Inlägg

Inlägg som Zarwox har skrivit i forumet
Av Zarwox
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Memento mori
Partiklarna kommer in för att linsskyddet inte håller tätt. Råkade ut för det själv, men lyckades ta bort kåpan över linsen och rengöra både linsskyddet och linsen bakom den.
Hoppas du får ett positivt gensvar från DB!

Jag plockade bort kåpan och gjorde rent bakom skyddsglaset men pricken ligger ändå kvar. Det är nog fel någonstans "längre in".

Av Zarwox

Det är nog något skumt med min kamera. Nu har det dessutom kommit in partiklar i objektivet som t.o.m syns på alla bilder.

http://quarq.ath.cx/media/DV3000_exempel/dv3000%5Fmorkflack%2Ejp...

Skickade precis iväg en returbegäran till db. Vi får se vad de säger. Synd det här. I övrigt är jag helnöjd med kameran.

[edit] Nu har jag undersökt det närmare och pricken orsakas inte av några pariklar utan det är något annat.

Av Zarwox

Jo, min kamera verkar helt klart ha sämre fokus än din, Memento mori. Undrar om det kan bero på att min lins verkar vara förskjuten?
Se bild nedan:

http://quarq.ath.cx/media/DV3000_exempel/sneelins%2Ejpg

Någonting är helt klart snett. (nej, bilden är inte tagen med DV3000-kameran )

Fler bilder:
http://quarq.ath.cx/media/DV3000_exempel/IMAG0022%2EJPG - överstrålning/reflex (taklampa i plugget. mindre bra)
http://quarq.ath.cx/media/DV3000_exempel/IMAG0025%2EJPG - siluett (min polare som lägger patiens på sin Handspring)

Filmer:
http://quarq.ath.cx/media/DV3000_exempel/panorering%2EAVI - horisontell pan
http://quarq.ath.cx/media/DV3000_exempel/mast%2EAVI - vertikal pan
Filmerna är inte av någon superkvalitet direkt, men man kan nästan höra fåglarna i bakgrunden.

[edit] På den här bilden kan man ganska tydligt se fokusdjupet.
http://quarq.ath.cx/media/DV3000_exempel/IMAG0032%2EJPG
Avståndet från kameran till Colaflaskan och blomman är ca 3 meter. Avståndet till björken i bakgrunden är ca 10 meter.

Av Zarwox

Nu har jag fått hem min DV3000 och plåtat några bilder lite snabbt. Jag är ganska nöjd med resultatet även om jag är lite förvånad över fokusdjupet. Det verkar som som den har en sweetspot vid ca 3-4m där fokusen är perfekt men över och under detta blir den ganska snabbt fel.

http://quarq.ath.cx/media/DV3000_exempel/IMAG0004%2EJPG - fokustest
http://quarq.ath.cx/media/DV3000_exempel/IMAG0013%2EJPG - blommor
http://quarq.ath.cx/media/DV3000_exempel/IMAG0016%2EJPG - moln, kort slutartid
http://quarq.ath.cx/media/DV3000_exempel/IMAG0018%2EJPG - rakt och snyggt
http://quarq.ath.cx/media/DV3000_exempel/IMAG0021%2EJPG - grannhuset
http://quarq.ath.cx/media/DV3000_exempel/IMAG0026%2EJPG - tagen från bilen i farten

Memento mori, kan man inte få se lite råmaterial från din kamera? Dina bilder ser ut att vara i bättre fokus än mina. Är det efterbearbetningen som har fixat till det?

Jag upptäckte ganska direkt att min lins inte sitter i mitten av objektivet. Den är liksom förskjuten, endast linsen då alltså. Käns som om det inte ska vara så.

edit: stavfel

Av Zarwox
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Emilss
jag funderar på att köpa den här, SONY DCRTRV12.
tror ni att den kommer att uppfylla mina krav? jag har tillgång till firewire och kameran skall användas för att filma utomhus.

TRV12 har inte DV-in om jag inte tar fel. Jag skulle inte rekommendera en kamera utan detta. Personligen så tar jag alltid backup av allt färdigt material på DV-band, så att man får en kopia i full kvalitet till skillnad på DVD/VCD och dyl. Annars så slutar det bara med att man sitter och blir tvungen att komprimera om material man vill använda i gen (inte bra!).

Ska du bara filma utomhus, i bra belysning och inte har överdrivna krav så behöver du ingen superfin 3CCD-monster till kamera, utan en billig enchippare duger gott.

En brist hos de flesta mindre kameror är ljudupptagningen (vilket iof inte är så konstigt). Jag rekommenderar att om du ska skjuta något mer seriöst så ska du skaffa en extern mic. Jag kör med en Sony ECM-MS908C (stereozoom) på min TRV50.

http://quarq.ath.cx/media/trvmedmic%2Ejpg

Jag förespråkar Sonykameror. Bildkvaliteten slår det mesta. Dock har Sony lite färre (vettiga) finesser per krona jämfört med andra märken.

Testa kameran en lite längre stund innan du köper så att den verkligen passar din hand. Allt för många kameror är hopplöst obekväma att hålla i. (Bland annat min. Måste se till att bygga klart min steadycam nu så fort som möjligt, så man slipper hålla i eländet )

EDIT: Vad gäller upplösningen på MiniDV/DVCAM så är det 720x576 som gäller. Ofta reducerar man den t.o.m till 360x576 för att få en äkta progressiv bild (d.v.s bara ena bildfältet och oftast då även linjeduplicering).

