Inlägg

Inlägg som David_87 har skrivit i forumet
Av David_87

Sitter och försöker bilda mig en snabb uppfattning om Denons nya AH-D600 som kom på posten idag. Väldigt trevliga lurar, skönare än föregångarna att ha på sig. Ljudmässigt ligger dom väldigt nära D5000 med härligt drag i basen och bra diskant, kan hända att mellanregistret känns lite fattigare än på dom äldre lurarna, måste köras lite mera AB med dom.

Av David_87
Skrivet av freaky FilureN:

Har lagt in en beställning på de nya Denon AH 600 på HIFI klubben idag. Får dem på Onsdag. Så dags att utöka Flac-samlingen.

Det vart bra pris på dom ihelg, tyvärr så var man själv ett par dagar för tidigt ute och fick betala fullt pris.

Av David_87

Sony Ericsson X10i, köptes strax efter release. Har aldrig ägt testat eller sett en sämre telefon. Har nu 2 år senare fortfarande inte kommit över mitt hat för android som den luren skapade.

Av David_87

Mkt snyggt bygge. Dock hade jag försökt gömma undan SSD:n istället för att bara tejpa fast den där den är nu. Vidare så hänger GPU:n rätt betänkligt, inget man själv rår för men det känns lite sisådär.

4/5

Av David_87
Skrivet av Triffid:

Ser ganska nice ut, men har de inte blivit ganska mycket tyngre ?

Träet är rätt väl utholkat, men ja dom är lite tyngre, inget som stör dock.

Skrivet av Hennnkee:

Riktigt grymma

Blev det någon skillnad på ljudet?

Nja, kanske lite psykoakustik! Ärligt talat inte skulle jag vilja säga. Ville man förändra ljudet så skulle man nog ha gått på slutna kåpor, verkade dock som lite vågspel då man inte har något vidare hum om hur dessa låter slutet (klart man testat hålla för gallren, verkar bara strypa ljudet).

Av David_87

Tänkte bidra med lite bilder på mina HD650 då jag efter viss väntan fått mina nya galler till dessa. Lurarna har även fått ärva ett band till bågen från en Beyer DT770. Så äntligen så ser dom ut och känns lika stadiga och bra som dom låter.

http://www.sweclockers.com/image/gallery/2012/04/11/Hd6501.jpg?t...

http://www.sweclockers.com/image/gallery/2012/04/11/Hd6502.jpg?t...

http://www.sweclockers.com/image/gallery/2012/04/11/Hd6503.jpg?t...

Av David_87
Skrivet av Jöneborn:

Fick hem ett par Grado Labs SR225i för några veckor sedan, riktigt schysst ljud.
Har för tillfället en väldigt knackig NuForce uDAC2 som jag letar ersättning för.

Är det någon här som har någon erfarenhet av Little Dot hörlursförstärkarna?
Mestadels intresserade av MK II/III rörförstärkarna då jag läst bra ord om dom.
Men jag vill gärna höra andra omdömen också, hade varit trevligt med lite mer personliga erfarenheter.

TL;DR: Någon som vet om Little Dot MK II/III rörförstärkarna är något att ha?

Sitter med två st förstärkare från Little Dot, ena är MkIII, väldigt trevligt med rör både estetiskt och sen gillar jag även den lilla "färgningen" som tillförs ljudet i jämförelse med den andra stärkaren MkVII+ som är en mera ordinär solid state. Båda är mkt trevliga förstärkare och känns roligare än det som finns att få tag i för samma pengar här hemma. Slapp tull på bägge två då jag beställde dom (DHL:s paket glider oftast igenom tycker jag).

Av David_87
Skrivet av flyawaynille:

Är dina d5000 moddade? Om inte, hur är basen? För kraftig eller bra?

Omoddade, basen är bra i mitt tycke, om man nu anser att den är för lös så finns ju modden som du tänker på (markl modden antar jag?) som ska göra den en aning tightare.

Av David_87

Du bör nog testa dom lurarna du är intresserad av själv, är ju minst sagt personligt med tycke och smak gällande detta.
Men vill man ha nått alls att gå på så är det väl just Grado som är kända för att vara rocklurar. Har själv Denon D5000 och anser att dom fungerar bra till allt.

Av David_87
Skrivet av flyawaynille:

Ska kolla in denon d5000 också då. Några mer än grado/denon/akg jag ska pröva? Någon här som har ett par denon d5000?
Om inte annat så tycker jag verkligen att Denons lite dyrare lurar i mahogny är riktigt snygga.

