Inlägg

Inlägg som Xake har skrivit i forumet
Av Xake
Skrivet av noob:

så dåligt om dom inte kommer med mer än 100 upp vem fan vill ha 250/100 eller 1000/100 för 1000kr per månad, ge oss 250/250 för 500ing så kan det vara intressant.

Det är få tjänsteleverantörer stödjer mer än 100 i upplänk. Främst för att få SPs vill betala det priset som det kostar. Om du kollar till exempel på Bahnhofs sida är det för privatkunder väldigt få nät som de stödjer mer än 100 upp för. Även med de större näten inräknade (som till exempel Telias öppna fiber, Zitius mm) så är det bara en handfull av alla nät som Bahnhof finns med i där de erbjuder något med mer än 100 upp. Så det är nog inte troligt att det kommer komma något högre i itux när heller. Men du kan ju alltid ringa och fråga dem om varför de inte erbjuder det.;)

Av Xake
Av Xake
Skrivet av Klumpeduns:

Siffrorna om hur mycket "fuskindustrin" omsätter skall nog tas med en nypa salt.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag ser inte riktigt varför? Vad skulle Bohemian tjäna/förlora publikt på att ljuga?
Det är ju inte precis som de försöker använda siffrorna för att påverka offlinelagstiftning så som vissa andra MafIAA-relaterade organisationer.
Om det är för egen vinning är det antagligen mer för att kunna förklara för sina egna investerarna varför de måste lägga pengar på detta, men med den insynen investerare brukar ha i ekonomin på sina investeringar så tror jag inte de skulle tjäna på att ljuga.

Vilket tar mig till nästa steg, och det är nog också att göra personer i spelcommunityn uppmärksamma på vad det är för problem de har att göra med, och att det inte handlar om "små pojksträck som är löjligt att bli bannade över" som man sett vissa favoritiserade fått med sig folk i ragetåg över då de blivit bannade.

Av Xake

Kollar mot bb-test.ituxportalen.se?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xake
Skrivet av frostfield:

Fast flaskhalsen ska tydligen sitta i fiberkonverteraren!? Givet detta skulle de kunna tvinga folk att betala för en bättre fiberkonverterare om de vill ha snabbare internet tycker man. Anledningen att jag bumpade tråden var att kabeltv-nätet en gång för alla är nedsläckt och jag tycker det är dags att de ger besked om vad som händer. I synnerhet när fiberkonveretaren begränsar hastigheten på uppkopplingen om man tittar på HD-tv.

Frågan är om det bara är fibermodemet och inte även access-switchar.
Och skulle tro att vem som ska stå för vilka kostnader ingår i avtalet, så om kunden ska betala mer än de 79 kr i månaden eller vad det var de höjde våra hyror med blir det först en fråga för Framtiden och iTUX som sedan även hyresgästföreningen kommer lägga sig i. Vilket också skulle dra ut på tiden. Och som Framtiden nog vill slippa med tanke på hur det gick förra gången (kabeltv-nersläckning uppskjutet ett halvår med tilläggskostnaderna det blev).

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xake
Skrivet av frostfield:

Men seriöst, har iTux några planer på att skruva upp hastigheten eller?

När jag ringer till deras support har de ingen aaaaaaaaaaaaaaning som vanligt och Bahnhof vet såklart inget heller.

Antagligen är det Framtidens Bredbandssupport du ringer då iTUX inte har slutkundssupport.
Och Framtidens Bredband kan antagligen inte berätta något eftersom hastigheten antagligen regleras i det avtalet som Förvaltnings AB Framtiden slöt för några år sedan med iTUX. Vilket gör att ingen högre hastighet kan ordnas utan förändringar i det avtalet, vilket kommer kosta någon av parterna pengar de inte har budgeterat för för att sätta upp hårdvara av specs som inte var med i ursprungliga avtalet. vilket antaligen är en seg och långdragen historia över hur det ska lösas (vem som ska betala kalaset). Som ingen som inte har direkt insyn i den processen kan säga något om, och tror inte de som har insyn varken kan eller vill säga något pga avtalshemlighter osv. Men en sak är jag tämligen säker på, och det är att de som svarar i telefonen faktiskt inte har någon info alls på ämnet.
Och tämligen säker det är där det ligger, för hade det funnits en plan över när och hur det skulle skruvats på tror jag iTux hade tutat ut det, och Framtiden antagligen också (då det är god PR i allmänhetens ögon att "avtal slutet för att kunna höja hastigheterna i nätet").

För tror fan att iTUX hade slängt upp 500-1000 även i Göteborg om inget hade hindrat dem, för de får ju ut mer pengar per kund som har abbonemang som tillåter 500-1000 och underhåll för utrustning som hanterar 100/100 kontra utrustning som kan hantera 1000/1000 är försummbar. Så det är antagligen den initiella kostnaden att byta hårdvara som gör de inte skruvar upp hastigheten, och det är en av kostnaderna som brukar spikas i upphandlingen.

