Inlägg

Inlägg som Rappen har skrivit i forumet
Av Rappen
Skrivet av Xcm:

Tycker så synd om alla ni anti-retail casual spelare. Spelat hardcore sedan wotlk, och casual i vanilla och tbc. Spelet är så sjukt mycket bättre idag, alla vi gamla vanilla veteraner slutade classic wow efter vi pumpade bis gear och döda ragnaros i grönt gear. Classic funkar säkert för er som spelar en timma i veckan.

Shadowlands verkar grymt, täcker alla områden i stort sätt

Skickades från m.sweclockers.com

Håller med. Jag tror att Shadowlands kommer ge mycket tillbaka till retail som har saknats och göra sig av med det som varit onödigt t.ex. AP grind som gjort det svårt att spela flera karaktärer överlag. Återstå att se vad det slutliga resultatet blir men jag ser personligen fram emot att se vart storyn tar oss, känns som att vi kommer få se mer ny lore utöver den redan etablerade och vad som antas vara Sylvanas slut.
När det kommer till gameplay så tycker jag att deras roguelike dungeon Torghast kan erbjuda många timmars underhållning både ensam och med vänner. Kommer bli intressant att se vad betan kommer visa när den dyker upp.

Av Rappen

Tråkigt att Google åter igen inte släpper en av sina efterfrågade produkter i Sverige. Känns inte som det finns allt för många alternativ kvar att välja bland på marknaden om man inte vill ha Apple, Samsung eller något från Kina. Kommer bara på Sony eller Nokia men inget där känns jätte intressant i dagsläget.

Av Rappen
Skrivet av hellmix:

Det är sånt här som är så roligt med såna här trådar alla hyllar steam till skyarna som de är NU men ingen tänker på hur steam va när de släpptes. Så det jag hittar och kan upplysa om är att när steam släpptes så va det i första hand för Windows. macOS och Linux kom SENARE.

Steam har funnits sedan 2003. 2012 kom Workshop

Epic store släpptes sent 2018.

Steam har funnits över 15år och det tog 9år att få fram workshop

Epic store har inte ens funnits i 1år.

Inte undra på att steam har *mer* grejer en Epic när de har funnits pass så mycket längre.

Men sån här fakta skiter majoritet av.

Jag själv vill ha mer konkurrent så jag välkomnar Epic, hittills ser de lovande ut så snart kanske de har samma upplägg som steam så man kan lägga in moddar och sånt lika lätt som i steam.

För mig är det plånboken som styr för jag köper spelet där det är billigast sen om det är Steam,Epic,Elgiganten,G2A är skit samma för mig varför betala för mycket i onödan?..

Hur länge Steam har funnits har väl inget att göra med att Epic inte har samma funktioner eller liknande i sin butik att göra? Menar släpper du en vara aka en butik som Epic gjort så ska du ju möta konkurrensen med samma funktioner och funktionalitet? Jag förstår inte varför folk överlag försvarar någon av sidorna då varken Epic eller Valve är våra vänner men jag tycker det är trist när man inte ser saker för vad dom är och släpper en sämre produkt och någon skyller på att Valves steam har funnits i 15 år. Det är som sagt ingen ursäkt för att släppa något idag utan samma funktioner. Funkar ju så överallt.

Av Rappen

Webhallen

Snabb leverans på förhandsbokade spel, bra utbud och deras medlemsfunktion ger rabatt och ibland får man även en gratis frakt i lådorna man kan öppna på fredagar eller efter ett viss antal ordrar eller level up, vilket har varit trevlig vid hemkörning av lite större ordrar.

Men Inet, Komplett och Netonnet kommer inte långt efter. Tycker det är svårt att välja en individuell butik som är den självklara favoriten då dom alla har sina för och nackdelar och utbudet från olika märken och produkter kan skilja på sig mellan butikerna.
Ska tilläggas att jag har aldrig blivit dåligt bemött i kundtjänsten hos varken Webhallen, Inet, Komplett eller Netonnet. Alltid trevliga och professionella i sina respektive kundtjänster.

Av Rappen

Disney tar över världen ett steg i taget

Av Rappen
Skrivet av NutCracker:

Personligen är jag inte emot Intel eller Nvidia, har produkter från båda, MEN jag är fullständigt emot deras försök att totaldominera! Så av den anledningen, men framför allt för att Amd har klart konkurrenskraftiga alternativ, så kommer jag i det närmaste välja deras produkter. Det skulle vara katastrof om drakarna (Intel/Nvidia) skulle knäcka Amd, absolut inte bra för oss konsumenter!

