Inlägg

Inlägg som mudde har skrivit i forumet
Av mudde
Skrivet av anon132576:

Intressant att se Samsung bita fast vid Exynos - sas det inte häromåret att de skulle lägga ned den inhemska utvecklingen av systemkretsar? Verkar som de gjort en fullständig omsvängning där isåfall!

Samsung slutar utveckla egna kärnor och ska använda ARM:s modeller (A78 i kommande kretsen). Deras egna kärnor var långsammare trots sin bredare front-end än ARM-kärnorna.
Systemkretsar ska de fortsätta tillverka.

Av mudde

Kom på att jag kan nämna syftet med vapnen:
Lasrar på gimbal är bra för att nöta sköldar medan jag undviker att ta för mycket skada.
Sen när sköldarna är nere eller i.a.f. nästan, medan mina har en del liv kvar, är det bara att fokusera på maximal skada ett tag med alla vapen samtidigt.

DBS har fördelen att det är smidigare än de flesta skepp och samtidigt ganska snabb. De som är mer manövrerbara kan man antingen enkelt fly från (t.ex. Vulture) eller snabbt meja ner med med sina vapen utan att ta alltför mycket skada (t.ex. ensamma Eagles).

Dock är det förbannat trögt att ensam kunna ta ner ett stort skepp (som Anaconda) då man måste nöta extremt länge utan att göra ett enda misstag, då även deras turrets snabbt tar ner sköldarna och deras ordinarie vapen mosar en snabbt.

Av mudde

Kan tillägga att det är bra att använda system-prioriterna på alla skepp. Kör hög prio (1-2) för det som behövs för att komma bort från strid, lägre prio (2-3) för sköldar/skydd, sen några vapen, därefter övriga vapen och mindre viktiga saker och lägst prio (5) för system som är oviktiga i stridens hetta. Cargo hatch kan med fördel stängas av helt.

Av mudde
Skrivet av henkiii:

@mudde Några tips på hur vilka delar man kittar sin DBS med?
Jag kör med mus/tangentbord så att sikta/styra är en... utmaning.
Frågan är om det är lättare med en handkontroll, får kanske damma av den och prova..

Vad betyder PD förresten?

Skrivet av henkiii:

@Fulci Ja för strid.
Så typ något sånt här?
https://coriolis.io/outfit/diamondback?code=A1pataFal8das5f42...
Ser lite tajt ut med ström.

Men det är värt att prova på lite engineering även på låg nivå?
Jag har fått en inbjudan från en engineer till Deciat, är på väg dit nu och kika på det.

@Fulci har redan gett bra svar, men jag kan väl komma med lite egen input från mycket NPC-pangande och bara ytterst lite PvP.

Satsa på minst C-D-moduler på mindre viktiga system och A-C på viktiga. A-moduler är ofta så pass dyra att det ibland är effektivare att helt enkelt köpa ett "bättre" skepp med C-D-moduler. En Vulture för 8MCr är effektivare än en DBS för samma summa vid bounty hunting.

Det är när man kommer högre upp där solklara uppgraderingar antingen saknas eller är mycket dyrare som A-modulerna blir mer intressanta. Detsamma gäller då man har Cr nog för stora skepp och vill bygga en liten fighter för skojs skull. I början är de ofta inte prisvärda då man som sagt lika gärna köper bättre skepp direkt.

Power Distributern är mycket billigare än många andra moduler och gör stor skillnad i strid, så där är ofta A motiverat.

Kört med HOTAS och innan dess bara med sticka så vet inte hur det är med mus eller handkontroll. Där får du prova om du är bekväm med fixed eller gimbal. Själv gillar jag kombinationen 2 små lasrar på gimbal (oftast pulse men ibland om inte PD tillåter så burst eller beam) och två klass 2-fasta kanoner av valfri sort. Multicannon är mest mångsidig och låter bäst, Cannon är bra mot större skepp och frag är bra för smidiga skepp som lyckas kontrollera striden och ligga nära motståndaren. Frag tar snabbast ner hull men kräver mycket av användaren.

Engineering ger bättre skepp men är ganska tidsödande och bounty hunting går bra ett tag utan. Satsa hellre på det när du vet mer vilket skepp och vilka moduler du vill ha och hunnit med att ha roligt i spelet.

Nu är jag lite ringrostig men en build i denna stil gör ett liknande jobb avseende BH för mycket mindre Cr än din:
https://coriolis.io/outfit/diamondback?code=A1pctbFdl8das8f42...

