Inlägg

Inlägg som Laggeman har skrivit i forumet
Av Laggeman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mieron
Region på DVD-skivor.. Sverige har Region 2 = R2
Amerika har R0 och asien bland andra har R3

Tror australien har R4..?

För att komma runt dessa så finns det regionsfria DVD-spelare..

Nästan rätt.
Sverige, hela Europa, mellan östern, Japan och Sydafrika har region 2. USA har Region 1. Region 0 är det samma som regionsfritt.

http://lynnr-papercrafts.co.uk/web/images/Site/dvd_region_map.gi...

Där kan du se hela indelningen.

Av Laggeman

Luftkanalen går alltid att modda så den passar i Sonatan.
Det viktigaste i lådan är att det finns utrymme för bra fläktar, så du kan få en god genomströmning av luften. På det viset sänker du temperaturen bättre ån om du har endast en liten 80mm fläkt som blåser luft rakt på en komponent som stoppar luftflödet. Tag valfri låda av de du angivit, det är ju ditt val.

Av Laggeman

Re: Re: Re: FX-57,Vapochill LS, 7800GTX SLI - [Bilder]

Citat:

Ursprungligen inskrivet av biohazard

Finns en sak som heter VISA/master card/maestro card etc.

Eller förskottsbetalning vid köp online.

Hoppas du har kul med din nya dator och inte grämer dig om några månader när det blir dags att uppgradera dina då gamla grafikkort.

Av Laggeman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
men de klarade ju DD också. frågan är väll snarare varför nån köpte de första R2, fanns ju inte en vettig R2-skiva på flera år.

nåja, jag köpte en importmaskin moddad från R3 för ungefär samma summa vid den tiden pga skivbristen och fanskapet funkar ännu idag. kvalitet på Pioneer.

Minns inte exakt hur det var med kompabiliteten formaten emellan, dessutom var filmerna som du säger, få och inte det bästa utbudet. Själv köpte jag en R1 Pioneer DV-606D senare, med 110-230 omvandlare pröjsade jag 7500 från Powerstore i Malmö. Den hade inbyggt DD dekoder också! Det var fet lyx... Dessutom komponentvideo, så jag kopplade min 32" Dantax med bästa möjliga bild... Snacka om pionjär inom området! (1996 är det då.. )

Av Laggeman

Minns när de första DVD-spelarna kom och det inte hade blivit bestämt ifall det skulle bli MPEG-2 eller Dolby Digital i europa som standard. Kan ju säga att man är glad att man inte pröjsade de där 6500:- för en MPEG-2 spelare som var hett som stekt smör när man såg den första gången...
Kommer säkert bli samma visa här, man ser det som ett måste-ha, men tar en tankeställare till och väntar tills all hysterin lagt sig och man ser vad det blir utav det hela. Det kommer ju bli ett format till slut, frågan är ifall det blir en hybrid av de två eller om fullt krig kommer bryta ut och vad säljarna isf kommer rekommendera.

Av Laggeman

Inte ett dugg intressant för min del. Anser fortfarande kabellösningen vara oöverträffad både vad gäller hatighet och smidighet. In med kameran, låt valfritt program gå igång och automatiskt ladda ner bilderna från kameran, så har man det gjort under tiden man bytat om efter dyket. Till exempel..

Av Laggeman

Speakon kontakterna kan bl.a. inhandlas på samma ställe alla tipsar om när det snackas om uv-färg, minns inte namnet nu, men det som är till deras nackdel är ju att de är så förbannat stora, så 2-3 sådana, sedan har man inte mycket utrymme över....

Av Laggeman

Gäller detta enbart på mp3-spelare? Annars ligger ju Microsoft och deras utforskare risigt till....

Av Laggeman

Valfritt.
Självklart är det säkert att köra med batteriet i, annars skulle du väl behöve en extern laddningsstation för batteriet...

Av Laggeman

Både ful och dyr i mina ögon. Nej, jag är supernöjd med min Acer.

Av Laggeman

Minns min gamla 104'a som nu är inne på sin 3'e ägare. Den är ruggigt stabil! Denna lär säkerligen inte bli en besvikelse för den som köper den.

