Inlägg

Inlägg som SunQ har skrivit i forumet
Av SunQ

Kör med en ASUS RT-AC68U och den kör med standard firmware. Haft den (samma router) i snart 20 år. Galet.
Men den rullar fortfarande på stabilt och har kanske 2-3 dagar nedtid under denna period.

Bra spenderade 1500-2000kr eller vad den kan ha kostat då.

När jag flyttade för 1 år sedan så uppgraderade jag firmware till senaste versionen och då började den strula. Men efter en nollställning så fungerade det bra igen. Förhoppningsvis håller den stabilt i 20 år till

Edit: Jag är tydligen totalt körd när det kommer till hjärnkapacitet Men 10 år är typ 20 år.. Tiden går fort när man har roligt..

Av SunQ

Kolla över på företaget om ni kan gå över till projectwise för datalagring och projekthantering.
Då sparas alltid en lokal kopia av de xrefs du jobbar i och synkas sen på servern när det är dags att avsluta arbetet med modellen.

Det har hjälpt för oss när vi har tyngre vägmodeller som vi jobbar i.
Är en del inställningar och anpassningar för att få det att fungera bra. Men är det ett större företag du jobbar på så kan det verkligen vara värt det.

I övrigt har jag tyvärr inget att tillägga. Men vet att våra HP-datorer, dvs de som jobbar med tyngre filer också har problem i de tyngsta modellerna och de större projekten. Men blev kanske 20-40% snabbare sen vi började med ProjectWise.
Själv så sitter jag bara med planeringen då jag inte jobbar med CAD längre så har förträngt allt som har med det att göra. Men jobbade mycket med Civil3D tidigare och haft mycket nära samarbete med många som jobbar med VA och annan ledningshantering.

Av SunQ

Jag använder otroligt lite el i min lägenhet.

3a i sthlm på 90 kvm.
Har fast kwh pris på 1,3kr.
Förbrukningen läggs in på avgiften för lägenheten då vi har ett gemensamt elavtal.

Lägenheten hade jag 137kwh i förbrukning och från garaget så hade jag ca 250kwh för elbilen.
Förstår inte hur det inte kan dra mer i förbrukning Tycker ändå jag kör tvätt/tork, diskmaskin och annat ett antal gånger per vecka.

Av SunQ
Skrivet av Lehto:

Kom på nu att första gången fick jag iofs fylla i lite mer infomation.
Så här ska det se ut, då gick betalningen igenom:
<Uppladdad bildlänk>
IBAN och SWIFT finner ni på erat Plutus konto

Tack, med den infon gick det bättre Fick in pengarna efter 24h.
Jag gissar att för att man ska få pengar för curve så behöver man att curveavgiften dras från plutuskortet?

Av SunQ
Skrivet av Fatking:

Har svårt att hitta, men kan man köra göteborg-sthlm med tesla model Y eller polestar 2 på en laddning utan att stanna på vägen?

Har kört den sträckan några gånger i blandade väder.
På sommaren med ca 20grader är har jag behövt stanna kanske 3-5min. Då har jag legat på hastighetsbegränsningen med autopilot på.

Vintertid med ca -2-5 grader har det varit kanske 15-25min.
Men vintertid stannar jag gärna och sträcker på benen lite då man koncentrerar sig mer på körningen med snö, halka och oftast mörkerkörning.

Jag har en Tesla M3 LR från december 2021.

Av SunQ
Skrivet av Lehto:

Jaså det var intressant? Har aldrig haft nått problem, ser inte varför det inte ska funka, det är ju inte krypto eller såna grejer utan du gör ju överföring till en annan bank. Har du missat något? Vilken bank har du?
Jag fyller bara i IBAN å Swift samt att på mottagare måste du fylla i ditt eget namn. Kan de vara det du missar?
Du måste fylla i ditt eget namn som mottagare.

På skandiabanken var man tvungen att fylla i massa andra uppgifter också utöver iban och swift. Behövde lägga in adress, telefonnummer och organisationsnummer också. Fattade inte vad jag skulle fylla i där.

Testade på två olika sätt men sen sket jag i det. Kortbetalning eller paypal bör det vara, hålla på med banköverföringar 2023 är förlegat.

Av SunQ
Skrivet av Lehto:

Har faktiskt inte undersökt om det finns flera sätt, jag fyller på med vanlig banköverföring bara då det är enkelt och smidigt.
Om det finns flera sätt låter jag vara osagt.

Jag startade ett plutus och försökte ladda på med banköverföring. Men det har studsat 2 ggr när jag gjort bankbetalningar. Så enkelt och smidigt var det inte.

