Inlägg

Inlägg som Eazy har skrivit i forumet
Av Eazy

Jag har alltid varit känslig för monitorers ljusstyrka. Nu kör jag Linux så vet inte riktigt hur inställningarna ser ut i Nvidias kontrollpanel, men det jag sänker i Linux är Gamma i första hand. Jag pillar på brightness och contrast också för att ställa ner ljusstyrkan både på skärmens inställningar och i OS.

Av Eazy

Jag hade alla dagar i veckan bytt ut HDD'n mot en i pris motsvarande SSD oavsett storlek.... en HDD kan man lägga till efteråt...

Av Eazy

Kan bjuda 100:- för minnena. Hämtar

Av Eazy

Den svarta kåpan är bara att dra rätt upp efter att du lossat kablarna som sitter fast i kåpans kabelhållare. För att kolla vilken temperatur på cpu och chassi så installerar du lm-sensors, sedan skriver sensors i konsolen.

Av Eazy
Skrivet av delete_home_end:

@Defcon: Nja, mitt Nvidia GTX 1080 strular till det. Installerar drivrutinerna från Nvidias hemsida och det funkar bra tills jag kör en uppdate och det blir svart ruta på 16.04. Ser ut att fungera kanon på 16.10 men att musen fryser verkar inte gå att lösas.

Svart ruta går kanske fixa i terminal vid varje strul men vill ju köra Desktop så mycket det går. Ska testa olika live-stickor innan jag installerar.

Angående musproblemet. Har du testat en annan fönsterhanterare i 16.10? Finns ju andra utan composit manager (om nu det är problemet) som typ Lxde. Som vanligt får ju inte Linux lika mycket prio som Windows när det kommer till Nvidias drivrutiner, men bugar brukar lösas, även om det tar lite längre tid.

Av Eazy

TS attityd var väl iofs inte så farlig att han förtjänade ett sådant svar från Henkatoni. Med mitt första inlägg med "att ge upp" menade jag bara att man inte ska ge upp så fort kanske. Menade inget illa med det.

Det finns ju en del som du säger, spyr galla över Linux för att en sak inte fungerar. Det är samma personer som verkar tro att vi som är här och svarar på frågor har nåt slags ansvar för att de ska känna sig nöjda med sitt Linux. De flesta av oss bryr oss inte ett dugg om de inte löser sitt problem och väljer att återgå till Windows.

Jag är normalt sätt en som inte annonserar ut att jag tycker folk ska gå över till Linux (och vill att de ska lösa sina problem med vad som inte funkar så de stannar i Linux). Jag är nöjd att användarbasen är mindre än Windows. På så sätt behöver jag inte oroa mig så mycket om virus och annat sånt skräp då de som tillverkar dem inte tycker det är någon idé att göra det till Linux för att det är så få som använder det.

Av Eazy

@Spooxerflash: Vad bortgjord du är nu! Du kunde frågat vad du tror du kunde sälja din dator för istället för att ljuga. Du hade nog fått samma svar... Gå all in och sätt på dig en ful hatt också!

Av Eazy

Hmm, tycker det står 10.000:- för den eller är det något jag missar?

Av Eazy

Hmm, du borde kunna få ditt ljudkort att fungera. Tror det ska ha stöd via ALSA men kanske kräver lite handpåläggning: https://wiki.debian.org/X-Fi Vet inte vilket ljudkort du har så gissar bara att det är ett X-Fi... Vad gäller Grafikkortet med ljud genom HDMI vet jag inte.... har ett surt gammalt Geforce 250 utan HDMI, så har inte experimenterat med det.

Enligt mina erfarenheter är inte Ubuntu speciellt bra om man vill ha ett stabilt system. Det är mer som Debian Testing/Unstable. Fördelen med (x)buntu är att det följer med en del "hjälpprogram", och på gott och ont, nyare paket. Skulle föreslå att du testar Debian Stable istället. Du verkar ju ha en del erfarenhet av Linux (vilket jag antog du inte hade i din första post) så du kan nog lösa det hela om du vill. GL

Av Eazy

Bäst svar får du här: http://www.bilstereoforum.se/ Finns grymt mycket kunniga personer där som inte gör annat än pilla bilstereo.

Av Eazy
Skrivet av Saodie:

Har du bra GSM täckning utanför byggnaden? Det är ett krav för att repeater ö.h ska fungera önskvärt. Nästa steg är i så fall att kontakta din operatör, det är nämligen olagligt att sätta upp en repeater utan tillstånd och avtal.

https://www.pts.se/sv/Bransch/Radio/Radiotillstand/Ovriga-til...

Värt att nämna är att operatörer i de fall de beviljar i 9 av 10 fall kommer kräva att de själva tillhandahåller och installerar repeatern - räcka med en rätt saftig engångsavgift följt av en hög månadsavgift under minst 24 månader.

/Saodie

Det är lite bättre mottagning utanför men inte så värst mycket bättre. Visste inte att man inte fick sätta upp något sånt själv. Bara å glömma det då.

Av Eazy

Tror det är en bug i fönsterhateraren Unity. Du kan ju testa med en annan fönsterhanterare, som till exempel KDE. Finns en uppsjö av olika fönsterhanterare man kan välja...

Om du ger upp så lätt med Linux kommer du nog aldrig att vilja använda det.

Av Eazy

Förstärkningslösning för GSM

Hej!
Vet inte mo jag är i rätt forum, men jag testar här. Vi har precis fått fiber och när vi sa upp ADSL-abonnemanget så sade vi även upp hemtelefon samtidigt då vi knappt använder den. Så vi får förlita oss på mobil istället. Tyvärr bor vi lite i en radioskugga och skulle behöva någon form av förstärkning för att kunna ringa. Googlade lite och fann en del produkter. Nu är jag inte så hemma bland såna här grejer och vet inte vad som är skräp eller inte (allt kanske är skräp...). Jag har kollat på något som typ det här Nu finns det ju i alla prisklasser men vet inte vad jag ska välja för att få något som funkar bra.

Någon som har något tips?

Av Eazy

De varor som har fått recension är gjord av samma person. hon köper mycket den där Sara.
Skönt att hon tycker att den är Mycket long: https://zeedon.com/product/haweel-high-speed-micro-usb-till-u...

Av Eazy

mm, stäng av windows brandvägg så kanske det funkar. Har du router behöver den ju ändå inte vara på.

Av Eazy

Har du en smartphone kan du ju ladda ner appen och kolla ifall det funkar där. Gör det inte det så kanske din router eller nått stoppar det. Tänker brandvägg...

Av Eazy

Prövat med en annan webbläsare? Firefox funkar inte för mig men med Chrome funkar det.

Av Eazy

Jag använder Linux sedan 15 år tillbaka men har funderat på att testa Windows 10. Det här med hur Windows 10 sköter uppdateringar låter surt. Vad händer om man försöker stänga av tjänsten i tjänsterhanteraren (om det nu finns en sådan hanterare fortfarande)? Det kanske inte ens går?

Av Eazy

Kanske är dumt att tipsa, men är du säker på att router 2's DHCP är avslagen. Om den är inställd till "Wireless Bridge mode" så borde den vara avstängd, men man vet ju aldrig...

Av Eazy
Skrivet av PeNMaX:

Får 52 ms och har Riksnet fiber via lunet. Men tycker att du inte borde bry dig om pingen så mycket allt under 100 finns det direkt inget att klaga på.

Hehe. famous last words. Åtminstone när man spelar ping-beroende spel