Av mudde
Skrivet av henkiii:

@mudde @fulci Tack för bra tips! Har kört lite exploration och det har rasslat in 5mil.
Det gick betydligt mycket snabbare än att sälja varor för 2k per ton blandat med att misslyckas med att jaga banditer.

Nästa mål blir nog att handla ett skepp som är lite bättre på att panga.

Finns många roliga skepp som duger till en del pangande för rimlig budget. T.ex. är DBS eller valfri Viper eller Cobra-modell billiga, lättstyrda/smidiga och har lagom med hardpoints och ok PD för att enkelt skjuta ner andra små skepp.
Vulture är kanske det billigaste som kan användas för att försöka ge sig på de stora skeppen (pythons och anacondor), men där kostar en ok instegsbuild från kanske 7 MCr eller däröver.
Kom ihåg bara att uppgradera PD då den ger stor nytta för ganska liten kostnad.

Hur som helst så var nog DBS det skeppet jag hade mest skoj med tills jag några uppgraderingar senare skaffade och lärde mig använda FGS. Vulture är effektiv men jag saknade känslan och ljudet som fler hardpoints kan ge

Av mudde
Skrivet av Shimonu:

Vore kul att gräva ner sig i bönor och prova på lite olika men känner att det är svårt att motivera då jag är säker att jag komma dricka mest medan jag jobbar hemma och sen kommer den stå damma när jag jobbar på plats igen.

Men ger en press vettigt kaffe? Har bara smakat av en kompis men fick inget vidare bra intryck men det kanske är mer av ett hantverk där?

Kaffepress ger utmärkt kaffe om man gör rätt, men det smakar lite annorlunda mot brygg.

En pour-over-tratt (som @zarkov nämner flera modeller av) fungerar som en bryggare och är ganska lätta att få det bra med.

Aeropress fungerar och smakar annorlunda från "vanligt" presskaffe och är riktigt populärt bland enkopps-folket.

Edit: Kolla användningen på youtube av de olika så får du bra uppfattning om tidsåtgång för bryggande och rengörning.

Av mudde
Skrivet av henkiii:

Några tips till en nybörjare? Har inte hunnit plöjja tråden än.
Passade på att hugga spelet genom Epic.

Kör igenom tutorials så du blir lite bekväm med att landa och lyfta samt med lite stridade.

Sen prova lite olika saker i spelet.
Det mesta kan göras med de billigare skeppen så vänta lite med grindande efter space-$$$ tills du kommit in i spelet.

https://coriolis.io/ är bra om du vill planera lite skeppsbyggande.

Gillar du combat så fyll dina vapenslots (gärna minst ett vapen på gimbal) och skaffa en bättre power distributer så kan du åka till en Resource Extraction Site (inte en märkt [Hazardous]). Där är det bara att skanna jämnstora skepp efter "wanted" och skjuta ner dom. Undvik dock skepp som är med i en wing och såna som är mycket "större"/dyrare än ditt eget skepp.
Du kan även ta hjälp av security genom att följa dem och scanna skeppen de attackerar för att sen hjälpa dem skjuta er dom. Undvik dock att träffa andra ä ditt mål.

Edit: Och se till att alltid ha tillräckligt med cash för att täcka dina försäkringskostnader ett par gånger om.

Av mudde
Skrivet av Dinoman:

Mors.

För mig, dator i sign, så flyter det på mycket bra. Jag har inte stött på några buggar att tala om och innehållet är på en bra nivå. Jag spelade väldigt mycket vid lansering sen har jag haft en paus nu mest på grund av att andra spel tagit min uppmärksamhet. De lägger till nytt innehåll löpande och spelet patchas i rasande takt.

Gillar du Mount & Blade-konceptet så tror jag inte du kommer bli besviken.

Tack för svar!

Har nog lagt i.a.f. några hundra timmar på tidigare spel i serien (+ moddar).
Är säker på att jag kommer gilla Bannerlord om de inte misslyckats totalt. Var mest orolig för att det ska vara en riktig buggfest utan innehåll än så länge. Skönt om det inte är fallet och hoppas det flyter i 2560x1440 på min 3700x/5770XT.

Får väl köpa det nu och om det inte känns kul får jag spela lite mer om ett år eller så när det är "klart" alternativt moddarna blivit fler och större.

Av mudde

Lyfter denna tråden då jag undrar hur bannerlord är nu för tiden? Mycket buggar? Flyter det ok? Saknas mycket innehåll?

Har hållit mig från att köpa då jag inte riktigt känt att jag haft lust att vara buggtestare, men börjar bli lite för sugen på spelet för att orka vänta tills de anser att det är helt klart.

