Inlägg

Inlägg som El DiabloGTR har skrivit i forumet
Av El DiabloGTR

Original var 1.65 , jag hade redan 1.70 och höjde till 1.75 i en vända. 0.05 var det jag menade. försökte köra 172x14.

Jag ringde support som sa att allt var kört och att det bara var att köpa nytt.

Men öppnade burken drog ur alla sladdar och ram minnen, dammsög ännu en gång, pluggade in alla sladdar igen och lät den vila 30 minuter.

Efter det startade den och jag kör nu i original 2400 och inte en chans att jag rör vcore igen.

Jag använde manuella switchen för att reseta cmos förut ja.

Av El DiabloGTR

Tror jag brände cpun

Fick ett infall förut och bestämde mig för att inte vara försiktig utan att bara höja ribban på hastigheten med en multipel och 0.50 volt ytterligare.

Datorn startade inte, jag reseta cmos och nu står det fel i bios. I vanliga fall står det

Blablabla CPU AMD 1800XP+
Memory Testing....OK!

och sedan massa annan info.

Nu står det:

Blablabla CPU AMP 1800XP+
Memory te

Och inget mer! Vantar en stund nu så att den skall kylas av, men om det inte hjälper...är det kört för mig då? Finns det något man kan göra?

Av El DiabloGTR

Problem med laptop, bara för kunniga

Hej hej

Min laptop har fått problem med att starta upp. Beroende på hur länge den varit avstängd så får man den att starta upp "längre", om den är varm kommer inte ens bios upp.

Om jag går in i BIOS så kan den hänga sig där, och om jag väljer att starta XP kan den hänga sig antingen vid loggan och uppstarten, eller när den vill köra scandisk som den vill eftersom den tror att det är fel på disken. Det spelar ingen roll om det är felsäkert läge eller inte.

Som längst hinner jag precis logga in, men får då en blåskärm som säger att drivern till nätverkskortet och ibland en annan driver krånglar.

Eftersom att jag inte ens får upp post meddelanden när jag försökt många gånger och då fått den varm, och när den inte hänger sig på samma ställen utan helt slumpmässigt så antar jag att det inte är hårddisken det är fel på. Kan det vara RAM minnet eller är jag helt fel ute?

Jag har satt ihop en stationär dator så jag vet lite grann hur det ska se ut inuti även om en laptop inte är samma grej, så jag provade att skruva upp den och försökte leta efter någon CMOS switch att reseta men hittade ingen. Däremot såg jag 2 st RAM minnen. Kan det vara idé att ta ut någon av dessa för att se om den klarar sig då, om det nu är fel på någon av dem?

Felet började efter att den dött när batteriet tagit slut. All hjälp är MYCKET välkommen

Av El DiabloGTR

"Installera om Windows löser det mesta" - Okeeeejjjjjjj

Mmm det går över efter ett tag men väldigt irriterande. Ska prova att stänga av automatiska uppdateringar, tack för hjälpen.

Av El DiabloGTR

svchost.exe äter upp datorn. Och jag har läst andra trådar.

Vid runt varannan uppstart börjar svchost.exe gasa uppemot 90-100% av min processors kraft.
Eftersom jag inte gillar detta stänger jag ner den och då är allt fint en stund, sen låser sig Firefox och måste startas om och har då ett felaktigt interface, knappar ligger inte där de ska osv. Ljud-drivrutinerna knasar också och jag tappar allt ljud på datorn, dessutom skolkar explorer.exe som måste startas om och då kan jag inte längre använda teman.

Jag har läst i de andra trådarna om detta utan att ha fått ett svar som jag inte redan provat. nod32 hittar inget, ad-aware och spybot hittar inget heller.
Vad jag vet har jag inte installerat något program på senaste som gjorde att detta började heller.

Vet någon vad jag borde göra? :/

Av El DiabloGTR

jag har samma problem, tyvärr så har jag inte XP Professional och kan därför inte stänga av enkel fildelning. Jag kör XP Home och då finns det inte i att välja bort jag har försökt med det där cacls kommandot och det fungerade bra först, jag fick åtgång till Documents and settings\blockad user\, men när jag skulle in i blockad users Mina dokument tog det stopp. Åtkomst nekad visade cmd.

Det måste finnas minst 1 härinne som vet hur man med enkelhet tar sig förbi sånt här. det handlar bara om lite registerändringar, borde vara enkelt för en inbiten....hacker?

Av El DiabloGTR

Du får ändra den ikon som ligger i msnmsgr.exe, ersätt den med en msn ikon i gråskala. Använd Paint och Resource Hacker.

Vad är det för editeringsprogram du pratar om?

Av El DiabloGTR

STORT PROBLEM, HJÄLP! explorer.exe

Jag var inne i Kontrollpanelen->Mappalternativ->Filtyper för att byta lite ikoner, men det gjorde jag fel i att göra. De jag inte skulle ändrat är filtypen "Enhet", "Filmapp" och "Mapp". Alla ligger i början på listan.

