Inlägg

Inlägg som anon88790 har skrivit i forumet
Av anon88790

Tycker det ser väldigt bra ut, det enda jag störde mig lite på är ordet "Född" längst ner på sidorna, födelsedatum eller någon annan synonym hade nog passat bättre.

Av anon88790
Skrivet av marukusu:

Jag räknade lite på det, i den takt jag sliter ut mina fakeläderväskor så skulle jag göra breakeven på en väska från saddlebackleather på ungefär 7,5 år. Räknar med att jag byter väska en gång per år annars ungefär, då de inte håller särskilt bra. Men en väska från dem har ju 100 års garanti så de borde ju hålla väldigt länge! Frågan är ju dock om man fortfarande tycker den är snygg att ha om 10 år? Eller om man tycker den blir uttjatad.

Det är därför man köper en väska med tidlös design.

Av anon88790
Av anon88790

Cassius - Les Enfants Gesaffelstein Remix

Av anon88790

Godaste ölen är imo Cantillons gueze, deras framboise är även underbar.

Av anon88790

Tusting gör fantastiska väskor, ska själv slå till på tusing clipper snartt, dock något dyrare än vad du tänkt dig (runt 3000kr)

http://www.tusting.co.uk/images/level4/517_full_size.jpg

http://www.tusting.co.uk/images/additional5/55_full_size.jpg

http://www.tusting.co.uk/

Av anon88790

Min kompis har den andra på bild, fejklädret ser förjävligt ut. Vill du ha en rejäl väska så satsa på en väska med riktigt läder. Dock är det betydligt dyrare, runt 2000kr och uppåt kan du få en riktigt fin läderväska för.

Av anon88790

Dressman är det sista jag skulle tipsa om. Hur mycket har du tänkt dig att lägga ut?

Av anon88790
Skrivet av Olegh:

Sista delen stämmer om du är ute efter skärningspunkten. P=2.

Skärnigspunkten heter det ja! Det jag var ute efter, tack.

Av anon88790
Skrivet av Ala_95:

Knappa in dom på en grafräknare? Har inte tagit fram min TI-84 ur kartongen än men annars hade jag hjälpt dig.
Vilken kurs är det? Jag tycker det ser skitlätt ut men det är säkert något jag har missat. Har bara läst Matte A än så länge.

Kursen är mikroekonomi på högskolan och vi får dessvärre inte använda oss av grafräknare. Det var på tok för länge sen jag räknade matte

Av anon88790

Blir lite fundersam när jag ska rita en graf, har två funktioner:

D=200-40P
S=40+40P

Jag vet hur jag ska rita D, på X axeln ska jag ha 200 och på Y 5. För att räkna ut det tar jag 200/40

S vet jag dock inte hur jag ska räkna ut, tar jag 40/40 så blir det 1 vilket är fel. Eller tänker jag på helt fel sätt när jag ska räkna ut både D och S?

Eller är det helt enkelt enklast att sätta D=S för att få fram P och sedan sätta in P i orginalekvationen för att få fram X värdet?

200-40P=40+40P
160=80P
P=160/80
P=2

200-40*2=120

Av anon88790
Skrivet av CyberVillain:

Det beror lite på var jag befinner mig, brukar bli London eller Milano. Problemet är att för att en kostym ska bli bra krävs det tre fittings och då räcker inte en weekend i London. Om du bara gör en fitting och sedan få den hemskickad så blir det föga bättre än en brandad kostym.

Har faktiskt även hittat en bra skräddare i Bangkok, de flesta i Bangkok har noll koll på design eller tyger, men denna kille har koll på modet och köper tyger från Italien och England. Blir mest skjortor från honom, men även köpt en Linnekostym och en vinterrock som är riktigt nice, den senare i riktigt nice kashmirull. Eftersom arbetskraften är billig spar man en del pengar, dock så är importen av tyget dyrt då Thailand har höga tullavgifter, men du kommer undan med halva priset.

Jo, men ska du ha bra ull så blir det ju endå en kostym runt 15 papp då kan du lika gärna gå upp några lappar till en skräddarsydd och få en kostym som sitter riktigt bra över hela kroppen.
Dessutom är väll svenska skräddare stört dyra pga skatt? Jag har bara lagt upp byxor etc, vad kostar det att fixa en hel kostym?

Vilka skräddarhus besöker du i London och Milano? Undrar framförallt över de i Milano men även de i London, är de skräddarhuset uteslutet på sawile row eller andra mindre kända?

Sen så kan man ju faktiskt få en kostym i bra ull för runt 6000kr, den jag köpte på rose & born är i loro pianas four seasons s120 ull och har semifixerade mellanlägg, lägger man på någon tusenlapp kan man få samma kostym med helt flytande mellanlägg, och sitter det bra redan OTR så finns det ingen anledning till att gå upp det dubbla i pris imo.

Av anon88790
Skrivet av CyberVillain:

Själv köper jag bara skräddarsydda, tyget och fittingen är aldrig bra på standardkostymer oavsett priset.

Trevligt, vilket skräddarhus vänder du dig till? Att tyget och passformen aldrig är bra på en standardkostym är en lögn då många "standardkostymer" anävnder sig av tyg från precis samma väveri som tex skräddarsydda. Min senaste kostym från Rose & born har tyg från loro piana i s120 ull. Att kalla det för dåligt tyg när samma används av många stora skräddarhus som gör skräddarsydda kostymer visar förmodligen att du inte vet vad du pratar om.

Av anon88790
Skrivet av Sennebring:

Varför skriver du priset?

Jag tycker inte den va nå vidare snygg men det är jag det

Eftersom många andra skriver vad det dem köper kostar och folk kan vara intresserade.

Av anon88790
Skrivet av Alfsvåg:

billigt.....

Smakar det så kostar det.

Av anon88790

Kostym från Rose & born 6895:-

http://i.imgur.com/Bh343.jpg

Av anon88790

Usch jag ska åka från Skövde till Stockholm den 28 januari, får väll se hur det går...Hemvägen köpte jag iaf en bussbiljett för 180kr då jag ska hem den 30e januari och vill inte riskera att sitta fast någonstans så nära inpå nyår.

Av anon88790
Skrivet av Gorian:

Tack så jättemycket för svaret RedFlip! ^^

Vet du vart man börjar leta efter personer som söker / är villiga att ha inneboende?
Kanske en dum fråga, men hur skriver man sig också till den adressen? Jag gissar att Sveriges gamla hederliga Adressändring inte funkar?

MVH //Gorian

Gumtree är helt klart bäst för att hitta boende:
Flatshare in London offered: Flat shares London

I länken ovan är det alltså bara folk som söker inneboende som är listade. Satsa på det i alla fall i början då det är väldigt skönt att slippa köpa möbler, köksredskap och allt sånt. FInns även massvis med jobb på gumtree.

Av anon88790

Tycker själv z2300 är jävligt bra, har haft mina i 4 år. Imo funkar de bra till film med. Enda jobbiga är att de inte har någon kontroll så man kan sänka och höja volymen när man ser på film.

Av anon88790

Inception - Holy tits är allt jag har att säga, 10/10