Inlägg

Inlägg som Scirocco har skrivit i forumet
Av Scirocco

Flyttade över ide hårdisk från min gammla dator till min nya, och allt fungerade direkt, grafik och ljud osv allt fungerade perfekt. Men då var bägge AMD med nvidia grafik kort oxå.

Av Scirocco

Det är "sudo apt-get install mozilla-mplayer" för mplayer plugin till firefox, jag ser på apple trailers utan problem med det.

Av Scirocco

Det räcker med ett kort, vissa fysik beräkningar som normalt sett görs av cpu tar gpu över och gör. Men enligt tester jag har läst så blir det lite sämmre prestanda i spelen, men spelen som stödjer tekniken visar lite mer cool grafik.

Av Scirocco

Hmm ja bra, då har man att välja mellan diablo 2 och warcraft 3 typ, dom har inga nyare spel förutom world of warcraft, och det skulle vara ännu mer värdelöst att skicka med.

Av Scirocco

Ajaj och jag som just köppte ett 8800GT

Av Scirocco

Pidgin fungerar iallafall, men man kan få t.e.x emesene att funka med en lätt modifikation.

Av Scirocco

XBMC för det mesta, men vlc har funkat bra oxå.

Av Scirocco
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Poka64
har aldrig lyckats få bättre prestanda i linux jämfört med i windows på samma maskin, även fast man väljer att köra i openGL-läge. Har testat med både ATI och Nvidia.

Edit: Dock så har jag fått likvärdig prestanda

Du kanske hade en ganska snabb dator, på min sega gammla burk märktes skillnaden väl, hellst i städer i wow där i windows segade det ner till snigelfart. I ubuntu gick det mycket bättre, dock testade jag alldrig OpenGl i windows, det kanske hade varit snabbare även där.

Av Scirocco

Det är normalt vista ska ladda från hårdisken konstant. Det är superprefech eller vad det heter det arbetar hela tiden.

Av Scirocco

Plasma tv är betydligt sämmre än lcd på att visa grejer från datorn

Av Scirocco

Lämna tillbaka den till butiken så får du alla pengar tillbaka, minst 1000 kr.

Av Scirocco

Daoc var bara och installera och köra, men det var ett tag sen jag testade, kan vara sämmre i nyare wine versioner. World of warcraft funkar alltid i linux så du kan börja spela det istället hehe, det har t.o.m bättre prestanda i linux så länge man kör openGL.

Av Scirocco

Det kan ha att göra med att du har en sata disk men det låter konstigt, själv har jag ingen erfarenhet av sata, har inte fått min nya hd än till ny datorn så jag kör ide hårdiskar än.

Och på mina ide hårdiskar har det alltid funkat med dual boot så länge man installerat windows först.

Av Scirocco

Ubuntu är det trevligaste jag testat på hittils. Men jag jag börjar verkligen gilla windows 2008 server oxå, har bara kört det i 3 dagar hittils.

Av Scirocco
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tcip
Jaså? defragmentera i Windows då va? men varför är det segare? (har inte märkt det)

Det använder windows fil system som är mycket segare, sen ligger det i en själv expanderande fil. Acpi funkar inte heller. Sen är det minst lika lätt att göra en normal installation som med wubi i dagens läge.

Av Scirocco
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pantheus
Så de andra är maskinbyggda menar du?

Hehe nä inte riktigt, han fuskade en aning med de andra versionerna och använde ett program som underlättade, nu hade han verkligen byggt den nya versionen från grunden för hand.

Av Scirocco

Jo jag lägger en röst för XBMC oxå, bästa jag använt.

Av Scirocco

Dom har nyss släppt drivare till vista, så nu kanske dom fixar drivare till linux.

Av Scirocco

Om den hittar fel på skivan, så är det dålig bränning bränn en ny skiva. Med normal Ubuntu version så är vissa saker fortfarande på engelska, på Nordic remix skivan är det mesta på svenska från början åtminstone.

Av Scirocco
Citat:

Ursprungligen inskrivet av XCan
Rätt bra video. Dock så är det märkligt att han blir positivt överraskad av att firefox stöder "tabbed browsing". Var är det han är tekniker på egentligen? FF är inte direkt ovanligt för Windows.

På företag osv där dom använder Windows använder dom alltid Internet explorer, dom vill inte istallera nånting onödigt. Är samma för mig på jobbet fick be på mina bara knän för att få installera firefox i princip