Inlägg

Inlägg som Sidde har skrivit i forumet
Av Sidde

Fantastiskt! Och hemskt roligt med PowerPC-artiklar.
Inte många linux-distros som lirar på på PPC Big Endian nuförtiden så det är nog mer jobb än man tror på detta projekt att få saker att fungera som det ska.

Tråkigt att det inte var en e600 i de där routrarna, alltså det nya namnet på 74**-serien som Apple använde under namnet G4.

Av Sidde

Tråkigt med funktionalitet som plockas bort bara för att.
Känns som apple kanske inte vill att någon annan kommer in och gör en bättre upplevelse för webbapplikationer här. Samt konkurrerar med deras nya vansinniga prissättning för fristående appstores.

Däremot är dessa webbapplikationer, precis som på datorn något jag verkligen inte gillar.
Electron-appar på datorn, why! en native app är så mycket bättre och stora företag som spotify etc. väljer detta alternativ bara för att....

Så inget jag kommer sakna öht på telefonen och hade varit skönt om det försvann från datorn

Av Sidde

Med tanke på att en Macbook Air M2 inte ens har en fläkt kan man säkert köra Mac Mini M2 helt utan att köra fläkten också rent teoretiskt, klockar väl bara ner sig när den blir för varm. Om däremot fläktkontrollern tillåter 0 RPM är dock en annan sak, men kan kan säkert koppla ur fläkten

Min Mac Studio M1 Max har jag satt fläkten på lägsta möjliga, ca 1000 RPM och då är den väldigt tyst, default "låter" den lite mer för att fläkten pendlar mellan 1k och 1,1k rpm hela tiden. (Det ska dock vara fixat till Studio M2)
Och jag tillåter inte den att öka RPM-talet oavsett load för att inte få några sådana "oljud"
Den throttlar litegranna vid extrem load av GPUerna under lång tid men det är väldigt begränsat prestandatapp.

Av Sidde
Skrivet av SuperSverker:

6an är väl gratis...

Personligen är det av ren princip...
Sport ska vara på SVT, annars kan det kvitta. Annars kommer man aldrig få "någon drar igång sport på [insert allmän plats/skola/jobb] för nu jävlar ska det tas folkhemsguld"

För att inte ens tala om all jävla reklam (Bäst i test - TV4 kan dö i en eld...)
#PrincipSosseEllerNåt

Rättigheter osv lär lösa sig självt - Det är aldrig värt de miljarder som spenderas så det lär rätta till sig..

LinjärTV. Tänkte inte ens på att det existerar.

Av Sidde
Skrivet av sKRUVARN:

"Ingen" är väl relativt, tour de ski slutetappen hade 1.3Miljoner tittare förra året, detta bara på TV6.

Förra året så det var relativt billigt med deras Vinter-kampanj också.

Av Sidde
Skrivet av Purgatory:

Hoppas dom konkar så SVT kan snappa upp rättigheterna till längdskidor!

Indeed. Undra hur mycket skidsporten förlorar på att inga vill vara sponsor för att ingen ser skidåkning längre när det ligger bakom en så extremt dyr paywall i förhållande till andra streamingtjänster.

Av Sidde
Skrivet av Donnerstal:

Lätt bästa recensionen. Länkar den som video:
https://youtu.be/UvkgmyfMPks?si=rG6PMd5oSBt4BXht

Vilken fantastiskt roligt gjord video. Och visar verkligen upplevelsen.

Av Sidde
Skrivet av Choffe:

Intressant, jag saknar inte Viaplay-gänget för fem öre. Tyckte det var VM i att inte ha ens nästan koll på vad som händer på banan, och konstant upprepande av de basala reglerna. Snällt mot nya tittare, men 15 race in i säsongen? Sky-kommentatorerna all the way!

Sky är de mest avskyvärda kommentarerna jag vet
Jag tycker de spinner vidare på så mycket tjaffs från internet/twitter och att de håsar upp folk som Russell bara för att de kommer från "rätt" bakgrund. Sedan nämner de vissa förare i princip inte alls och jag har under alla år undrat varför de inte lägger lika mycket energi på Norris som också är britt. Så det är inte ens britter vs resten.

Så fantastiskt roligt att vi kan ha så olika syn på detta!

Kul, men tråkigt att du inte saknar Viaplay.
Jag verkligen kommer sakna Janne B och Rydell nu när jag övergått till F1 TV.
Rydell var en av de stora för mig som ungdom när han körde i BTCC.
Hade till och med plansch på väggen med hans V850 och senare S40.
Men viaplay har skitit i det blå skåpet med sin världsdominans som failade.

