Inlägg

Inlägg som ztenlund har skrivit i forumet
Av ztenlund
Skrivet av Svensktiger:

I en värld där folk betalar 20 papp för en telefon och 5 för ett par jumpadojor så har jag svårt att kritisera företag som släpper lyxprylar.
Det är inte för oss som bryr oss i pris vs prestanda.

Passande jämförelse eftersom Roon numera ägs av Samsung via Harman...

Av ztenlund
Skrivet av Calle2003:

De har hållt tyst om det en månad och går ut med information efter att Nyheterna (via Örkeljungas kommun) går ut med information?

Nej, men den ursprungliga nyheten om en "IT-attack" verkar inte finnas kvar på hemsidan. Spårens syns dock på kommunens FB-sida.

Av ztenlund
Skrivet av Enviro:

You're holding it wrong.
<Uppladdad bildlänk>

Nä men textstorleken i elementet ökar typ exponentiellt om man har större text i telefonen. Så minska textstorleken.

Håller med om bilden tho

iPad Pro 11" i vertikalt läge med standardinställningar för zoom och textstorlek. Inte riktigt lika illa, men precis samma tendens.

Av ztenlund
Skrivet av Sinery:

Alltså som turist får man stanna i 90 dagar, gör det först och se hur det går.
I värsta fall från hon ta en trip hem innan återbesök, vilket kan mycket väl vara en fördel.

90 dagar inom en (rullande) 180-dagarsperiod, men är man (enbart) thailändsk medborgare behöver man likväl ett därför avsett visum.

Av ztenlund
Skrivet av Sarato:

Det beror såklart på att flaskor är PET-plast som är återvinningsbar medan de flesta plastpåsar inte är det.

Nej, den var ju redan till stor del återvunnen...

Av ztenlund
Skrivet av musse pigg:

ska se om jag hittar det, läste någonstans att det stod att det gäller bara den som är ny ersättnings sökande som omfattas av de nya reglerna, vad de nu innebär?

Vet inte hur övergångsreglerna är tänka att förhålla sig till varandra (a-kassa vs aktivitetsstöd), men det är tänkt att den som har en "pågående ersättningsperiod" från a-kassan när de nya bestämmelserna träder ikraft ska omfattas av de gamla reglerna. Det är inte en hel färdig proposition heller, utan det regeringen har gjort är att skicka ut sitt förslag baserat på en SOU från förra mandatperioden, med regeringens justeringar, på lagrådsremiss. Det helt färdiga förslaget, som rimligen kommer att i huvudsak vara samma men mer komplett avseende en del detaljer, kommer först senare.

Det här kanske går att räkna ut med lite lusläsning av hur bestämmelser pekar på varandra för den som har tråkigt.

Av ztenlund

Du har observerat att det lägsta beloppet per dag samtidigt är tänkt att höjas från 223 kr till 365 kr, antar jag? Har inte räknat efter...

Från frågor och svar på regeringen.se:

"Genom dagens regelverk får den som har förbrukat sina dagar med arbetslöshetsersättning ett fortsatt efterskydd på samma nivå när han eller hon deltar i jobb- och utvecklingsgarantin. Det är inte rimligt och riskerar leda till inlåsningseffekter. Den högsta ersättningsbara inkomsten i aktivitetsstödet ska vara lägre än inom arbetslöshetsförsäkringen, 30 000 kronor i stället för 34 000 kronor. Aktivitetsstödet till den som deltar i jobb- och utvecklingsgarantin ska vidare trappas ned med 5 procentenheter var 100:e ersättningsdag till 365 kronor. Samtidigt ska den lägsta nivån i aktivitetsstödet höjas från 223 kronor per dag till 365 kronor per dag. Denna nivå har varit oförändrad i 20 år. Den lägsta nivån får tjäna som ett golv för den som får en nedtrappning av aktivitetsstödet."

(Obs att takbeloppen per månad också är föreslagna framtida, inte nu gällande.)

Av ztenlund

Tittar jag i Vantage på den här datorn är det första riktigt uppstartsdatum, inte tidigare, som är loggat som startdatum för garantin. Väldigt uppenbart eftersom den levererades typ tre månader före i Vantage angivet datum. Detta påverkar ju dock inte konsumentköplagen i tillämpliga fall.

Av ztenlund
Skrivet av Kilroy:

https://www.svt.se/kultur/blytung-forlust-for-viaplay

Att förlora 3 miljarder på 1 kvartal är fan starkt jobbat!

Hoppas verkligen SVT får tillbaka längdskidorna!

Det är inte så stor underskott på själva den löpande verksamheten, utan det är bl a relaterat till nedskrivningar av allt de förköpt sig på. Större delen av förlusten kommer ifrån "items affecting comparability", även om det går back även löpande. Norden går lite plus där och utanför Norden back och äter upp det.

