Inlägg

Inlägg som IlyaZ har skrivit i forumet
Av IlyaZ

Jag har haft min Intellimouse Explorer (1.0) i nästan femton år.

Den har använts nästan dagligen. Allt fungerar prima, däremot försvann ytfärgen från där man håller fingrarna efter 10 år. Sen tog jag loss alla plastdetaljer och sprejade om dem. Två gånger gick sladden sönder närmast musen, men det var bara att kapa bort en tamp och koppla på igen.

Gillar inte hur mössen görs eller marknadsförs. Visst, jag gillar spel, men tar illa upp av produkter med sk "häftiga" namn som marknadsförs för "gamers". Gaminglasögon + handskar tar nog priset på hur mycket man kan mjölka från en stereotyp kategori tonåringar, som förutsätts inte kunna tänka själva utan bara väljer det som serveras dem.

Det värsta är cynismen som skiner igenom i hur marknadsföringsgänget/ekonomnissarna ser på oss när de rebrandar sin skit. Det är som gjort för att gå sönder så att vi håller igång deras pengaflöden.

En gång, för några år sedan, gick brytaren sönder i en amigamus från -80 något. Det vara bara att skruva upp och sätta in en ny. Det var standarbrytare. Fungerar galant efter det.

"Nu är jag led vid tidens skism
emellan jord och stjärnor.
Vår idealism och realism
de klyva våra hjärnor.

Det ljugs när porträtterat grus
får namn av konst och fägring.
En syn, som svävar skön och ljus
i skyn, är sann som hägring.

Men strunt är strunt och snus är snus,
om ock i gyllne dosor,
och rosor i ett sprucket krus
är ändå alltid rosor."

Av IlyaZ

Du har missat att lägga till ännu en 980Ti för SLI. Evtl ljudkort för att jämna ut avståndet till 60kkr.

Men i grunden borde du byta processor så du får fler PCIe-lanes. Då kan du köra M.2 istället för SATA på en av diskarna smärtfritt.

Sen kan det fortfarande vara idé att köra mekanisk HD som fildisk, även om det är billigare.

Det är inget fel i sig på bygget, men marginalnyttan är väldigt låg jämfört med det du får för 20 eller 30kkr. Nog för att komponentpriser m.m. varit ganska stabila ett tag nu, men här har vi något som potentiellt efter några år tappar till 10% av värdet och ändå inte presterar många procent bättre än billigare alternativ. Budgeten, som osynlig datorkomponent, är problemet.

Men, DDR4-minnena var det ju riktigt bra pris på.

Av IlyaZ

@CHolmstedt

Ja, den är på ett lokalt nätverk.

La till 'overwritehost' => 'lokaltip', efter det övriga i arrayen i config.php och startade om, men verkar fortfarande få upp felet.

Tittade i loggen där det står något i stil med:

isWebDAVWorking: NO - Reason: [CURL] Error while making request: SSL: certificate subject name 'domain.ddns.net' does not match target host name 'lokaltip' (error code: 51) (Sabre_DAV_Exception)

Dvs, certifikatet med CN 'domain.ddns.net' matchar inte host name (som är en lokal ip-adress), det ska det ju heller inte göra. Men, det måste ha varit när jag anslutit via lokalt ip istället för via dns. Ansluter jag via 'domain.ddns.net' får jag ändå felet (men ser inte orsak i webbloggen). Kan alltså vara fler lager som ger problemet, finns det någon annan logg?

Av IlyaZ

Jag har satt igång ownCloud på en gammal Shuttle (AMD X2 4200+, 2 GB RAM) över openmediavault. Det är en lite äldre variant av owncloud som stöds out of the box, men jag kan använda datorn som mediaserver, ftp och liknande då samtidigt, och det ser ut att fungera bra.

Men jag får upp ett rött meddelande i adminskärmen:

Your web server is not yet properly setup to allow files synchronization because the WebDAV interface seems to be broken.

Det är lite ospecifikt, och synkroniseringen ser trots allt ut att fungera. Men helst vill jag göra något åt det. Har läst att det kan ha med SSL-certifikaten att göra, men kan inte se några uppenbara fel där.

Här är någon som föreslår att man ska mata in på formatet domain.dyndns.org:8443 som common name. Men, det verkar skumt. Jag har skippat ange porten där, dvs använder bara domain.dyndns.org.
http://forums.openmediavault.org/index.php/Thread/5846-Ownclo...

