spelet och på skärmen?

Fy sjutton, hemskt! Får man fråga vad du döpte din karaktär till?

Skrivet av blue eyed devil:

Ändra på menyerna på skärmen eller in game /brightness

Har 50 i spelet och 15 av 100 på skärmen, men det gjorde i princip noll skillnad inne i dungeon. Får kolla om andra dungeons är likadana

Av Vintervilan

Var precis inne i första grottan och kunde fasen inte se vart jag skulle springa för det var så mörkt. Har liksom rätt standard settings vad gäller ljusstyrka osv, men vettefan hur jag ska lösa detta?

Av Vintervilan

Har egentligen alldeles för mycket att göra och för lite tid att göra det på.

Jag löptränar 4-5 gånger i veckan och cyklar en del mountainbike. Spelar discgolf, älskar friluftsliv. Sen har jag min något för dyra hobby - klockor.

Av Vintervilan

Lite konstig frågeställning då det inte handlar om personligt tycke huruvida det heter whisky eller whiskey, utan snarare dess ursprung.