Haft D5000 ett par dagar nu, väldigt trevliga lurar, har svårt att tro det finns mer komfortabla lurar. Ljudmässigt så lutar dom mot det mörkare hållet dock ljusare än HD650. Tror minnsan jag föredrar dessa framför Sennheisrarna. Priset är väl dock en aning åt skogen här hemma, sök utomlands om du vill ha för vettiga pengar.

Och ja dom är enormt stiliga.

Av David_87
Skrivet av =ezco=:

Jag kan lägga ett bud på gradosarna

Skoj med massor olika prylar..Jag har väl också lite för mycket känner jag ibland..Men omväxling förnöjer!..Jag är sugen på att byta ut mina k242HD om jag kan få dom sålda..Dags för ett par k701 eller som sagt grado som jag tjatat om så dant nu.

Är det någon som har köpt woo audios hörlursställ? Jag är sugen, men det bör ju finnas likande smidig lösning att hitta..Kör själv med plasthuvud från lagerhaus men det tar mycket plats och ser sådär ut.. har sett att det är många som använder sig av en "bananhängare" ja för frukten alltså..Inget annat Men jag har inte hittat dom i butik någonstans. Tips?

Har två st Woo audio singelställ, väl värt pengarna i mitt tycke, mkt snygga.

Av David_87

Finns bättre alternativ för mindre pengar, kör hellre på ett av fiio alternativen som getts tidigare i tråden.

Skrivet av awesometrygg:

Hej och tack för svaren!

Om jag förstår er rätt så är det DAC:en samt hörlursförstärkaren man vill åt? Själva ljudkortet är alltså inte bättre än det integrerade, eller iaf inte märkbart?

Jag behöver en extern variant, då moderkortet mer eller mindre är maxat, finns det externa DAC-lösningar? Vill gärna att det ser snyggt ut, och vill inte ha för många olika prylar, så gärna en grej som sköter hela jobbet!

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=966246 Är detta något för mig? Dock är priset något över den nivån hoppades på...

Mvh
Awesometrygg

Av David_87

Kan även jag rekommendera Argonen, körde tidigare med Asus Essence ST som ju är ett av det bättre korten på marknaden och skillnaden är slående med argonen.

Av David_87

Känns helt okej att man inte väntade på denna processorarkitektur utan knallade vidare med Intel i sommras då.
Klart synd ur konkurrens synpunkt, dock så börjar jag undra om jag är ensam om att minnas tiden innan Sandy bridge då man faktiskt fick betala en hel för lite "premium" prestanda? Under 2000:- för en processor som 2500k är ju rena fyndet i jämförelse med vad man fick ge för Core Exxxx serien när den kom och längre bak i tiden var det väl ännu värre?

Av David_87

Testade en sådan kylare före jag skaffade H50, rasslade som bara den direkt ur kartong, fick returnera och fick ännu en, även den levde om som bara den. Gjorde återköp och tog H50.

Av David_87

Var rätt överraskad jag med då jag fann en Black i den, kan ju vara så att just 1,5 TB disken är ensam att komma med den, har slaktat en 2TB tidigare ur samma serie externa och den hade mkt riktigt en Green i sig.

Av David_87

Hämtade en dylik disk idag för att skrota höljet och montera internt. Satt en Digital Caviar Black WD1502FAEX disk i den, dessa diskar går väl lös på 700-800 spänn och det utan delarna som ingår i externt utförande.
Bra pris för redig lagring i mitt tycke.

Av David_87

Problem med Paintshop pro X!

Jag har fått lite problem med min nyinstallerade version av Paint shop Pro X.

Alla bilder som laddas in i programmet får en färgkombination av ljusrosa och turkosblå, och det går inte att använda några andra färger än dessa och vissa nyanser av dom.

Några tips på vad som kan vara fel?

Av David_87

Problem med uppstart

En polares dator har ett för mig komplett oförklarligt problem som det kanske finns någon här som kan ställa diagnos på.

Problemet är att datorn under uppstart inte kan finna hårddisken och således inte boota upp windows, om man försöker boota med hårddisken ur så visas inga tecken till liv alls i datorn.

Min första tanke var att det är hårddisken, men det borde väl ändå gå att boota till bios utan en sådan?...

Av David_87

Problem Med Graffe!

Har problem med mitt kort, ett Sapphire X700 som körs på Agp8x. Problemet är följande.
Kan starta burken och se all info innan windows (XP he) laddar, kan även se startbilden då den blå "linjen" Susar förbi gång på gång, men sedan då den ska visa loggningsinfon för att sedan köra windows så visas enbart en myriad av olika färgade streck ibland inte ens dessa?.

Någon som har någon aning om var uti problemet är?

//Davve