Inlägg

Inlägg som IlyaZ har skrivit i forumet
Av IlyaZ

295X2 tycks sköta sig väldigt bra för sin prislapp i jämförelse med Titan X, men resultaten mellan high och ultra vid 1440p (minimum) är lite konstiga.

Av IlyaZ

Jag kör Gigabyte, men det borde gå för Asus också, och där finns mjukvara som följer med moderkortet för att ställa in profiler. Min är inställd på att gå ner till 800 Mhz i vila (några C över rumstemp) och ställer sedan frekvensen efter belastning upp till 4.4 ghz.

Stöd för flera profiler i själva BIOS har jag nog däremot inte.

Av IlyaZ

Steget till att fjärrstyra humanoider, fordon etc i 3D kan inte vara långt.

Av IlyaZ
Skrivet av Najk:

Fick min igår: L418C230. Beställd på Inet 140629.

Ska idag installera h100i CPU-kylning och se resultatet...

Exakt likadan då. Jag håller just på att installera h100i:n. Har satt den så att den blåser in luft från toppen. Dock har jag inte avgjort hur jag ska göra med 3-pin fläktanslutningen. De verkar ha olika 4-pinuppsättning.

Av IlyaZ

Fick precis L418C230 från netonnet.

Av IlyaZ

Vagus låter båg, den går inte där. Det är vestibulocochlearis som förmedlar information från öronsnäckan till hjärnan. Men hypotesen är att det är håren eller "ljudreceptorerna", som sitter uppradade efter frekvens, som är trasiga vid någon punkt/frekvens och skickar signal oavsett om yttre stimulans finns eller ej. Nerven i sig borde ha underordnad betydelse så länge man inte fått något där inflammerat tex.

Men, det kan nog finnas många orsaker. Signalen filtreras många gånger innan den når hörselcentrum.

Av IlyaZ

Här finns en stor jämförelse:
http://us.hardware.info/reviews/5385/51/19-intel-z97-chipset-...

Även om kretsen är lika kan platsen på moderkortet påverka ljudet pga interferens och annat.

Med data som finns där är det inte helt självklart att externt ljud är bättre än internt. Åtminstone inte om man som jag har ett gammalt ljudkort som Audigy 2 ZS. Har jämfört tekniska spec i ljudavdelningen på forumet.

Av IlyaZ

19 Intel Z97 chipset motherboards review: testing the new generation
http://uk.hardware.info/reviews/5385/19-intel-z97-chipset-mot...

Mitt val landade på:
Gigabyte Z97X-UD5H-BK

Har en UD från Gigabyte i min gamla och det har fungerat fläckfritt. Asus har jag mycket dålig erfarenhet från (även om jag fick moderkorten utbytta ganska snabbt). Försöker undvika gamingversioner också då de mest verkar vara riktade till folk som inte vet vad de ska ha och väljer på design/namn.

Gigabyten har tyvärr bara en PS2-utgång, men det täcker i alla fall upp tangentbordet.

Av IlyaZ

Någon som har en h100i och fått resultat? Och hur monterar ni "radiatorerna"? Och fläktarna åt vilket håll? Att blåsa in i chassit för att få det lättstädat utifrån, eller ut ur chassit?

Av IlyaZ

Arraymikrofonen till PS3 Eye på PC?

PS3 Eye är ju något slags tillval till PS3, men fungerar också som en webbkamera i 120 Hz med inofficiella drivrutiner till PC. Förbisedd är dock arraymikrofonen som jag inte lyckats få ordning på. Den är helt enkelt för tyst om man inte håller den 1 cm från munnen, och det går ej att förstärka från 0.0dB i windows mikrofoninställningar. I vanliga fall placeras de på TV-apparater och samtalston en bra bit därifrån tycks då uppfattas normalt. Det är alltså ingen begränsning i hårdvaran.

Har någon fått mikrofonen att fungera skapligt? Finns alternativa generiska drivrutiner där förstärkningssliden inte är utgråad?

