Inlägg

Inlägg som Rogue har skrivit i forumet
Av Rogue

Asså du kanske borde fråga ComHem, det borde vara deras fel att internet är så instabilt...

Av Rogue

Det är alla processer jag flyttar t ex fönster på. Om det är ett msn fönster så dras msn cpu, är det mirc så dras mirc cpun ect..

Av Rogue

Jo, jag har kopplat in ABIT Shadow Card när jag inte använder SLI. Jag hittar ingen speciell jumper för SLI i moderkortet eller i manualen?

Ingen som vet om Packard Bell har speciella LED-kontakter som bara fungerar på vissa moderkort? För jag kan inte se på kontakterna om de är ikopplade rätt.

Jag kan tillägga att Power-lampan inte lyser på framsidan av skalet, vilket borde betyda att LED-kontakterna är felkopplade.
Det jag undrar är om det finns nåt sätt att se vilka kontakter som ska vara till vilka?

Av Rogue

ABIT KN8 SLI problem

Hej, jag köpte nyss ett nytt moderkort och jag har problem med att starta datorn.
Jag har kopplat in alla sladdar och datorn går igång. Problemet är bara att skärmen inte lyser, lampan på skärmen blir orange och jag får ingen bild. Grafikkortet och monitorn fungerar med andra datorer så det borde inte vara det som är problemet (Jag har också testat att koppla bort ena grafikkortet och köra utan SLI, men det blir samma fel). Det kan vara någonting på moderkortet som jag har missat, men jag vet inte vad.
2 LED på moderkortet lyser grönt och en rött.
Någon som har en idé?
Jag misstänker att det har något med LED-kontakterna att göra.
Chassit är en Packard-Bell iPower 6670. Den har någon speciell adapter till pin-sakerna vilket gör att man inte kan ansluta varje pin separat.

Specs är:
6800GT
ABIT KN8 SLI
2x 1024 RAM
AMD 3700+

Av Rogue

1. Nox (PC)
2. Starcraft (PC)
3. Baldur's Gate (PC)
4. The Secret of Monkey Island (PC)
5. Beyond Good & Evil (PC)
6. Dungeon Keeper (PC)
7. Star Wars: Galaxies (PC)
8. Planescape: Torment (PC)
9. Beyond Good And Evil (PC)
10. The Dig (PC)

Av Rogue

Mångmiljard var väl kanske att ta i, har ingen aning om hur mycket Starcraft: Ghost kostade. Det vet jag inte ens om Blizzard vet (Adventures kostade runt 25 miljoner har jag för mig, men det var ganska få som arbetade med det i relation till Ghost). Och att inte ta risker är just för att de inte vill släppa dåliga produkter och därmed förlora massvis med kunder.
Jag kan inte säga att alla siffrorna är 100% säkra, men det mesta var då publikt utannonserat av Blizzard eller sagda i intervjuer.

Jag var tvungen att att jag inte är fanboy just för att jag inte är det. Jag gillar inte heller hur utvecklingen har gått framåt och ärligt talat tycker jag att när WC3 gavs ut och Bill Roper lämnade Blizzard så gick allt utför.
WoW är pengamjölkarnas fader och Valve med sitt Steam är inte långt därefter.

Av Rogue
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hadirajan
enormt stora spel????
Menar du att WoW kanske är stort då? Men de andra?
Själv så tyckte jag inte ens om Wc3.. började tröttna på Warcraft redan då.
Nä Blizzard får allt se till att komma upp med något nytt.

Tror inte du förstår hur banbrytande deras titlar har varit fast med ett så enkelt och enformigt koncept. Nu pratar vi inte om själva spelen utan mer vad de har åstadkommit.

Starcraft är fortfarande världens mest sålda strategispel, världens mest sponsrade spel någonsin, och med världens största fanskara.

Warcraft III har gått om Starcraft i spelare online, vilket inte är en liten bedrift. Redan 2002 så hade Warcraft III uppemot 50 000 spelare online samtidigt.

Redan Juni 1997 hade Diablo haft över 13 millioner spelservrar, 750 000 kopior av spelet sålt. Uppföljaren, Diablo II sålde över 7 miljoner kopior världen över.

Så att säga att 'de andra' spelen inte är stora är väldigt, väldigt ignorant.

Visst gör de inte nyskapande spel (längre), men jag tror faktiskt inte att det är det som fansen vill ha. Många älskade Warcraft-världen efter strategispelen så varför göra någonting helt nytt när man har en värld som fungerar perfekt?
Och alla Blizzards expansionspaket är faktiskt över snittet, dvs, de tillför en mycket fängslande handling och lägger oftast till bra saker. Brood War, The Frozen Throne och Lord of Destruction var välgjorda expansionspaket som måste ha tagit en lång tid att utveckla.
Dessutom skulle de inte lägga ned (eller lägga på 'is') mångmiljardprojekt som Starcraft: Ghost och Warcraft: Adventures om de bara var ute efter pengarna.