Efter att ha bytt ikoner skulle jag klicka runt lite för att se hur de nya mapparna såg ut, men när jag dubbelklickade på en mapp utforskade datorn den inte, den öppnade upp Sök :S Så efter lite funderingar kom jag på att Sök nu låg högst upp på popupmenyn som kommer när man högerklickar på en mapp istället för Öppna. Jag gick tillbaka till Mappalternativ->Filtyper där det nu ser ut såhär:

http://img0621.paintedover.com/uploads/thumbs/0621/windowsxpkval...

När jag har "open" som standardkommando kommer inte Sök upp längre, istället öppnas ett nytt fönster som visar mappen jag ville få upp. Jag vill ha det i samma, som från början. Jag har klickat för att mapparna ska öppnas i samma fönster.

Vad jag behöver hjälp med är att veta hur man kan ta bort saker som ligger i listan. Som ni kan se är Ta bort och Redigera knapparna gråa och går inte att trycka på. Om jag lyckas få bort ett kommando där så har allting löst sig. Vet någon? Tack

Av El DiabloGTR

Hur registrerar jag en musknapp i datan?

Tjenare, jag har en mus med de två vanliga knapparna + en tumknapp, finns det något sätt så att jag kan ställa in vad den knappen ska åstakomma i Windows när jag trycker på den? Vill inte installera några onödiga drivers eftersom den fungerar som vanligt, det borde väl kunna fixas utan dom?

Tack för hjälpen

Av El DiabloGTR

Japp det var den, tack så mycket

Av El DiabloGTR

vad jag vet går det inte att blocka sig själv, men om det nu hänt och din KOMPIS är säker på att det är därför han inte kan logga in är det nog inte så mycket han kan göra

Av El DiabloGTR

Patch som öppnar upp TCP anslutningar gränsen

Jag vet att det finns en liten hygglig patch som gör att man själv kan bestämma hur många samtidiga anslutningar utåt datorn får göra istället för att den bara kan göra 10 (som Windows själv har ställt in).

Men jag har glömt av både adress och namn till patchen, är det någon som vet?

Av El DiabloGTR

Jag gav nyss upp, lyckades få ut mina skolarbeten så jag får väl hitta ett nytt Windows XP SP2 (i en affär, såklart.)

Av El DiabloGTR

Det är inte hastigheten när Windows kopierar somd et är fel på, det är skivan som är för repig. Jag har tandkrämat den för att slipa bort de värsta reporna (någon som faktiskt fungerar) och har lyckats få ut några av filerna, tyvärr så ligger windows SP2 ison på den repiga delen av skivan

Tror du att det där med DVDDecrypter fungerar ändå?

Av El DiabloGTR

dvdskivan har CRC fel

Jag brände en dvdskiva innan jag formaterade om datorn, och nu ser jag att alla mina viktiga program som jag hade lagt på den inte kan användas eftersom det står att filerna har crc-errors när jag försöker dra dom från skivan till skrivbordet.

Finns det något sätt så att jag kan förbise att filerna har crcfel och använda dom så gott det går ändå? Det är rätt viktiga grejer jag har på den.

Av El DiabloGTR

En annan fråga, är det möjligt att uppgradera från ett Home SP1 OS till XP Pro SP2 med en Pro SP2 skiva?

Av El DiabloGTR

Och om det är en DVD-RW?

Av El DiabloGTR

"Cannot open AVI" !?

Detta felmeddelande får jag upp när jag försöker uppdatera mitt SpyBot Search & Destroy, samt när jag försöker extracta en image i ISOBuster.

Vad sjutton betyder det?

Av El DiabloGTR

Trycker du Ctrl+J i Winamp kan du söka på alla filer du har i spelningslistan. jag kan byta till t.ex. U2 - Sunday Bloody Sunday genom att trycka Ctrl+J och sedan skriva 'bloody' och sen enter, så spelas den. Tar en sekund.

Jag har 900+ låtar i spelningslistan.

Av El DiabloGTR

&%/(#&¤/ Mina virtuella och verkliga diskar försvinner!

Mina cd och dvd enheter har försvunnit! Både dom DAEMON genererade och de fysiska. En fysisk disk har varit listad till och från, finns där ibland och ibland inte men nu när jag nyss avinstallerade Nero ligger bara min hårddisk och Kontrollpanelen i Den här datorn. Det är alltså 4 diskar som gått upp i rök.

Det är inget BIOS fel, jag har redan kollat där och allt är som det ska. Min enda imageemulator är DAEMON 4.00.

Såhär ser det ut:

http://img351.exs.cx/img351/6942/namnls3sv.th.jpg

Hjälp, någon?