Inlägg

Inlägg som IlyaZ har skrivit i forumet
Av IlyaZ

AMD ligger före Intel i prestanda? Vilka modeller ska man titta på?

Av IlyaZ

Inga uppgifter om mellansegmentet ~ kort för ca 3kkr?

Av IlyaZ

Jag har ett 260 och det har varit extremt prisvärt, det fungerar fortfarande jättebra för det jag gör, men tänker sätta det som fysikkort istället. Finns det uppgifter om när 660 lanseras?

Vad är det för processorer som gäller nu? Finns någon modernare motsvarighet till i7 920?

Av IlyaZ

Jag skulle inte lägga för stor vikt vid den här sortens rankingar eller utmärkelser. Vem som helst med pengar, oftast företag och deras ägare, kan finansiera think-tanks och komma fram till vilka slutsatser som helst som passar dem. Pengar in, opinion ut.

Dole är inget speciellt trevligt företag för den delen heller.

Av IlyaZ

Den lockar, men mitt 260 rullar fortfarande på fint och kommer förmodligen göra det tills 6xx är ute.

Av IlyaZ

No loss. Ju fler som spelar konsol desto fler kommer piratkopiera också där. De måste inse att folk bara är villiga att betala för skivan, fodralet och manualen och en symbolisk summa för mjukvaran eftersom den kan kopieras ut i oändlighet utan större marginalkostnad.

Av IlyaZ

@Elgot
Sant, men om moderkortet har PS/2-anslutningar är PS/2 tillbehör givna.

@RogerW
Fast tangentbord och det andra du listar är olika saker. Processor och grafikkort är mycket mer kritiska komponenter än vilken färg man ska ha på tangentbordets lampor eller liknande. Jag kanske är dum, men jag förstår inte vad jag kan göra med ett tusenkronorstangentbord som jag inte kan med mitt tio+ år gamla PS/2 standardtangentbord som kanske kostade en hundring eller två.

Trenden är att datortillbehör accessoariseras. Psykologiska och estetiska faktorer utnyttjas i en marknadsföring riktad mot främst mainstreamgamers. Visst finns också tekniska förbättringar, men 3600dpi framför 400dpi ger marginella fördelar så länge man inte är pixelkonstnär (och kanske inte ens då), och då har man ändå en penna.

Av IlyaZ

Tangentbord som tangentbord. Varför handla ett för 1000 pesetas när man kan få det för 150? Jag har ett beige från 90-talet och det är jättebra (självklart PS/2 - man vill ju inte slösa en USB-slot). Företagen försöker väl introducera något slags mode i den här branschen så att folk ska kasta bort fungerande hårdvara för att den är otrendig.

Men allra häftigast är Esseltes tangentbord, det ni.

Av IlyaZ

Geforce 2 MX
Geforce 3 Ti200
Geforce 7800GTX SLI
Geforce 260 GTX

Hade som strategi att köpa budgetkort och byta halvvägs istället för att köpa ett dyrt, men konsolerna verkar ha dämpat spelutvecklingen och 260GTX har fungerat jättebra på 1200p fram till nu (men då har jag inte BF3, CoD osv heller).

Kommer fortsätta med Nvidia pga CUDA. Har alltid undvikit ATI eftersom de haft dåligt rykte med långsamma drivrutinsuppdateringar. Men förut hade ATI åtminstone fördelen att det var kanadensiskt, dvs inga pengar till jänkarnas världserövringskampanj.

Av IlyaZ

Ett pris på 400+ är inte direkt övertygande. Räkna om det i % hårdvara eller resor och beloppen framstår till slut som absurda för något som kan kopieras i oändlighet med försumbar marginalkostnad. Det behövs en annan pris- och lönemodell för den här sortens produkter. Kultur är en samhällsservice precis som utbildning, och man skulle tex kunna prenumerera på det eller allokera resurser via skattesedeln baserat på något i stil med antal användare, för att som i ett sista steg lägga på tex en tiondel av dagens pris.

Att spelen dessutom börjat skippa tryckta manualer och liknande i fodralen är heller inget som uppmuntrar köp. Jag gillar att ha mina böcker, spel och filmer i bokhyllan och det är det enda skälet till att jag köper dem. Det finns också en risk i att köpa något man inte vet levererar det som utlovats, vi vet inte om programmet fungerar eller om det finns tillräckligt mycket med innehåll, speciellt eftersom det inte längre finns demoversioner av grejer. Att affärerna inte har programmen i lager eller har leveranstider på 2 veckor är heller inget uppmuntrande. Tillgängligheten är dålig.

Jag hade slagit till direkt på Skyrim om det var som med det senaste spelet jag köpte, dvs att jag fick en tryckt version på posten och kunde ladda ner direkt. Nu ska jag vänta tills att det går ner i pris, jag har ändå andra saker att göra.