På grund utav det la jag ner det

Av SunQ

Tack för tips! Blev ett köp av de där Neogrip-prylarna.
Har inte ens testat något spel ännu, inte hunnit. Men tänkte att jag kommer börja med Zelda som sagt när jag får hem det. Ska dyka upp mån/tisdag så då blir det gaming

Av SunQ

Nyligen införskaffat ett Switch Oled och börjar komma in i världen där.
Har köpt ett resefodral, ett 256GB minne och ska börja med Zelda och sen skaffa fler spel under tiden.

Men hur ser det ut med tillbehör och spel, går det att köpa kontroller och spel i till exempel USA?
För jag ska åka till New York nu i slutet av månaden och tänker att det kanske är billigare att köpa joycons och spel där?

Sist jag ägde en konsol (PS2/Xbox360) var det PAL/NTSC och massa strul att köpa saker. Men i dagens globala värld, då borde allt som inte är strömadaptrar och GSM-bundet fungera, eller?

Edit: Sen tar jag gladeligen emot tips på bra att ha i form av tillbehör och även måste-spel till konsollen.

Av SunQ
Skrivet av Beamy:

Vinter och elbil, någon som har problem med minusgrader och funktion?

Jag har problem med dörrhandtag och sidospeglar/backspeglar. Är det bara jag eller någon mer som upplever att flashiga funktioner inte kommer till sin rätt i vårt klimat?

Att jag får trycka till dörrhandtaget lite för att det ska fällas ut, gör inte så mycket. Men sidospeglar som inte fälls ut är desto värre. Hände nu imorse.

EV6 i mitt fall.

Jag har turen att ha garage på både jobb och hemma så min bil står väldigt sällan i riktig kyla eller blir isig.
Men var uppe i stugan över jul och då var det 15-20 minusgrader. Bilen var inkopplad till en riktig laddare. Men under tiden den stod där (2 dagar) så hände något.

Skulle köra iväg och hämta syrran så jag förvärmde den så det var varmt och gött inne i bilen. Inga problem att speglar fastnade, handtag fastnade eller något.
Men bilen pep hela tiden och alla varningslampor lyste.

Skulle svänga upp på vår enskilda väg så fungerar inte styrservo.
Inga hjälpsystem alls var aktiva. ABS, styrservo, autobroms, antispin.. Allt var helt borta. Fick ta morsans dieselbil och hämta min syster. Även den hade problem att starta pga kalla vädret.

Trodde det skulle försvinna till två dagar senare då det skulle sjunka ner mot 0 gradigt. Men fortfarande samma felmeddelanden och inga stödsystem aktiva.

Mindre skoj att köra hem 50mil i snömodd och extrem trafik med en väldigt motorstark bil utan stödsystem Men det gick för sig.
Efter 24h i varmgarage fungerade bilen igen. Ska dock till verkstad imorgon där de via mina felrapporter skickade via bilen lokaliserat problem och kommer att byta ut en trasig produkt och sen byta till en bättre produkt.

Bilen är en 2021(december) Tesla model 3. Delen som de ska byta till en bättre produkt är något som vanligtvis sitter på model y.

Ska bli spännande att se vad dom säger när dom haft bilen inne.

Av SunQ

Är du dessutom med i facket så kan du få omställningsstudiestöd via dom också.
Unionen till exempel: https://www.unionen.se/rad-och-stod/omstallningsstudiestod-di...

Man tänker ju att facket mest bara är en faktura. men det kan hjälpa väldigt mycket med annat också!
Jag fick alla mina böcker betalda + annat som behövdes för studierna när jag började plugga när jag var 30.
Dock tror jag inte omställningsstudiestöd fanns då för 8 år sen men nu finns ju den möjligheten också.

Av SunQ

Man uppskattar ju de som lägger upp dessa tipsen. Men för att ens ha en chans att få detta till sig själv så gynnas man inte av att 100 andra lägger beställningar

Men mest troligt kommer nog Inet och ta bort beställningarna.

Av SunQ
Skrivet av Adnerhill:

Monterades idag, har varit utan dator i ett halvår för att de såg lite märkligt ut med ett stort skrivbord i vårt vardagsrum. Fick idén om string system då det passar in i vårt stuk Blev absolut helt ok!

https://i.imgur.com/8tLwQOQ.jpg

Är det synvilla eller är det lite V-formation på stringhyllan? Ser ut som där alla "DVD-fodralen" står är bredare än där skärmen står

Annars, bra lösning! String-system är riktigt bra för att kompromissa med men tyvärr väldigt dyrt

Av SunQ

Det beror på vad man anser är värt.
Jag går till en barberare 4 ggr per år ungefär. Beror på hur jag gör med skägget. Ibland får jag infall och tar bort allt utom någon cm.
Då tar det längre tid innan jag behöver besöka barberaren

Men det är ju som att gå på spa Man behöver inte ha jättelångt skägg, kan vara bra att få lite tips och snygga till det också.

