Inlägg

Inlägg som anon88790 har skrivit i forumet
Av anon88790
Skrivet av snajk:

Kanske en Boxee box?

Kostar nästan det dubbla? Varför är den bättre för det ändamål jag beskrev? Har noll koll på dem här grejerna känner jag

Av anon88790

Apple tv eller WDTV Live

Står och väljer mellan dessa två, just nu streamar jag mina filmer från min macbook air till mitt ps3 trådlöst, denna lösning fungerar inte helt optimalt imo.

Jag ska streama 720p filmer ofast med .srt undertexter men kanske även 1080p i framtiden om jag skaffar ny tv. Jag vill kunna använda Apple tv eller WDTV:n på följande sätt:

1tb extern hårddisk som är kopplad till min asus n56u router sen en ethernet kabel från routern till apple tv eller wdtv. Jag vill även kunna ladda ner filmer osv direkt till hårddisken som är kopplad till routern (vilket jag har för mig det finns programvara för som följde med routern)

Så vilken rekomenderar ni? Jag kommer jailbreaka apple tv om jag köper en.

Av anon88790
Skrivet av Rivendell:

Ja, det borde ju vara så, enligt den svenska lagen:
9 § Konsumenten har rätt att frånträda distansavtalet (ångerrätt) genom att till näringsidkaren lämna eller sända ett meddelande om detta inom 14 dagar från den dag som anges i 10 § (ångerfrist). Konsumenten har alltid rätt att lämna eller sända meddelandet inom sju arbetsdagar från den dag som anges i 10 §. (Man behöver inte ange något skäl till att ångra sitt köp. Ångerrätt kan t.ex. vara bra vid t.ex. döda pixlar som inte täcks av pixelgarantin och vanligen endast medför prisavdrag vid reklamation)

Inte helt korrekt, är det något du specialbeställer låt säga en måttsydd kostym, en produkt med ditt namn ingraverat osv så är det inte säkert att du har rätt att häva köpet då dem inte kan sälja vidare den personaliserade varan till nästa person.

Av anon88790

372, känner mer eller mindre alla. Dem jag inte känner så väl är folk jag träffat på studentfester osv. Personligen skulle jag tycka det var väldigt jobbigt att hålla kontakt med alla utan facebook då ingen använder msn eller liknande längre.

Med mina 15 närmaste vänner har vi en stor gruppchatt vilket är hur rba som helst när alla är hemma och vi ska planera saker att göra, den används oerhört mycket och är extremt mycket smidigare än att smsa/ringa till 15 personer varje gång man vill träffas och ta en fika.

Av anon88790
Skrivet av Arginj:

Går det? För mig veterligen (och efter en hel del forskande) så går det inte använda en iMac som skärm för en PC. Jag har gärna fel dock, då jag själv var väldigt sugen på den kombinationen.

Skickades från m.sweclockers.com

Varför skulle man betala för en hel dator för att sedan bara använda skärmen istället för att köpa en likvärdig skärm som förmodligen är mycket billigare än en imac?

Av anon88790
Av anon88790

Helt klart en av dem bästa

Av anon88790

44k hittills, tog inte lån under mitt första studieår men har tre år kvar

Av anon88790
Av anon88790

B helt klart, men som bud_bundy nämner så tycker även jag att qr koden drar ner helhetsintrycket rejält.

Av anon88790
Skrivet av ari86:

om du tjänar 23k/ månad, så ge fan i och spendera allt på onödiga saker, så har du råd och betala av lånet på 2 månader.
varför skulle du inte klara av och betala 22k på 2-3 månader med 23k netto? även om du betalar 8k för hyra och 5k för mat och annat så har du fortfarande 10k och betala av lånet med.
skippa det onödiga och ta tag i ditt liv, fogden tar allt annars.
återkom med lite siffror så kan vi göra en kalkyl och snacka besparingar.

Edit: som ovan påpekat, gå till ditt bankkontor och begär lån ppl, det är enklare och få lån ppl, än via nätet.

Precis, imo finns det ingen anlednig att jaga lån som kostar ränta, adminstrativa avgifter osv när man enkelt kan betala av 22k på några få månader.

Skrivet av Haiwa:

Ta tagit i mitt liv? Mitt liv fungerar hur bra som helst, fint påhopp.

Delbetalningarna tog jag när jag var 18 år, inte nu när jag har ett välbetalt jobb. Därför har jag inte köpt dem och betalat direkt.

Anledningen till att jag vill ta ett lån är för att räntan blir längre, blir dyrt i längden och betala ränta på flera olika avbetalningar.

Jag har inte 25 räkningar, snarast 10.

Efter lånet på 30 000 kronor så kommer det bara vara den fakturan som kommer och jag skulle få betala 2700:- cirka/månaden.

Sen skulle jag vilja säga, detsamma. Ta tag i ditt liv och skaffa ett jobb. Att leva soc. bidrag är ingen höjdare killen, ja, jag vet vem du är.

Varför tog du ens delbetalnigar när du inte hade ett välbetalt jobb, betydligt bättre att spara ihop pengarna då.

Ang räntan blir den inte lägre än om om du betalar av dina skulder på 22k inom två-fyra månader, vilket du utan några som helst problem borde kunna göra. Betala 5500kr i fyra månader så är saken ur världen sen. För på dem få månaderna kommer du knappast tjäna på ett banklån med tanke på administrativa avgifter osv. Hade du haft betydligt mer i skulder hade jag förstått din tankegång med ett banklån, men eftersom det är såpass lite och du uppenbarligen tjänar såpass mycket finns det ingen anledning.