Av Laggeman

Galet. Känns som det hade vart snyggare om han gömt hårdvaran o bara låtit kossan synas. Eller gjort dubbla fönster med vitt vatten emellan så det hade sett ut som mjölk...

Av Laggeman

Frågan du ska ställa dig Martin är, -Är jag missnöjd med mitt ljud?
Sen blir väl svaret lätt att klura ut efter det...

Är det ingen som saknar den digitala utgången på kortet mer än jag?

Av Laggeman

Bra skrivet som vanligt. Inget för mig då jag inte har så viktiga saker på datorn.
Det som är viktigast sprider jag på 2 eller fler datorer och ibland även på cd/dvd-skivor, men annars kommer det alltid nyare versioner ifall det är datorprogram det rör sig om, samt att det finns alltid andra som kan förse en med det man tappar bort. Bilder och dokument försöker jag bränna ut eller ta ut på papper.

Av Laggeman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av baath
Kan du visa hur du lödde i boxen, jag lödde på power-kontakten men då fungerar bara knappen på kontrollen.

Om du kollar i min projekttråd så hittar du länken till originalmodden: http://www.charliemaurice.d2g.com/modules.php?name=Project_XB...

Där kan du utläsa följande:

Citat:

Open up your XBOX and take the drives out. Clip the yellow wire coming from controller port one and attach another longer wire to it (the part of the wire coming from the controller port). Then attach the other end to the front panel PCB (look at the pic). It is the second point up from the bottom. The other part of the yellow wire that goes to the USB daughterboard is not used so it can just be left hanging there. Close up your xbox and try it out. Pretty sweet.

Man löder alltså inte bort knappen på fronten, utan du parallellkopplar den med knappen från kontrollen. Kolla lödningen på PCB'n så du inte har lyckats löda bort nåt på frontknappen.

Av Laggeman
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Brännarn
skulle denna on/off mod även vara möjlig på dvd-fjärrkontrollen, på något konstigt vis? eller kanske med något skumt os?

Det ska funka att med en moddad mottagare få den funktionen med fjärren också, iaf vad jag läst. Tror dessutom det finns en guide på xbox-scene.com, kolla där.

Lysdioderna stör inte då jag brukar låta kontrollen ligga på golvet, och min skärm är en aning snett uppåt från där jag sitter, så jag ser inte golvet ens när jag kollar film.
När man spelar så har man dessutom oftast fingrarna på knapparna så då ser man dem heller inte.
DVD kollar jag på genom DVD-X dongelfree dvd-spelare.
XBMC använder jag bara för tv-serier.

Av Laggeman

Ser bra ut. Tyvärr så har vi ingen sådan maskin på i vår verkstad, dock en massa plåt...

Tänk på att länka till denna tråden i projektloggen, så blir det lättare att hitta hit och lämna en kommentar.

Av Laggeman

Tack, Oli!

Angående olika färger på lysdioderna så hade jag den tanken också, men det var svårt att få till likadan ljusstyrka på dem, så tyckte det var lättast med vita istället.
Om jag gör fler kontroller så blir det kanske olika färger.

Av Laggeman

Prestandan är ju inte att jämföra ifall du hade tänkt att spela. Men till vanliga applikationer så som surfa, lösa korsord, webseerver, och liknande fungerar det hur bra som helst. Det skulle vara avsaknandet av PCI-platser som begränsar kanske, dock finns ju det mesta redan inbyggt.
Det du betalar för är ju storleken. Shuttles nätagg funkar prima till alla andra moderkort, så länge du håller dig inom dess begränsningar vad gäller belastning. Mini-ITX ställer inte så höga krav på nätaggen, så det kommer funka hur bra som helst.

Av Laggeman

Knappen var något jag hade hemma vid tillfället, så modden kostade liksom inget direkt. Visst kan man sätta dit en snyggare knapp, men den är tillräckligt liten för att försvinna utanför fingrarnas räckhåll, och än så länge har jag inte tryckt på den av misstag.

Tack för alla svar.