Inlägg

Inlägg som IceDread har skrivit i forumet
Av IceDread
Skrivet av frejohansson:

Hej allihop!

Okej, jag sitter nu med en gmail som jag har använt under ett par år. Den har fungerat bra, menu nu på senare tid känns det mer och mer som att det kanske inte är en sån bra idé att ha sin epost där?

Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är. Det är ungefär samma känsla som att spela slenderman på level 1 - Allt är till synes lugnt i skogen men kanske något illasinnat monster hägrar där mellan träden? Hahahaa förstår ni vad jag menar?

Gmail/Outlook/Självhostat etc, vad använder ni för något?

Protonmail.
Sen har jag tyvärr kvar gmail för några saker, finns på att göra listan att stänga ned gmail.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IceDread
Skrivet av Shropshre:

@Azureye:

Tack! Ja jag hoppas den kommer till användning. Om inte annat var det skoj att plocka ihop den

Wow där satt den! Precis den infon jag sökte! Härligt med en utförlig förklaring. Då är det väl troligtvis där någonstans jag tappade känslan. Ungefär som att gå till tandläkaren och du får en njurtransplantation. Inte riktigt det du sökte innan du gick dit men kanske nog så bra ändå? För rätt person?

Nej du har nog rätt där. Får leta vidare efter en genre som passar mig bättre. Skit. Såg framför mig att jag drog in brorsan och några till i warhammer yran nu efter år av dvala i ny upptappning men det får väl vara.

Hahaha nä Europa Universalis hoppar jag över! ;D

Har inte hållit ögonen öppna för varken developer eller publisher på spel innan men nu när man kolla över vilka spel som influerats av warhammer så är det ju fasiken hur många olika som helst!

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Games_Workshop_video_ga...

Tack för bra svar igen!

Om du gillar wh fantasy, lär dig gruppera och manövrera enheter, då finns det en chans för dig.

Sjukt roligt men tidskrävande lir är det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IceDread
Skrivet av boogey:

Nja, medianlönen är 29300 kr i Sverige.

Sen eftersom vi sitter på Sweclockers så kan det vara intressant att veta att en systemutvecklare i privat sektor i snitt tjänar 43600 kr/månad. I det lägre åldersspannet 25-34 år ligger snittlönen på 36600 kr. Apropå tidigare utsagor om att folk skulle ha fantasilöner här, de flesta är inte särskilt konstiga om vi tänker att det sitter mycket programmerare och ingenjörer på forumet.

Enligt vilken källa? 43k låter för lågt.

Hade nyss lönesnack, jag började jobba 2007,dataingenjör, har nu 32 dagar semester, 51k i månaden +tjänstepension +friskvårdsbidrag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IceDread

Ja
Nästan alltid någon form av Metal

Skickades från m.sweclockers.com

Av IceDread

mmorpg är inte döende, långt därifrån. Det finns otroliga pengar att hämta hem för spelbolag som lyckas. Tyvärr är många spelbolag omogna, släpper produkter för tidigt i kombination med dålig projektstyrning och eftertanke gällande speldesign. Eso är ett bra sådant exempel med riktigt dålig design & arkitektur på flera fronter, de fick göra om hela stridssystemet från grunden och misslyckades också med deras stora rvrvr motor.
Warhammer online kom med många bra nyheter men företaget kunde inte fixa problemen med serverlag och fusk så de försökte mjölka marknaden och tysta och stänga av kritiker.

Nej efterfrågan finns och är stor men många bolag som försöker tycks vara naiva i kombination med dåliga lead devs.

Av IceDread

Sjukt roligt detta lir. Hårt att man har så begränsat med tid.

Av IceDread
Skrivet av Peppar2014:

Cpu-kylaren är som alltid för tung, Inet monterar inte kylare som väger mer än ~750g om datorn ska skickas. Sen kan du skippa NVMe SSD:n, dom tillför inget i en speldator. Du bör även köra på 2st minnesmoduler istället för 4, det är inte alltid som datorer vill boota med 4st minnesmoduler.

Spara 4700kr, http://www.inet.se/kundvagn/visa/11129898/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/11129898/

Problem med flera minnesmoduler? Känner ingen som haft det problemet, låter riktigt märkligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av IceDread
Skrivet av Dave_J:

Hade sånt beslutsångest under black friday att jag inte kom till skott
Vad kör du med för skärm?

Bara 1440p, korea skärm qx2710led som jag kan ändra till 110hz, köpte för ca 2.2k för ca 3,5 år sedan tror jag, lite black light bleeding tyvärr men det märker jag sällan. Är intresserad av bättre men det måste vara bra färger och hög hz och det är svårt, tror 1440p kommer bli standard om ett kvartal eller halvår när alla nya 4k skärmar är på marknaden vilket lär ändra prisbild och möjlighet till bra panel med hög hz. TN panel går inte för mig och då är det lite mörkt på marknaden att få en verklig uppgradering med bra panel, upplösning och hz för mig till vettigt pris. Velat uppgradera ett tag, lär bli nästa år, lite overkill med denna dator till denna skärm men