Har dock satt domain.dyndns.org:8443 som trusted domain, inklusive lokaltip:8443 i config.php

Vad matar ni in som common name i certifikatet? Några andra idéer?

Av IlyaZ

Detta låter intressant. Finns möjlighet att spegla servrar på olika IP/baka ihop dem till en enda virtuell server? Hur skiljer sig detta mot Synolgy's NAS + Cloud Station? Jag kan använda egen hårdvara?

Av IlyaZ

Jag kör med en VKB Defender Cobra. Den har magnetsensorer, metallbas, många knappar inkl separabel tvåstegsavtryckare. Ganska lättrörlig med stort rörelseomfång.

Här jämförs den med Logitechs och T16000m.
https://www.youtube.com/watch?v=Qsrt_Sc4Seo

Skulle säga att den är prisvärd som instegsjoystick
https://flightsimcontrols.com/store/available/defender-cobra-...

https://flightsimcontrols.com/wp-content/uploads/2014/12/cobra_m...

Skulle också rekommendera CH Pro Throttle. Men vill man absolut ha en instegsvariant finns det en Gametrix för några hundra på VKB FSC.

Av IlyaZ

Det blir dyrare senare. Du får mer för pengarna, och det kan bli billigare månadskostnad. Samtidigt är det ingen förlust att installera, det är en bra investering. Kapaciteten du har nu kanske är ok idag, men storlekar på hemsidor, programvara och filer ökar. Mer och mer erbjuds inte längre på skiva utan kräver nedladdning via p2p/moln. Streaming av 4K TV etc, kan bli standard de kommande tio åren etc.

Av IlyaZ

Jag har matta, men plattfötter som jag kan montera på om det behövs, det tar nog en eller två minuter. Man kan köpa från eller på Kinnarps.

Av IlyaZ

Det beror på vad du har för stol, men även om det inte alltid går att köpa låsbara hjul (kinnarps har dem inte tex) finns platta fötter att handla för en tia var.

Av IlyaZ

Jag tog också chansen, men då genom att uppgradera från en Sabre till Banu. Det var ett svårt steg, men ska du ha en fighter tror jag definitivt du bör snegla på Sabre. Den fyller en nisch på ett ganska unikt sätt och har en speciell spelstil som kan bli kul. Nackdelen är väl att den är mer offensivt inriktad och att den därför kanske inte är lika bra för understöd av konvojer m.m. . Den kan till en början nog vara svår att få tag på i spelet också. Jag tyckte det började bli för mycket pengar, men har du redan en superhornet kan det vara en idé att överväga.

Vi får nog räkna med power creep, men på ett balanserat sätt. I takt med att åren går ska det, har jag för mig, komma fler (mer moderna) skepp. Många skepp är redan gamla när de lanseras.

Av IlyaZ

Har nu fått ersättningsaggregatet och kan säga att jag är mycket nöjd med hur allt hanterats. Helst vill man förstås slippa RMA, frakt och allt det där, men om det väl händer, vet man att garantisystemet fungerar. Corsair kan räkna med att ha mig som kund också i framtiden!

Av IlyaZ

Prova testa hårddiskarna för fel med Windows eget verktyg. Prova att belasta SSDn med Samsung Disk Magician (kör tester och dylikt), se vad som händer. Jämför också den prestanda du ser där med den folk rapporterar på nätet.

Testa eventuellt också SuperPi och mät temperaturerna samtidigt.

Av IlyaZ

Varför är det osannolikt?

64-bitarskonverteringen handlar, vad jag förstår, om att konvertera motorns alla rumsvariabler och relaterade funktioner från 32 till 64 bitar, och därefter städa upp följderna. Partitioner hade funnits ändå, men nu blir de långt färre, och de behöver inte kommunicera annat än med angränsande rum.

I tidigare versioner av spelet begränsades utrymmet, i tex AC, av att man förlorade precision när man gled ut för långt (man får då ett hackigt rörelsemönster på grund av att den minst signifikanta siffran trängs bort, samtidigt som innehållet avrundas eller slumpas fram ur minnet). Vill man då t ex ha mm-precision får man problem på avstånd längre än några hundra mil, vilket blir för lite om man vill täcka ett helt solsystem. Med 64-bitars rymd kan man istället täcka varje mm fram till några tusen gånger avståndet Pluto-Solen, innan det blir problem. Hur man sedan löser situationen med färd mellan solsystem kan vara intressant.

