Inlägg

Inlägg som mudde har skrivit i forumet
Av mudde
Skrivet av tyvar1:

Riktigt bra Direct faktiskt!

Håller med där! Kul med flera saker till inköpslistan.
Alltid kul med mer om Triangle Strategy. Det spelet har varit givet köp för mig ända sen jag först hörde att de jobbade på ett SRPG-Octopath.
Live A Live såg trevligt ut och det kanske blir bra läge att äntligen spela Chrono Cross!
MK8-banor, nytt xenoblade och annat gott var också bra.

Av mudde

Har du testat om det bara är lift off-inställningen som hamnat i fel läge? Det gav liknande fel när jag provade på en sliten plastig musmatta.
Edit: "Ytläge" verkar de kalla det.

Av mudde

Har ingen vidare märkeslojalitet:

Tangentbord: Cooler Master
Mus: Xtrfy
Musmatta: Varmilo
Hörlurar: Beyerdynamic
Mic: Antlion
Skärm: AOC
Stol: AKRacing
Gamepad till PC: Microsoft (trådad 360-kontroll)
Joystick + Throttle: Båda Thrustmaster
Högtalare till datorn: Audio Pro
Förstärkare: SMSL
Hörlursförstärkare+DAC: Head'n'HIFI/Objective O2

Av mudde
Skrivet av TheRandomLemon:

Gammal tråde, men gör ett försök. Tänkte höra ni som köpt de lite "billigare" varianterna ex. Rusta. Har de funkat bra? Jag är lite rädd att de ska börja lukta massa, hört att många av dem billigare har en tendens att göra det

Metallsaker brukar inte börja lukta märkbart (och är lätta att rengöra vid behov). Mitt 20+ år gamla budget-hantelset lever kvar som reserv i föreningens gym.

Gummivikter/bumpers och gummerade hantlar luktar ofta till en början, även de dyrare. Lite vädring och ev också tvätt minskar lukten efter ett tag.

Billiga plast/gummi/neopren eller liknande träningssaker från t.ex. rusta kan nog bli sämre med tiden med allt från lukter, sprickor eller bli klibbiga.

Av mudde
Skrivet av Laxpudding:

Plasma rullade på fram till 2013 med Panasonic VT60 och ZT60 som deras magmun opus. Börjar bli en hel del survivorship bias här då det främst är Panasonics och Pioneers modeller som rullar fortfarande. Mycket plasma som såldes under åren var billiga och rätt ruskigt usla apparater med 42-tums 1024x768- och 50-tums 1280x768-paneler. Dessa är lätta att glömma bort. LG råkade skicka en sådan, 42PM470T för test till mig av misstag 2012. Det var som att hoppa tillbaka till 2005. Härlig pixelgröt! Men då roligt att se hur mycket bättre det blivit på den korta tiden.

Annars trevligt att se att någon har Samsungs-plasma som fortfarande fungerar. Alla Samsung-plasma som jag kalibrerade runt den här tiden gick sönder efter ett par år. Så nu vet vi svaret på den där gamla debatten om Panasonic med fläkt vs. Samsung utan fläkt.

Det verkar generellt vara två läger när det gäller just plasma:
- Den första gruppen är vi som har/hade en bra modell (Panasonics senare serier, Pioneer, Samsungs toppmodell) blev med all rätt extremt imponerande. De var betydligt bättre än allt på son tid. Visst är OLED ännu bättre på mycket och många filmnördar/entusiaster har bytt till sån, men det är inte helt solklart att det är ett motiverat byte m.t.p. kostnaden att gå från fortfarande riktigt bra till ännu lite bättre, speciellt som allt över 65" i OLED kostat en hel del.

- Den andra gruppen, som jag antar att @undac tillhör, är de som hade eller bara kände till budgetplasmorna med halvkass bildkvalitet och rektangulära pixlar.

Av mudde
Skrivet av edson:

Hahaha, har själv en ST60 men 80" OLED för runt 20k får du nog vänta 5år till på, minst!

Det är ungefär det tidsintervallet jag hoppas nuvarande TV:n överlever.
Då 77" OLED (visserligen A1) äntligen hamnat inom rimliga priser med ca 25 000:- så känns det i.a.f. möjligt att nästa storlek (och helst lite bättre panel) om några år ligger däromkring, förutsatt då att efterfrågan är tillräcklig på stora paneler så att volymerna ökar.