Av IceDread

Jag köpte snarlikt under black friday.
1x Fractal Design Define R5 Svart
799,00 kr
1x Deltaco PowerBank 15600mAh Svart
99,00 kr
1x EVGA Supernova G3 850W
1 149,00 kr
1x Intel Core i7 8700K 3.7 GHz 12MB
3 990,00 kr
1x Spelkupong - Intel: Spela Mer - Skapa Mer
0,00 kr
1x MSI GeForce GTX 1080 Ti 11GB Gaming X
7 989,00 kr
1x Spelkupong - Destiny 2
0,00 kr
1x Samsung 960 EVO 1TB
4 668,00 kr
1x MSI Z370 GAMING M5
2 190,00 kr
1x Corsair 32GB (4x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance
4 499,00 kr
1x Seagate BarraCuda 4TB 5400rpm 256MB
1 119,00 kr
1x Fraktfritt Sweclockers
0,00 kr
+ 1 st Noctua NH-U14S CPU Kylare - 695 kr/st

Tyst och är sjukt nöjd

(får windows gratis via msdn konto som utvecklare)

Av IceDread

Ska bli intressant att se hur liret artar sig!

Skrivet av michael123:

Vad jag förstått av England vs vikingar så var slagen i storleksordningen ett kloster samt en liten stad med civila kontra två vikingaskepp.

Hur ska detta spel te sig när man hade tusentals soldater i de andra Total war spelen?

Du borde läsa historia.
Nordborna var extremt framgångsrika. De var effektiva på räder med sina långbåtar och träning. Men de erövrade många områden i europa och afrika också på grund av disciplin, stridsförmåga och uppfinningsrikedom. Därefter framgångsrikt integrera de med ursprungsbefolkningen och behöll många områden och hade intelligenta ledare som såg till att ta det bästa av kulturerna de stötte på till förmån för sina riken och integrera. I underläge lyckades de vända det till sin förmån genom att utnyttja natur och sina egna styrkor och fiendens svagheter. De såg värdet i att ha befolkningens stöd vilket förvånande nog många ledar inte förstod. De skapade också ofta allianser för att befästa sin makt.

Jag rekommenderar boken 'The normans from raiders to kings'.

Av IceDread
Skrivet av peterhjalmarsson:

Jag tycker det är ett elegant sätt att lösa luftinsuget på.

Jag tycker det är så långt ifrån elegant man kan komma, att iaf täcka plåten som går runt lådan borde de lyckats med.
Sen har vi alla olika smak, så är det bara och inget konstigt med det. Däremot är jag förvånad över att så många tycker detta är snyggt för jag kan inte se det, brukar kunna se varför folk gillar en stil eller en annan men inte just detta. Däremot konceptet som sådant tycker jag är snyggt.

Av IceDread
Skrivet av hypermode:

@IceDread: Hur ska den se ut då menar du?

Du ser kanten runt höljet där i fronten, ser ju ut som något misslyckat hemmabygge.

Av IceDread

2 års utveckling och den ser så ful ut i fronten?

Av IceDread

Nice

Saknar Emil i rutan för övrigt!

Av IceDread

Verminite, testade det lite sent, inge singe player läge och gick inte att få tag i folk till startkartorna när inte vänner var online har jag något minne om... tveksam till 2an därför men wh världen är grym så får se.

Av IceDread

Tråkigt, iphone är instängt nedstängt dyrt skräp där du måste köpa allt till överpriser och 3e part inte kan agera fritt och apple tar 30% i skatt på alla appar.
Android som jag kör, är inte heller alls bra. googles källkod är skräp, de kan inte de grundläggande principerna ens, du kan inte ärva en klass och agera fritt, du måste wrappa hela skräpet och som användare måste du själv managera appar osv för att mobilen inte ska bli slö samt lite fler säkerhetsrisker här.
Windows mobile, ms har gjort många misslyckade försök och lagt ned flera versioner så det är klart vi som utvecklare inte orkar bry oss före de får till det och satsar ordentligt utan risk att de bryter bakåtkompatibilitet och byter ut grunden helt efter ett par år men, det behövs konkurrens för det finns inget på mobilmarknaden som är bra.
Överprisade mediokra system råder där du lär byta ut mobilen efter 2-2,5år för flera tusen. Det känns så ruttet principiellt även om jag och du har råd så vill man bara inte lägga de pengarna så ofta på en ny mobil som är sunkig efter 2 år.

Branschen som helhet är långt ifrån ung och behöver ryckas upp ordentligt.

Av IceDread

Must have, billigt och fränt
Skönt att slippa kassetterna hehe

Av IceDread

Att gpu'er skulle ta över är långt bort. Sen vem vet, kanske kommer något annat i stället för både gpu och cpu om 5 år.

Av IceDread

Synd att det aldrig kom någon ny variant likt hellgate london, hade kunnat varit något det.

Ethernal crusade har för dåligt betyg, world of tanks och dylikt är inte mmo men, kan ev. vara intressant.

Av IceDread

Ser fram emot 2an, 1an var grym!

Skrivet av Ratatosk:

Tja!
Vill de inte ha mina pengar, slipper de.

Och ingen bryr sig. Du är uppenbarligen inget warhammer fan.
Är du på sweclockers bör du veta snitt på din cpu kontra andra alternativ. Du bör också redan veta att dessa specifikationer är alltid ungefärliga fingervisningar och ofta lite i underkant av vad man bör ha för hårdvara samt att spelet i sig är det viktiga för företaget som gör spelet och inte exakt vilken hårdvara du bör ha, även om det är bra information att publicera.