Av SunQ
Skrivet av RVX:

Har lite skägg i dagsläget och vill spara ut relativt långt och tjockt, vilket jag förstår tar tid.
Problemet jag ofta har är att när jag sparat ut en bit och det börjar bli längre, så blir det alltid betydligt mindre precis i mitten av hakan. Och betydligt mer på sidorna...inte så snyggt. I dom lägena brukar jag främst försöka härda ut och, men det slutar som oftast med att jag kortar ner det då det inte ser alltför snyggt ut enligt mig.
Är svårt att fånga på bild <Uppladdad bildlänk>
Helt kalt är det inte, men avsevärt mindre. Smörjer till och från med skäggolja och kör med skäggschampoo regelbundet i duschen. Däremot är jag otroligt dålig, eller rentav sagt aldrig, på att kamma skägget. Funderar på om man Skullle köpa en burk med vitamin b7 biotin och bara testa för att se om det ger nåt resultat. Vet att det inte finns några vetenskapliga garanterade sätt att få det och växa snabbare, men ändå.

Eller är det bästa att helt enkelt gå till en barberare och få hjälp?
Hjälp uppskattas 🧔‍♂

Många har en liten kal spot på det området. Jag har också det, men väntar du inte till så kommer det att växa ut runt omkring.
Men börja köra med skäggborste efter varje dusch. Det är ett väldigt bra sätt att få bort död hud och allmänt rensa upp i skägget.

Skäggschampo och skäggolja är obligatoriskt efter typ 2-3 cm skägg. Annars blir huden väldigt torr i skäggbotten.

Av SunQ
Skrivet av r80x:

Förra sommaren vägde jag 128.5kg vilket är det mesta jag någonsin vägt. Jag orkade verkligen inte göra någonsin och satt bara hemma och pressade i mig godis, pizza och annan skit. Mina blodprover visade att levern inte mådde super.

Idag väger jag 96kg. Har gått ner 32.5kg sen dess. Har tagit bort socker i den mån som känns rimligt, gråter inte över ketchup med socker i eller frukt och bär, undviker mjölprodukter som pasta och bröd samt så rör jag på mig varje dag och försöker träna minst 3 dagar i veckan. Har en allmänt fett och proteinrik diet.

Mitt primära mål är 85kg och det är förhoppningsvis med rätt mkt muskler med. Mår väldigt mycket bättre nu och mina blodprover är mycket bättre de med.

Jag tror jag är i exakt samma sits som dig. Ligger på tok för högt just nu. Men det tråkigaste för min del är att hitta på saker att laga.

Har du (och övriga i gruppen) tips på bra mat för matlådor?
Jag är inte så kräsen på mat och tycker det är skoj att laga mat, men har otroligt dålig påhittighet för att laga mat.

Första målet är väll sub 100kg men har nog ungefär samma mål som dig med 85kg. Har precis bytt arbetsort så jag har inte längre 2-3h pendling om dagen så har inga ursäkter att inte träna nu, särskilt eftersom vi har gym på kontoret..

Av SunQ
Skrivet av Dhanjel:

Jobbar dagarna innan och barnen kommer först på annandagen, så har bara helgen, så längre resor går bort.

Begränsad ekonomi, inte speciellt förtjust i varken mediakonsumption eller spel och har i princip inga hobbies i övrigt.

Till råga på allt vegetarian, så någon hotellnatt med julbord lockar inte heller.

Funderar på att ta någon längre promenad i närheten och kanske ta med stormkök och laga lite mat (men ingen övernattning), men det är lite väderberoende. (Inte så sugen om det regnar eller är svinigt kallt, har inte kläder för det).

En annan idé är att hitta en sjukt lovande bok och bänka sig framför en brasa med en stor kanna te hela dagen, men då gäller det att hitta den där boken bara..

Några andra spontana kul idéer?

Det går ju inte att slå det som redan är tipsat om att hjälpa andra. Men hittar du inget så finns det inte så mycket mysigare saker än att sitta framför en brasa och eller bara sitta och lyssna på en pod/bra musik.

Av SunQ

Vilket är bästa kortet (gratis) för att få gratis uttag utomlands?
Behöver inte vara ett kreditkort utan kan vara ett som man fyller på via swish/banköverföring eller liknande.

Kreditkort kör jag redan SAS Amex och SAS Eurobonus som jag kommer betala allt med men för kontantuttag hade det varit bra med något.

Av SunQ
Skrivet av Qubeista:

Rätt så exakt 15% ökning? "Helt ok"?

Jag hade blivit skogstokig..

Det är nästan aldrig låst ränta på leasing och andra såna tjänster.
Är du skogstokig på bolån också just nu som gått upp om man inte låst räntan?

Av SunQ

Kul att det lever vidare med att andra talanger tar över