Och nej, jag är inte en Blizzard-fanboy. Jag tycker dock inte att deras spel är dåliga, även fast de är väldigt kommersiella numera. Fast det kan inte undvikas när man blir så stora.

Av Rogue

Paj? Menar du repig? Isåfall kan det fungera att använda t ex tandkräm på skivan. Finslipning går också, men då måste man nog lämna in den =P. Annars kan DVD-skivor krångla med vissa läsare, om du har flera så är det en bra idé att testa på alla möjliga.

Av Rogue

Ah. Jättedum och stor tabbe av mig. Speciellt med tanke på hur många timmar jag måste ha lagt ned på problemet... (2 dygn minst!).
Det var så att BIOS:et ändrades/resettades efter att jag stängde av datorn när den vägrade stänga av sig självt.
Därför togs SATA-disken bort i boot-sekvensen. Fråga mig inte varför, men jag kollade aldrig där! Dessutom har jag två Maxtor med väldigt lika produktnummer så att allting 'såg' okej ut. Tack för hjälpen i alla fall .

Av Rogue

NTLDR Hjälp i XP?

Error: NTLDR is missing
Press ctrl + alt + delete to restart.

Problemet uppstod efter att:
1. Jag kunde inte stänga ned Windows, den stod och tuggade på 'saving your local settings' i kanske en halvtimme (så jag stängde av med knappen),
2. Mina gummipluppar på maxtorhårddisken hade gått sönder och hårddisken låg och dinglade helt löst i skalet. Dessutom var en av strömkontakterna borta (en svart).
3. Någon fläkt lät enormt mycket så jag bankade på skalet några gånger...

Saker jag har gjort:
Recovery Console. Kopierat från XP boot CD till root; både NTLDR och NTDETECT.COM, dessutom 'type boot.ini', men hittade inga felaktigheter.
fixboot, fixmbr är också körda, utan framsteg.

HDD regenerator.
Tuggade på i över 30 timmar - hittade inga sektorfel på hårddisken!

Maxtor Utility.
Gjorde en check på om hårddisken var felfri i maxtors utility. Allt på 'passed'.

Någon som har en idé förutom att formatera och installera om allting igen? Svar uppskattas enormt.

HDD är: Maxtor SATA1 6V160E0
OS: Windows XP Professional

Av Rogue

Tack . Testade att reparera, men det sabbade bara allt ännu mer i och med att det inte fanns någon bra konfiguration då. Inte ens felsäkert fungerade och jag fick lägga på vanliga XP igen.

Suck.

Av Rogue

Jag var tvungen att formatera om 64bit innan jag installerade 32bit. Om jag bootade från HDDn med 64bit installerat så stod det bara att det saknaden en viss fil (i 32bitmappen?). Boot från den andra hårddisken fungerade inte alls. Kanske gjorde jag fel och det finns ju vissa grub-bootsekvenser så man kan välja rätt OS, vet inte om det hade fungerat bättre då.

Av Rogue

Windows XP 64 Problem!

Jag fick en idé att jag skulle installera XP 64 med min nya 3700+. Men tyvärr fick det vissa konsekvenser. Jag är inte helt hundra på att det är ett Windowsfel men ända sedan jag installerade det så går det inte att starta i vanligt läge.
Det blir bluescreen två-tre sekunder efter att laddnings-skärmen kommer upp. Det står ingenting viktigt (läs: användbart, stackdumpen är typ bara 0x000000238, 0x00000232 och så vidare. För att komma in i Windows måste jag använda mig av last known configuration, det fungerar varje gång. Det konstiga är att jag måste använda det även om jag inte har ändrat någonting alls i Windows! Så i och med det så kan jag inte ens installera grafikkortsdrivrutinerna nu. Jag sitter helt fast, jag fick på moderkortsdrivrutinerna i början och jag har testat att uppdatera BIOS, men utan framgång.

Hjälp någon?!

Jag vet inte riktigt vad för specs som skulle vara hjälpsamma, jag har en Asrock 939Dual-SATA2.
Startup tror jag inte det har med att göra i och med att det är så tidigt.

Och vad skriver man i msconfig-filerna så att man ser exakt vad som startas istället för loadingskärmen? Jag hade det på förra OSet men nu kommer jag inte ihåg.

