Inlägg

Inlägg som Eazy har skrivit i forumet
Av Eazy

Prövat med en annan webbläsare? Firefox funkar inte för mig men med Chrome funkar det.

Av Eazy

Jag använder Linux sedan 15 år tillbaka men har funderat på att testa Windows 10. Det här med hur Windows 10 sköter uppdateringar låter surt. Vad händer om man försöker stänga av tjänsten i tjänsterhanteraren (om det nu finns en sådan hanterare fortfarande)? Det kanske inte ens går?

Av Eazy

Kanske är dumt att tipsa, men är du säker på att router 2's DHCP är avslagen. Om den är inställd till "Wireless Bridge mode" så borde den vara avstängd, men man vet ju aldrig...

Av Eazy
Skrivet av PeNMaX:

Får 52 ms och har Riksnet fiber via lunet. Men tycker att du inte borde bry dig om pingen så mycket allt under 100 finns det direkt inget att klaga på.

Hehe. famous last words. Åtminstone när man spelar ping-beroende spel

Av Eazy

Frågan är om man kan vända sig till någon för att få en bättre routing/ping. Vet inte om företaget som vi hyr servern av "Elite game servers" har möjlighet att påverka hur ens routing går...

Av Eazy
Skrivet av Stefan94:

Nu kanske det är avståndet i detta fall, men du har inte funderat på om det kan vara nätverkskortet? Med min gamla dator pingade jag faktiskt högre, ingen aning om varför dock.

Kan ju kolla med en annan dator iofs.

Av Eazy
Skrivet av MacAllan:

DNS ändrar inte din routing.
DNS är i princip en översättare som översätter url till ip, man kan accessa en web sida utan DNS om man vet sidans ip.

Jo det var så jag tänkte när han gav förslaget om att ändra DNS. Därför jag tyckte hans förslag var konstigt.

Skrivet av VexedRelic:

37 ms med Bahnhof.

Men, det beror även på var du bor eftersom ping är en tid/avstånds mätning. Så om du bor i norra delen av Sverige så kommer du få högre ping tider.

Jag kollade med en plotter vilken väg min routing tog, och den gick från mig och upp till Stockholm (jag bor i Kalmar). Jag använde mig av "Open Visual Trace Route" för att kolla hur vägen gick. Vet inte hur pålitlig den är.

Tack alla för att ni pingat. Jag har sämst :/

Av Eazy

Bättre routing med annan DNS?

Hej!
Efter 10-15 år med ADSL har jag äntligen sedan igår fått Telia Öppen Fiber. Valde Bredband2 100/100. Jag vet att mer bandbredd inte nödvändigtvis ger bättre ping, men jag hoppades ändå att det skulle bli bättre än med Telias ADSL 8 mbit uppkoppling. Jag tänkte att jag skulle få en bättre routing eller nått.

Jag spelar UT2004 och spelar på en Fransk server: 92.222.150.56:7797 Det är inte så många svenskar där med de som finns där har bättre ping än mig, och vad jag vet har de Fiber-uppkoppling. Därför hoppades jag då att jag skulle få samma ping som dom. Min ping där är väl inte jättedålig men ändå sämre än deras. Jag pingar ca 50-55 medan dom pingar ca 25-35. Jag frågade en klan-polare som även är admin för servern och han snackade om att jag kanske skulle byta DNS för att få en annan/bättre routing. Tyckte detta lät skumt, men vad vet jag...

Någons som har något förslag på DNS'er att använda för att testa detta?

Om ni vill får ni gärna pinga detta IP: 92.222.150.56 och se vad ni får. Jag får just nu 53 i ping och använder som sagt Bredband2.

Av Eazy
Skrivet av sniglom:

Lösningen på detta är enkel. Istället för att vrida upp ett frekvensband, vrider du ner de andra och höjer volymen något. Du har nu EQ utan distning.

För mig är det en gåta att denna trasiga implementation går att återfinna i så många olika mjukvaror. Men fixen är som sagt alltid lika simpel, höj volymen och dra inget reglage över mitten.

Får testa lite med det, men jag blev rätt nöjd med förstärkare och den gamla EQ'n. Förväntade mig brus och annat missljud men hör inget sådant. Hade nog tur bara.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Eazy
Skrivet av Behind900:

Mindre uppdatering: Ljudkortet dyker upp både i alsa och kontrollpanelen men jag får inget ljud i det överhuvudtaget.

Kanske är fel output som är ställt som standard eller en volym som är mutad. Kolla i alsamixer. Du unmuta/mutar en kanal med m-tangenten. Testa och dra upp volymen på en kanal i taget.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Eazy
Skrivet av wow_jon:

Du har inget moderkort.

Damn det missade jag. Detta kanske? Men jag är Asus fanboy

Av Eazy

Ser ju ok ut, men tappar man inte halva nöjet om man inte skruvar ihop den själv?

