Inlägg

Inlägg som grovlimpa har skrivit i forumet
Av grovlimpa
Skrivet av Andersson.M:

Vad är det som är så svårt i spelvärlden?
Varför ser vi inte floder med spel som
ges möjlighet att nyttja kraften?
Borde vara i spelets prestandaintresse att kunna fördela
alla features som ex i ArmA.

En anledning är att det är väldigt svårt att gå från en enkeltrådad arkitektur till en flertrådad. Har du en spelmotor som skapades när flera kärnor knappt existerade så är det en väldigt massa delar som måste skrivas om och ändras fundamentalt hur det fungerar. Även om du som spelutvecklare väljer att satsa på det så kan det också begränsas av tredjepartskod (havok, wwise osv) som inte alltid funkar bra med flera trådar.

Den andra anledningen är att CPU-prestanda på PC i princip aldrig är något problem om du gör ett spel som även ska släppas på PS4/XBOne. Eftersom du har 6-7 cores på konsolerna så nöjer sig många med att få spelen att funka bra på dom. Att lägga tid på att få spelet att använda fler cores på PC innebär mindre tid på att faktiskt göra spelet roligare eller fixa buggar. Det är en ganska grov felprioritering om man fokuserar på PC-spelare med 16HT cores istället för buggar som påverkar spelet negativt för alla.

Sen har det blivit väldigt mycket bättre på senare tid. PS4 och XBOne tvingade fram ganska stora ändringar som gör att spel idag är mycket bättre på att utnyttja flera cores. Även Vulkan och DX12 bidrar positivt till det.

Av grovlimpa

Jag bytte batteri på min 6s hos digital inn förra året när det var halva priset. Lämnade in telefonen på väg till jobbet och hämtade ut den på vägen tillbaka. Lätt värt det för att slippa mecka själv och fundera på batterikvalitén.

Av grovlimpa
Skrivet av Playboy_1338:

Ja för när samhället är helt kontantlöst och du inte har något annat val så kan ju inte bankerna passa på att ta ut avgifter typ 50kr per transaktion du gör eller 50kr i avgift för varje swish osv.

Skickades från m.sweclockers.com

Så länge vi inte ökar bankernas monopol så kommer de inte kunna ta ut så pass höga avgifter. Om de skulle börja ta 50kr per swish kan jag garantera att någon annan skulle bygga ett system med lägre avgift. Eller så skulle apple/google bygga ut apple/google pay över en natt.

Av grovlimpa
Skrivet av SUMITOMO:

Du får skilja på garanti och reklamationsrätt.
Garanti finns det inga krav på utan är upp till säljaren.

Sant, jag blandade ihop det. Du har rätt och jag har fel

Av grovlimpa
Citat:

Alla våra produkter är garanterade mot defekter i 30 dagar från leveransdagen. Med undantag för vad som uttryckligen anges häri, lämnar vi inga garantier, antingen uttryckta eller underförstådda, av något slag med avseende på de produkter som säljs på denna webbplats.

Känns som en seriös sida (inte). Det betyder alltså att den inte ligger inom EU eftersom det då krävs minst 2 års garanti. Jag skulle aldrig våga koppla in en adapter som dom säljer om jag inte är ok med att bränna ner huset. Dvs samma som de flesta adaptrar från aliexpress.

*edit*
Eh, fast på en annan sida skriver dom:

Citat:

Vi garanterar våra produkter i 1 år under normal, icke-kommersiell användning. Under de första nittio (90) dagarna från inköpsdatum reparerar eller ersätter vi eventuella defekta produkter.

Av grovlimpa

"Skissa-och-gissa-teknik" var ett helt klockrent namn på det

Av grovlimpa

Jag var länge på jakt efter en 8-tumsplatta med vettiga specs och 3,5 mm-uttag. För mig blev det en Xiaomi Mi Pad 4 till slut. Är väldigt nöjd med den. Finns också i en Plus-version på 10 tum. Den har dock inte Widevine L1 så du kan inte köra tex netflix i HD.

Av grovlimpa

7/10. Thunderbird <3 Den värmde upp föräldrarnas källarförråd under många år. Vill inte veta vad det kostade

Av grovlimpa

Är du säker på att du avslutar requesten med dubbla "\r\n"? Lite svårt att avgöra med den korta snutten du postade.

Av grovlimpa
Skrivet av crew seven:

Linus Dunkers sålde bitcoin – blev skyldig Skatteverket 8 miljoner

Linus Dunkers är en av de svenskar som har tjänat miljoner på bitcoin. Nu vill Skatteverket att han betalar skatt på åtta till tio miljoner kronor. Det är ungefär tre gånger så mycket som han själv säger att han har gjort i vinst.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/linus-dunkers-salde-bitcoi...