Av Rogue

beror helt på vilket spel det är. Använd consolen och nån commandlista.

Av Rogue

Jag hade tänkt att göra det. Kan det inte hjälpas om man byter fläkten då? Jag misstänkte att det var grafikkortet, men går det inte att fixa genom att byta fläkt? Den surrar enormt när man startar datorn och är lite sönder.

Emil89: Temperaturen översteg inte 50 med speedfan, så jag tror inte att det är överklockningsproblem, jag har ett bra chassi. Dessutom har jag grafikkortet underklockat just nu. Och som jag skrev förut så använde jag ATI;s catalyst-drivers när problemet uppstod - så jag tror inte att det har med det att göra.

Av Rogue

Skärm/Grafikkortsproblem - Blåa sträck.

http://files.upl.silentwhisper.net/upload2/skarmfel.JPG

Fula blå/gula sträck över hela skärmen. Kommer upp när loginrutan till Windows startas. Jag har ingen aning om vad det är för fel, jag har inte överklockat någonting förutom min CPU! Jag kontrollerade temperaturen med Speedfan, den överstiger aldrig 50.

Specs:

System Manufacturer: NVIDIA (ABIT NF7)
System Model: AWRDACPI
BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Processor: AMD Athlon(tm) , MMX, 3DNow, ~2.0GHz
Memory: 512MB RAM
Page File: 533MB used, 970MB available
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)

Display Devices

Card name: RADEON 9800 PRO (Omega 3.8.231)
Manufacturer: ATI Technologies Inc. (Omega 3.8.231)
Chip type: RADEON 9800 PRO AGP (0x4E48)
DAC type: Internal DAC(400MHz)
Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_4E48&SUBSYS_4E481002&REV_00
Display Memory: 128.0 MB
Current Mode: 1280 x 1024 (32 bit) (70Hz)
Monitor: Acer AL17xx
Monitor Max Res: 1280,1024
Driver Name: ati2dvag.dll
Driver Version: 6.14.0010.6601 (English)
DDI Version: 9 (or higher)
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 2/22/2006 04:46:46, 256512 bytes

Snälla, hjälp.

Av Rogue

Nox är rätt likt Silver om man bortser från att det inte är japanskt då. Dessutom är det riktigt bra. Har i och för sig inte samma fightingsystem, men ändå.

Av Rogue

Ljudproblem - ABIT Nvidia nForce7

Mitt problem är att det piper oerhört mycket i högtalarna/hörlurarna vad jag än gör. Om jag använder output (spelar musik eller liknande) försvinner själva 'pipet' men det brusar fortfarande rätt rejält. När man stänger av musiken så börjar det igen efter ett ögonblick.

Moderkort: ABIT NF7-kortet som bygger på nForce 2 - tekniken.

Ljudkortet är inbyggt (Det är inte Soundstorm) och jag har testat att byta mellan Realtek AC97 Audio och Nvidias vanliga drivrutiner. Dessutom har jag bytt runt mellan nya och gamla Nvidia-drivrutiner.

Det blir en viss förändring av att ändra på digital output, men pipen är fortfarande kvar.
Problemet är nog inte mjukvarustyrt då det piper redan vid uppstart och att stänga av alla ljudgångar hjälper inte någonting alls.
Jag har provat att flasha BIOSet, samt ändra vissa ACPI-inställningar utan framgång.
Allt tyder väl på att det är hårdvaruproblem?
Det är förstås inte hörlurarna det är fel på då det blir samma oljud med högtalare eller andra hörlurar.

Jag har öppnat skalet för att se så att ingenting glappar eller sitter fel, men jag vet inte riktigt vad jag ska leta efter för defekter.

Det dyker upp vissa konstiga saker som att oljudet försvinner ibland om jag pluggar in USB-kontakter eller byter mellan drivrutiner men det kommer ändå tillbaka efter ett tag.

För övrigt har jag Logitech Webcam, HP-Laserjet skrivare och Creative 5.1 högtalare som tillbehör, men jag har svårt att tro att de skulle ha någonting att göra med problemet. Men självklart har jag provat att plugga ur alla onödiga sladdar med.

Är problemet helt enkelt att mitt ljudkort har 'gått sönder' eller kan det finnas någon annan orsak?
Jag vill helst inte köpa ett nytt ljudkort/moderkort utan att vara säker på att det inte går att åtgärda.

Slutligen, efter att ha läst runt en del här och på andra forum och FAQ's så undrar jag varför det är så många som har problem med nForce 2-ljudkorten? Är det för att de är så vanliga eller för att de helt enkelt är dåliga och ofta får ljudproblem?

Är väldigt tacksam för svar!