Av ztenlund
Skrivet av dustoff:

Vart på bolaget och köpte lite dricka. Blev väldigt besviken på att min OP Andersson flaska numera var i plast. Känns helt fel. T.o.m etiketten hade blivit ful. Nu heter det Ekologisk Aquavit och inte Gammal Fin Aquavit. Köpte en flaska Renat också och den var minsann i glas. Hade känts mer rätt om den var i plast.
Nåväl så hitta jag en gammal tom OP flaska i glas så får väl hälla över i den då.

Visst är det roligt? Plastkassar bort, plastflaskor in!

Fast du köpte väl en liten? Om jag ser efter verkar det som att den lilla flaskan är PET och den stora åtminstone än så länge "lättare glasflaska", givet att det rör sig om standardvarianten.

Av ztenlund
Skrivet av medbor:

Ganska tydligt att sidan numer inte alls är till för kunder att jämföra priser. När sidan inte ens klarar av att lista priserna i ordning så fallerar ju allt, bokstavligen. Det är numera en portal där butiker ska marknadsföra sina halvkassa reor och utförsäljningar på sånt som säljer dåligt

Det klarar den alldeles utmärkt, men de har ju gjort så att (i princip) bara butiker som betalar Prisjakt för direktlänk påverkar sorteringen... Väldigt tydligt att det är orsaken omtag tittar på den tidigare surfplattelänken. Dessa ej betalande butiker listas numera inte ens ordentligt utan att man klicka för att göra det varje gång.

Av ztenlund
Skrivet av andra94:

Dolt fel som säljaren visste om, dom ska pröjsa för det. Man limmar inte en induktionshäll.... man byter glaset.

Knappast ett dolt fel i rättslig mening.

Av ztenlund
Skrivet av Rouge of Darkness:

vinner absolut inget på att tvinga på den ett gammalt os då de presterar mer eller mindre identiskt även om kanske 4gb ram är gränsfall för att köra win 10.

Jag slipper nog helst både 7 och 10 med 4 GB RAM... 8 GB känns som ett absolut minimum för en vettigt fungerande burk, åtminstone om man installerar 64-bitarsversionen. 32-bitars är väl något mer tillåtande och kan ändå inte utnyttja mer än vad som blir kvar under 4 GB efter avdrag för diverse annat.

Av ztenlund
Skrivet av Dreijer:

Okej. Fin anekdot.

För det var förstås "anekdoten" som var poängen... Vill du tro att det där är en komplett lista på de processorer man kan köra Windows 7 på står det dig fritt, men det är uppenbart att så inte är fallet.

Av ztenlund

Ingen av de processorer jag bevisligen har kört Windows 7 på är med där, så den listan känns lagom komplett.

Av ztenlund
Skrivet av Karaff:

Nått minne säger att det kunde stå MF2HD eller liknande på disketterna..?

I och för sig, men det står väl för MF=Micro Floppy 2=dubbelsidig HD=High Density. Det kunde dock stå 2 MB, men det var väl om de var oformaterade, vilket de särskilt senare ofta inte var.

Av ztenlund
Skrivet av mavicxp21:

Noterade en sak i första inlägget: "3,5” 2MB"
Det fanns 2 st varianter 3,5" 1,44 MB eller IBM 3,5" 2,88 MB.

Vad har dom används i för diskdrive? IBM drivers hade oftast blå knapp 2,88. Inte så vanliga dock.

1,44 anges som 2 MB oformaterade.

Tillägg: Som sagt...

Av ztenlund
Skrivet av pi:

Har en MG4 som också har problem med imma. Aldrig haft en bil som haft detta problem. Kört bil sedan mitten av 90-talet. Inte ens min Honda Civic årsmodell 1981 immade igen...

Det finns ingen rimlig anledning till att det, när det är kallt ute, ska imma igen fram om man har tillräckligt flöde av ny luft med ett minimum av värme i. Kör man runt samma gamla luft utan avfuktning så blir det ju däremot imma. Så blir det med min "vanliga bil" när temperaturen går under noll om man kör recirkulationen ett tag, särskilt om man har dragit in lite snö e dyl. Detta eftersom AC-kompressorn stannar när det är minusgrader och därmed försvinner avfuktningen som annars körs vid recirkulation.

En uppenbar fråga är om bilarna håller på och kör runt samma gamla luft för att spara el på värmen? Det skulle ju kunna förklara varför det blir så här om de inte helt enkelt bara drar ned flödet väldigt långt.

Av ztenlund

Det är inte ens bra i en telefon, så vad är sidan till för? Tamagotchi?

Av ztenlund
Skrivet av Erik.:

Får man fråga vilken webbläsare du använder?

De flesta webbläsare har en inställning att blockera automatisk uppspelning av video.

Det fungerar tyvärr uselt på många sidor (som inte heller vill att det ska fungera...) i praktiken.