Skulle nog vänta tills Black Friday också så kanske du kan få ett graffe med 6gb minne istället för 3. Tänker om du vill vara "Framtidssäker". Om jag inte är ute och cyklar funkar inte vissa spel i högre upplösningar med maxade inställningar om man inte har tillräckligt med minne på graffet. Rätta mig någon om jag har fel

Av Eazy

länken fonkar inte

Av Eazy

Jag pillade med Alsaequal för inte så länge sedan då jag skaffade mig ett Asus Xonar Essens ST. Tyckte väl inte att det blev sådär bra. Slutade med att jag satte dit en förstärkare och en Yamaha equlizer från 90-talet som jag ledde ljudet igenom istället. här är hur jag fick Alsaequal att funka på min Debian: #16041564

Kontrollpaneler till specifika ljudkort med equlaizer i Linux är något som saknas. Bara gissar nu men det som finns tillgängligt i form av equlizer i Linux verkar bara ändra ljudet ovanpå det som ljudkortet skickar iväg vilket får till följd att ljudet distar om man vrider på för mycket. Jag antar att kontrollpanelerna som finns för det specifika ljudkortet i Windows reglerar ljudet i hårdvaran i ljudkortet. Just detta får mig att snegla på Windows igen även efter har använt Linux i 10-15 år. Jag är rätt petig med ljudet och vill kunna ställa in det precis som jag vill ha det.

Av Eazy

Hur är det med nycklar från Ebay? Tillåter de försäljning av stöldgods?

Av Eazy

Kollade på LSF för några år sedan men kände då att jag inte orkade, men nu blev jag lite sugen.
http://www.linuxfromscratch.org/index.html
http://www.linuxfromscratch.org/lfs/downloads/stable/LFS-BOOK...
Får se om jag orkar. Ser lite jobbigt ut...
Har kompilerat lite program och kernels förut som inte funnits i den disten jag för tillfället använde men förstod inte 100 vad jag gjorde. Jag har stora kunskapshål även om jag använt Linux primärt sedan typ 2005. Så detta borde täppa till hålen

Av Eazy

Jag har testat många olika distros för länge sedan. Kan inte säga att någon var snabbare än någon annan när jag testade med samma Desktop Environment. Buntu serien bygger ju på Debian och det finns andra som bygger på Buntu. Kändes som det blev kaka på kaka så bestämde mig för att jag ville ha något "rent" som Debian som inte bygger på någon annan distro (vad jag vet). Debian Stable som jag kör nu är grymt stabilt men paketen är ju inte de senaste. Vill man ha något med nyare paket som Buntu kan man installera Debian Testing eller experimental. Buntu-serien är väl i stil med Debian Testing när det kommer till hur nya paketen är tror jag.

Nu har jag kommit till den punkt att jag inte längre håller på att testa och trixa. Har helt enkelt tröttnat och har aldrig sett någon prestandevinst med att ha det senaste. För att jaga prestanda satt jag till och med och kompilerade egen kernel. Den enda nyttan med det var att jag lärde mig en del om Linux.

Mitt tips är att installera Debian Testing och välj valfri DE. Bryr du dig inte om att ha de absolut senaste paketen, så installera Debian Stable. Jag kör KDE som DE och det flyter på fint hos mig. KDE är rätt likt Windows men det är väl inte det mest resurssnålaste.

Av Eazy

Tråkigt när sådant händer, men konstiga händelser och någon enstaka inkompetent personal kan man hitta hos varje leverantör.
149:- i månaden i 6 månader och sedan 299:- hos Bredband2. Tror jag chansar med dem. Får byta om det inte funkar som man vill.

Av Eazy

Vi håller precis på att få "Öppen Fiber" och jag står också inför valet av operatör. Hade siktet inställt på Banhof men efter ha läst lite om att de har kapacitetsproblem tror jag inte att jag vågar välja dem. Läste Bredbandskollens rapport (sid 34) om hastigheter och det verkar som Bredband 2 verkar ligga i topp i den. De verka billiga också. Har bestämt mig för 100/10 då jag inte har användning i nuläget för mer. Jag är också "fattig", så behöver något billigt. En sak som är viktigt är ping-tider då jag spelar UT2004. Har ingen erfarenhet av Fiber då jag alltid har haft ADSL.

Vad tror ni om Bredband2? Speciellt när det kommer till ping-tider och stabilitet.

Av Eazy
Skrivet av Wiggin:

Lite trött på alla "rykten" som cirkulerar. Är det det nya sätter att presentera saker, genom "läckor"? Känns så menlöst att diskutera saker som kanske inte ens är sanna, även om de verka ha en oväntat stor sannolikhet att slå in.

Ja. jag misstänker att de flesta läckor/rykten är förklädd marknadsföring. Det är tillverkarna själva som "läcker" för att hålla intresset uppe. Läser rätt mycket på Swedroid där varannan artikel är "läckor" och jag fnissar varje gång jag ser ordet.