Av Sidde

Ska man gissa på att Toto tvingas lämna efter denna säsong också då med ursäkt att han ska spendera mer tid med familjen?
Om de failar med att komma ikapp ännu ett år och de tappar sin stjärna.

(Kvar som delägare men han är ju delägare i fler stall också)

Av Sidde
Skrivet av användare-234:

Blir inte hjärnan förvirrad när kroppen "står stilla" medans allt annat rör sig?

Om man har lätt för åksjuka/sjösjuka får man helt klart värre problem.
Som seglare lider jag iaf inte av sjösjuka

I vissa scenarion där rörelser inte sker "logiskt" när man sitter i ett VR-headset, typ som om man kör racing-spel och krashar men man får ingen feedback. Sådant har även gett mig lite illamående.

Men annars har jag spenderat tusentals timmar i VR-headset utan problem.
Och att just ögon och öron får input skapar en enorm övertygelse av en annan verklighet att man ofta faktiskt tror att det är på riktigt, även om grafik, synfält etc. kan vara begränsat.

Apple är ju dock inte riktigt på marknaden av detta just nu iaf, utan mer för produktivitet.
Men jag kan tänka mig närvarokänslan finner sig direkt även i denna.

Av Sidde
Skrivet av användare-234:

Vad är USPen med VR?

Upplevelsen.
Med ljud och bild kan du rätt lätt skapa känslan av att det du ser är på "riktigt".

Att docka rymdskepp i Elite Dangerous eller kasta sig ut i "rymden" mellan delar på rymdstationen i Lone Echo är bland de mest verkliga rymdupplevelsen jag haft

Av Sidde
Skrivet av benonikenobi:

Vågar knappt skriva det här för det är väl bara rykten, men det står om det på många sidor just nu. Blir intressant om det faktiskt stämmer och kontrakt skrivs 🙄

Lewis till Ferrari 2025?

Om Lewis går till Ferrari, vem tar hans plats hos Mercedez??

Jag vet inte hur jag ska känna. Ferrari som är grunden i mitt intresse för F1 sedan jag var barn.
Och nu kommer den brittiska antagonisten dit!

Av Sidde
Skrivet av trudelutt:

Sedan verkar det dåligt att batteriet inte har en kontakt utan sitter fast ihop med sladden. Blir alltid strul med såna kablar efter ett tag om man reser med dem mycket. Och man måste hantera dem mer varsamt, därav instruktionen att vira sladden längs med kortsidan istället för långsidan, som folk säkert inte kommer följa.

Verkar vara kontakt till batteriet.

Av Sidde

Eftersom denna produkt i sin första utgåva till stor del försöker nå utvecklarna av nya appar till plattformen så är det än så länge konstigt tycker jag att se det som enbart en konsumentprodukt. Och därav tycker jag prisdiskussionen är högst irrelevant och speciellt i jämförelse med vad man får för något. De som bygger applikationerna måste ha tid att utforska och förstå plattformen och se vilka lösningar som fungerar. Om några år får vi se vad det är för lösningar som kommer finnas till denna plattform och då kan man diskutera om priset är värt det.

Jag ser detta enbart som ett devkit iaf och dömmer det enbart efter dessa kriterier.

Verkar också som att Apple försökt göra lite allt möjligt med produkten och ser vad som fungerar och vad som kan strykas till nästa version.

Som fan av Cyberpunk-genren i film, bokform och serietidning är detta helt i min genre iaf. Om produkten klarar mitt synfel på -10 så blir det ett givet köp så fort den kommer till Sverige iaf. Sannolikt blir det väl i en senare version också med kanske lite andra features, kanske man slipper de där hemska ögonen som visas för andra

Av Sidde
Skrivet av Thekai:

Vad jag förstår så påstås det att Qualcomms exklusiva avtal med Microsoft upphörde vid årsskiftet. Så det borde vara fritt fram för Apple att ta fram drivrutinerna. Jag undrar dock om det är så att Apple medvetet avstår? Av okänd anledning. Spontant tänker jag att det borde vara lönsamt för Apple att återuppta Boot Camp-idén.

https://www.theregister.com/2024/01/22/microsoft_so_you_want_...

"We have the core technologies for them to do that, to run their ARM version of Windows, which in turn of course supports x86 user mode applications," he said. "But that’s a decision Microsoft has to make, to bring to license that technology for users to run on these Macs. But the Macs are certainly very capable of it."

Verkar som det är MS som förhindrar detta. Inte Apple.

