Inlägg

Inlägg som Eptk har skrivit i forumet
Av Eptk
Skrivet av dopeey:

Nu har jag kopplat in konsol nr2. Som också låter, men på ett annat sätt än min första.. Den här är knäpptyst i dashboard men surrar konstant mekaniskt när ett spel startas, och slutar när jag går tillbaka till dashboard. Som om det skulle kunna vara ”klistermärket”

Min första hade mer av ett UFO-ljud som var konstant, även i dashboard. ”High pitch sound”.

Båda irriterande.... Blev så glad först när jag startade nya konsolen.

Uppdatering:
Har provat lite olika spel, och lyssnat på ljudklipp från min förra konsol. Den här är bra mycket tystare. Förra fläkten var från Nidec (fan b) och den nya är NMB (fan c). Jag kommer behålla den här med glädje! Det är så här den ska låta.

Kul och höra att NMB lät mindre, läst lite delade uppfattningar om den då inte lika många får den i sina exemplar. Tack för din uppdatering! Grattis till ett gott exemplar. Njut på!

Av Eptk
Skrivet av dopeey:

Nu har jag hämtat ut en ny beställning men inte öppnat än. Livrädd för coil whine igen.

Min första köpte jag på releasedagen och skickade in till Sony utan att de gjorde något... sålde den sen.

Nu tänkte jag kanske prova konsolen och använda
mig av öppet köp om det skulle vara samma problem.
Någon av er som har erfarenhet av det?

Jag har lämnat tillbaka på öppet köp, inga problem.

Av Eptk
Skrivet av Mocka:

Jodå, det duger faktiskt
Jaha, det kan ju vara ett alternativ längre fram isf. Dock vill man ju inte råka få ett sämre ex, har ju läst lite din resa och det har varit problematisk

Njuter gör jag sannerligen, det är en fantastisk maskin när man väl hittar ett spel man kan göra i 4K/60fps. Lirat oavbrutet i två veckor och har knappt satt på datorn. Hoppas innerligen att fler spel får PS5 patcher, tycker det är så oerhört synd att behöva titta på 1080p eller 30fps när man vet att den klarar mer.

Ja men precis, just nu plockar jag med mig mitt första ex fram och tillbaka mellan hem och jobb, bökigt men fungerar tills vidare.

Kul och höra. Ja, 30fps är man verkligen inte så taggad på längre. Vi får hålla tummarna för att vi har mer att se fram emot omkring 1-årsdagen för PS5:an. Brukar ju ha dykt upp lite fler härliga titlar tills dess!

Av Eptk
Skrivet av Mocka:

Fick till sist tummen ur, köpte bits (T8 Security) och slängde in åtta st o-rings vilket resulterade i 50% mindre missljud från fläkten. Det blev behagligare mot öronen så kan tänka mig att låta det vara. Samtidigt hade det vart gött att slippa det helt och även få Sony att fixa coil whine från PSUn (om det ens går?).

Sen är skivläsaren allt annat än tyst när man installerar spel eller när man startar ett spel från skiva men antar att alla enheter låter lika mycket. Däremot låter den inte alls när man kikar på Blu-ray lyckligtvis nog.

Skönt och höra att du fick ner det till en såpass rimlig ljudnivå så du kan klara dig i alla fall.
Vad jag läst har folk fått konsoler utbytta från coil whine men enklast är att gå via ÅF direkt än Sony. Snubben jag talade med i förra veckan rekommendera inte att gå via Sony heller, varför ville han inte svara på.

Njut nu av konsolen och ha så roligt!

Av Eptk
Skrivet av Öltorp:

Har du provat o ringar samt en dämpande matta under? Typ en musmatta?

Hur är din tv möbel? Redundans osv..

Absolut värt att testat men nidec har högre dB än delta så dessa "kända" metoder fungerar oftast endast emot en delta-fläkt. Innefattar även egen erfarenhet i detta då jag testat runt med ett gäng PS5:or vid det här laget.

Av Eptk

Nåja, jakten på min andra tysta PS5 fortsätter. Som nämnt tidigare är mitt första PS5 tyst precis som det ska vara. Min andra konsol jag fick tag på led av coil whine i den mån att jag personligen inte stod ut med det så därför sålde jag den vidare. Nu i veckan anlände ytterligare ett exemplar (så ex. #3) och denna gången var coil whinen verkligen minimal vilket var toppen. Däremot hade jag nidec-fläkt i denna som susade på likt en PS4, tråkigt. Detta exemplaret skulle behöva fläkten från förgående ex så hade det varit toppen.

Jag åkte och lämnade in den på öppet köp. Diskuterade lite med personalen angående problemet och tydligen hör fler och fler av sig gällande dessa problem nu vilket är tråkigt men samtidigt bra så att det förhoppningsvis blir lite ordning på framtida exemplar.