Av IlyaZ

Audigy 2 ZS vs ALC1150 (på Gigabyte Z97X-UD5H-BK)

Det har varit självklart tidigare, men idag? Gammalt Audigy 2 ZS eller integrerat ljud?

http://us.hardware.info/reviews/5385/51/19-intel-z97-chipset-...
(Gigabyte Z97X-UD5H)

På Audigy 2 ZS, enligt någons test upplagt på wikipedia:
Noise level, dB (A): -101.3
THD, %: 0.0034
IMD, %: 0.0080
Stereo crosstalk, dB: -91.8

(Siffrorna för platinum, dvs ett kort som bör vara något bättre än mitt, 0.004% på THD enligt creative).

På det interna jag tittat på enligt recensionen:

Noise level, dB (A): -104.1
THD, %: 0.0096
Stereo crosstalk: -98.5 dB

"The boards that use the Realtek ALC1150 are clearly leading in this test, varying around 104 dB or 105 dB signal/noise ratio. Scores that are more than excellent, better than the theoretical maximum ratio of 96 dB on 16-bits sound"

Med tanke på att 20*log10(2^16) ger ungefär 96 dB. Men vad tusan har uppmäta värden över det då för värde - om det inte är så att man samplar input i mer än 16 bit?

Man har kopplat audio ut till audio in på samma kort, vilket i för sig inte är en höjdare för att mäta audio-utkvalitet pga olika audioin. Bästa vore att mata in i någon tredje referensaudioin av hög kvalitet. Det interna tycks vara mindre känsligt för brus, men verkar i något led återge/uppfatta ljud med förändrad ljudbild. Oklart dock om det går att jämföra THD rakt av pga olika bittal på audioin. Ändå ganska låga båda två, frågan är om skillnaden är tillräcklig för att det ska uppfattas.

Men, enligt siffrorna här bör jag rimligen plocka bort Audigy 2 ZS till förmån för det interna?

Av IlyaZ

Iphone 4(s) primärmikrofon?

Någon som vet hur iphone 4(s) primärmikrofon fungerar? Membran? Andra rörliga delar? Hur ser "hörselgången" ut?

Har ett ganska kraftigt bortfall i den sensorn, som jag hoppas är mekaniskt, och som stöds av att ljud som leds via skalet är normalstarkt, medan man med luftöverledning in i mikrofonen ser en dämpning. Det som talar emot mekanisk orsak som tex damm i luftvägarna är att den varit försluten i ett vattentätt skal i princip hela tiden.

Det går att skaffa en replacementmodul för 150kr, men då måste man vara ganska säker på att det är just mikrofonen som är problemet och inget elektroniskt, + 100-200 för specialverktyg. Service, som inte finns på min ort, lär kosta 500 svenska. Inte ett helt enkelt val.

Någon som haft liknande problem?

Av IlyaZ

Tack för tipset.

Tänker att jag helst inte vill betala för den integrerade grafiken och att det tar effekt som kunnat användas bättre. Gillar heller inte trenden med integrerade grejer, utan är för specialiserade komponenter. Är det möjligt att stänga av den integrerade grafiken i BIOS?

Hur ser det ut med generationer och sockets? Är 1150 på väg ut eller kvar för att stanna?

Är det någon som använder ljudkort?

Av IlyaZ

Köpråd processor, fläkt, moderkort m.m.

Hej,

Jag funderar på att handla ny processor om 1-2 månader, men är rätt så dåligt insatt i vad som hänt på processorfronten sedan jag handlade den jag har nu, i7 920, 2008/2009, och undrar mest om det finns någon motsvarande idag, samt om någon ny generation står för dörren att lanseras i Sverige. Jag har förstått att en del enheter har inbyggda grafikdelar, och det är jag inte jätteintresserad av, tvärtom vill jag helst undvika att det finns med. Fyra till åtta kärnor är något slags minimumkrav.

Överklockning kommer inte vara aktuellt till en början, men jag är ute efter att behålla samma processor i 3-5 år. Därför är det lika bra att handla en fläkt redo från början. Någon som har bra erfarenheter från någon?

Vad gäller moderkort undrar jag mest om vad jag ska tänka på, finns det något nytt förutom USB 3.0 som är väsentligt? Hur står sig inbyggda ljudkort mot tex Audigy 2 ZS?

