Inlägg

Inlägg som devil666 har skrivit i forumet
Av devil666
Skrivet av SnowJim:

Märkligt, Windows har ju mycket bättre stöd för hårdvara än vad OSX har? Apple väljer dock att begränsa OSX så att endast deras egna konfigurationer fungerar medan man på Windows sidan öppnar upp för mer hårdvara. Självklart kan det innebära problem om du bygger din dator själv och du väljer allt annat än standardkomponenter.

Jag har så gott som alltid byggt mina datorer själv och lägger man ner lite forskning innan så undviker man kompatibilitets problem ganska lätt.

På din text låter det som att det var på 90 talet som du senast byggde ihop dator och körde Windows på den?

du missa min poäng lite tror ja. läste över allt om att imac va så låst och att inget går att uppgradera/ byta ut och det är fel. iaf imodeller efter 2011:)

du har säkert rätt . men efter en viss gräns kanske man provar något annat? och i många fall. de flesta vänder sig till osx från windows och återgår aldrig eller bara delvis? kan ju ha windows i en mac"
en mac kostar kanske 5000-3000mer- men då har du en maskin som ger vad den lovar i över2 år.
ungefär som android vs ios. andriod sopar mattan med ios. android använde 2000 olika sortersenheter iso 5 st. allt är me skräddar sytt i fruktkorgen enligt mig och min erfarenhet? tex. android har så sjukt många enheter och sortet och os verisioner så ingen vet ju vart man är om man inte har huvudet påskaft. liite så får ja windows till. min asus. senaste bäsrbar.klockren. stabil och så. men bara att få bluetooth kringutrustningen att funkera som den skulle krävde en omformatering (utan bra resultat) till att googla fram en riktigt mysko sw klient. windows hade "tappat" bort min dator, "oem"? sånt strul och små tjafs helatidendyker de upp. min Imac startar alltid upp utan några problem. och med sina knappa 20 db surfar jag runt och redigerar mina filmer och bilder som aldrig förr med ett otroligt flyt. aldrig upplevt något dylikt. inte på 50 000 kronorspc med mjukvara för 10 000 tals kronor.
jag har aldrig köpt en färdigbyggd pc till mig själv. bortsätt bärbara. dom funkar bra osv. dom bärbara jag ägt av windows har strulat mer. jag finner det ostabilt och föroldrat tänkande på hur ett system ska vara uppbyggt. osx är långt ifrån perfekt. men arbetar på en rättare" väg framåt.dock vet jag ju inte vad w8 har att erbjuda. men jag håller fast vid det jag skriver. icke appel fan erfarna som ej erfarna kom och knivhugg mig med erat prat men så här tycker jagoch de vet jagatt de flesta som fördjupat siglite i go frukten också tycker, (osx)

tack för mig

Av devil666

jävla trök att det är windows i denna! sjukt snygg och vill ha begäret sköt till taket. hoppas på lite tester om man inte missat redan?:)

förövrigt till alla iMac/osx hatare., all hårdvara går att byta ut, iMac -11 (då dom faktiskt vart riktigt kraftfulla och kanske värd pengarna) bara man har kunskapen och orken att lägga ut lite väl ovärda slantar. och den dagen windows kodar om och anpassar sig lite till hårdvaran blir det värt och åter igen tillbakadrag till windows. men i dagens läge spelar de ingen roll hur flashigt windows blir osv. kommer inte återvända till nå så dylikt och instabilt alternativ som"huvudsystem"och nej. jag äger inte bara en iphone eller en osx maskin. har både och:) snyggt jobbat HP!

mvh

Av devil666

snyggt! anslutnings terminalen bak va ruskig! vad är de för tjusig "fot" platta, du har till dynavoice frontarna? och en fråga till. tycker fan synd om din onkyo om du har den ståeendes sådär när den presterar, lite fel vinkel för luften att genomströmma kylflänsarna. mvh

Av devil666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av svart_smurf
om du vill bli besviken så köp inte denna mobil. Men jag gillar allt med denna mobil. Dock kunde dom ha lagt ner lite mer tid på hörlurarna man får med. det står intes L och R på dom! man vet inte vilket hål man ska stoppa in dom i -.-

på mina stog det iaf. dock tog det ett tag att hirraXD

Av devil666

riktigt snyggt! 10P lätt!

Av devil666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av radimax
ace, då blir det nätaggsbyte snart då

skulle inte förvåna mej:S men det funkade iallafall. då får de duga;)

Av devil666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Johan^junior
Hej!

Kör ett par rundor i memtest för att utesluta minnena.

Lycka till

hallå där! har vart med om liknande. dock ca de disken som strula. kunde boota me annan disk men inte med den jag ville ha. så ja tog ännu en annan och då funkade det.