Av mudde
Skrivet av linus_einar:

Söker också lite tips på spel till min 6-åriga tjej. Vi har nyss köpt Switch men hon är helt ny i tv-spelsvärlden så gärna något som är ganska basic så får hon sakta växa in i det.

Hon fixar Mario Kart. Även testat Just Dance så det kommer vi nog köpa. Tips på andra lättsamma spel?

Lego City Undercover har nog spelats mest av min 5-åring, följt av Mario Kart. Det är lättsamt att bara härja runt i den öppna spelvärlden. Uppdragen kräver dock oftast att jag hoppar in som andra spelare.

Av mudde
Skrivet av myusername:

På espressosidan kan jag rekommendera deras Espresso Nero som är de kanske mest prisvärda espressobönorna på marknaden för under 100kr kilot. Absolut inte i klass med Danesi Oro eller Doppio Danesi men då kostar Danesi Oro strax över 200kr per kilo och Doppio ytterligare en femtilapp eller så.

Jag har gett Arvid Nordquist flera chanser än de förtjänar just för att jag bor inom doftavstånd från deras rosteri, men tyvärr är de i samma nivå som Zoegas/Gevalia/Lavazza m.fl.. De duger för brygg men för mig inte tillräckligt bra för espresso. Espresso är verkligen ett bra sätt att lyfta både det bra och det dåliga med bönorna.
Jag vet inte hur dom företagen lyckas få kaffet att smaka "gammalt" även med nyöppnade förpackningar som tillverkats för bara 2-3 veckor sen.

Mitt budgetalternativ till espresso är Musetti (har provat Rossi, Dulce och någon jag glömt namnet på) som finns på Hemköp/Willys. Ligger bara strax över 100:-/kg och de är helt klart ett par steg upp från allt annat "mataffärskaffe" jag smakat.

Hållbarheten är bättre än det mesta annat kaffe också (inte angiven hållbarhet utan hur länge de faktiskt smakar någorlunda lika som när de är nyrostade). Tycker de som oöppnade är helt om upp till ~4-5 månader efter tillverkning. Som referens anser jag att J&Ns mörkrostade tappar kraftigt redan efter ca 3 månader och mellan/ljusrostade ännu tidigare.

Av mudde
Skrivet av thirdace:

Mitt kortsiktiga mål är ett att spara ihop till exploration skepp, antagligen Diamondback Explorer utifrån vad jag läst hittills. Sedan (när jag får lämna det skyddade området) funderar jag på att köra delar av Road to Riches som rekommenderats tidigare i tråden.

Kommer Diamondback Explorer fungera bra för Road to Riches?

Bör jag tänker på något mer än fuelscoop (jag måste lära mig hur det funkar) och en detailed surface scanner för att det ska bli bra?

Nu var det ett tag sen jag spelade, men mitt första skepp för exploration var en Hauler. Tack vare den låga vikten får den bra jump-range trots sin lilla FSD (vilket gör den billig att kitta). Den är dock extra känslig just för extra vikt.

Tror jag körde med något i stil med denna (kanske 2A Powerplant för lite högre pris/vikt men går lite svalare))
https://coriolis.io/outfit/hauler?code=A0p3t3F0l3d3s3f2---2u2...
Riktigt mycket exploration-glädje för små pengar med det.

DBE/ASP-e kostar runt 10-15 MCr för en hyfsad explorer-build och just DBE, som är "skönast" av de två att köra, lider av att den inte rymmer så stor scoop (vilket är lite segt vid långa rundor).

Av mudde
Skrivet av andreas_dock:

Det skulle bli mitt nya inlägg i tråden eget jag väckt den med min video här va!

Jag står i startgroparna om att införskaffa en kvarn och egna bönor!

Tips emottaget tacksamt !
Gärna på saker folk har/ använder själva eftersom då kan man också stå bakom sina rekommendationer

Det beror på budget och krav. Denna är ett bra val som klarar alla sorters bryggmetoder och håller hög kvalitet för pengarna:
https://www.kaffecompagniet.se/kaffemaskiner/kaffekvarnar/kva...

Har själv Eureka Mignon Silenzio för espresso som fungerar utmärkt. Deras nya "budget-serie" med Filtro och en liknande espresso-variant (som maler direkt till portafiltret) verkar vara utmärkta maskiner som delar mycket med sina lite dyrare syskonmodeller.

Edit: Som budget-alternativ är denna en helt ok instegskvarn för allt utom espresso:
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=2285164

Har flera i min närhet med sådan maskin och alla är nöjda efter något till några års användning.