Eftersom rymden inte innehåller mycket, behöver minnesanvändningen inte bli stor heller. Man kan representera rymden i form av en sparse tensor t ex. Sen är det ju parallell rymd också, många spelare kan befinna sig på samma ställe utan att se varandra.

Detta problem är såvitt jag förstår löst nu i 2.0, dvs man har redan infört 64-bitars variabler, och att det fungerar ses i spelet.

BF behöver inte de avstånden, och spelen säljer lika bra utan, vilket gör det till en merkostnad.

Av IlyaZ

Ta bort allt som inte är essentiellt, och kör memtest. Kolla också strömmarna i BIOS t ex.

Har minnet vid något tillfälle varit dåligt, och du kört datorn, kan filer på hårddiskar inkl systemet bli korrupt. Att byta garanterar inte att de problemen löser sig.

Sen är det ju möjligt att något skadar minnena, att de är fel inställda, eller att anslutningarna på moderkortet är dåliga.

Av IlyaZ

Det är inte "representativ demokrati" som är felet, problemet finns i kontrollen av informationsutbudet. Om man bryr sig, får man till övervägande delen information från snarlika källor som står den ekonomiska och därmed politiska makten nära. Visst, alla har tillgång till internet och bibliotek, men den information som faktiskt kommer människor till del är snäv och begränsad. Gemene man vet inte vad det finns för alternativa eller kritiska källor och invaggas i tron att man har allt man behöver, och får därmed inte ens möjlighet att inse varför man inte ska nöja sig med regeringsvänlig (dvs pro-Washington/Pentagon) media.

Visst, ibland publicerar också DN undantagsvis kritiska debattartiklar, där Sverige beskrivs som klientstat, men de drunknar i flödet och återspeglar inte den allmänna tendensen. Ett ambiöst reportage om Snowden är t ex ingen frisedel för resten av innehållet som redan varit grund i att forma människors åsikter och uppfattningar.

Av IlyaZ

De kan börja med att sluta skicka ner miljoner till terroristerna i Syrien, samt göra något åt exempelvis NATO-Turkiets oljeköp, stöd och skydd av islamister.

"Stoppa Sveriges stöd till al-Qaidas allierade i Syrien"
http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2836510-stoppa-sveriges-sto...

Av IlyaZ

Instabil eller inte, tror jag inte du ska satsa på datorn genom att köpa till saker. Det kommer troligen inte gå att spela ArmA 3 på ett tillfredsställande sätt ändå. Oavsett grafikkort kommer CPUn ganska snabbt bli begränsande. Det är bättre att spara ihop till en ny som klarar spelen i så fall, men det vet du bäst själv. Datorn kan användas till mindre spel och för saker som gemene man använder datorer till. Då ska den vara stabil.

När det gäller diagnostik och liknande kan du prova med memtest.

Av IlyaZ

Grejen är att nätaggregatet släpper igenom ström trots att det är avstängt på knappen. Det borde det inte göra. Emellanåt blir det så mycket att tangentbordets lampor lyser upp för en kort stund. Alla tillbehör utom mus och tangentbord bortkopplade. Frikopplar jag det från allt kan jag mäta upp en liten spänning hela tiden.

Jag handlade det i maj 2012 och ser ut att behöva skicka ner det. Det är bara det att det är ganska många kablar som följde med, ska försöka skapa plats i lådan.

Av IlyaZ

Det låter som att det kan ha varit en UVI, något man i många fall kan behandla med antibiotika. Det är bra att söka för den sortens problem då en eventuell infektion kan vandra upp mot njurarna (och i värsta fall t ex ut i blodet). Man kan då bli öm i buk och flanker.

Av IlyaZ

Kom att tänka på att jag inte kopplat ur min externa HD som har extern strömkälla. Är det tänkbart att det är den som fört över ström till tangentbordet etc via moderkortet?

Hårddisken verkar egentligen fungera fint, och med flera datorer. Men senast jag flyttade en större mängd filer mellan hårddiskarna uppkom minnesproblemet.