Inlägg

Inlägg som Scirocco har skrivit i forumet
Av Scirocco

1. Blizzard äger, spel som warcraft serien och wow är anderbara.

2. Mythic, Dark age of camelot var det bästa mmorpg:t någonsin, och warrhammer online kommer att blir underbart.

3. Piranha Bytes, som har get oss de bästa singleplayer rpg:s Gothic 1 och 2, 3:an är tveksam dock.

Av Scirocco

Eller bara gör som i windows, dubbelklicka på .exe filerna, fattar inte varför man ska använda terminal...

Av Scirocco

Tror det är så att Mac är enkelt, Windows är extremt krångligt, Linux är enkelt och framtidssäkert.

Av Scirocco

"I have saved the best for last, although when you preform this tweak it will slow down boot-up time the first time. It will speed it up for the next boot. This tweak will optimize the hard disk for the loading of drivers etc. for the next boot, similar to that of the windows world bootvis tool. Please note: if you upgrade your kernel / restricted drivers you will have to preform this tweak again to get it back up to par.

Hit the escape hey when booting to get to the grub menu. Select your default boot kernel and hit the "e" key Go down 1 should be you kernel options hit the "e" key again, at the end of the line type "profile" & press enter. Hit the "b" key to boot with the options set. Will be slow the first time, however the boot after that will be speed you can really feel."

Från http://ubuntusoftware.info/Howto_tweak_ubuntu_ultimate.html

Av Scirocco
Citat:

Ursprungligen inskrivet av noobs
Men visst saknas det x64 versionerna i ubuntu repot? Fick iaf bara upp xbmc-skins när jag kollade nyss.

Det står längst ner på posten att det finns amd64 paket.

http://xbmc.org/forum/showthread.php?p=185738

Av Scirocco
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hasenfrasen
Den mest fullständiga direkt ur lådan för web-surfning mot t.ex. sr.se, svt.se, youtube multimedia etc är nog Linux Mint, ett förfinat derivat baserat på Ubuntu.

Jag har plöjt igenom hopers distar och Mint är det jag fastnade för. Ubuntu (och alla andra som inte använder propriära drajvers) måste petas med för att funka som man vill.

Själv gillar jag Ubuntu Ultimate mycket mer än Linux Mint, det är mer komplett direkt och snyggare. Dreamlinux är det perfekta lättviktar alternativet om man vill ha ett mer komplett OS direkt än ubuntu, inte lika mycket grejer Ubuntu Ultimate har, men är extremt snabbt.

Av Scirocco

Årets skämt, microsoft missade tydligen första april, dom är lite sena.

Till dem som säger typ alla virus är gjorde för windows så är det inte riktigt sant, många regeringar, företag osv använder linux, så dom försöker göra virus för att ta ned dom hela tiden. Men tyvärr är linux mycket säkrare, så det går dåligt för dem

Av Scirocco

Nja tycker det är lättare att använda repon, man sparar in mycket tid att inte behöva kompilera.

Lägg till repon som står på XMBC:s linux sido i tredjeparts repos på ubuntu, och skriv sudo apt-get install xbmc, sen är det färdigt.

Har föresten skaffat en xbox ska bara chippa sen slipper jag datorn hehe.

Av Scirocco

Om du gillar Xfce så kan jag rekomendera LXDE, den är snabbare än Xfce, och snyggare. Men den har inte funnits så länge heller och behöver mogna en aning.

Av Scirocco

Jo jag kör en äldre dator, se sig. En ny dator är dock på väg.

Av Scirocco

Magi spel som wow?? Er fattar inte vad du menar, du gillar inte rpg:s, är det, det du försöker få fram?

Av Scirocco

Jag kan rekomenderar en nyare dist som är väldigt snabb, Dreamlinux, enkel och extremt snabb och snygg. Men den är dock väldigt ny, så man kan nog förvänta sig en del barnsjukdomar. Den har dock funkat ypperligt för mig, och är baserad på debian, med apt-get så det är inte svårt att installera nya grejer som det kan vara på en del distar.

Av Scirocco

World of warcraft och warcraft 3. Av opensource spelen har jag inte fastnat för nått än.

Av Scirocco

Ubuntu är ett säkert val för nybörjare, men jag skulle oxå rekomendera Dreamlinux om du gillade debian. Dreamlinux har en hel del förinstallerat, och är väldigt lätt att komma igång med, t.o.m compiz-fusion funkar direkt på datorer jag har hafft problem med det på, man trycker bara på en ikon.

Sen som jag har rekomenderat förut så är Ubuntu Ultimate edition att föredra för nybrörjare, det är en mer komplett ubuntu version, med det mesta man behöver förinstallerat, samt att det ser snygggt ut direkt.

Av Scirocco
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Simon U
Hmm, funkar fin fint för mig dock... Har du den nyaste svn´en?

Nä jag använder repon dom har fått upp.

Av Scirocco

Intressant tråd, det är roligt att se vad folk skrev för ett år sen om Linux. Det mesta som dom klagade på är i dagens läge extremt mycket lättare. Linux utvecklingen går verkligen extremt fort, windows går bakåt istället..

Av Scirocco

Pidgin har väl inte stöd för webcam?

Av Scirocco

Linux är till för allt utom att spela ja. Men det går spela en hel del spel endå, men inte alla. Största anledningen till det är att microsoft har patent på DirectX, så att andra OS inte får använda det.

Wine har sine egen version av DirectX men den funkar inte med allt, därför kommer Windows alltid vara en bättre spelplattform om inte Microsoft släpper DirectX som opensource, men det kommer alldrig att hända.

Sen fördelerna med Linux är att det är i princip ingen chans att få virus, och det använder ett bättre filsystem som blir extremt lite fragmenterat och är säkrare.

Linux är en aningen snabbare oxå. Sen är det oftast enklare att installera program osv, iallafall i Ubuntu.

Av Scirocco

Dom verkar ha fått igång Rar stödet nu igen, jag använder bara för att det kan köra packade filmer. Men man kan inte spola över en rar fil till nästa då krashar det.

Av Scirocco

Installera XP om du vill ha bra prestanda i spel.