Nu vet jag inte mycket om dina levnadskostander men jag betvivlar på att hyra, räkningar så som el, bilförsäkring osv samt mat överstiger 12'000 (väldigt grovt uppskattat) det ger dig 10'000 över till att betala av dina skulder.

Du vill lösa ett lån på 30'000kr och betala 2700kr i månaden? Det är extremt dumt, varför i hela fridens namn betala av så lite när du tjänar så mycket? Det tar då alltså 11.1 månad att betala av lånet när du enkelt kan bli av med dina egna skulder på 2-3 månaders tid. Som jag ser det så antingen ljuger du om att du tjänar så mycket eller så spenderar du väldigt mycket pengar på diverse nöjen osv vilket du enkelt borde kunna skära ner på i några månader. Men om vi tittar vi på ett vanligt medlemslån från Swedbank som är ett lån många av våra kunder tar för mindre summer 30-50k, räntesatsen är 6,6 med en effektiv ränta på 6,8.

Och om du nu vet vem jag är så borde du veta att jag inte lever på soc bidrag utan studerar till civilekonom på universitet samt har ett deltidsjobb på Swedbank utöver studierna. Just av den anlednigen råder jag dig till att försöka betala av dina skulder så fort som möjligt istället för att jaga lån. Men vill du fortfarande försöka lösa ett lån och har vägarna förbi Jönköping så är du varmt välkommen att pesonligen komma och prata med mig på kontoret.

http://filesmelt.com/dl/IMG_23921_Small.JPG

Av anon88790
Skrivet av Haiwa:

Hej.

Jag har saker på avbetalning/delbetalning som jag skulle vilja bli av med. Summan av det hela är cirka 22000:-. Jag vill då ta ett lån för att lösa ut allt detta och få det så kompakt som möjligt, för jag har några stycken olika bolag som dessa avbetalningar ligger på.

Jag är 19 år och jobbar 85%, på min senaste lönebilaga fick jag ut 23000:- netto. Alltså runt 35000:- brutto.
Jag har jobbat sen jag varit 15 år, haft tre olika jobb och tjänat normalt.

Jag har blivit nekad lån hos Ica Banken samt Lendo.se.

Hur ska jag gå tillväga?

Summa sumarum: Jag vill ta ett lån för att slippa alla olika fakturor kommer in och BARA betala EN kompakt summa/månad. Allt som allt så betalar jag cirka 4000/månaden på avbetalningar.

Johannes

Du tror inte det finns en anlednig till detta? Ta tag i ditt liv och betala dina fakturor. Om du nu lyckas få ett lån så kommer det förmodligen vara skyhög ränta på det eftersom så många nekar dig, är det värt dem extrapengarna för du uppenbarligen är en, ursäkta uttrycket, lat jävel som inte orkar betala in flera fakturur/månad?

Om du nu "tjänar normalt" varför tar du då saker på delbetalnig som du uppenbarligen inte "orkar" betala för det är så många fakturor.

Summa sumarum: du förtjänar inget lån, betala dina fakturor som alla andra människor. Det tar max 30 sekunder att betala in en faktura, och hur många kan du ha, 25 på sin höjd? Vad tar det att betala, 12.5 minuter...

Av anon88790
Skrivet av Hzup:

Jag skulle vilja påpeka att det är smart/viktigt att ni kollar prisjakts statistik. För ni vill väl inte lura era swec-vänner? Exempel på en luring var Samsung laptopen på netonnet, som i verkligheten var dyrare nu än för 2 månader sedan...

Tänk på att priserna alltid har lite extra nu i juletid, och var därför väldigt noggranna med vad ni rekommenderar.

Grymt bra tråd i övrigt dock

Fast å andra sidan är det ju företag som betalar för att få bli listade på prisjakt, så det ger ju ändåså inte den mest rättvisa bilden

Av anon88790
Skrivet av iReyich:

HAha! Gjorde exakt likadant!

Senaste inköp dårå:

Fujitsu Lifebook SH531 kostade 2940 kr (cdon)
2 zoolander på dvd för 29 kr st (ginza)
killzone 3 för 28 kr (cdon)

http://img97.imageshack.us/img97/5513/dscn0297yd.jpg

Hur får ni de för 29 kr :D?

Av anon88790
Av anon88790

Är på jakt efter en 500gb 2.5" extern hårddisk, någon som vet något

Av anon88790

För 70'000kr kan du åka kommunalt i ca 14 år.

Om det nu är så jobbigt att ta sig till tränigen när det är dåligt väder ta bussen...Verkar inte riktigt som din syn på pengar är helt sund heller eftersom "det är bara att ta den på farsans firma" Imo kommer du ångra dig rejält om tre år när du inser att du kan få en riktig och bra bil för den summan.

Av anon88790
Skrivet av MasteraCe:

Jag har inte fuskat ett enda år och ändå lyckats få en klapp..

Hur som helst lär Dustin förlora en del kunder på detta eftersom det trots allt var många som hade detta som tradition, jag var en av dom.. Stiga upp 07:30 och ta en klapp innan dom andra i familjen vaknar.

Inte jag heller, men oerhört många gjorde.

Betvivlar på att dem kommer förlora kunder, många som var med på tidigare års julklappsutdelnigar var inte kunder sen innan. De kunder dustin haft sen innan kommer nog inte bry sig om att de inte får en liten julklapp...

Av anon88790

Vad är det för fel på er? Besvikna för dem inte ger ett gäng nördar på internet chancen att sitta och fuska till sig x antal gratis julklappar? Var glada att ni fått tidigare år istället för det är inte många andra företag som haft liknande julklappsutdelningar.

Till och med på julafton har ni mage att sitta och klaga, usch...

Av anon88790

Som så många nämnt ovan, fruityloops! Annars kan du även prova ableton.