Inlägg

Inlägg som dagle har skrivit i forumet
Av dagle
Skrivet av Mr_Lazy:

Första bilden får mig att tänka på Brios leksakskök för barn
http://www.kurragomma.se/wp-content/uploads/933.jpg

Där har du en ide, Kan man använda en sådan som chassi? Den har ju fönster och man kan öppna för att komma åt komponenter, rattarna kan vara en fläktcontroller och den smälter in i möbleringen... har man haft barn så är ju chassit nästan gratis också.

Av dagle
Skrivet av Ecarion:

Kan någon kunnig de-geeka förklaringarna?

Det är instruktioner eller familjer av instruktioner.
TBM = Trailing Bit Manipulation är en familj av instruktioner för att manipulera bitar.
FMA4 = Fused multiply-add 4, 4 betyder att den tar 4 argument. Fungerar enligt formen d = round(a × b + c)
XOP = eXtended Operations, extended till SSE, också detta en familj. Används ofta för att göra snabbare vektorberäkningar.
LWP = Lightweight Profiling, kör en enklare form av profiling (profiling kan lite förenklat ses som en form av att datorn analyserar vad den kör)

Inte så magiskt som det kan verkar. De andra får ni i läxa att lista ut vad de betyder.

Av dagle
Skrivet av Söderbäck:

Naj!!!
Varken du eller personen du citerat förstår innebörden här.
Copyswede tar betalt för p r i v a tkopiering.
Illegal nedladdning är inte samma sak utan det är p i r a tkopiering.

Kopiering för privat bruk är inte privatkopiering? Sedan kallar det hela för en avgift när det är en skatt (se fastighetavgiften som utredning fastslog är en skatt som heter avgift). Så man kan förstå förvirringen när de sätter samman två ord och det inte handlar om privat bruk eller är en avgift. Men det är nog det som copyswede sysslar med: money by confusion, a heist on information.

Av dagle
Skrivet av buchno:

Tipsar om mpv som videospelare.

Det är en fork av mplayer2, med rensad kodbas, fler funktioner, mm. Ni kan läsa om förändringarna här.

Edit: Ingen verkar ha nämnt MPD och ncmpcpp heller. Det är värt att kolla upp.

mplayer2 är inte jättemycket att hurra för. Dock så star spelaren mpv (som är en fork på mplayer2) steget extra och ger dig många saknade funktioner.

Av dagle
Skrivet av Subzero299:

Går alldeles utmärkt med xbmc att spela utan att packa upp filerna först. Fungerat i ca 10 år tror jag.

Det är en sanning med modifikation. Det går att spela upp en viss typ av rarfiler och zipfiler utan att packa upp dessa först, dessa är splittade rarfiler (inte ett krav, mer en möjlighet) med utan någon som helst komprimering. Sätt på lite komprimering i rarfilen och 99% av alla spelare ballar ur. Finns egentligen föga användning att distrubera en enstaka fil på detta vis men ibland vinner idiotin över teknisk överlägsenhet.

Av dagle

Radiotjänst definerar att min dator är en tv, då borde jag kunna definiera att den är en telefon och telefoner är ännu inte prövade? Man kan säga vad man vill om tv-avgiften men de får antingen skriva lagen vettigare eller så kommer det enbart bli absurda tolkningar.

Av dagle

Du bör inte installera drivrutiner på det viset i ubuntu, speciellt inte om du är ny. Installera via program center eller extra hårdvara (eller vad sakerna heter). Enklare på det viset och systemet kommer även installera uppdateringar till dina drivrutiner när dessa finns till hands.

Av dagle
Skrivet av strejf:

I och med Windows Phone 8 är det faktiskt samma system på alla. De delar alla samma operativsystemskärna. Enligt rykten jobbar man på att göra systemen ännu mer lika varandra. Det innebär förstås fördelar för alla, konsumenter, utvecklare och Microsoft.

Ok. Min erfarenhet som utvecklare är de 3 systemen inte har samma kärna, något har som bekräftats. Sedan vad de vill är en annans femma.

Skickades från m.sweclockers.com

Av dagle
Skrivet av strejf:

Jag anser att mobiltelefoner, plattor, bärbara och stationära alla är PCs. Alla har flerkärniga processorer, högupplösta skärmar och mycket minne. De är "personal computers" Håller du med mig?

Jag ska ändra inlägget så att det inte står att du hatar Windows 8. Jag undrar också vad du tänker när du ser nuläget för omröstningen?

Fast borde man inte då ha samma system på alla? I dagsläget har microsoft 3 olika system, windows 8, windows phone 8 och windows arm 8. Om man vill ha en gemensam plattform så bör man väll dela mer än metro?

Skickades från m.sweclockers.com

Av dagle
Skrivet av saddam:

Visst kanske man går ifrån Unix principerna med Systemd, men denna Linux teknik verkar ju som vanligt, vara en klon av Solaris teknik, och eftersom Solaris som är ett riktigt Unix använder sin SMF, så är väl Systemd ok?