Skickades från m.sweclockers.com

Exakt håller med dig helt och hållet, se bara hur det har varit tidigare med både Intel och Nvidia så blir man ju mörkrädd med tanken av en framtid där dom skulle stå ensamma igen eller ännu värre enbart Intel om de står ensamma kvar på alla fronter. Nej tack mera konkurrens, helst skulle man se att det det fanns ett till företag som såg till att konkurrens och utveckling drivs på mera och till ett bättre pris för oss konsumenter.

Av Rappen

@HolyFather: Jag tänkte precis på samma sak när det gäller vad Google håller på och gör med både Chrome och Youtube. För deras egen skull får man väl hoppas att de tar tillbaka dessa ändringar eller så lär vi snart få se en "Chrome Premium" för 119kr i månaden eller något som Youtube Premium har idag för att man ska slippa all reklam.

Av Rappen

I en perfekt värld skulle man få välja vart man köpte spelet men tyvärr är det företag som Epic som tycker det är suveränt att köpa exklusivitet och påstå att man gör det för spelarna också är ju en förolämpning på en ny nivå.

Av Rappen

PowerColor har gått ut med att de inte jobbar på egna kylar lösningar till Radeon VII.

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/aldu6t/powercolor_prepa...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rappen

Verkar som att Epic Games spenderar en del av sina Fortnite pengar på att köpa exklusiva rättigheter av spel samt tidsbegränsade rättigheter. Nu vet jag att det inte är något nytt i spelvärlden att det händer. Men jag jag får en dålig magkänsla av det här. Visst har man blivit bekväm av att ha mycket av sina spel på en platform under åren. Det måste vara en stor summa pengar som de har fått för att det ska löna sig tänker jag istället för att finns på både Steam och Epic Store. Det kanske väger upp en del att de får en större procent av spelen hos Epic än va de får hos Steam. Återstår att se hur experimentet lönar sig efter ett år.

Tråkigt då Metro Exodus såg intressant ut, men blir att avvakta ett år tills det är billigare och troligen kommer med all dlc till ett bättre pris. Något som jag tror många kommer göra också.

Av Rappen

Det är väl alltid trevlig med mera konkurrens på e-handels marknaden. Frågan är väl dock vad det kommer betyda för många mindre etablerade företag. Kan ju vara så att man behöver vara väldigt nischad eller ha till exempel fysiska butiker för att differentiera sig.

Av Rappen

10/10. Spelat eller känner igen alla.

Av Rappen
Skrivet av Lunatech:

Instämmer till 100% ! De är verkligen helt out of touch nuförtiden. Älskar WOW men de håller på att driva det i avgrunden känns det som. Får hoppas att de visar upp lite nyheter om Classic man kan glädjas åt...

Personligen är jag inte intresserad av Vanilla. Känns lite som att gå och tänka att "det var bättre för" och jag har redan upplevt Vanilla och låter det stanna som ett minne. Överlag var spelet inte speciellt bra då heller och det var sjukt oslipat. För mig kommer tiden runt MoP vara det jag mins bäst, tyckte överlag att det var en bra expansion bortsett från hur utdraget SoO blev men min poäng är att personerna jag spelade med då gjorde det roligare än vad dagens wow och gårdagens wow är också. Det enda jag tycker dom är bättre på nu mera är deras berättande av historien kring expansioner och det började ta fart i Legion som mest och fortsätter nu i BfA. Sen att spelet rent mekaniskt är tråkigt och inte innovativt. Från Legion till BfA känns allt urvattnat och inte speciellt kreativt. Men man kan inte alltid få vad man vill. Tyvärr är det dåligt med intressanta MMO där ute för min del vilket gör att jag hoppas att Blizzard gör sig av med Ion och inte bara honom utan tar sig ifrån Activision. Men det lär väl aldrig hända deras klor är redan för djupt inborrade och successivt tar dom över mera och mera av Blizzard.

Av Rappen

Med tanke på hur arrogant Ion Hazzikostas är som styr wow teamet är så tror jag det är en ganska bra indikation på vart Blizzard kommer sluta som företag överlag. Dom tror ju att dom vet vad som är bäst för spelet/spelarna och ignorerar spelarnas feedback. Bästa för dem vore att de kraschade totalt och fick sig en tankeställare om vad som har hänt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rappen
Skrivet av Bakgrund:

När ska de lansera matchande "gaming"-patchkablar då? "För optimal prestanda använd endast Razer Snakeorgy™ patchkablar"

Glöm inte det inbyggda obligatoriska RGB stödet med så kan dom dubbla som julgranspynt med.