Vissa ex låter mer än andra helt klart men om ni får ett ex som ni känner låter mer än ni klarar av så hör av er till er återförsäljare och diskutera ärendet. Det hjälper i längden om fler signalerar problemet.

Av Eptk
Skrivet av Öltorp:

Då är det bara grattulera, är med den o-ring fixen fungerar bäst. Tystaste fläkten av de 3 möjliga du kan få. Njut nu av tystnaden.

Av Eptk
Skrivet av Öltorp:

Japp i skruvhålen, på med fläkten och sen mellan fläktgallret och fläkten igen.

Hade du DELTA-fläkten eller?

Av Eptk
Skrivet av stegdoza:

Har inte upplevt detta själv. Konsolen är väldigt tyst.

Som det ska vara. Önskan är ju dock att alla fick samma trevliga upplevelse.

Av Eptk
Skrivet av Mocka:

Jag länkade en Youtube med problemet i Coil whine tråden Ja, efter att ha läst mycket om saken så lär det stämma det du säger. Har ännu inte öppnat konsolen men funderar på om jag ska lämna in den och förhoppningsvis få fläkten utbytt eller om jag ska försöka fixa problemet själv. Enligt en video så blir det bättre med "o-rings" men lär inte lösa det helt. Iofs vet jag inte säkert fören jag testar.

Tack för länkarna, Safe mode låter som en bra lösning.

o-rings kan definitivt hjälpa en del. Mestadels vad jag läst så har de hjälpt på Delta-fläkten för att få bort högfrekventa ljud. Nidec är högre dB och därför svårt att bromsa in ljudet med o-ringar. Ingreppet tar max 5 minuter dock så kan man testa är det absolut värt det!

Skrivet av fishyfajita:

Coil Whine, min konsol tjuter och håller på när jag är inne i spel, men helt tyst sekunden jag går till dashboard. Den byter även ljud beroende på om jag är i menyer eller vad jag gör i spelet. Jag överväger att lämna in konsolen, men lider samtidigt inte av det just nu, och det verkar vara en lång process. Har inte lirat några nya spel, utan mestadels Destiny 2 och Days Gone.

Är det något som riskerar att bli värre om jag inte lämnar in konsolen? Kan det skada hårdvaran? Kan jag klaga på det om ett år, eller är det för sent för att få konsolen lagad?

Jag har gjort ett inlägg och citerat dig i denna tråden där vi talar om coil whine. - #18984837

Av Eptk
Skrivet av fishyfajita:

Coil Whine, min konsol tjuter och håller på när jag är inne i spel, men helt tyst sekunden jag går till dashboard. Den byter även ljud beroende på om jag är i menyer eller vad jag gör i spelet. Jag överväger att lämna in konsolen, men lider samtidigt inte av det just nu, och det verkar vara en lång process. Har inte lirat några nya spel, utan mestadels Destiny 2 och Days Gone.

Är det något som riskerar att bli värre om jag inte lämnar in konsolen? Kan det skada hårdvaran? Kan jag klaga på det om ett år, eller är det för sent för att få konsolen lagad?

Har inte lämnat in några av mina konsoler personligen men vi har sett här i tråden en tid på ungefär 3 veckor totalt från att du lämnar in och får tillbaka din konsol. Hårdvaran blir inte försämrad av ditt coil whine, ljudet däremot kan bli värre så värt att ha i åtanke. Du kan klaga på det så länge du har garanti på konsolen.

Kort och gott behöver du inte oroa dig så länge du inte stör dig på ljudet. Du kan slänga på dig ett par ljudisolerade hörlurar och spela för fulla muggar utan problem.

Av Eptk
Skrivet av Mocka:

Ska fundera på saken. Nu ställde jag in den i TV bänken men det blev ingen skillnad på fläktskramlet

Ett annat problem jag har är att konsolen ofta tappar internet (WiFi) under tiden den tankar ner ett spel. Att starta om uppkopplingen mot routern hjälper men det är väldigt störande. Känner du igen problemet?

Felkoder NW-102308-4 samt NW-102307-3.

Du har förmodligen fått en konsol med Nidec-fläkt också känd som (B-fan). Delta-fläkten är generellt tystare (A-fan), även kommit en till fläkt nu (C) som jag på rak arm inte kan namnet på. Det är helt random tyvärr vilken fläkt man får. Att Sony använder olika fläktar på det här sättet när de inte håller samma kvalité är ju väldigt tråkigt för man får inte riktigt vad man betalar för såvida man inte får Delta-fläkten. Har konsolen förmågan att vara tyst så vill man ju gärna se att alla exemplar är det när man lägger sådana här pengar på ändamålet. (Innan någon citerar mig om coil whine så syftar jag endast på fläktljud här, coil whine är en egen historia såklart).

Har tyvärr ingen aning om ditt nätverksproblem där. Snabb sökning tog mig hit där fler verkar ha detta problemet: https://www.reddit.com/r/PS5/comments/kcnuir/ps5_randomly_dro...