Av IlyaZ

Fast använder han String kan han lika gärna använda en färdig funktion.

http://www.cplusplus.com/reference/string/string/find/

Men är det en nollterminerad array av char får han loopa igenom den och accessa elementsvis med lämpliga start- och slutvärden. Om det är ordet gud han är ute efter så är det egentligen space-gud-skiljetecken han vill ha. Dvs, det räcker att först kolla för space och sedan om k+1 är G etc. Fördelen där är också att det går åt mindre minne.

Av IlyaZ

Mycket interferens

Hola,

Fenomenet att höra störningar från mobiltelefonen i högtalare är ganska välkänt, jag vet inte om trådlösa hörlurar är extra känsliga för det, men jag brukar alltid kunna höra i förväg om någon ringer eller då jag tar emot/skickar sms. I sällsynta fall hör jag störningar även när telefonen idlar på någon meters avstånd.

Det ovan gäller min gamla dumbphone vilket är en k750i.

När jag nu skaffade en iphone 4s märker jag en markant skillnad. Interferensen i idle-läget är så vanlig att det inte går att ha telefonen närmare än 2-3 m Det betyder förmodligen att iphonen av någon anledning utbyter mer information med omvärlden än nödvändigt. Jag märker också att min dataförbrukning ligger på några MB på en knapp vecka trots att jag inte använt 3G alls. Jag vet inte om det är gemensamt för smartphones, men den ständiga kommunikationen är ju något som kan tänkas äta batteritid.

Är det ett vanligt problem ni som har haft smartphones ett tag upplever?

Av IlyaZ

Ok tack, soft reset grejade det!

Av IlyaZ

Låst App Store

Halloj,

Skaffade en iphone 4s idag, och blev när jag startade app store erbjuden att tanka iBooks. Jag får upp en ruta "Download Now", med en knapp ok, men jag tycks inte kunna trycka på den, och resten av app store är låst. Finns det någon tvångsavslutare i systemet?

Av IlyaZ

Vanligtvis innebär utveckling till konsol en neddummning av spel. Klientelet är annorlunda och bristen på inputens komplexitet kan inte resultera i något annat. Spelen kan ändå vara bra trots sina begränsningar, men man ser tydligt var de kommer ifrån eftersom man på konsoler har problem med kameravinklar, att röra blicken/siktet fritt etc. Vissa spel som de nyare GTA väger upp det med en bra story istället.

I övrigt är "låga" systemkrav väldigt bra, jag spelar fortfarande spel från 2002 med nöje, och det finns inte mycket nytt i DX10/11 i vilket fall som helst.

Kör man dessutom på det ultimata windowssystemet XP har man ingen nytta av checkboxarna med features "unika" för DX11. Det är bara sätt för hårdvarutillverkarna att skapa artificiella behov.

Men, den brännande frågan här är om spelet verkligen har kapacitet att utnyttja 4 GB ram, 1 GB videoram och mer än 2 kärnor. Klarar de av att använda all hårdvara fullt ut, till skillnad från de flesta spel som inte kan göra av med mer än 1-2 GB RAM och använder page file, är det här trots allt ett steg framåt och kan förklara de "låga" systemkraven i övrigt.

Av IlyaZ

Gick till affären och bokade ett exemplar där, men fick bara fylla i mitt namn, vilken telefon jag ville ha och tel. nr. Har de brist på telefoner?

Av IlyaZ

Räcker det med 0.5GB för musik, siri etc, eller har du tillval?

Beställde du via personnummer osv? Jag har försökt beställa vid olika tillfällen men inte lyckats. Det står bara att det finns ett tekniskt fel.

Av IlyaZ

Varför är Telias abonnemang dåligt? Det är Flex? Samtalskostnaden är ju inte billigast, helt klart, men man har 99kr att ringa för, medan man i de andra abonnemangen börjar på 89 pesetas per månad och sedan lägger på samtalskostnad. Visst är 0.5 GB lite skralt kanske dock. Har ingen aning om hur mycket som förbrukas.

Just nu går det inte att beställa iphonen hos telia. De har tekniska problem, och ingen verkar jobba över helgen trots en så stor lansering. Lär ge vinstbortfall.

Av IlyaZ

Windows XP är bäst. Det blir det som installeras på nästa dator också

Av IlyaZ

Det heter Antec P182 och har nätdelen där nere. Även om jag hade satt ett kort på den orangea platsen hade botten varit i vägen

http://www.links.co.jp/html/press2/p182gm1.jpg

Det är bara 7 slots på utsidan, hjälper ett extra mycket? Är det vanligt? Lätt att hitta/bra urval?