Av Sidde
Skrivet av ipac:

Du menar att handrörelser visas/överförs vid "video-konferenser" odyl?
Ja, är en stor fan av att stå framför Whiteboards att gagga, det är så jag helst presenterar idéer/koncept på mitt jobb, så om det kan göras så verklighets-likt som möjligt så är det enbart ett plus (om man nu skulle hamna i situationen att hålla en dragning virtuellt, vilket iofs inte känns särskillt närstående...).

Ja, händerna verkar också representeras i dessa video-konferenser.

Av Sidde
Skrivet av Hulle:

Uj, inte för att jag tänkte köpa, men känns som en rätt rejäl besvikelse. Allt från passthroughkvalitet och OS, till jobbigt handstyrt gränssnitt, pytteliten FOV, få riktiga AR-/VR-upplevelser osv. Känns som en marginellt förbättrad Quest 3 med mycket hype.

Varför i hela friden satte de inte batteriet på baksidan istället för en lång sladd till fickan (man måste ha fickor...) som kommer gå sönder. Alla klagar på vikten som trycker på ansiktet och det vet ju alla som kört VR längre tid att man vill lägga till en vikt på baksidan för att balansera.

/hulle.

Tror att du hade tänkt detta som en slutgiltig färdig produkt istället för att se det som en devkit? För det låter så på dina förväntningar.

Det finns såklart nästan inga applikationer som kan erbjuda AR/VR eftersom ingen har haft tillgång till den och bygga något.
Det är vad som förväntas skapas nu när utvecklare får access, annars är det ju bara iPad-mjukvara på en iPad som sitter monterad på ditt ansikte

Quest 3 är ju en "klar" produkt som itererat i flera år och började med Oculus devkiten och mjukvara finns där.
De mest lyckade lösningarna har överlevt och de dåliga försvunnit.

Räkna med att samma resa händer här, om Apple vill satsa så länge. Mängder med saker kommer säkerligen optimeras, plockas bort och ersättas med något som fungerar bättre. Tidiga versioner av Oculus devkitten hade inte ens handkontroller utan det var 3e part som hackats in så man kunde lira Half Life 2 etc med handrörelser, och även om Oculus plogade vägen för alla andra så måste man börja resan någonstans.

Jag tycker att den verkar mer färdig än vad jag öht trodde. Men så var min förväntan att jobba med skrivbord på datorn ungefär som man kan köra på PC-headsets

Och jag har tänkt köpa denna så fort den kommer till Sverige och det fungerar med mitt synfel.
Men så har jag varit ett stort fan av Cyberpunk hela livet och AR är verkligen något jag vill ha i mitt liv

Jag är dock lite skrämd över att det är iPad OS i botten, det betyder Safari med skitdåliga adblockers istället för Firefox med uBlock Origin och Yescript. Får nog arbeta en hel del med DNS-blockering och väl utvalda sidor

Men eftersom det är samma utvecklingsramverk utgår jag från att det går att sideloada mjukvara precis som på andra iOS-enheter. Alltså att sålänge man har källkoden till programvaran är det bara att kompilera, signera och installera. Så kanske detta kan bli retro-spelenheten i hemmet

Av Sidde
Skrivet av ipac:

Jag är kanske en minoritet men jag tycker inte en "video-ruta" som visar plytet på nån när man kör Skype, Facetime eller whatever inte tillför ett dyft. Vill träffas IRL, iövrigt duger bara prat gott. Så att "persona-animeringen" är janky är ännu en grej som är struntsamma, imo.

Men som sagt, OM Quest 3 t.ex. har bättre "edge-to-edge clarity" så är det epic fail Apple.

Handrörelser är en helt ok sak tycker jag. framförallt om man skulle kunna ha det kopplat till något som motsvarar en whiteboard, bild etc. Då är det mer kopplat till produktivitet och arbete än facetime med familjen.

Av Sidde
Skrivet av Halldin:

För att det var en diskussion om EyeSight nyligen i tråden, hela artikeln är länkad så det står var och en fritt att läsa.

Dom har fått offra ganska mycket (pris, reparerbarhet, vikt, batteritid etc.) för att få dit tekniken som tydligen inte ens är bra.

Ah. Du gjorde det inte direkt uppenbart att du ville diskutera det utan jag tolkade det som du ville posta en sammanställning

Bra att den kanske sämsta delen av lösningen faktiskt inte ens påverkar VR/AR-Upplevelsen.

Av Sidde

Varför fokusera på det negativa. Väldigt mycket positivt i den där artikeln?