Av Rappen

@Danielkm: Med tanke på Razer är amerikanskt borde dom ju skicka med en lista på personer som inte ska använda detta headset för att undvika eventuella stämningar i framtiden...

Av Rappen
Skrivet av AplAy:

Jag kan inte annat mer än att hålla med Linus trots att jag sällan ser hans klipp:
https://www.youtube.com/watch?v=o1DoG6uTYBg

När inte ens något kan testas fullt ut som det annars kan göra så är det inte rekommenderat att köpa direkt bara för att vara först till kvarn, särskilt inte när ökningen av prestandan är runt 30% och prisökningen är 75% för att inte tala om bristen på spel som stöder RT än så länge.

Jag hoppas på bakslag från kunderna (få som väljer att köpa) för att visa att nu har NVIDIA gått för långt denna gång. Sinnessjukt att lansera något som knappt går att testa fullt ut och som inte är värd prestandan per krona. Må det ligga en hund begraven på grund av få vanliga RT-tester?

Jag tuffar vidare med mitt GTX1080 så får andra ta "plånbokshålen". Psst! Det är inget krav på att behöva köpa ett icke-fulltestat kort bara för att det har lanserats eller finns att köpa så du vet!

Skulle precis posta samma klipp och jag håller med honom där han säger att varför förhandsboka nått som vi inte har sett prestandan fullt ut av förutom lovord och diverse RT klipp.
Det är såklart upp till varje enskild person om de vill förhandsboka dessa kort men jag kan inte för allt i världens se varför man skulle förhandsboka något så dyrt som ett grafikkort för dessa pengar utan att se hela historien. Visste det presterar bra utan RT men man betalar fortfarande en premium för en funktion som inte är implementerad i spel och som bara kommer finnas implementerad i en handfull spel vid slutet av året om ens det samt vad är det som säger att speciellt många spel kommer ha det under 2019 till en början heller så länge de inte blir "tvingade" av nvidia att implementera det och slänga dit en RT symbol i början av spelet.
Nej jag hoppas AMD kan leverera nya kort nästa år som presterar bra så att vi kan få mera balans i marknaden för allas skull.

Av Rappen

Logitech G502 är den bästa musen jag har haft, kan starkt rekommendera den. Har aldrig haft några problem med den på något sätt eller att det fastnar saker på undersidan i "fötterna". Vikterna passar perfekt för mig och allt sitter på sin plats.

Av Rappen
Skrivet av Ninjaflipp:

Håller helt med, och det är aldrig ett bra tecken för det innebär oftast att tillverkaren är väl medveten om att prestandan antagligen inte lever upp till förväntningarna. Inte första gången heller, och AMD har gjort liknande saker.

Vänta på recensioner innan ni bokar, gott folk. Det hade jag gjort personligen om jag var intresserad av ett nytt grafikkort, i alla fall.

Är väl som med allt annat. Folk litar blint på vad utvecklare och företag säger om sina produkter och det finns bara en anledningen till att man gör det och det är för att man är otroligt hängiven företaget och deras produkter och kommer försvara vad företaget gör in i det minsta. Det syns väldigt tydligt bland personer i den här tråden som har svalt Jensens snack på scenen ifrån presentationen med hull och hår.. Måste göra en förhandsbokning.. måste vara först med det värsta.. Utan att avvakta en månad och se vad recensenter har att säga om prestanda, problem och vad mera det är som kan dyka upp för krångel med korten.

Man tycker ju att personer överlag borde vara bättre på det här med att avvakta. I och med alla spel som släppts och varit skit bara för att förhandsboknings hypen har varit enorm för dem. Men man kanske ser annorlunda på det när det kommer till hårdvara vad vet jag.

Av Rappen
Skrivet av MoNkeY-05:

Jag såg den där igår kväll, så det tror jag nog den fortsatt gör..? Men det är ju inte en långsökt tanke att den exklusivt sänds på deras tjänst framöver.

Snart kommer varje plattform ha sin egna streamingtjänst där det enbart innehåll ifrån deras titlar får visas. Skulle väl inte förvåna mig om det händer och så sitter Twitch där med alla spel ifrån mindre företag och indie utvecklare.