Av Zarwox

720x576

Av Zarwox

Slängde iväg en beställnig på en DV3000. Får se vad den går för. Det är inte så stora pengar, så det är värt en chansning.

Kikade på några oberoende testbilder från DV2000 och de var faktiskt helt okej. Skulle nog säga att det är riktigt bra i den prisklassen...om nu bilderna talar sanning och DV3000 är minst lika bra

Lägger upp bilder så fort jag får hem paketet, vilket borde bli ganska snart. Det gick iväg idag från DB.

Av Zarwox

Japp, den tar stillbilder och 2.1M pixel är ju inte helt fy skam. Frågan är bara hur bra CMOS-sensorn är. De har normalt sett en betydligt högre brusfaktor än vanliga CCD:er. De exemplebilder jag har sett har iof varit helt okej. Är det bara tillräcklig belysnig så tror jag inte att det ska vara några problem.

Av Zarwox

Partykamera, Mustek DV3000?

Jag är ute efter en partykamera som det inte spelar någon större roll om man tappar bort. Jag är altså ute efter en billig, liten och tålig digitalkamera med LCD och A/V-ut som kan ta BILDER, inte nödvändigtvis BRA BILDER, det har jag andra kameror till. Ett krav är att den ska ha plats för minneskort. Inget inbyggt och icke expanderbart elände till minne.

Kikade lite på en Mustek DV3000. Den är billig och LCD:n går att fälla in så att man kan ha kameran i fickan utan att repa den i onödan. Sedan att man kan ta halvbra video med ljud är ett plus.

Vad tror ni? Finns det någon annan man ska kika på?

Av Zarwox

Någon som har en 2.4b SL6SH ? Lite nyfiken på om de skiljer sig nämnvärt från SL6EF.

Av Zarwox

Har du ingen inställning för videokälla i kameran? Många kameror kräver att man i VCR-läge ställer in var signalen skall tas ifrån.
Andra gör detta automatiskt men då krävs ofta bra signal. Har du testat med en kortare/annan kabel?

Av Zarwox

Jag varnar dig. Du kommer att för evigt hemsökas av plågoandar som aldrig kommer lämna din själ i frid om du genomför din onda planer.

Av Zarwox
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dirt666
..klipp.. Det enda som igentligen stör mig med kortet är placeringen på 12v anslutningen den skulle ha placerats vid den andra ström kontakten precis som på ASUS kortet.

Nejdå, det är helt i sin ordning. Man vill ha 12V-kontakten så nära spänningsregulatorerna som möjligt. Lägre spänningsfall på så sätt.
Personligen tycker jag det är lite småvrickat att ha kontakten någon annan stans än just där.

Av Zarwox

Ser onekligen intressant ut

Av Zarwox
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mod_Mannen
ursäkta, men var går gränsen för bärbar? är en bärbar dator en datorn som går att bära? logiskt...

en annan sak är ju en laptop...

Jag skulle nog i det här fallet vilja införa ett nytt uttryck - släpbar

Av Zarwox

Som ni redan nämnt så kommer IBM-skärmen i mitt bygge inte från en laptop. Den kommer från en gammal "paneldator". Den har inbyggd A/D-omvandrare så den gick i princip att driva direkt från TNT-kortet. Jag hade inte satt mig och knåpat ihop ett interface. Det är inte värt besväret.

Som du sa action så lutar min disk något efter som den sitter i locket. Jag hittade ingen bättre plats så det fick bli så. Det är säkerligen utanför specifikationerna men den håller så länge den håller.

Kan inte tänka mig att en så pass liten lutning skall påverka livslängden nämnvärt. Den lägger nog inte av förrän den är hoplöst omodern ändå. Sedan är det rent naturligt kortare livslängd på mobila diskar

Av Zarwox

Menar du en sån här?

http://quarq.ath.cx/media/alucase.jpg

Celmine 700 @ 1052MHz
ASUS P2B-LS
256Mb SDRAM @ 100MHz cl2
TNT2 32Mb
SB 32
Seagate 9Gb UW SCSI2
24x CD-ROM
Enermax 300W nätdel
12.1" TFT - industriell IBM

Av Zarwox

Netgear RT311 mot Telia ADSL (Riktigt bra. Hade varit värd dubbla pengarna)
D-Link DI-701 mot kabel-TV (Helkass. Måste bootas om daqligen trots senaste FW)
Cisco 1603 mot ISDN (Tja, det är en Cisco. Fungerar utmärkt när man väl blivit vän den)

Av Zarwox

Jag kan hålla med om att fina temperaturer hos det kylda obektet naturligtvis ligger i fokus, men fortfarnade är jag fundersam över varför i princip ingen nämner blocktemperaturen eller "den varma sidan av peltiern".

Är det för att temperaturerna tenderar att skjuta i höjden ordentligt eller för att de flesta inte anser det vara viktigt att hålla koll på?

Om inte annat så ger det en inblick i hu bra nuvarande konstruktioner kommer att prestera ihop med datorkomponenter som avger mer värme än vad man i regel idag konfonteras med.

Av Zarwox

Vur varmt blir ett Swiftech MCW462-UHT el. motsvarande?

Det är många ägare till peltierkylda system som stoltserar med hyfsade CPU-/coldplatetemperaturer, men hur varma blir egentligen själva vattenblocken? Det är lite intressant att få reda på med tanke på att det är en hel del värmeeffekt vi talar om.

Med en uppvärmning på kanske 300-400W, kan en blocktemp på 50ºC vara rimlig med en "normal" konstruktion? Eller vilken storleksordning talar vi om?