Av IlyaZ

Järnväg som är kopplad utanför regionen verkar inte ge access till världsmarknaden, åtminstone inte om det ligger ett storverk emellan, trots att förbindelsen är bunden.

När man väljer stad bör man förmodligen ta en som ligger precis vid kartkanten för att slippa köer från andra städer vid vägtransport mot världsmarknaden. Det händer väldigt ofta att exportbilarna fastnar vid påfarten vid grannstaden om det är lång kö mellan städerna.

Det ryktas om att mer avancerade vägar har företräde framför smala.

För att minska jätteköerna mellan städerna kan man förlänga in vägen som en tarm in i staden. Bör minimera antalet korsningar där, även om några är oundvikliga.

Tjänstebilar kommer inte ut på gatan om de har utfart vid en korsning som har permanentkö. De bör ha utfart på egen mindre sidogata.

Vattenrenare vid vattenpump för oändlig tillgång verkar det som.

+ Bilarna kan inte korsa vägarna utan gör det i korsningar eller när avstickarvägar finns. Så bygger man en "tarm" med några avstickare för myndighetsbilar får man en naturlig vändpunkt där också. Annars är en U-vändpunkt vid anslutningen på motorvägen.

Av IlyaZ

Det fungerar problemfritt på 100/10 för mig (men på Bahnhof!). Dock är urvalet skralt :P, så jag fortsätter inte med netflix.

Av IlyaZ

Bahnhof lär väl inte erbjuda sina jurister åt sina kunder i den här frågan. Privatpersoner måste gå ihop och bestrida eventuella betalningskrav, tar de oss en och en isolerat finns ingen chans för någon. Är vi tillräckligt många kan det också bli billigare, men det finns ju också frivilliga jurister, studenter osv som borde kunna ställa upp.

Av IlyaZ

Fast tekniska utrusningen måste väl inte vara avsedd för det? Det kan vara en biprodukt?

Men vad är internet? Är "internet" internet om jag endast kommer åt en sida, tex en inloggningssida till ett lokalt nätverk, utanför lägenheten, som i sin tur har access till utvalda delar av internet? Är det inte den som verkligen har internet access (hela internet) utanför lägenheten som borde betala? Jag har ju bara tillgång till ett subset av internet. Som Nordkoreanerna fast en lite större delmängd.

Jag har många datorer, och många antenner tex gaffel, min arm, klockan m.m. men inga är TV-mottagare.

På frågan kommer jag alltså svara att jag inte har några TV-mottagare. På direkt fråga kring datorer, självklart ja, telefon m.m., men inga som fungerar som TV-mottagare.

Av IlyaZ

Vem mer har aktiverat TV-stopp?

De säger att de avgiftsbelägger TV-mottagare. Dit räknas också trasiga TV-apparater m.m. .

Men är en trasig TV en TV? Jag kan hävda att allt är en TV minus det som saknas från att göra den hel. Brödrostar, kylskåp m.m.

En dator utan internetanslutning är ingen TV-mottagare (enligt radiotjänst)! Men, är det en TV-mottagare om jag tillåter Google? Sweclockers? etc? Hur många sidor måste jag tillåta för att det ska bli en TV-mottagare? Att blockera SVT play gör ju fortfarande enligt radiotjänst att jag har en TV-mottagare! Vad måste jag blockera mer? Allt utom Google? Exakt vilka sidors block gör att jag inte har en TV-mottagare längre?

Jag tänker inte ljuga för dem om de ringer, och det gör de ofta, jag har en dator (vad är en dator, min klocka?). Men ingen TV-mottagare. Jag har inga trasiga TV-mottagare heller, om de inte menar min gaffel, eller mig själv, som ju också är antenner.

Är jag skyldig att svara på deras frågor?

Jag stödjer public service-idén men jag har inget intresse av att titta på TV och har ingen möjlighet till det heller. Skulle jag skaffa en TV eller liknande skulle jag utan tvekan betala och uppmuntrar alla som har det att göra det.

Av IlyaZ

Då blir Warg en i raden av politiska fångar.