Inlägg

Inlägg som David_87 har skrivit i forumet
Av David_87

Den har ersatt min laptop ja, dock enbart pga att jag ändå gjorde så lite med den(UX302LG) (film, surf osv) och Ipad Pro var snabbare på det hela än laptopen, detta är mest kritik över dessa laptops, batterier som knappt klarar 6 timmar och prestanda som suger hårt så fort cpu prestandan krävs.

Kan inte ersätta en laptop när det kommer till programvarustöd osv, men det som går att göra på den går ofta snabbare än motsvarande på en ultrabook i samma prisklass (allt under i7 är fan segt när det kommer till kritan!).

Av David_87

+1 på att det fungerar.

Kört med runt 35-45 FPS med 980Ti i SLI med 5820k i 4,5Ghz och slängt svordomar över Bethesda och Nvidia. Testade med "Force Alternate Frame Rendering 2" men det gjorde det hela ännu värre! Men såg denna tråd och testade och nu kör jag med 55-60 FPS och helt smooth gameplay!

Ultra på allt med avstängd AA.

Av David_87
Skrivet av Matheeeew:

Jag resonerar på samma sätt, prisutvecklingen på den här produkten har varit minst sagt märkligt. Finns det ens några andra 40" 4K-skärmar under utveckling?

Prisutvecklingen är nog som den är just på grund av att det är en mkt unik produkt som få andra märken ens ger sig in på. Finns en från Seiki och sedan en från Korea, men utöver det så ser det blekt ut med alternativ, dock måste jag inflika att priset var förbannat bra redan från början sett till vad man fick gentemot alternativen (21:9 3440x1440).

Av David_87

Hmm, svårt att avgöra huruvida kortet kommer att påverka priset alls på 980Ti då. Hade helst sett en pris nivå som pressar Nvidia att sänka 980Ti ett par snäpp!

Av David_87

Känns som att många här inte var med vid Bulldozer releasen!

Nu är det ju iofs rätt hårt att döma ett företag för ett speciellt misslyckande. dock så verkar stora delar av den information som tar sig ut peka mot just ett likartat släpp även denna gång. Iofs mycket hissade förhoppningar från konsumenterna själva denna gång som kanske läst in lite väl mycket i vad fördelarna med HBM ger.

Jag personligen hoppas att Fury iaf ger 980Ti en match! Men att övriga 300 serien är värt något, det hoppet har jag övergett!

Av David_87
Skrivet av skog1s:

Först vill jag ge cred till Thomas Ytterberg för en väldigt bra recension! Som alltid, väldigt saklig och bra utförd.

Men jag förstår inte vad man ska med en 40" skärm till som privatperson vid alldagligt användande.
Är inte detta mer en skärm för "folksamlingen" d v s när det står flera personer och skall titta på samma skärm, typ som på första bilden i introduktionen. Där man ska visa bilder/film o s v.
Där kan jag tänka mig ett väldigt bra syfte.

Att det finns eftersläpningar som märks vid vardagligt användande är ju inte så roligt att sitta vid.

Men men, finns säker nån som uppskattar alla fel den har, men ändå inte"ser dom"

Haft en av dessa sedan Januari. För mitt eget bruk så kör jag ett fönster med Chrome i samma storlek som en 24" 1080p panel i botten centrerat och sedan mediaspelare, steam och så vidare runt om kring, låter plottrigt och tyckte samma själv i ett par veckor, skulle ha stora problem att gå tillbaka till en panel mindre än 30" nu dock. Tycker min gamla 2560x1440 27" som päronen brukar nu är löjligt pluttig och begränsande i skrivbordsläge!

Sen när man tar en vända in i spel så ger det ytterligare en dimension till det hela att sitta vid en skärm stor som en TV panel med detaljer som en 1440p monitor. Spel som GTA 5 är en fröjd med denna skärm!

Av David_87

#4498.95MHZ (Intel Core i7-5820K) på LUFT av "David_87" http://valid.x86.fr/3tzkwb

Av David_87
Skrivet av Koyaanis:

Intressant! Hoppas det blir 8gb 390x. 4-6gb känns för lite om man vill vara lite framtidssäker. GTA5 tar väl på runt 4gb videominne på max inställningar?

Man kommer inte undan med 4GB ens om man ska maxa, minst 6GB!

Av David_87

Spelat en del nu och är generellt sett mycket nöjd över spelet och hur det flyter, men märker av skakig FPS av bara den i cut scenes, väldigt störande då spelet i övrigt flyter som smör.

Kör 3840x2160 på 980 Sli. Kan ju mycket väl vara något som buggar med Sli.

Av David_87

Väntat på detta under kvällen! Äntligen får fin ölen öppnas!

Av David_87

Lite återkoppling från mig efter att ha suttit med denna skärm ett par veckor nu.

Har vant mig vid storleken och skulle ha stora svårigheter att koppla in gamla QHD 27" igen. All yta som finns att tillgå vid vanligt desktop användande är beroende framkallande!