Av Xake
Skrivet av snajk:

Sen just när det gäller ITUX så går all trafik via samma kablar större delen av vägen ändå liksom så leverantör spelar mindre roll.

Större delen av vägen vet jag inte. Fattat som de har en avlämningspunkt i Göteborg. Vilket bara är några km jämfört med de mil som sedan ska färdas. Plus det är inte de som sköter leverantörernas peering, dns och andra saker som har större påverkan än några km fiber där kanske 5-10 switchar&routrar är jämfört med vad som kommer efter.

Av Xake
Skrivet av Rallie:

Någon annan som tappat linan idag? Dog här för någon timma sedan . banhof som isp.

Funka hos mig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xake
Skrivet av beh:

Detta är precis varför det är fullständigt idiotiskt att sluta att sända TV i koaxialkabeln i väggen som ger 100 Mbit "multicast" TV till samtliga hushåll samtidigt. Jag fattar det inte. Det är ocker att sälja 100/100 på en lina som samtidigt kör TV och i realiteten ger 60/100.

Håller med dig, men Framtiden verkar tycka det ska räcka....:-/

Av Xake
Skrivet av frostfield:

45-50%?!??!!? Vad är det som drar så förbannant mycket bandbredd?

En HD-kanal drar ungefär 10-15mbit/s. Sedan är TiVon som den är och är byggd för att kunna spela in flera program i bakgrunden, klassificera och hämta hem program/filmer som passar överrens med vad du brukar titta på och så vidare... Om man räknar med att den hämtar kanske ett-två program samtidigt som du tittar på TV så är vi uppe i 30-45mbit/s högprioriterad traffik, sedan når du sällan mer än ~90-95mbit/s på fysiska linan == ~50-60mbit/s över till datorn vars trafik har lägre prio.

Skrivet av frostfield:

Har inte orkar att koppla in min tv-box ännu, någon som vet hur mycket den stryper uppkopplingen?

Edit: Alltså den billigaste varianten.

Skulle tro den klarar max en kanal åt gången, dvs max 15mbit/s borde gå bort från ditt bredband.

Av Xake
Skrivet av anla:

Hej!

Har väldig mycket problem med ovanstående. Mitt bostadsbolag har installerat en Raycore:

http://ituxportalen.se/uploads/boxes/82f6375a111b35dd2a04de41... . När Tivon är på snor den c:a 40-50% av min bandbredd trots att den är inkopplad i LAN2(märkt TV) . Trodde att varje LAN kontakt var tilldelad sin egen bandbredd? Ingen på Comhem eller Banhhof kan hjälpa mig. Har varit i kontakt med dem i flera månader. När jag enbart använder bredbandet(LAN1), utan Tivon, fungerar det utmärkt. Kör jag Tivo boxen ensam på LAN2 har den svårt att hitta nätverket. Är det problem med miin Raycore? Tackar för all hjälp jag får. Bli f-n i mig galen snart

Läser du bladet du länka ser du 1x 100Fx specat. Detta innebär att fiberinterfacet också är 100mbit/s, vilket alltså innebär att ALLA enheter delar på detta. Så inget kommer få dig att inte tappa 40-50 mbit på internet från TiVon då den kräver så mycket. Enda som kan hjälpa är att intresseanmäla för gig och ringa framtiden och klaga skulle jag gissa på.

Vad det gäller att TiVon har problem med stabil uppkoppling om inte datorn är ansluten låter väldigt mysko. Kunde inte ComHem hjälpa dig med det alls?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xake

Skulle fortfarande inte röra den. Dessa fibrer är bräckliga som fan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xake

Jag har mer problem med min nya privata IP-adress...

Av Xake
Skrivet av smyr:

Tv signalen ligger ju internt på deras 10.x.x.x nät och skall vara en koda tv signal... men testar man att koppla in en dator funkar det ju att surfa... någon kommentar till detta? Önskar bara det var publika adresser... det hade ju varit nice.

Deras TiVo kan hantera internet-tjänster, så inte så konstigt. Men förvänta dig inte 100/100, utan snarare något anpassat efter TiVons behov...

Skrivet av smyr:

Hur många publika ip-adresser får ni? Jag blev lovad 4 st eftersom jag var gammal kabel comhem kund via coaxialnätet och då fick man 4 st publika. Blev MYCKET besviken när jag fick reda på sanningen sen (man får inte ljuga, comhem, och jag väntar fortfarande på dom extra 2 jag blivit lovad) då det visar sig att man bara får två stycken.... totalt värdelöst. Har lyckats få 3 st ibland men sen stopp.. Någon som vet ngt knep eller tips på hur man kan få fler? Klona grannens MAC adress tveksamt om det funkar så nu.... men eftersom jag pendlar mellan 2-3 publika adresser borde det finnas något sätt att låsa dom... någon som lyckats få fler än 3st publika adresser?