Linus lever på att gräva digitalt guld
Vad är det som lockar folk att flytta till Köping? Stockholmaren Linus D­unkers har ett annorlunda svar på den frågan: Att kunna leva på den digitala valutan Bitcoin.

https://www.magazin24.se/koping/linus-lever-pa-att-grava-digi...

https://www.dunkers.nu/

Har pratat med han några gånger på mobilen trevlig kille synd att det skulle sluta så här.
Är det en rättvis bedömning av skatteverket?

Med tanke på att inte ens skatteverket är 100% säkra så är jag skeptiskt till att någon här skulle kunna göra en bättre bedömning. Speciellt inte om det inte finns någon mer information kring deras motivering.

Av grovlimpa

Jag spelade igenom RA2 och expansionen i win10 för inte så länge sen. Jag har för mig att jag behövde följa delar av denna tråd. Min aqrit.cfg under RA2 ser ut så här:

Citat:

;;; www.bitpatch.com ;;;

RealDDrawPath = AUTO
BltMirror = 0
BltNoTearing = 0
ColorFix = 0
DisableHighDpiScaling = 1
FakeVsync = 0
FakeVsyncInterval = 0
ForceBltNoTearing = 1
ForceDirectDrawEmulation = 1
NoVideoMemory = 0
SingleProcAffinity = 0
ShowFPS = 0

Ingen aning om det var det som fixade biffen eller om jag provade det men att det inte gjorde någon skillnad Jag är rätt säker på att man var tvungen att starta om spelet om man alt-tab:ade ut.

Av grovlimpa
Skrivet av the squonk:

Aha, ja då undrar man varför man så gärna vill slippa Linux? Nya processor arkitekturer på ingående kanske?

För att det är lättare att göra större ändringar om man inte behöver ta hänsyn till all annan hårdvara som kör linux. De kan också skräddarsy det bättre för just deras användningsområden, tex längre batteritid framför 64 cores och 2 TB RAM. Jag tror de har lärt sig en hel del av att anpassa linux för mobilt bruk.

Av grovlimpa

Oftast kan man hitta det om du slår på developer tools i chrome och kollar under network. Där ser man att den bla laddar denna, vilket jag antar är vad du är ute efter:
https://prisjakt.nu/ajax/server.php?class=Graph_Product&metho...

Av grovlimpa
Skrivet av Xcalibur:

förklara gärna mer

Nu kanske jag är gammalmodig, men jag tycker om fysiska butiker där man kan klämma och känna och sen gå ut med varan i handen. Även returer/garanti är otroligt mycket smidigare i en butik. Sen beror det säkert på att jag bor i Stockholm och har nära till det mesta. Det bästa är en kombination av online och butik, tex webhallen. Det hade varit tråkigt om amazon konkurrerar ut de kedjor som idag har fysiska butiker.

Av grovlimpa

Vi får hoppas att det inte dröjer till påsk innan han återuppstår.

Av grovlimpa
Skrivet av Niczo:

Om 10-20 år kommer vi sitta här och känna nostalgi över tiden då man gick till en affär, bemannad med människor och köpte saker över en disk. Kanske ibland med papperspengar till och med.

Med risk för att låta gammal kommer jag nog aldrig glömma Mega Store vid Sergels torg. En enorm butik på flera våningar med musik känns väldigt främmande idag.

Här är lite mer om Webhallens stängning av butiken i Helsingborg.
http://www.ehandel.se/E-handelskedja-stanger-butik-efter-for-...

Av grovlimpa

Är det någon som har någon bra anledning varför man inte skulle köpa SSD:n från amazon.de? Där ligger 1tb 860 evo på ~1,7kr/gb. Visst, längre leveranstid och jobbigare garantihantering men det är rätt stor prisskillnad.

Av grovlimpa

Blandade möss -> Intellimouse Explorer 1.0 -> MX510 -> G500, kanske klarar mig tills den här släpps?

Av grovlimpa
Skrivet av Bakgrund:

På tal om Copyswede.. kan det verkligen stämma att det inte finns något tak för avgiften på mobiltelefoner? 3 kr per GB står det här: https://www.copyswede.se/elektronikbranschen/produkter-och-er... blir ju i sådana fall 1536 kr bara i kassettskatt! Helt sjukt.

Vad jag kan se så finns det inget tak, nej. Om du köper en mobil med 128gb eller mer så betalar du en högre avgift till copyswede än taket för mp3-spelare. Känns lite märkligt att betala mer i avgift för en telefon än vad man gör för en enhet som endast kan användas för att lagra musik?

Av grovlimpa
Skrivet av CFSsss:

Så du menar att svenska kronan är stark nu??? Den har inte varit svagare sedan finanskrisen på 90-talet.

Här är kurvan sen början av 70-talet:

http://fxtop.com/php/imggraph.php?C1=USD&C2=SEK&A=1&DD1=01&MM1=0...