På spelsidan är väl inte allt rosor då skärmen på ett sätt kostat mig över 5000:- extra då jag kände mig tvungen att införskaffa ännu ett 980 för att få duglig fps i högre inställningar i exempelvis Far cry 4 som blev relativt såsigt med ett kort. Utöver det så är det en mkt trevlig panel för spel i 60hz, skulle givetvis vara trevligt med någon form av G-sync/Freesync för att minimera tearing osv.

För film osv så är denna VA panel vida överlägsen alla IPS och PLS varianter jag testat innan och det enbart pga överlägsen kontrast och svärta. Förbaskat trevligt att se 1080p bluray på, 720p blir lidande dock.

Vid en eventuell ny revision av skärmen / 40" 4k av annan tillverkare så vill jag se G-sync/Freesync och skärmfot med någon form av inställnings möjlighet, släng på detta en lite aggressivare anti reflex behandling så slänger jag mig på köp knappen än en gång!

Av David_87
Skrivet av Logixx:

Komplett fick också nytt lev. datum. 12 Mars är det som gäller nu.

Det här är ju extremt tråkigt.

Känns som att jag ska vara mkt glad att jag fick min skärm av dom såpass tidigt ändå!

Var helt oväntat med då jag fick ett helt annat datum av dom veckan innan jag fick skärmen då jag mailade och frågade hur läget såg ut, var bra paff när jag fick leveransbeskedet!

Av David_87
Skrivet av Hymer:

Hur känns det att lira CS på den?

Kan inget säga då jag inte testat. Dock kan det väl nästan antas att supersnabba FPS spel kan lida lite av inputlag "seg" panel, iaf för 144hz nissar.

Av David_87
Skrivet av Chamoxzqt:

undrar vart beställde du din ifrån? väntar fortfarande på min från komplett:(

Från Komplett faktiskt. 13/12 -14

Av David_87

Fick hem mitt exemplar av denna skärm idag. Vilket monster, absolut enorm skärmyta för PC brukande. Känns skumt som bara den att köra såpass många fönster på en panel och ändå ha samma verksamma yta för vart och ett som på en vanlig 1080p 24" panel. Kommer ta ett tag att anpassa sig antar jag

Enorm inlevelse dom spel jag kört lite snabbt (Borderlands 2, Wolfenstein och Farcry 4).

Av David_87
Skrivet av Hulle:

Har du en DK1? Jag tycker att upplösningen i DK2 är ett rejält uppsteg från denna. Det är i princip bara text det blir problem med nu tycker jag.

Cyberspace suger rejält i magen... bra mycket mer när man kör det i DK1, fast jag inte riktigt förstår varför.

Jag fick en riktig känsla, nästan otäck, av inlevelse igår...

Använd demot 4th floor studio.
Rigga upp kameran så att du kan stå upp och även ta ett litet steg åt sidorna.
Spring inte runt utan bara positionera kameran på ett lämpligt ställe.
Stå bara och titta dig omkring, ta lite små steg runt...

Under några sekunder blev jag helt övertygad om att det var verkligt.

/hulle.

Inte testat DK1, men jag kan anta att den var rejält pixlig då. Som du säger så är det just text som "glittrar" lite av synliga pixlar. Känns lite som att det beror till viss del på pentile uppbyggnaden hos skärmen? Sedan i exempelvis Chillspace demot så kan man lägga märke till dålig upplösning då det är såpass detaljrikt.

Måste testa det med stativ någon gång (bäst att ha en hink bredvid sig om det snurrar till!).

Av David_87
Skrivet av DDemis:

Är det något mer som ska betalas utöver de $350? Jag tänker fraktkostnader/tull, osv.

Hmm, vill minnas att dom distribueras i Europa från England vilket innebär att tull inte behövs. Hur det var med frakten kan jag inte svära på. Kan dock inte ha varit speciellt hög, tror slutsumman var strax under 3000kr. Frakt fram till dörren med, behöver ju inte alltid vara positivt dock, beror på vilka som kör sista biten fram till dig!

Av David_87

Fick min imorse och slängde genast igång Cyberspace demot, var kväljningar och illamående rätt omgående. Testat lite mera nu under kvällen (Totoro, Spirited Away och Quake 2) och det fungerar helt klart bättre med lite lugnare scener.

Upplever det som rätt pixligt ibland men i övrigt så är jag mkt imponerad över hur väl headtrackingen fungerar. Har glasögon så jag fick knepa runt lite med linserna och inställningen på ramen för att få det att fungera bra. Den dag detta koncept tas till 4K så kan man verkligen börja tala om upplevelse.

Väl värt 350 Dollar!

Av David_87
Skrivet av kozmos:

Va det dem som låg på blocket för 6500?

Antar att du menar mig då jag såg en annons på LCD2 or fladdra förbi för det priset. Nej inte det paret, fick mina för 5lax.

Av David_87

Det blir extremt snyggt och propert med riktiga rör! Ser även rör i en liten annan form, nöjd med Little Dot enheterna?