Jag skulle tro detta är problem som uppstår pga deras Technicolor. Fattat som om den annonserar sig som både Router och IPTV samtidigt för att kunna plocka upp och vidarebefodra dessa tjänster (vilket då innebär att den annonnserar flera MAC samtidigt, vilket äter flera IP samtidigt).
Och där kommer indirekt svaret på en annan av dina frågor: Nej, du bör nog inte byta mjukvaran på din GW.

Korta svaret: den TiVo Com Hem har är specialutvecklad för CH, mjukvara, hårdvara, allt. Så tror inte du hittar något operativsystem för den som inte är CHs. Dessutom så äger du inte TiVon som jag fattat det, utan den ingår i ditt CH-abbonemang. Så jag skulle råda dig att inte byta HDD för ingrepp i TiVon kan bli dyrt då du kan bli ersättningsskyldig.

Lite samma sak med Technicolorn. Den har specialmjukvara (vilket också Telias har) för exempel fjärradministrering osv, och för att typ IPTV ska fungera igenom dem osv. Och har märkt knepigheter i mjukvaran (som att man kan sätta igång loggning för uPNP men inte läsa loggen osv), vilket beror på deras förvirrade egna mjukvara.

Av Xake
Skrivet av pi:

När jag körde med ett 650w fractal design newton r2 så bootade min om ibland. Moderkortet spänningsskydd aktiverades. Nytt agg, stabilt sen dess. Men det var så direkt efter mitt 280x hade installerats.

Fast här startade inte datorn om helt, utan skärmen blev svart, och så fick han att drivrutinen hade hängt sig och återhämtat sig. Men det kanske blir ett spänningsfall stort nog för att skapa problem ändå?

Ingen överklockning på denna riggen.
Jag upptäckte just också att det är grafiska artifakter då man är i BIOS i form av blinkade pixlar där det inte ska vara.

Operating System
Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
CPU
Intel Core i5 760 @ 2.80GHz 43 °C
Lynnfield 45nm Technology
RAM
8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 668MHz (9-9-9-24)
Motherboard
ASUSTeK Computer INC. P7P55D-E LX (LGA1156) 45 °C

Av Xake
Skrivet av Nepo:

Börja med att lista komponenterna.

Kommer imorgon då jag kunnat dubbelkolla. Var mest intresserad om någon sprungit på liknande i och med att den funkade från början. min första tanke var nätagg men ett chieftec 650w borde kunna driva detta kort och en i5 processor. Så uppslag på hur att gå vidare uppskattas under tiden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Xake

Problem med Asus DirectCU II TOP R280X

En kompis till mig uppgraderade sin dator med ett Asus DirectCU II TOP R280X och det har fungerat bra i snart en månad, det vill säga fram till i onsdags kväll.
Då började han klaga på att han väldigt ofta fick en svart bild, och direkt efter meddelandet om att grafikkortet eller dess drivrutin behövts återställas.
Igår då han kom hem hade datorn hängt sig, och efter att han startat om den vägrar Windows 7 visa inloggningsskärmen.
Med andra ord, den startar hela vägen fram till den initierar grafiken fullt ut, efter det hänger den sig så illa att tangentbordet inte ens reagerar på caps lock.
Man kan starta den i felsäkert läge, och därifrån avinstallera grafikkortsdrivrutinen, och efter det startar datorn jättefint. Dock oavsätt vilken drivrutin jag kör in därefter (AMDs stabila 13.12, Beta 14.2, 13.125 från asus hemsida) vägrar den starta, och både moderkort och grafikkort har numera senaste bios utan någon skillnad.

Några ideer på hur man kan gå vidare med felsökning? Några erfarenheter?

Av Xake

Hur uppstår blackscreensen och vilka menar du? Är det att grafikkortsdrivrutinen återställt sig?

Av Xake
Skrivet av frostfield:

Konstigt! Är helt säker på att jag fick 7/10 på den testen. Av säkerhetsskäl så är det väl bara bra att man inte blir tilldelad ipv6-adresser.

Vet inte om säkerhet är vad som håller itux tillbaka. Skulle snarare tro att det tar lite tid att implementera en lösning som funkar med alla deras TL, och att de inte riktig vill lägga tid på det just nu med övergången till IPTV framför sig i Göteborg. Tror att de priar för att ha resurser fria så det inte ska bli totalt kaos om något skulle gå fel, och införande av ipv6 är inte riktigt läge för då, då det bara riskerar mer belastningsproblem.

Av Xake
Skrivet av frostfield:

Jag blir inte tilldelad någon ipv6-adress längre. Vill minnas att man fick det tidigare.

Är det någon här som får en?

http://test-ipv6.com/

Kan inte minnas jag någonsin fått en native ipv6-adress.