Inlägg

Inlägg som Zoolook har skrivit i forumet
Av Zoolook

Det behöver du inte, jag har använt videokonverteraren sedan den läcktes innan jul, ruggigt snabb faktiskt. Man kan ju undra om andra konverterare är programmerade i Basic ellelr liknande.

Av Zoolook

Kolla in senaste artikeln hos Driverheaven, http://www.driverheaven.net/reviews/X18Crossfire/index.htm
Den upphottade x1800 PE, Top whatever spöar GTX 512 i flera tester. Personligen så tycker jag att det är bra att Nvidia och ATI går sina egna vägar och testar olika anfallsvinklar, det gör bara att utvecklingen går snabbare. Skall bli kul att se vilken pipe/shader konfig som funkar bäst. Mest intressant med sista generationen tycker jag ATI's nya minneskontroller är, skall bli kul att se hur mycket de kan tweak den i de nya korten. Upphämtningen i OpenGL med första driverrevisionen var ju rätt rejäl.

Av Zoolook

Att försöka patcha färdigutvecklade program i efterhand, lär inte ge särskilt mycket förbättring antagligen bara omkompileringar med optimering för dual core. När det kommer spel som från början har utvecklats för multitrådade miljöer så kan det gen en rejäl prestandaökning.

Av Zoolook

Nu är ATI Tray tools visserligen ett tredje parts program, men det är mindre bloatat än control panel för att inte tala om control center, har fler inställningsmöjligheter än både control panel och control center, stödjer spelprofiler med automatisk överklockning med mera, så jag förstår inte problemet eller ens hur man kan funderaöver något annat

Av Zoolook

X1600 serien har bara 128 bitars minnesbus nu, men de skall öka till 256bitars på nyare kort, vet inte om de här kommer att ha det men det kommer att göra en hel del.

Av Zoolook

Du behöver varken Control Center eller Control Panel, installera bara display drivern och använd ATI Tray Tools istället, mindre footprint och mer inställningsmöjligheter.

Av Zoolook

Om man köper en PS3 så kommer man ju iaf att kunna spela blueraydiskar, ingen HD-DVD på Xboxen suger.

Av Zoolook

Problemet med alla sådana här skydd drabbar ju bara dem som är aningslösa och antagligen inte är några större "pirater".
Ingen vid sina fulla sinnens bruk har väl Autoplay enablat.

Av Zoolook

Tror inte att det dröjer så länge, R580 skall lanseras i januari, även om det blir ännu en papperslansering så kan vi räkna med att de nya korten finns i butik senast i slutet av februari och Nvidia lär inte sitta och titta på, deras 90 nm refresh af G70 lär släppas då också.
8000 för ett kort som kommer att vara snabbast i 3 månader känns inte som ett bra köp.

Av Zoolook

XDR minnen är rätt mycket dyrare än GDDR minnen typ 3 ggr så dyra och de tillverkas inte i så stora serier så om Nvidia eller någon annan skulle lägga stora ordrar så skulle prisskillnaden öka ännu mer.
Sedan är Rambus inte särskilt omtyckt i branchen.
Nvidia och ATI har varit delaktiga i specen av GDDR minnen dessutom.

Av Zoolook

Du behöver varken control panel eller ccc om du kör med tray tools => mindre bloat. Du behöver dock en länk till bara drivrutinen http://support.ati.com/

Av Zoolook

Problemen borde vara samma för bägge, både Nvidia och ATI använder TSMC och UMC och jag tror att beställningarna måste ligga ett par tre månader innan de körs. Det funkar alltså inte att bara beställa lite mer och tro att man får de nya kretsarna veckan efter, lång eftersläpning.

Av Zoolook

DX definitioner bestäms av en panel där både ATI och Nvidia är representerade tillsammans med många andra företag men är tillsatt av och domineras av MS. Många delar av DX kommer därför från deltagande företag, t.ex pixelshader 1.4 från ATI, S3TC från S3 mm, detta är bara exempel, Nvidia och ATI har bidragit med en hel del i utformningen av de senaste DX versionerna ibland är de tom överens om vissa saker ;).

Ni skall vara glada att det fortfarande finns två jämbördiga konkurrenter, skulle inte vara roligt om en av dem blir dominant, se bara på ljudsidan där creative knappt uppgraderar vart 5:e år och nästan inte tillför något nytt och har ett katastrofalt dåligt drivrutinsystem. Nä jag är glad så länge de håller på och kivas = bättre för oss konsumenter

Av Zoolook

Har inte haft de problemen, kan inte påminna mig något problem alls med tray tools, jag har ett 9800 pro 400/370

Av Zoolook

Med ett av de senaste grafikkorten så får du tillräckligt med kraft för h.264, tom ett X1300 borde räcka, och de går att få passivt kylda.

Av Zoolook

Varför använda control panel, jag kör bara med display driver och ATI tray tools, mycket mindre footprint och fler inställningsmöjligheter

Av Zoolook

Skall man tro The Inquirer så skickades R580 iväg för en och en halv månad sedan (taped out), så de borde ha testat första silikonet ett tag nu. De borde inte ha några problem att lansera kort baserade på den i början av 06 om de behöver. De har två designteam som överlappar så trots att det tog tre eller fyra försök att få ordning på R520 så borde det inte påverka R580 rent tekniskt.
När räknenissarna blandar sig i så kan de dock möjligen hålla på 580 ett tag för att inte sänka värdet på existerande 520 lager.

Den som lever får se.