Edit: Är som sagt tills vidare fortfarande riktigt nöjd med nuvarande, så har inte så bråttom

Av mudde
Skrivet av cyklonen:

Bra fråga. Jag kan inte hitta info om vad det är för paneltyp på min TV.
Nån med mer kunskap kanske kan klura ut det:

https://www.philips.se/c-p/40PFL6606H_12/6000-series-smart-le...

https://www.factoryreset.tv/specifications/philips-smart-led-...

LCD

Edit: Allt som säljs i dagsläget som inte är OLED är olika typer av LCD.

Av mudde

Sitter själv på en 65" Panasonic ST50. Känner att det krävs lite större förbättringar i bildkvalitet och större bildyta till någorlunda rimligt pris (inte för mycket mer än vad nuvarande kostade i inköp) för att jag skulle få för mig att byta.
Jag är fortfarande riktigt nöjd med bildkvaliteten (och smart-funktionaliteten är sen flera år extern) och hoppas TVn håller några år till så kanske en 80+" lite bättre OLED-modell går att få tag på för runt 20 000:- så kan bytet bli möjligt att motivera

Av mudde
Skrivet av tsint:

Ska plasma med så borde man även ha med tjock och bakprojektions tv.

Vi är ganska många kvar med plasma som TV. De sista generationernas Panasonic-skärmar (och några till) håller måttet riktigt bra än idag. Detsamma kan inte sägas om dina föreslagna tekniker.

Av mudde

Vad hände med plasma? Är inte det ett alternativ längre?

Av mudde
Skrivet av anon333222:

Kör digitalt, speciellt om du en dag köper en switch lite utöver den du har. Jobbigt att byta fysiska spel. Faktum är att fysiska spel kan gå sönder.

Intressant med det sista... Jag kan inte minnas en enda gång på någon konsol jag ägt där spelet gått sönder. Att konsoler, speciellt skivläsaren på de som har sån, ger upp efter ett antal år förväntar jag mig, men mina disketter, kassetter och skivor har hållit.

Av mudde
Skrivet av Cove:

En fråga till alla risälskare. Min fru har fått dille på långkornigt vitt ris som ofta används i Indiska restauranger. Är det någon som har ett sådant ris att rekommendera ?

Mitt tips är att gå in i närmsta orientaliska livs och kolla efter deras populäraste, ofta pakistanska, basmatiris de har framme i 5 kg-förpackningar.
Det finns en hel del populära märken med utmärkt kvalitet, men det är sällan man hittar de bästa sorterna i mindre än 5kg säckar.

Har hittills aldrig blivit besviken på pakistanskt basmatiris från orientalisk livs, och har ändå växlat rismärke några gånger när jag flyttat eller när närmsta butiken ändrat utbud.

Av mudde
Skrivet av Respons:

Har ni några rekommendationer på en prisvärd riskokare? Vill gärna inte spendera mer än 1000 kr.

Tänk hyper 212 fast kokare istället för kylare, vad finns det för alternativ?

Skrivet av asrte1:

Hur mycket behöver man betala för en välfungerande riskokare? Inget speciellt alls, vill inte köpa något skit bara

Yumasias instegsmodeller är tillräckligt bra för de flesta.
Vill ni komma lite billigare undan så har ofta lokala asiatiska butiker någon/några modeller som uteendemässigt liknar denna: https://yum-asia.com/eu/product/kumo-yumcarb-advanced-fuzzy-l...
alltså inte såna modeller med "löst" glaslock (t.ex. OBH Nordica) utan såna som klarar att tryckkoka riset. Även enkla sådana gör gott ris och de kostar ofta runt 500-1000:-.

Av mudde
Skrivet av aliassund:

Köpte Chromax i tron att de var highend, definitivt dyrast i alla fall.

"Lägre prisklasser" av Noctua är fortfarande dyrare och bättre än mycket annat. Även innan NF-A12x25 låg Noctua och tampades i toppskiktet med sina fläktar avseende ljudnivå och hade utmärkt rykte avseende kvalitet och kundsupport också. NF-A12x25 satte dock en helt ny standard när den kom efter flera års utveckling.

Av mudde
Skrivet av anon5930:

Det sagt är Switch fortfarande en fin plattform som imponerar både till spelutbud och åldern på kretsarna. Switch närmar sig 5 år på marknaden men Tegra X1 var en gammal krets redan när Switch släpptes mars 2017.