Av mudde

@Squallie
Har samma med min switch: Det låter som en aggressivare fläktkurva och troligtvis också aningen mer ljud från fläkten vid samma varvtal. Efter några minuters handhållet spelande blir den lite tystare. Har varit så i ågra måader i.a.f.
Den är inhandlad på black friday 2017 och välskött.

Jag gissar att det är en kombination av att fläkten börjar bli trött och att någon firmwareuppdatering påverkat fläktkurvan.

Av mudde
Skrivet av Kalasis:

Shellshock?

Korrekt!

Av mudde
Skrivet av Irregular Programming:

Såklart, din tur

Ok, detta spel tyckte jag var kul på sin tid:

https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Ftse4...

Av mudde
Skrivet av Irregular Programming:

Sorry, blev avbruten varje gång jag letade spel

Vad är det här? Hela titeln tack
https://i.imgur.com/BmDfm6M.png

Kan det där vara Super Mario Bros. Special?

Av mudde
Skrivet av DevilsDad:

Hej! Tänkte jag kan fråga i den här tråden vad för DAC (ev. med hörlursförstärkare) som rekomenderas numera? Är ute efter en extern usb-ansluten att använda till datorn på jobbet. För en handful år sedan rekomenderades ODAC och O2 mycket, är dessa fortfarande aktuella? Eller finns det bättre att få idag för samma pris?

Tills vidare ska den paras med ett par AKG K550, så förstärkare tror jag inte är strikt nödvändigt, men kanske kan dra lite nytta av det ändå. Det hade även varit ett plus med en equalizer, då dessa hörlurar är lite väl vassa i diskanten.

När ODAC och O2 släpptes fanns det mycket skräp på marknaden och få bra saker i den prisklassen.
De är fortfarande bra, men numera finns flera modeller som mäter aningen bättre för samma eller ibland lite lägre peng.

Ett tips kan vara att kolla lite efter recensionerna hos audiosciencereview på DACs och hörlursförstärkare:
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?pages/Audi...

Av mudde
Skrivet av Rannug94:

Hej, vad bör man skaffa till beyerdynamic dt 880 250 ohm, tittat på schiit magni 3(+) bland flera samt har sett en argon ha1 på tradera, skulle ni rekommendera argon ha1 eller kanske något annat?
Kör för tillfället genom focusrite scarlett 2i2, främsta användningsområdet är musik lyssning och transkribering av låtar.

Använder mina dt 880 250 Ohm med O2+ODAC och tycker det fungerar utmärkt. Nu för tiden finns det dock lite bättre prylar till samma eller lite lägre pris.
Lurarna kräver en del kräm men inte mer än vad de flesta någorlunda välbyggda hörlursförstärkare klarar.

Är det nya prylar du är ute efter så är verkar Schiit Heresy bättre än Magni 3+ (som i sin tur är rejält mycket bättre än det som de släppt tidigare.) https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/sc...

Skulle jag köpa nytt till lurarna hade jag nog i första hand letat efter JDS Lab Atom men det kan vara lite svårt att hitta i EU ibland. Annars är nog Schiit Heresy ett utmärkt alternativ.

Begagnat beror så klart mer på vad du hittar. Argon ha1 är vad jag förstått ganska medelmåttig jämfört med mycket annat som t.ex. Atom/Heresy/magni3+/O2. Samtidigt så spelar lurarna mycket större roll för ljudet än förstärkningen så länge det senare inte klipper eller är direkt usel.
För några enstaka hundralappar är det kanske värt det men det är värt att väga mot att man för strax över tusenlappen kan skaffa sig något nytt som är "bra nog" även om man i framtiden uppgraderar till väsentligt mycket dyrare lurar.

Av mudde
Skrivet av zarkov:

Skillnaden mellan Morgon och Koppar ju inte direkt stor om du skall ha lika mycket kaffe. Koppar är billigare på en påse eftersom de erbjuder gratis frakt men på två påsar skiljer det bara några tior och då får man 20gr mer i varje påse från Morgon.

Fast ser man på prenumeration t.ex. varannan vecka så kostar det 79:-/230g-påse fraktfritt från koppar. Ingen avgörande skillnad direkt, men några tior i månaden billigare för färskrostat kvalitetskaffe.
Själv köper jag bara påsar från koppar som omväxling till det övriga kaffet, som mest består av de J&N-sorter som lokala butiken tagit in (gillar att stödja lokala handlare) och ibland Musettis kaffe från hemköp/willys.