Tydligen pratar skaparen av Systemd ganska mycket om Solaris SMF, precis som Systemtap gänget pratar om Solaris DTrace, och BTRFS skaparen pratar om ZFS.
http://0pointer.de/blog/projects/systemd.html

UNIX(TM) inte UNIX... Solaris är ett riktigt Unix(TM) men inte ett riktigt Unix. Unix är en filosofi, unix är en tanke, unix är ett system. Unix(TM) är påse med pengar och "specifikation" som inte följer unix som filosofi.
Så nej, systemd är inte ok i unix men i unix(tm) så är det säkert guld och gröna skogar.

Av dagle

Är det bara jag eller är det inte lite hipster över denna tråden?

Av dagle

Kan göra helt sjukt goda bullar, de kan även bli lite torra för de som gillar sådant. (Kan nog bara visa upp saker som folk i övrigt inte tycker är intressant.)

Av dagle
Skrivet av Johan Holm:

Still dosent work. Sjukt jobbigt att jag inte ska ha tur och få allt och fungera.

Fortfarande samma problem: http://gyazo.com/dfa653a840bd15b47664cf8f99f18a83.png?1342630...

Skulle det vara enklare för mig om jag installera Ubuntu utan VM?

Tror du behöver ta det lite lungt och läsa lite. Det står att du skall starta tjänsten ssh. Det är inte konstigt att det inte går att starta tjänsten shh, då det inte finns någon sådan när tjänsten heter ssh.

Av dagle
Skrivet av Johan Holm:

Skapade det men efter får jag detta felmeddelandet. (gjorde samma kommando 2ggr för att vara säker på att cdrom dir fanns)

http://gyazo.com/7d6868c2f89b8c246bcf2bdc5348f8ad.png?1342559...

/dev/cdrom och dev/cdrom är väldigt olika saker.

Av dagle
Skrivet av ronnylov:

Så tangenten kallas alltså "Mod4" om jag förstår rätt? Föredrar att det inte är aktiverat som standard. Jag brukar bli irriterad när det händer saker bara för att jag råkat komma åt någon tangentkombination.

Mod4 är ett sätt mappa upp den och inte själva tangenten i sig själv. Det går utan större problem att byta vilken mod key som är vilken utan att byta keycode. Detta är för att få en uniform miljö vilket var kanske viktigare förr när varje datorföretag hade sina egna tangentbord som såg väldigt olika ut.

Av dagle

Ersättare till wc3?

Söker efter ett rts-spel som kan ersätta wc3 men det verkar inte finnas något vad jag funnit. Gillar dynamiken och det faktum att det finns hjältar vilket skapar en annan form av micro. Dock är ibland kö-tiderna helt horribla och det är påtagligt hur dött spelet är. Dock så verkar det inte finnas någon erästtare och bara massa dota-crap som inte har något intresse av.

Av dagle
Skrivet av Trixtr:

Jag vill använda min android mobil för att visa bilder och filmer från ett normalstort SDHC kort. Tänker mig en adapter som läser SD kortet och kopplas till micro-usb jacket i mobilen (HTC Desire). Finns detta och vart hittar man? Har letat men inte hittat.

Tack

1. Tror du kommer att behöva en tvåstegslösning om du inte gillar att löda lite.
2. Är det verkligen en OTG på micro-usb:en på HTC Desire?

Av dagle
Skrivet av MacEnkronan:

Vågar man tassa in och allra ödmjukast nämna Viktväktarna och att dessa kanske har något som eventuellt skulle kunna vara av intresse för den överviktige Swec.:aren?:) En del blir förbannade när man nämner Viktväktarna ty dessa verkar tycka att Viktväktarna är lika med Samhall för överviktiga.:P Men se det inte så, utan försök att strunta i att de heter VIKT VÄKTARNA, utan se dom som din personliga "hora" (om man ska vara vitsig;)) som ni kan utnyttja - ni betalar ju för "henne"...:):P Var inte rädda, var beredda!:D:D

Viktväktarna känns inte som ett vettigt företag när det är samma som äger dem som äger Marabo. Men visst de har en en fin cykel det där företaget. Cigaretter, choklad och viktminskning.

Av dagle

En sak som man inte skall glömma är att det inte är nyttigt att tappa för mycket i vikt. Tappade 25 kg på 2 månader, även om det känns bra att tappa fort så är det bättre att gå lite långsammare. Lätt att man tappar bort sig själv annars och att man skulle vara en bättre person när man är smal och slutar i anorexia eller något annat hemsk (fick hot om tvångsmatning när jag låg på 65 kg).

Tyvärr så måste jag nog säga att jag har en 10-15 kg extra idag, men men ibland får magen vara glad också.

Av dagle
Skrivet av Boulund:

När jag inte sitter ansluten till beräkningsdatorn över SSH genom Putty kör jag endast linux i en virtuell maskin på jobbdatorn. Där föredrar jag något lättdrivet så växlar lite mellan LXDE och Xmonad (när jag inte orkar bråka med en mus). Tilltalas extremt av idén med en tiling window manager men tråkigt nog jobbar jag för sällan i en hel skrivbordsmiljö i linux för att komma ihåg alla finesser.

Jaha? Ser inte hur xmonad stoppar dig där? Bara att installera och köra xmonad i gnome om du vill det. Funkar både med gnome2 och gnome3 senast jag kollade.