Detta verkar ha hjälpt för någon, kanske värt och testa: https://www.reddit.com/r/playstation/comments/lgmffl/error_co...

Av Eptk
Skrivet av Mocka:

Hallå där gamle gosse Tack så mycket! Ska testa det där med sidopanelerna och fläkten, låter som ett enkelt ingrep annars får jag helt enkelt lämna in den. Läst på annat håll att folk lämnat in sina konsoler på lagning där det hjälpt.

Så hoppar PS5 nu när du sålde din maskin? Eller blir det en ny?

Ja att lämna in den ska nog inte vara några problem.
Nejdå, jag har fortfarande en extra så jag har överlevt. Jag har dock lagt en ny beställning på en till som kommer komma i nästa vecka. Hoppas det löser sig för dig nu så du kan få spela i lugn och ro.

Av Eptk
Skrivet av Mocka:

Förväntade mig nästan att det skulle vara något trubbel med min maskin och det var det. När den är på och idlar i menyerna så hör man ett slags visslande ljud som förvisso inte är högt men i en sådan frekvens att det hörs när man ligger i soffan. Lägger jag örat nära maskinen hörs även ett lite krafsande ljud som gissningsvis kommer från PSUn men detta ljudet är väldigt tyst.

Har bara testat Ratchet & Clank som iofs inte är krävande men då försvinner det visslande ljudet. Har också lirat Astro-spelet och hörde inget speciellt då heller så det kanske är fläkten som vibrerar vid en viss RPM som gör att visselljudet hörs.

Ska testa att lägga maskinen på sidan ikväll samt testa något mer tungdrivet spel (har inte värst många tunga) samt se hur skivspelaren sköter sig. Måste även tillägga att även om jag har WiFi6 samt 500/500 lina så använder PS4an knappt hälften av bandbredden, lite synd.

Hursomhelst lite tråkigt med kvalitetesproblemen.

Det var länge sen gamle vän, grattis till din maskin. Som @tyvar1 nämner finns det en tråd för ändamålet. Har som tidigare nämnt erfarenheter av detta problem personligen på en av mina PS5. Råder dig att plocka loss sidorpanelerna och skruva upp fläkten, ingenting som drabbar ditt garantiärende.

En del personer som haft problem med fläktarna (det finns 3 olika varianter) har löst det genom o-ringar och/eller haft en liten otrevlig papperslapp som orsakat ljudet i flödet. Jag har inte möjlighet att länka dig några videos eller trådar nu men finns massor information om detta utöver vår tråd på sweclockers om ämnet ifall du vill försöka testa dig fram att lösa problemet. I mitt fall så var det coil whine såpass att jag inte klarade av ljudet, sålde den därför till någon som inte hade ont av det.

Undrar du något så är de bara fråga på i andra tråden, lycka till.

Av Eptk
Skrivet av pirpen:

Blev liggande, då jag inte vill ha den ståendes bredvid tv´n.

Fick min idag, som jag beställde hos MM i torsdags. Kontrollen är helt underbar. Verkar vara tyst (dock bara kört lite Astros Playroom). Enda minuset tycker jag är för lite lagring, borde varit minst 2 TB.

Min första PS5 är väldigt tyst också. Mitt andra led av coil whine och hördes väldigt tydligt i just Astros Playroom. Förhoppningsvis har du alltså fått en tyst maskin.

Av Eptk

Mycket inlägg här nu som inte handlar om ordrar och orderstatus. Dags att ni tar en del diskussion vidare till andra trådar alternativt PM.

Tråden om Playstation 5: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1589622-traden-om-play...
Sidesteppa PS5 Stores löjliga priser: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1628245-sidesteppa-ps5...

Av Eptk
Skrivet av Swennis:

Attans... men det är på gång?

Som Dex nämnde så inget officiellt. Möjligt att de gör liknande Spider-Man och att det lanseras en PS5-update i samband med Horizon Forbidden West.

Av Eptk

Ganska intressant detta. Jag vann själv på deras andra utlottning tror jag det var. Denna gången hade jag två polare som var med för första gången och båda fick en kod. Tredje kompisen som varit med på alla utlottningar står fortfarande utan konsol.

Av Eptk

Mejl har börjat gå ut. Kompisen fick just sitt positiva besked.

Av Eptk
Skrivet av Role_Model:

Det går tvärsegt hos inet, Elgiganten har väl dammsugit upp allt känns det som. Jag beställde den 16/6 och för 2-3 veckor sedan hade jag plats "25-35" enligt chatten. En annan swec:are beställde den 12/6 och fick sitt ex den 12:e februari. (Medans jag skriver blir jag igen osäker på om "DE" betyder "Disc Edition" eller "Digital Edition", jag pratar i vart fall om varianten med skivläsare).

DE = Digital edition
SE = Standard edition (disc)