BTW höll på i 3 dar. och köpte ny prolle,nytt MB innan ja provade disken. haha korkad man är ibland -.-

Av devil666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gustaf_87
Har kört memtest nu och fick inte några errors. Så vart kan felet sitta?

Har faktiskt inte en aning vad som kan vara fel. Datorn har fungerat klockrent jämnt fram till nu då detta kom smygandes.

Alla ideer är välkomna

omformatering?

Av devil666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AMD_for_life
surfdator inte surf dator

jo ja kom på mej själv där!
går inte att ändra heller.
äsch

ursäkta alla iaf!

Av devil666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rymdvanilj
Nice! Har gjort en liknande grej med en HP-dator och det är kul!
Synd att du särskrev i rubriken bara.

Härligt!:) vad menar du med särskrev? så ja kan ändra på det. haha

Mvh

Av devil666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Killer7
Najs jobbat och den räcker väl antagligen gott och väl som surfdator

ja, visst bör den väl göra det tycker jag

Tack för för trevliga komentarer (Y)

Av devil666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olafett
Jag har en hiskelig mängd gamla P2or liggande i källaren. Tänkte att "de kan vara bra att ha".
någon som vill ha?

Sen mina gamla clawhammers och newcastle förstås

haha hade det så för nått år sen jag också. tillochmed pIII på 800 Mhz och såntXD blev återvinningscentralen för dessa och ja orkar inte skicka dit mer liknande saker, så jag står över erbjudandet, men tack ändå:D

Av devil666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av echo
Skrivbord ;p
http://www.evilmadscientist.com/article.php?story=chipdesk

haha najs "desktop"

Av devil666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tonix
Oh tack det låter bra!! aa jag kan fixa lite mer bilden när jag slipat och tvättat klart det! det är en jäkla massa skit kvar efter jag rev ut all ljudisolering

Tack!

Hmm jaa jag ville göra nåt med datorn! och då kom jag på iden att jag kunde vända på det! jag tror faktist detta kan bli väldigt snyggt när det är klart!

kanske bra för färsk luft till GPUn också?:) snyggt iallafall!

Av devil666

tokit snyggt!

Av devil666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tubbää
inte illa, har själv lite delar liggande som jag kompletterat med lite nya delar, ska bli ny dator till syrran i julklapp:D och den kommer förhoppningsvis klara gta iv på low

nä va fasen. lika bra att sätta ihop det nu medans prylarna fortfarande klarar av att surfa XD

smart! skulle man ju ha gjort själv ju. syrran älskar att "PIXLA" haha 9 bast

Lycka till iallafall

Av devil666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Samuelsson93
Nu sitter jag själv med en AMD athlon men f*n vad alla blivit AMD/ATI älskare på det här forumet senaste tiden. Jag ställer mig mer opartisk till vilka fabrikat min dator består av... Är jag den enda som tycker att vi borde hylla Intel lite med speciellt i5 och atom :yes:!

så sant så. tysk lovers
grattis Intel och AMD för en äntligen nedgrävd stridsyxa!

Av devil666

har hänt mej ett antal ggr, tackar intel som valde att da bort "pinnarna" jag hade faktiskt av en pinne engång, då fick jag klippa till en akupunktur nål till lagon längd, funkade kung, annars då jag bara böjt dom brukar ja ta en pincet.

lycka till!

mvh

Av devil666

ja fattar inte ens hur man får i bilderna som många gör, så ja kan bara länka:( haha,
iallafall har ja strävat att få de så fritt som möjlogt från "krims-krams"
på skriv bordet:)
Mvh
http://pici.se/490497/

Av devil666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KsKz_91
tjenare, ahh men nu står det på 12,69 Ghz ,och skiten vägrar att starta, ahh jag har asrock, Ehhm jag köppte hårddiskarna för ungefär 2 och en halv vecka sedan så dem är splitnya från inet!, men jag tror att jag har glapp nånstans för jag känner igen detta problemen sen innan :(, får kolla vart glappet ligger nånstans :/

jag har tänkt på att klocka sönder detta moderkort, kanske köper nytt så får detta och min klockade celeron bli 2 überklock-offer

ah okej, då bör de ju inte vara diskarna iallafall,
hade ett billigt nätagg förut som börja pipa och greja och ibland brumma de till i hela chassiet, typ som när man svetsar pinne och de fastnar så låter de hemskt av svetsagget. då va datorn helt fuckt up! hade ju gjort hempul och satt en 3-stegs switch till fläkten på agget, så glömmde ja kicka igång den engång, sen dess börja de pipa och brumma, haha, kan ju vara agget som börjar dö ut,
hoppas de löser sig!
Mvh