Det verkar vara nintendos tema:

- 3DS släpptes 2011 med cpu från 2005 (dual core ARM11MPCore). Samma kärna men uppklockad och quad core användes i new N3DS.

- DS släpptes 2004 med en CPU ARM designade år 2000 (ARM946E-S)

- GBA släpptes 2001 med en CPU ARM designade 1994 (ARM7TDMI)

- GBC/GB släpptes 1998resp 1989 med en krets (Sharp LR35902) som verkar ha mycket gemensamt med Intel 8080 och Zilog Z80 från 1974 resp. 1976.

I jämförelse verkar ju Tegra X1 som en ganska ny krets vid släppet

Av mudde
Skrivet av cyklonen:

Hmm, finns alltså inte denna redan i svart? Jag kollade på fläktar så sent som i förmiddags och tyckte jag såg den då.

U12S finns i svart som är en mellanklasskylare. D15 finns också som är en av deras toppmodeller. Det speciella med U12A är att man får topprestanda i lite mindre paket, delvis tack vare de utmärkta fläktarna (NF-A12x25) som klår allt annat på marknaden.

Av mudde
Skrivet av SysXpl:

Jag har ett par frågor till er som är riktiga riskokarnördar (eller bara vet). För det första ser jag att Amazon har 3 stycken modeller av det beryktade märket ZOJIRUSHI....

https://www.amazon.se/Riskokare-värmare-220-230-ZOJIRUSHI-NS-...
https://www.amazon.se/Zoujirushi-riskokare-NP-HLH10XA-specifi...
https://www.amazon.se/ZOJIRUSHI-matlagning-mikrodator-NS-LLH0...

Jag bryr mig i stort sett inte alls om priset... men jag bryr mig om själva skillnaden på produkterna. Jag vill ha det "bästa" men är skillnaden bara t.ex. större volym, så kan jag köpa en billigare. VAD är skillnaden på dessa? Jag har försökt Googla lite snabbt, men lyckas inte hitta några vettiga resultat.

Sedan hade jag tänkt att göra spanskt BOMBA-ris (bland annat) (för en perfekt paella) i riskokaren... min fråga är om någon av dessa modeller klarar att göra detta riset riktigt bra!?

Modeller som har 05 är för max 3 koppar ris (lite över 5 dl, ca 3 stora portioner, räcker normalt för kanske 5 portioner om du maxar kokaren.)
De som har 10 i sig är 5,5-koppars-modellerna (de har större utbud av dessa). Den är lagom för en vanlig familj som ibland kanske vill kunna laga lite extra.
18 betyder 10 koppar ris och är stora. IH är induktionsvärmare och den modellen är inte CE-märkt vad jag vet.

Bokstäverna är alla deras modeller med lite olika funktioner. Skillnaderna gäller bl.a. att det kan bli bättre resultat om man ska koka riktigt udda rissorter och andra rätter med fler funktioner. För "vanligt" ris är nog skillnaderna minimala mellan modellerna med "fuzzy logic".

Kolla https://yum-asia.com/eu/ om du vill ha Zojirushis (eller deras andra) riskokare.

Av mudde
Skrivet av heddan:

Imorgon fyller grabben 6 år och får ett switch. Vi lånade ett i våras och spelade igenom Mario Odyssey, Luigis Mansion 3 och Yoshis crafted world. Framförallt odyssey och Luigis Mansion 3 var riktigt kul tyckte grabben. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury får han också imorgon, men tänkte be er om fler tips på spel som vi kan spela tillsammans. Tänk på att han är liten så inget för avancerat.

Lego City Undercover har fått flest timmar med grabben (6 år nu) för våran del. Det är både lättspelat och samtidigt lite klurigt om man vill hitta allt.

Av mudde

Min tanke när jag ser kylarna är:
"Utmärkt! Med såna usla medföljande kylare kan i alla fall inte alla Adler Lake-CPUs vara särskilt strömtörstiga!"

Av mudde
Skrivet av Raynstorm:

Många populära AAA-titlar som Witcher 3 osv gör sig inte jättebra på switchen tyvärr.

Skrivet av martincool:

Är ju lite de jag märkt. Älskar tex rocket leauge och de var ju helt ospelbart

Just det där är lite lurigt då vissa lyckas över förväntan medan andra inte lyckas få till en rimlig balans mellan innehåll, utseende och flyt i Switch-portarna. Skyrim t.e.x. både flyter bättre och ser snyggare ut än Witcher 3 till switch, trots att det släpptes två år tidigare.